amigdas.com

Tărâmul de pământ. Descriere. Ce se hrănește și unde locuiește

lingăuUn broască sau o adevărată broască țestoasă este de obicei atribuită unei clase de amfibieni, unei ordini de anurani și unei familii de broaște. Este demn de remarcat faptul că mulți confundă familia broaștelor și familia broaștelor. Există chiar limbi în care, pentru a determina aceste amfibieni, utilizați un singur nume.

Descrierea unui broască pământ. Decât diferă de o broască

Broasca de sol are un trunchi usor aplatizat. Capul amfibiului este mare, cu glande parotide puternic exprimate. Maxilarul superior este complet lipsit de dinti. Ochii sunt destul de mari, elevii sunt aranjați orizontal. Pe membrele din față și din spate există degete, care sunt legate între ele prin membranele de înot.

Miscarea broascaMulți oameni se întreabă de ce o sărută o broască, dar o plimbare cu pământ? Motivul principal este acela broaștele de pământ au picioare destul de scurte, astfel încât amfibiul este foarte lent, nu ca sărind ca o broască, și nu plutește bine. Cu toate acestea, indivizii au o altă abilitate unică - pot să prindă mișcări rapide ale limbajului care zboară prin insecte din trecut. Pielea broască este mai fină decât broaștele și are nevoie de hidratare constantă. De aceea broaștele își petrec cea mai mare parte a timpului în apă. În piele, pielea este uscată și excitată, nu are nevoie de umiditate. De asemenea, are negi.

Rădăcina pământului are și glande otrăvitoare, care se află pe spate. Aceste glande secretă mucus care, dacă apare pe piele, provoacă o senzație de arsură neplăcută, dar nu este capabilă să provoace un rău mare unei persoane. Amfibianul se poate ascunde cu ușurință de dușmani, pentru că are culoare gri, maro, negru și colorat. Dacă o persoană este o culoare strălucitoare, atunci ea poate vorbi despre virulența sa.

În ceea ce privește mărimea amfibiului, lungimea variază între 2,5 cm și 53 cm. Greutatea speciilor mari poate ajunge la mai mult de un kilogram. Durata medie de viață a unui broască amfibiană este de aproximativ 30 de ani. Există și câteva specii care pot supraviețui până la 40 de ani.

Principalele tipuri de amfibii

În prezent, știința cunoaște aproximativ 579 specii de broaște amfibiene, care sunt împărțite în 40 de genuri, a treia parte a cărora se regăsește pe teritoriul european. În țările CSI există doar 6 specii din genul Bufo:

 • comună;
 • verde;
 • Orientul Îndepărtat;
 • caucazian;
 • trestie sau miros;
 • Mongol.

Merită să aflați mai multe despre descrierea tipurilor de mai sus.

 1. Porumb greuOrdinar sau gri. Această specie este cea mai mare din familie. Aceste amfibieni au un trunchi larg și ghemuit, care poate avea o varietate de nuanțe variind de la gri și măsline până la maro. Ochii acestor indivizi sunt portocalii luminoase cu elevi situați orizontal. Slaba, care este secretă de glandele pielii, nu este otrăvitoare pentru oameni. Rădăcinile obișnuite pot fi găsite pe teritoriul Rusiei, Europei și Africii de nord-vest. Locuitorul amfibian aproape peste tot. El preferă să se stabilească în zona uscată a pădurii-stepă și a pădurii. Frunzele pot fi găsite adesea pe teritoriile parcurilor sau pe câmpurile aratate recent.
 2. verde. Această specie se distinge prin culoarea gri-de măsline, care este completată de pete de culoare verde închis, marginite cu benzi negre. Această culoare este o deghizare excelentă de la inamici. Pielea unui broască verde emit un lichid toxic, care este foarte periculos pentru inamici. Picioarele din spate ale amfibiului sunt lungi, dar nu foarte dezvoltate. Acesta este motivul pentru care individul sare foarte rar și preferă să se miște de mers pe jos. Această specie poate fi găsită în țările din Europa de Sud și Centrală, Africa de Nord, țările asiatice, precum și regiunea Volga. Fagul verde preferă să locuiască în locuri deschise: în pajiști, în câmpuri, în lunci.
 3. Orientul Îndepărtat de EstFar Eastern. Această specie este diferită prin faptul că poate avea culori diferite ale corpului. Pe cresterea pielii, puteti vedea coloane mici. În partea superioară a trunchiului există benzi longitudinale spectaculoase. Abdomenul acestei specii este întotdeauna mai ușor. Uneori pe abdomen se pot observa urme mici. De asemenea, este de remarcat faptul că femela acestui amfibian este întotdeauna mult mai mare decât masculul și are, de asemenea, un cap mai larg. În ceea ce privește zona, este foarte largă. Frunzele pot fi găsite în China și Coreea, în Orientul Îndepărtat și în Sahalin, în regiunile Transbaikaliene. El preferă să trăiască într-o zonă umedă: în păduri umbrite, în pajiști inundabile, în luncile râurilor.
 4. Caucasion. Acest amfibian este considerat cel mai mare în dimensiune, care poate fi găsit pe teritoriul Rusiei. Lungimea individului ajunge la aproape 13 cm. Pielea broască caucaziană este gri închis sau maro deschis. Amfibii, care nu au ajuns încă la pubertate, diferă în culoarea portocalie palidă. Această specie trăiește numai pe teritoriul Caucazului de Vest. Puteți întâlni specimenul în păduri, munți și dealuri. Uneori un amfibian se stabilește în peșteri.
 5. Reed sau mirositor. Acest amfibian diferă și în mărimea sa mare. Lungimea ajunge la 8 cm. Culoarea, de regulă, variază de la gri-măslin la nisip cu pete verzi. Abdomenul este de culoare gri-alb. Pe întreaga spate puteți vedea o bandă de galben strălucitor. Pielea este tuberculoasă, dar nu există spini pe ea. Bărbații se disting printr-un rezonator de gât puternic dezvoltat. Speciile acestei specii se găsesc pe teritoriul Belarusului, în partea de vest a Ucrainei și în regiunea Kaliningrad. Stăpânește broaștele pe malurile rezervoarelor, în zonele mlaștină și printre păduri de tufișuri.
 6. Râia mongolămongol. Această specie se remarcă printr-un corp ușor aplatizat, cu cap rotund și ascuțit în față. Lungimea individului ajunge la 9 cm. Ochii broască mongolă sunt destul de proeminenți. Pe piele există un număr mare de negi, în timp ce la femele sunt mai netede, iar masculii pot vedea creșteri spinoase sub formă de spini. În ceea ce privește culoarea, puteți întâlni persoane de culoare gri deschis, auriu-bej sau maro. Pe spate există pete de diferite forme geometrice. Pe partea din spate există o bandă luminată clar pronunțată. Abdomenul are o nuanță amfibiană gri sau galben pal, fără pete. Această specie locuiește în sudul Siberiei, în Orientul Îndepărtat, pe teritoriul Coreei, Chinei și Mongoliei.

