amigdas.com

Irigator pentru curățarea dinților: ceea ce este și cum să-l alegeți

Cum sa alegi un irigator pentru dintiIrigatorul este un dispozitiv special pentru curățarea dinților. Din ea vine o scurgere subțire de apă, prin intermediul căreia spațiile interdentare sunt curățate de placă și rămășițe de mâncare. Această procedură are loc sub presiune înaltă.

Există diferite modele și varietăți de irigatoare pentru dinți. Pentru a alege cea mai potrivită opțiune pentru dvs., studiați cu atenție caracteristicile fiecărui model care vă place, cât de exact este curățarea și modul în care se formează jetul de apă.

Un moment important - este să aflați dacă există un centru de service în orașul dvs. pentru întreținerea vehiculelor de marcă. Despre ceea ce este un irigator, cum funcționează și cum se alege corect, veți afla mai jos.

Irigator: ce este?

Irigatorul pentru curățarea dinților este un dispozitiv modern folosit pentru igiena orală. Procedura obișnuită de curățare a dinților dvs. va deveni mai calitativă și va crea un efect, cum ar fi după curățarea profesională în cabinetul stomatologic.

Spre deosebire de periere, irigator capabil clar 70 la suta din placa pe dinți și gingii curățate și mucoasa limbii.

Irigatorul cavității bucale constă din următoarele elemente:

 • pompa hidraulică (este un compresor);
 • rezervor de apă;
 • mâner pentru fixare;
 • Duze de înlocuire.

Înainte de a începe curățarea cavității bucale, este necesar să se toarnă apă sau o soluție specială în rezervor, apoi dispozitivul pornește și pompa hidraulică generează presiune. Sub influența sa prin mânerul pe care este fixată duza, un jet de lichid intră în cavitatea bucală. Jetul are mai multe tipuri:

 • constantă;
 • centrat;
 • spray-;
 • pulsatila.

Fără probleme, jetul va spăla placa din dinți și va masca gingiile, ceea ce va normaliza circulația.

Irigator pentru curățarea dinților: beneficii și indicații

Acest dispozitiv este recomandat pentru utilizarea tuturor dentiștilor care doresc ca dinții lor să fie întotdeauna sănătoși. Cererea poate fi atât curativă, și preventiv, totul depinde de lichidul pentru realimentare. Apa pentru uz medical va fi mică, pentru a oferi o acțiune antiinflamatorie sau anti-catargă, iar irigatorul este reumplut cu soluții și formulări speciale. Și cu apă obișnuită, își curăță dinții de resturile de mâncare și plăci.

Avantajele utilizării acestui dispozitiv sunt:

 • Caracteristicile utilizării irigatoruluiasigurarea igienei calitative a cavității orale la domiciliu;
 • protecția împotriva cariilor, gingivitei sau parodontitei;
 • protecția împotriva germenilor;
 • micromasaj realizat de apă sub presiune, promovează accelerarea metabolismului și a proceselor de regenerare, îmbunătățește microcirculația;
 • glandele salivare mici și mari funcționează mai bine.

Este foarte util să utilizați acest dispozitiv în astfel de cazuri:

 • dacă dinții au o structură specifică și zone greu accesibile, este dificil de curățat cu o perie convențională;
 • cu scopul de a preveni bolile inflamatorii ale cavității orale și în compoziția tratamentului lor complex. Starea gingiilor este îmbunătățită semnificativ la câteva zile după aplicarea irigatorului;
 • dacă există un miros neplăcut în cavitatea bucală;
 • în caz de necesitate de a efectua cea mai profundă igienă orală;
 • curățarea sistemelor de prindere, a protezelor, a implanturilor sau a coroanelor - este efectuată cu ajutorul unor irigatoare speciale pentru aceste sisteme. Irigatoarele obișnuite pot conține, de asemenea, duze speciale pentru aceste construcții. Datorită acestui fapt, puteți lupta cu succes împotriva microbilor. De asemenea, curățarea cu irigatorul asigură o reducere a perioadei de reabilitare după implantarea de noi dinți;
 • dacă pacientul suferă de diabet. În acest caz, rănile se vindecă prost, inclusiv cele care se găsesc pe membrana mucoasă a gurii, astfel încât gingiile au nevoie de îngrijire suplimentară;
 • pe toți termenii de sarcină.

