amigdas.com

Instrucțiuni pentru utilizarea enroflonului pentru păsări

Tratamentul puiilorCresterea pasarilor este dezvoltata nu numai in Rusia, ci si in alte tari ale lumii. Puii și alte specii de păsări cresc rapid, aduce ouă, o pene. Carnea de pui este considerată alimentară și este foarte solicitată de consumatori. Deși natura găinilor și a altor păsări are imunitate puternică, uneori au diferite boli. Mai ales periculoase sunt bolile cauzate de bacterii, ele pot distruge tot numărul de păsări în câteva zile. Mântuirea reală, în acest caz, este antibiotice. Unul dintre cele mai populare în medicina veterinară este enroflonul. Pentru puii de găină se utilizează în mod deosebit, deoarece acestea sunt cele mai vulnerabile, iar infecțiile bacteriene pot duce la moartea lor.

Compoziția și forma de eliberare

Enroflonul este un antibiotic, principalul ingredient activ al acestuia fiind enrofloxacina. Produs sub formă de tablete, pulbere pentru diluare și soluție gata preparată. În medicina veterinară, se utilizează cel mai des o soluție gata preparată de enrofloxacină de 5 sau 10%. Soluția este disponibilă în flacoane de la 5 ml la 1 litru.

Proprietăți terapeutice ale enroflonului

Practic, toate bolile puiilor și găinilor adulți sunt cauzate de agenții patogeni. Determinati daca infectia bacteriana a afectat pasarile, va ajuta medicul veterinar. În cazul în care cauza bolii sunt bacterii, atunci enroflonul antibiotic se va descurca cu acesta. Principalele proprietăți medicinale ale medicamentului pentru puii de găină se manifestă în următor:

 1. Îmbunătățește microflora sistemului digestiv
 2. Ajută la saturarea corpului de pui cu substanțe benefice
 3. Reduce riscul de a dezvolta infecții virale și microbiene
 4. Elimină patologiile infecțioase.

Proprietăți terapeutice ale enroflonului pentru adulți pui și puii de carne sunt după cum urmează:

 1. Preparatul enrofloron pentru păsăriÎntărește imunitatea
 2. Reduce riscul de infecții
 3. Îmbunătățește digestia
 4. Ajută la saturarea corpului cu substanțe utile
 5. Împiedică dezvoltarea proceselor inflamatorii în sezonul rece.

Indicații pentru utilizare

Enroflonul pentru pui, puii adulți și puii de carne este utilizat pentru tratarea și prevenirea acestora boli, după cum urmează:

 • Mikroplazmoz
 • salmoneloza
 • enterită
 • bronhopneumonie
 • Kolibakterioz
 • Pneumonia enzootică
 • Rinita atrofică
 • Bolile secundare infecțioase.

Instrucțiuni de utilizare pentru găini

Puii sunt cei mai vulnerabili la infecțiile bacteriene. Utilizarea enroflonului îi ajută să supraviețuiască. Cel mai important lucru în acest tratament este să calculați corect doza de medicament, deoarece o mică doză nu va da efectul așteptat și prea mult va duce la apariția efectelor secundare, deci trebuie să urmați cu strictețe instrucțiunile de utilizare. Veterinarii recomandă să se administreze enroflonilor la puii de găină cu următorul text simptome:

 • Pus pe ochi - cum să tratămMucus în cioc
 • Pune pe ochi
 • Respirația respirației
 • Modificarea culorii și a consistenței scaunelor
 • Nahohlennost
 • moleșeală
 • Lipsa apetitului.

Conform instrucțiunilor pentru puii de găină, preparatul trebuie diluat cu 0,5 ml soluție de enroflon 10% pe 1 litru de apă. Și bea această apă la găini în timpul zilei. Cursul de tratament este de 3-5 zile. În fiecare zi trebuie să pregătiți o nouă soluție.

Pentru a începe puii de găină este necesar deja în primele 5 zile după naștere, pentru a profilaxie infecții bacteriene. În primele 3 luni de viață a puilor se recomandă repetarea recepției enroflonului.

Instrucțiuni de utilizare pentru găini și pui de carne

Cum să hrăniți puiiImunitatea găinilor adulți este suficient de puternică, dar atunci când cumpără o pasăre nouă, se recomandă profilarea tuturor efectivelor cu enroflon antibiotic în scopuri profilactice. Conform instrucțiunilor, preparatul pentru puii adulți și puii de carne de pui trebuie diluat în apă la o rată de 1 ml de enroflon 10% pe 2 litri de apă. În cazul în care antibiotic se aplică sub formă de pulbere, este mai recomandabil să se adauge la furaj, se recomandă ca furajul să fie administrat păsărilor o dată pe zi timp de 3-5 zile.

