amigdas.com

Cum să plantezi un pui pe ouă. Găini găini

Cât de ușor este să plantați o găină pe ouăPentru ca orice fermier să aibă o păsări de curte bună este un mare succes, deoarece foarte multe păsări de curte refuză adesea să cultive ouăle. Și în afară de aceasta, ei pot trata foarte neglijent puii lor și chiar își pot abandona cuiburile. Unele indivizi nu doresc să stea pe zidărie deloc. Prin urmare, o întrebare rezonabilă apare ca pentru a pune carnea de pui în ou, folosind instinctul ei matern naturale, care este de a spune că pasărea este în primul rând o găină - mama, mai degrabă decât o creatură cu pene simplu.

Cum să identificați o găină

Printre alte pui de găină, situate în curtea păsărilor, o atenție deosebită este atrasă de un pui mic care bulează și umblă curtea în mod constant. Dar, dacă vă uitați atent la ele, următoarele diferențe vă vor lovi imediat:

 • Un aspect mai subțire.
 • Dimensiuni mai mici ale cerceilor și pieptenei.
 • Pântecul gol.

Stă în mod constant în cuib, chiar și atunci când colectează ouă și în același timp încearcă să-și croiască mâna, arătând o agresiune nerezonabilă, la prima vedere.

Acești factori de comportament caracteristici sunt primele semne că puiul este deja pregătit pentru incubarea ouălor. Asemenea indivizi încep să cocheteze, astfel încât acestea sunt adesea numite klubkami sau în utilizarea la domiciliu a păsărilor de curte.

Prima etapă: cum să plantezi un ouă de pasăre

Locuințe pentru o găină

Metodă de reproducere a ouălorPentru a sta pe viitorul generației de pui, aveți nevoie de o mamă foarte bună, care este evaluată pentru greutatea auruluiși orice fermier, deoarece nu fiecare pui este capabil să-și asume responsabilitatea pentru incubarea și creșterea găinilor mici. Această calitate naturală nu este moștenită de toți indivizii de pui, deși în unele cazuri acest instinct matern poate fi trezit prin mijloace artificiale, care sunt destul de eficiente. Ca rezultat, chiar și o pui "frigid" poate deveni o găină găină bună.

Dacă găina este dispusă stați pe zidărie, în timp ce începeți să vă crociți, este necesar să o echipați cu un loc confortabil pentru incubarea ouălor. Pentru a face acest lucru, trebuie să faceți un cuib separat în secțiunea întunecată a coopului. Mai întâi de toate, trebuie să bateți o cutie de dimensiune potrivită. Destul de potrivită casa confortabilă de găină de la 70 la 70 cm, care ar trebui să fie plasate departe de cotituri și alimentatoare.

Dacă aveți mai multe găini dintr-o dată, atunci este recomandabil să creați un spațiu separat pentru ei de restul puiului de găină, folosind diferite pereți despărțitori din lemn sau o plasă - rabitsu. Hrănirea păsărilor de curte și alte proceduri trebuie de asemenea efectuate în mod izolat față de restul familiei de pui.

Căptușirea ouălor pentru o puiet

Cum să plantezi în mod corespunzător o pasăreMai întâi de toate, trebuie să pregătiți ouă proaspete. Pentru o găină există suficiente 12 ouă, deși această cantitate este de dorit să fie plasată doar sub o persoană mare. pui broiler pentru incubație viitoare natura puilor nu este destinat, acest pui de rasa creat pentru alte scopuri, astfel încât straturile sunt foarte dificil. Pentru reproducerea puilor se vor încadra numai rasele purtătoare de ouă, deși este posibilă și găimirea găinilor ca straturi.

Înainte de a pune ouă sub găină, trebuie să vă asigurați că acestea sunt fertilizate. Pentru aceasta, ele pot fi verificate pe un ovoscope sau pur și simplu curățate și recent demolate fără diferite anomalii fizice. Principalul lucru nu este să alegeți ouă de calitate, dar și pentru a stimula găina ouătoare în mod corespunzător, astfel încât să poată sta pe ele. Și va exista o păsări de curte pentru incubarea puilor lor sau nu, totul depinde de abilitățile și abilitățile pe care ar trebui să le folosiți pentru a face o găină simplă o găină bună.

Timpul optim pentru a începe eclozarea este de obicei considerat timpul de seară al zilei. Prin urmare, este necesar să plantați păsările de curte într-un cuib pregătit după ce ați hrănit seara, acoperind cuibul cu un coș țesut.

O dată pe zi este necesar să se elibereze o pasăre pentru hrănire. La începutul incubării ouălor, hrăniți puiul numai cu cereale integrale și apă cu apă curată.

După patru zile Coșul poate fi îndepărtat, deoarece puiul din ouă deja, este puțin probabil să se ridice. În timpul perioadei de incubație, găina încearcă să se hrănească foarte repede și să bea, și apoi se îndreaptă imediat spre zidărie.

Ciupercile zdrobite trebuie înlocuite cu promptitudine, dar astfel de manipulări trebuie efectuate numai în primele zile.