Cum sa alegi un irigator

Selecție de irigatoriIrigatoarele pentru curățarea gurii sunt diferite. Există structuri staționare și drumuri și cele care se conectează la alimentarea cu apă.

Irigatorul portabil are dimensiuni reduse și funcționează pe baterii. Poate fi utilizat cu succes în țară, pe șosea și în alte locuri unde nu există energie electrică.

Dar versiunea staționară funcționează din rețea, este simplă și convenabilă de utilizat. Dar singurul său dezavantaj - aceasta este dimensiunea, deci alegeți acest dispozitiv de care aveți nevoie exclusiv pentru uz casnic.

Cea de-a treia categorie este cea mai simplă, care lucrează dintr-o conductă de apă.

În funcție de tipul rezervorului, irigatoarele pot avea volume diferite. Cel mai mare - pentru dispozitive staționare, cel mai mic - pentru structuri portabile.

Jetul de pe dispozitiv este scos sub presiune puternică, care poate fi reglat manual. În funcție de modelul de irigator, există între 2 și 10 ajustări. Dacă alegeți un irigator pentru cavitatea orală, care va fi utilizat de toți membrii familiei, alegeți cu numărul adecvat de momeli. Duzele arata la fel, dar unii producatori le produc cu margini de culoare diferite.

Duzele sunt de asemenea parodontale, de exemplu:

 • pentru a îndepărta plăcile din buzunarul gingiilor;
 • Pentru modele speciale - coroane, sisteme de suport, etc.

Există și modele, care pot fi atașate la perete.

Irigatoarele diferă nu numai în ceea ce privește designul, ci și prețul. Bineînțeles, calitatea acestora va fi, de asemenea, diferită. Prețul stabilit de producător, depinde de astfel de factori:

 • cunoașterea mărcii;
 • nivelul costurilor pentru producție.

Cum să utilizați corect sistemul de irigareFirește, ceea ce se știe despre marca modelului, cu atât are mai multe comentarii pozitive, cu atât mai scump va costa.

Când alegeți opțiunea corespunzătoare, analizați și puterea aparatului. Asigurați-vă că citiți recenziile clienților pe Internet și întrebați despre prietenii și stomatologii ei despre ea.

Majoritatea modelelor moderne Irigatoarele cavității orale au puterea, care este suficientă pentru a efectua complet curățarea cavității. Cu toate acestea, numărul acestora este mai mare. De exemplu, modelele AquaPulsar OS-1 și Aquajet LD-A7, datorită puterii lor ridicate, au capul cel mai înalt posibil al jetului. Ambele modele au recenzii destul de bune. Cu ajutorul lor, puteți curăța în mod normal nu numai cavitatea bucală, ci și structurile ortodontice, de exemplu, bretele sau implanturi.

Dar nu uitați că nu este întotdeauna o putere mare indicatorul cheie al calității dispozitivului, deci atunci când alegeți doar pentru a fi ghidat nu merită. Dacă trebuie doar să curățați guma de pe placă și să efectuați masajul, atunci vor exista suficiente aparate care să funcționeze chiar și la turații reduse.

Unii oameni, atunci când aleg acest dispozitiv, sunt interesați dacă există modele care nu creează zgomot. Cu toate acestea, merită să știți că acum nu există sisteme silențioase de irigare. În plus, dacă te uiți la feedback-ul de la clienți, zgomotul prezent pe dispozitiv nu le deranjează. Majoritatea dispozitivelor produc zgomot nu mai mult de 70 dB. Pentru a înțelege nivelul său, atunci un zgomot asemănător creează un cazan când fierbe sau un frigider vechi.

Dar dacă sunteți interesat de irigatoare extrem de silențioase, vă recomandăm să acordați atenție modelelor marca Braun, ale căror nivel de zgomot nu depășește valoarea de 60 dB. După cum puteți vedea, diferența dintre modelele "zgomotoase" și silențios condiționat nu este atât de mare, însă rezultatul și efectul nu depind de acest indicator.