Unde trăiesc toadurile?

Datorită faptului că există multe tipuri diferite de broaște de pământ, zona lor este foarte largă. Lista locurilor de distribuție a acestor amfibieni nu include numai Antarctica. Chiar și în Australia a fost recent retrasă artificial o populație otrăvitoare de broaște.

Pisicile pământului trăiesc într-o varietate de zone geografice:

 • pe malurile mlaștine;
 • pe pajiști;
 • în stepi;
 • în deșerturile aride.

De asemenea, merită remarcat faptul că broaștele se referă la locuitorii terestri și intră în rezervoare doar pentru aruncarea de caviar. Amfibienii conduc o viață solitară, iar în grupuri se adună numai în timpul sezonului de împerechere.

Ce mănâncă toadele?

Dacă vorbim despre metoda de nutriție, atunci broaștele de pământ sunt prădători tipici. Se hrănesc în principal cu nevertebrate mici:

 • fluturi;
 • melci;
 • viermi;
 • insecte;
 • larve de insecte;
 • prăjit de pește.

Mănâncă toaduriÎn dieta unor specii mai mari pot fi incluse:

 • mici rozătoare;
 • șopârle;
 • broasca.

Amfibieni mai activi sunt noaptea și amurgul. Pe pradă, amfibienii sară din ambuscadă.

reproducere

Sezonul de împerechere într-o climă temperată începe de obicei în primăvară. În regiunile tropicale, această perioadă se încadrează în sezonul ploios. În timpul sezonului de împerechere, indivizii de sex feminin și masculin se adună în apropierea iazurilor. Masculul atrage femele prin intermediul unui rezonator special, care se află în spatele urechilor sau pe gât, producând sunete ciudate. Când o femeie vine la un bărbat, el o urcă pe spate și fertilizează spaima pe care o dă. Masoneria este un cordon gelatos dublu și conține până la 7 mii de ouă. După ce femelele termină ouăle de casting, părăsesc rezervorul și se află pe țărm.

În perioada de la 5 zile la 2 luni, apar larve. Această perioadă depinde de speciile de amfibieni. Larvele se transformă în mormoloci, apoi în oameni tineri fără coadă. Maturitatea sexuală la persoanele tinere apare numai la un an după naștere. În Africa, există unele tipuri de broaște de pământ care se referă la viviparous. În prezent, ei sunt pe punctul de a dispărea și sunt enumerați în Cartea Roșie.

Fapte interesante

 • Răul din aprilieLa unele specii, masculul este implicat maxim în apariția puilor. Se așează într-o grădină de pământ, cu panglici de burtă înfășurată până când încep să apară mormolocii.
 • Există un mit că un broască poate "înzestra" o persoană cu negi. Și aceasta este o minciună absolută. Toți amfibienii, cu excepția aga, complet sigur pentru oameni.
 • În unele țări, broaștele sunt crescute special pentru a combate țânțarii, mușchii, muștele și alte insecte.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Turturele de acasă, cum să păstreze o broască țestoasă la domiciliuTurturele de acasă, cum să păstreze o broască țestoasă la domiciliu
Ce și cât de des ar trebui să existe țestoase fluviale la domiciliuCe și cât de des ar trebui să existe țestoase fluviale la domiciliu
Cum sa alegi o lampa ultravioleta pentru broaste testoaseCum sa alegi o lampa ultravioleta pentru broaste testoase
Cum de a determina sexul broaștei de țestoasă cu broască roșie și de țărm?Cum de a determina sexul broaștei de țestoasă cu broască roșie și de țărm?
Ceea ce distinge o broască de o broascăCeea ce distinge o broască de o broască
Specii otrăvitoare de broaște: cea mai otrăvitoare broască din lumeSpecii otrăvitoare de broaște: cea mai otrăvitoare broască din lume
Visat de un broasca mare, care poate visa o broascaVisat de un broasca mare, care poate visa o broasca
Visele unei broaște țestoase sau o mulțime - de ce ar fi?Visele unei broaște țestoase sau o mulțime - de ce ar fi?
Caracteristicile vieții țestoaselor griffinCaracteristicile vieții țestoaselor griffin
Surpriza. Stilul de viață și reproducerea broaștelorSurpriza. Stilul de viață și reproducerea broaștelor
» » Tărâmul de pământ. Descriere. Ce se hrănește și unde locuiește
© 2021 amigdas.com