amigdas.com

Un animal mângâiat în natură: ce arată o bestie, ce se hrănește

Descrierea animalului askaO mângâiere de mângâiere este un reprezentant miniatural al unui detașament de cunts. Se referă la pradă și nu justifică numele său blând. Fiara este considerată foarte agresivă. Ele sunt adesea confundate cu martens, totuși, acestea sunt animale complet diferite, deși sunt legate de aceeași specie.

Cum arata mângâierea?

În afară, fiara este destul de mică, lungimea ei nu este mai mare de 22 cm, iar greutatea nu depășește 100 de grame. Acest animal - un corp subtil și în mișcare, subtil vă permite să vă mutați cu ușurință. Fiara are următoarele caracteristici externe:

  • Are o coada lunga, sub care sunt localizate glandele care produc un miros fetid.
  • Pe gheare există gheare ascuțite.
  • Botul are o formă alungită, urechile sunt rotunjite.
  • Ochii negri sunt foarte expresivi, dau chipului un aspect frumos.
  • Gâtul nu are grație, nu este deloc subțire.

Un animal are o blană atrăgătoare, deși nu lungă. Culoarea stratului depinde de sezon și variază în funcție de culoare. În timpul iernii, fiara devine albă, iar vara este maro.

Comportament și caracter

Ce fel de viață se comportă cel mai mic pradatorAceastă fiară miniatură este foarte pradă, uneori are un comportament îndrăzneț. Uneori se strecoară în casa unei persoane pentru a găsi mâncare.

Nevăstuica este activă și mobilă, perioadele de veghe a acesteia se mențin atât în ​​timpul zilei, cât și în timpul nopții. Vânătoarea este adesea făcută noaptea.

Animalul nu-i place să fie arătat în spații deschise, preferă arbuști și alte locuri în care vă puteți retrage.

Fiara trăiește singură. Fiecare individ alocă un teritoriu pentru vânătoare și mijloace de trai de aproximativ 10 hectare. Pentru a marca site-ul dvs., fiara folosește mirosul său natural, care își poartă labele.

Animalul are abilități excelente, știe cum să urce, să alerge, să înoate. Toate acestea sunt ușor și rapid. Se mișcă cu sărituri, în fiecare zi trece până la doi kilometri. În timpul iernii, se mișcă prin goluri înzăpezite. Acest animal este îndrăzneț și agresiv, este frică de rozătoare, iepuri, șopârle, broaște.

Fiind de dimensiuni mici, animalul este adesea asuprit de animale mai mari, dar in acelasi timp reuseste sa muste gatul inamicului. În bătăi, bărbații țipă tare.

habitat

Animalul trăiește în Europa, America de Nord, Mongolia, Egipt, Australia, Japonia. Aceasta este, animalul poate fi găsit aproape pe tot globul.

Animalul poate trăi în diverse zone naturale, cu excepția deserturilor și zonelor montane înzăpezite. Laski se simte minunat în:

  • tundră;
  • pe malurile râurilor și lacurilor;
  • în regiunile de stepă;
  • în pădure.

Uneori se stabilește în vecinătatea caselor oamenilor.

Animalul mângâie nu se grăbește să își construiască propria casă, este mai ușor să câștige gura cuiva. De asemenea, nevăstuica creează o locuință în diferite chei naturale, sub straturi de piatră sau în ferma unui bărbat. În interiorul casei sale este acoperită cu plante uscate.

Ce mănâncă mâncarea?

Cum se comporta mângâierea?Laske mănâncă șoareci și alte rozătoare: moli, șoareci de câmp, șobolani. Dar dacă animalul a reușit să intre în ferma bărbatului, va găsi cu siguranță o pradă pentru sine și va trage găina, iepurele sau puiul. Dacă nu există o creatură vie, nevăstuica se bucură de ouă.

Fiara provoacă pagube familiei. Fermierii de curte și iepurii suferă de invazia acestui animal. Dacă locuiește lângă gospodărie, el va face în mod constant raiduri și va distruge o pasăre sau iepuri.