Reguli de aplicare a irigatorului oral

în mod natural, că fiecare model are propriile reguli de utilizare. Există însă reguli generale pentru utilizarea acestor dispozitive:

 • Irigator de selecție pentru casaIrigarea cavității orale și a dinților trebuie efectuată numai după ce ați periat dinții. După curățarea cavității cu ajutorul unui irigator, veți spăla resturile de pastă de dinți sau gel și veți efectua, de asemenea, o curățare complexă a cavității bucale;
 • Pentru un lichid este posibil să se utilizeze soluții speciale, deși igiena regulată este potrivită pentru apă caldă simplă;
 • atunci când se utilizează dispozitivul de irigare, jetul de apă în raport cu suprafața gingiei trebuie să fie amplasat la un unghi de 60 până la 90 de grade;
 • că igiena era cât se poate de eficientă, iar irigatorul ar trebui folosit o dată pe zi;
 • procedura de igienă care utilizează acest aparat nu trebuie să depășească 15 minute;
 • Vârful duzei dispozitivului trebuie înfășurat în jurul buzelor astfel încât lichidul pentru prelucrarea cavității și dinților să poată curge liber. Când vă înclinați în această poziție, puteți porni dispozitivul în sine.

Contraindicații de utilizat

Nu există contraindicații categorice privind utilizarea irigatorilor. Cu prudență, ele trebuie aplicate celorlalți, care la acel moment suferă acest tratament dentar sau după o intervenție chirurgicală recentă.

De asemenea, nu se recomandă utilizarea dispozitivului în următoarele cazuri:

 • Tipuri de irigatoarecu exacerbarea unui număr de boli cronice, cum ar fi gingivita sau parodontita. Cu ajutorul irigatoarelor, boala se poate agrava;
 • dacă gingiile continuă să sângereze chiar după două săptămâni de la începutul utilizării dispozitivului;
 • utilizarea la copii este posibilă numai atunci când sunt capabili să efectueze în mod independent igiena orală. Dar chiar dacă copilul știe deja să-și spele dinții, utilizați dispozitivul numai sub supravegherea părinților, astfel încât jetul de apă să nu intre în organele respiratorii ale copilului.

Începeți să utilizați dispozitivul pentru curățarea treptată a cavității bucale. În primul rând, capul jetului ar trebui să fie minim. Și când gingiile sunt deja ajustate, apoi crește treptat intensitatea tratamentului cavității orale sub presiune utilizând apă sau o soluție.

În fiecare caz îndoielnic, consultați întotdeauna medicul dumneavoastră.

Deci, am examinat caracteristicile utilizarea unui astfel de dispozitiv ca agentul de irigare în gură, ce soiuri are și cum să-l alegeți corect.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Îndepărtați cu profunzime și corect dinții. Cum sa-ti faci dintii curatÎndepărtați cu profunzime și corect dinții. Cum sa-ti faci dintii curat
Cum este și cum să vă albiți dinții?Cum este și cum să vă albiți dinții?
Cum să curățați limba și să îndepărtați placa: modalități de curățareCum să curățați limba și să îndepărtați placa: modalități de curățare
Ce periuță de dinți este mai bună: tipuri și descriereCe periuță de dinți este mai bună: tipuri și descriere
Curățarea dentară profesională în stomatologie: tipuri și descriereCurățarea dentară profesională în stomatologie: tipuri și descriere
Periuța de dinți cu ultrasunete: tipuri și descrierea periuțelor de dințiPeriuța de dinți cu ultrasunete: tipuri și descrierea periuțelor de dinți
Ateu dentar ceară: beneficii și utilizăriAteu dentar ceară: beneficii și utilizări
Irigator de la compania waterpik (oralpeak) pentru cavitatea bucalăIrigator de la compania waterpik (oralpeak) pentru cavitatea bucală
Profesional igienă oralăProfesional igienă orală
Perie pentru curățarea dentară: ce ar trebui să fie o perie pentru dinți?Perie pentru curățarea dentară: ce ar trebui să fie o perie pentru dinți?
» » Irigator pentru curățarea dinților: ceea ce este și cum să-l alegeți
© 2021 amigdas.com