După o săptămână, ouăle pot fi verificate pe un ovoscop, dar ar trebui să fie efectuate în absența unei găini. Ouăle în care nu există embrion sunt îndepărtate imediat din masa totală.

În cea de-a douăzeci și una zi de la începerea incubării, puii vor cere în afară și vor sparge cochilia. Dar de aceea găină, că acest proces va avea loc sub controlul strict, în contrast cu incubator, în cazul în care să urmărească și să monitorizeze procesul de incubație și apariția puilor nou-născuți născuți, cu respectarea regimului de temperatură corectă în sine trebuie să columbofil.

Al doilea este: cum să plantezi un ouă de pasăre

Îngrijirea găinilorDupă cum sa menționat deja mai sus, nu fiecare pui este capabil să vâneze viitorii descendenți. Și această calitate poate fi nu numai înnăscută, ci dobândită în legătură cu faptul că proprietarul unei ferme de păsări de origine se pot indeparta de multe ori pe o pasăre din cuib, producând astfel instinctele ei respective. Deși găinile sunt destul de rapide păsările de curte și prin mersul cu ele cu ele sunt capabile să-și restabilească funcțiile naturale la găină, chiar și după o anumită stres.

Găina viitoare nu necesită o pregătire specială. Singura condiție pentru creștere iepurașul de pui sănătos este alimentația corectă a acestuia, care este după cum urmează:

 • Includeți în coajă diete zdrobite sub formă de pulbere.
 • Includeți în hrana pentru pui, îmbogățită cu vitamine și minerale, care pot fi achiziționate la magazinele specializate pentru animale de companie.
 • Observați dozarea corectă a hranei pentru densitatea dorită a ouălor, în caz contrar pot apărea complicații la ecloziune.

Cum o găină mănâncă un ouCa găină, trebuie să alegeți numai puiul, care în sine exprimă dorința de a sta în ouă demolate. În caz contrar, trebuie să crești păsările de curte pentru tine sau să cumperi deja în versiunea gata și, de preferință, cu prieteni buni. Dar pentru aceasta este necesar să știm că viitoarea găină de pui este gata să-și asume responsabilitatea mamei numai după ce a ajuns la o anumită vârstă. Pentru găini - găinile ar trebui să fie cel puțin un an.

Un pui incomod, care cocoșește cu voce tare și încearcă să părăsească cuibul imediat ce se apropie o persoană, nu este potrivit pentru incubarea puilor. Pentru a determina versiunea corespunzătoare a mamei - găină, trebuie să introduceți ouă în cuiburi. După aceea, observați cu atenție comportamentul puiului. Dacă nu a părăsit zidaria timp de mai multe zile, atunci cu siguranță nu veți fi confundată cu alegerea, dându-i rolul unei găini.

Deci, viitoarea găină sa dovedit cu cea mai bună mână, iar acum puteți înlocuit cu atenție ouăle real, dar este de dorit să o facă la apusul soarelui, introducerea nu mai mult de cincisprezece ouă. Dar trebuie să se țină seama de faptul că timp că, în cazul găinilor ouătoare observați de substituție neglijent, întregul proces poate fi atribuită nimic, deoarece aceasta va înceta pur și simplu să aibă grijă de progeniturile sale viitoare, simțind ceva a fost greșit.

Inițial, este necesar să se identifice și să se izoleze un loc izolat pentru o găină, astfel încât și alte rude, care pot chiar să-și prăjească viitorii descendenți în absența unei mame, nu interferează cu ouăle de incubație. Nu uitați de schimbarea constantă a apei, care ar trebui să fie mereu lângă cuib.

Băile cu nisip de sol sunt la fel de necesare ca apa. Pentru adoptarea unor astfel de băi Este necesar să umpleți bazinul superficial cu componentele de mai sus în proporții egale și să-l puneți pe podea. Cu grija adecvată pentru găină, aspectul puilor nu va dura mult timp să aștepte și ei vor publica primele sunete în câteva săptămâni de la incubarea lor.