Dacă nu există mâncare preferată, fiara poate mânca șarpe, șopârlă sau pește. Uneori un animal păstrează pradă, ascunzându-l în colțuri izolate. Insatisfacția afecțiunii este uneori teribilă, pentru că animalul ucide, făcând rezerve. De exemplu, prin penetrarea în coopul de pui, nevăstuica va distruge toate păsările deodată.

Există o convingere populară că, dacă mângâierea gâlcește o vacă, ea nu mai dă lapte. Bineînțeles, de fapt, bestia nu gâdila fiara. Cu toate acestea, el bea lapte de vacă direct din uger, astfel încât vaca se oprește din teama de frică.

Capturarea afectiunii nu este usoara, pentru că este rapidă și agilă. Cu toate acestea, prinderea nu are sens - o fiară adultă nu va putea să domolească. Pentru conținutul de acasă, ei cumpără cățeluși la vârsta de una sau două luni. Principalul lucru nu este să uităm că acest animal este exotic, are nevoie de condiții speciale de detenție.

Vânătoarea pentru fiară este făcută cu ajutorul unei capcane plasate lângă gaura prin care pătrunde în coop. Fugându-te de un câine sau de un om, bătălia poate cădea accidental într-o capcană. Nu folosește bucăți de alimente otrăvite. Câteodată, pentru a prinde mângâieri în gaură, atașați cârligele de pește, pe care umezirea se întâlnește ușor, ca un pește.

Culturile de rădăcini nu dăunează, ei nu o interesează. Pe pasajele subterane animalul este selectat ca pradă.

Pentru o zi, animalul mănâncă numai 30-40 de grame de alimente. Desigur, nu este prea mult.

reproducere

Aspectul de mângâiereÎn luna martie, afecțiunea începe jocurile de împerechere. În acest moment există lupte între bărbați pentru femei. Activitățile sunt însoțite de strigăte puternice.

Odată cu debutul sarcinii, bărbatul părăsește femela. Exploatarea copiilor mângâind durează 35 de zile. Mama pregătește o locuință pentru copii mici, își pune cuibul cu iarbă și mușchi, creează o atmosferă într-o casă mică pentru copii.

Puii nou-născuți nu au vedere. Puii cântăresc nu mai mult de 2 grame. O mama are 3-8 pui. În primul rând, mama le hrănește cu lapte, apoi dă un mic șoarece, pentru care copiii se luptă. După ce au ajuns la vârsta de 4 luni, copiii își părăsesc mama.

Weasel este un animal destul de periculos, în ciuda dimensiunii sale miniatură. Se mișcă rapid și nu se teme de nici un obstacol. Cu toate acestea, există beneficii și de la aceste animale, ele distrug șoarecii. În locurile în care afecțiunea este mângâiată, numărul de rozătoare este controlat, ceea ce reprezintă un ajutor considerabil pentru o persoană.

Când întâlnești această fiară în natură, trebuie să fii atent. Animalul nu sperie animalul, animalul se va afla in pozitia atacatorului. Și scapa de dinții lui tenace este foarte dificil.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Indicatori ai vitezei ghepard, în cazul în care el trăieșteIndicatori ai vitezei ghepard, în cazul în care el trăiește
Fox arctic albastru și alb: unde trăiesc?Fox arctic albastru și alb: unde trăiesc?
Jaguarul misterios de animale și unde locuieșteJaguarul misterios de animale și unde locuiește
Ursul grizzly sau gri: hrana, reproducerea, unde locuieșteUrsul grizzly sau gri: hrana, reproducerea, unde locuiește
Nurca europeană: o caracteristică a ceea ce arată un animalNurca europeană: o caracteristică a ceea ce arată un animal
Wolverine: unde și cum trăiește bestia fără frică și reproșWolverine: unde și cum trăiește bestia fără frică și reproș
Unde trăiește skunk: unde trăiește skunk-ul dungat?Unde trăiește skunk: unde trăiește skunk-ul dungat?
Wild manul de pisici: cine este el?Wild manul de pisici: cine este el?
Tasmanian sau diavolul marsupial: modul de viață al unui animalTasmanian sau diavolul marsupial: modul de viață al unui animal
Negru ferret - locuitor de pădureNegru ferret - locuitor de pădure
» » Un animal mângâiat în natură: ce arată o bestie, ce se hrănește
© 2021 amigdas.com