În timpul fierbei puiilor, puiilor și puiilor cu antibiotice, este important să se controleze faptul că toate păsările beau apă. Dacă, din anumite motive, unii indivizi nu beau apă cu un antibiotic, trebuie să fie băut separat cu o seringă, o seringă sau o pipetă.

Evenimente adverse

Pentru a evita apariția efectelor secundare, este foarte important să se respecte doza exactă de medicament și să se dilueze strict conform instrucțiunilor. Fermierii cu experiență de păsări spun că, cu respectarea strictă a instrucțiunilor, nu apar reacții adverse la puii și puii lor. Poate că sunt ușor vicleni, deoarece enroflonul este un antibiotic, adică, împreună cu bacteriile dăunătoare, atunci când este luat, cele utile sunt, de asemenea, distruse, ceea ce înseamnă că următoarele lateral fenomen:

 1. Tulburare de indigestie
 2. Schimbarea culorii scaunului
 3. diaree
 4. Creșterea lentă și creșterea în greutate

Contraindicații privind utilizarea enroflonului

Există o serie de contraindicații, în care utilizarea enroflonului este strict interzisă:

 • Indicații pentru hrănirea găinilorGăini de găină. Pentru a administra antibiotice găinilor ouătoare nu este posibilă, deoarece preparatul penetrează în ouă și se acumulează în acestea într-o concentrație ridicată. Astfel de ouă sunt extrem de periculoase pentru a mânca.
 • Încărcarea păsărilor pentru carne. Înainte de sacrificare, antibioticele nu trebuie administrate găinilor. Este important să vă amintiți că vor rămâne în carne timp de 11 zile, astfel încât să nu puteți consuma. Adică, păsările pot fi ucise nu mai devreme de 11 zile după ce li sa dat enroflon.
 • Combinație cu altele antibiotice. Enroflonul nu poate fi combinat cu alte tipuri de antibiotice, deoarece medicamentele pot crește toxicitatea celuilalt.
 • zilnic doză. Instrucțiunile oferă instrucțiuni clare că medicamentul este diluat în apă pe baza ratei zilnice de băut pentru păsări, deci este important după o zi să utilizați apa rămasă și să pregătiți una nouă.

Puii și puii de carne sunt crescuți atât în ​​ferme private, cât și în ferme mari de păsări. Este important ca crescătorii de păsări să mențină un număr întreg de păsări în viață de la pui la adulți sănătoși. Pentru a trata infecțiile bacteriene și pentru a le preveni, se recomandă utilizarea enroflonului antibiotic. Aplicați acest medicament ar trebui să fie strict în conformitate cu instrucțiunile, de cele mai multe ori, se dizolvă în apă sau se adaugă la hrană. Atunci când se respectă instrucțiunile, enroflonul practic nu dă efecte secundare, totuși, atunci când se utilizează acest remediu, nu uitați de contraindicații. Aceste contraindicații sunt mai susceptibile de a se referi la sănătatea oamenilor. La urma urmei, un antibiotic se poate acumula în carne și ouă de găini și atunci când mănâncă aceste alimente pot dăuna sănătății unei persoane.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Enroxil: instrucțiuni pentru utilizare în medicina veterinarăEnroxil: instrucțiuni pentru utilizare în medicina veterinară
Tylosin 50: instrucțiuni pentru preparare, utilizare în medicina veterinarăTylosin 50: instrucțiuni pentru preparare, utilizare în medicina veterinară
Medicină veterinară: enrofloxacină, instrucțiuni pentru utilizare la păsăriMedicină veterinară: enrofloxacină, instrucțiuni pentru utilizare la păsări
Baykox pentru păsări de curte. Instrucțiuni de utilizareBaykox pentru păsări de curte. Instrucțiuni de utilizare
Indicații pentru utilizarea enormă conform instrucțiunilor din medicina veterinarăIndicații pentru utilizarea enormă conform instrucțiunilor din medicina veterinară
Instrucțiuni Eriprim Bt pentru găiniInstrucțiuni Eriprim Bt pentru găini
Amprolium în medicina veterinară: instrucțiuni de utilizare pentru păsăriAmprolium în medicina veterinară: instrucțiuni de utilizare pentru păsări
Bird pentru păsări și iepuriBird pentru păsări și iepuri
Conținutul rasei Pavlov de puiConținutul rasei Pavlov de pui
Metronidazol: instrucțiuni de utilizare pentru păsări de curteMetronidazol: instrucțiuni de utilizare pentru păsări de curte
» » Instrucțiuni pentru utilizarea enroflonului pentru păsări
© 2021 amigdas.com