Cum să plantezi o pasăre pe ouă: Expert Advice

 • Cum poți pune ouă la găinăPentru a planta un ou pasăre, în primul rând trebuie să aveți grijă de un loc separat pentru el. Pentru a face acest lucru, trebuie să construiți un colț special împrejmuit și întunecat cu pereți despărțitori, care să servească drept protecție împotriva altor persoane de pui. Acest loc ar trebui să fie bine ventilat și să fie moderat cald.
 • Cuibul este cel mai bine construit direct pe pământ, săpat o gaură mică și umplându-l cu fân moale sau paie. Apoi alegeți o cutie fără fund și combinați-o cu groapa excavată pentru a crea un cuib confortabil, de care va fi convenabil pentru găină să iasă afară.
 • Experții recomandă să forțeze inițial carnea de pui să se așeze pe manechinele de ouă umplute cu etanșant sau parafină. Astfel de materiale de umplutură cât mai aproape posibil corespund conținutului interior al oului natural, care va fi o bună stimulare pentru viitorul incubării.
 • Perioada de seară este cel mai bun moment al zilei pentru înlocuirea ouălor artificiale cu cele reale. Singura condiție în acest caz este neteditatea căptușelii, care poate crea un contrast puternic atunci când se schimbă ouăle. Înlocuirea inexactă poate provoca neîncredere asociată cu instinctul matern, iar găina de găină va părăsi pur și simplu locul ei de suferință. Și o face să se întoarcă va fi destul de problematică.
 • Dacă totul se face corect și cu exactitate, puiul va intra în liniște în cuibul său, corecând ouăle cu un cioc și, de asemenea, cu aripi și prisjadet ușor pe viitorii lor descendenți. Deși este recomandabil să observăm și să controlam acest proces pentru a evita posibilele neînțelegeri.
 • Momentul cel mai plăcut pentru orice crescător de păsări este expulzarea puilor, care apare de obicei la sfârșitul celei de-a treia săptămâni de la începutul eclozării ouălor. Acest fenomen uimitor aduce cu el o mulțime de emoții pozitive nu numai la găină, ci și la proprietari. Dar nu fiecare pui poate deveni o mamă-găină. De multă vreme, se remarcă faptul că această calitate naturală este valabilă numai pentru acele persoane care au fost ele însele incizate în mod natural și nu au fost extrase din incubator. Prin urmare, este necesar să se ia în considerare această circumstanță în alegerea inițială a găinii.
 • Înainte de a planta o găină ouătoare pe zidărie, trebuie să pregătiți inițial ouă proaspete, selectând cele mai bune calități. De asemenea, este important să ne amintim că pentru dezvoltarea corectă și sănătoasă a viitorului descendent al puiilor este necesar să se țină seama de indicatorii cantitativi, adică de a nu se pune mai mult de 12 ouă pentru un pui.
 • Atunci când alegeți o găină, mai întâi trebuie să vă concentrați pe ouăle și rasele de carne de pui, deoarece puii de carne la această misiune nu sunt absolut potriviți.
 • Înainte de a pune găina pe zidărie, este necesar ca ea să se afle într-o stare absolut calmă. Prin urmare, cea mai bună perioadă de timp pentru aceasta va fi ora de seară a zilei după hrănire. Și că sa liniștit complet și sa așezat pe ouăle de care aveți nevoie pentru ao acoperi cu un coș.
 • În primele etape de incubare, este necesar să se elibereze păsările de curte cel puțin o dată pe zi pentru a fi hrănite, care ar trebui să conțină apă curată și cereale integrale.
 • Patru zile mai târziu, un coș pentru plantarea pe ouă, nu puteți utiliza, pentru că puiul se intră deja în modul de incubare și se lasă ambreiajul numai atunci când alimentarea rapidă sau proceduri preventive minore sub formă de băi de cenușă.
 • Când se detectează ouă zdrobite, acestea trebuie imediat înlocuite cu altele noi, dar acest lucru se poate face numai în primele zile de incubare.
 • La o săptămână de la debutul debarcării puiului pe ouă, se recomandă să le verificați pe ovoscop într-un moment în care găina nu este în loc pentru a nu crea o situație stresantă pentru mama viitoare.

Procesul de reproducere a găinilor din ouăÎnsuși procesul de reproducere a puilor Sub găină pentru orice crescător de păsări este o activitate utilă și interesantă. Urmărind expansiunea puilor cu capul galben, în timp ce manifesta o grijă și o iubire deosebită, devine involuntar un participant într-un eveniment uimitor, precum nașterea unei vieți noi sau chiar a unei găini. Iar beneficiile economice încep să meargă în fundal atunci când începi să te încurci cu aceste mici creaturi. Și din acești tineri cu chip galben s-au dovedit că o generație sănătoasă a investit mult efort și căldură, ceea ce va deveni un angajament pentru buna lor dezvoltare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce trebuie să faceți pentru a planta o găină pe ouăCe trebuie să faceți pentru a planta o găină pe ouă
Cum se poate determina vârsta unei găini: este posibil să se distingă un bătrân de un tânărCum se poate determina vârsta unei găini: este posibil să se distingă un bătrân de un tânăr
Câte zile găsește ouăle înainte de pui și cum să steaCâte zile găsește ouăle înainte de pui și cum să stea
Cele mai bune rase de ouă pentru găinile ouătoareCele mai bune rase de ouă pentru găinile ouătoare
Caracteristicile rasei de pui SussexCaracteristicile rasei de pui Sussex
Aviator pentru pui și găini: construirea unei plimbări cu mâinile lorAviator pentru pui și găini: construirea unei plimbări cu mâinile lor
Instrucțiuni pentru utilizarea enroflonului pentru păsăriInstrucțiuni pentru utilizarea enroflonului pentru păsări
Care pasăre este oul albastruCare pasăre este oul albastru
Cum se determină vârsta unei găini: vârsta găinilor ouătoareCum se determină vârsta unei găini: vârsta găinilor ouătoare
Conținutul rasei Pavlov de puiConținutul rasei Pavlov de pui
» » Cum să plantezi un pui pe ouă. Găini găini
© 2021 amigdas.com