amigdas.com

Turturele de acasă, cum să păstreze o broască țestoasă la domiciliu

broască țestoasăCasa fără un animal de companie este aproape goală. Mulți oameni din copilărie și de-a lungul întregii vieți adulte au un animal preferat, care iubește și întotdeauna așteaptă proprietarul. Cineva preferă o pisică, cineva un câine, unii au pește, papagali, hamsteri și cobai. Viteazul crește crocodili și șerpi, păianjeni otrăviți și scorpioni. Dar puțini oameni consideră că o broască țestoasă este un animal de companie adevărat, considerând o persoană apatică și în mod constant de dormit. De fapt, broasca testoasa - inteligent

, amfibie frumoasă, cu caracterul, obiceiurile și pasiunile sale.

Există mai mult de 335 de specii de broaște țestoase pe Pământ. Toate reptilele, de la surprinzător de mici până la adevărații giganti, de la cei mai cunoscuți la cele mai răsfățați - sunt unice. Și aproape toată lumea poate fi ținută acasă, ar fi o dorință și o oportunitate.

Tipuri de țestoase domestice

Până în prezent, crescătorii preferă mai multe tipuri de broaște țestoase. Țestoasele în sine nu necesită anumite condiții, nu trebuie să meargă, chiar dacă proprietarul a fugit și a uitat să se hrănească - nu se va întâmpla nimic groaznic. Cele mai "populare" tipuri broasca țestoasă:

 • broască țestoasă roșiatică;
 • Asia Centrală superioară;
 • stellate (indian);
 • Chineză trionică;
 • mlaștină (americană, europeană);
 • Caspică;
 • gulling (nămol);

Descrierea speciilor

Țestoasă-specie de ureche roșuKrasnouhov Turtle în vârsta "adolescentă" de culoare verde strălucitoare. Cu vârsta, se întunecă, zonele de piele care nu sunt acoperite de o cochilie sunt pline de linii verzi și albe. Țestoasa este frumoasă, pe spatele capului acest individ are pete roșii care seamănă la distanțe urechilor. Pentru această caracteristică, reptilea a fost denumită "urechea roșie". special condițiilor conținutul nu este necesar.

În primii ani, indivizii acestei rase se dezvoltă rapid, adăugând o lungime de până la 10 cm pe an. După 2 ani de viață, creșterea încetinește, nu depășește 1,5 cm pe an. Red-bellied live pentru o lungă perioadă de timp, începând de la 30 de ani și mai mult. În condiții speciale, conținutul nu este necesar.

Teren Central Asiatic o reptilă de dimensiuni mici, cu o coajă rotundă de formă obișnuită, de măsline sau de culoare maro închis. Pe coajă sunt pete întunecate, cu formă dreptunghiulară. Carapacele joacă un rol de protecție, pe partea din spate este împărțită în 13 secțiuni, iar pe abdomen - în 16 departamente. Pe brazdele dorsale puteți determina vârsta individului. Lungimea reptilei nu depășește 25 cm, de la cap până la capătul cochiliei. Femelele sunt mai mari decât bărbații, pe labele din față ale broaștelor țestoase ale acestei rase există 4 degete, iar pe cele posterioare există creșteri excitate.

Stellar indian broasca țestoasă este de dimensiuni mici. În total, pentru toată viața, crește până la 36 cm, femelele sunt mai mari decât bărbații undeva de 1,5 ori. Reptile are o cochilie frumoasă și luminată. Negru, galben, bej combinat armonios într-un singur animal. Coaja de formă obișnuită, convexă, acoperită cu un model sub formă de stele, pentru care rasa și-a primit numele. Acest amfibian locuieste in jur de 80 de ani, iar acasa chiar mai mult, deoarece nu exista nici un pericol sub forma de seceta, incendii, prădători. Condițiile de detenție nu sunt dificile.

Turtle trionică chinezăChineză trionică. Această specie poate fi numită specială. Reptilă are o coajă moale, culoarea este maro sau verde închis, trunchiul este de culoare alb-verde. Picioarele au membrane, ghearele sunt ascuțite. O trăsătură distinctivă a acestei broaște țestoase este trunchiul, cu două nări, situate la locul unde se află, de obicei, nasul. Ochii acestei specii sunt mici, asemănători cu peștii. Personajul este dezgustător, musca și maestrul. Dar, în cele din urmă, se obișnuieste cu aceeași persoană. Activă noaptea, trăiește în apă, poate trăi mai mult de 10 ani cu îngrijire corespunzătoare.

Mlaștină verde Țestoasa, așa cum sugerează și numele, trăiește în apă. Această specie nu crește mai mult de 20 cm, greutatea nu depășește 1,5 kg. Acest animal este predominant negru sau verde închis, are o coajă netedă, cu mici găuri galbene. Există membrane, care facilitează foarte mult mișcarea în apă. Coada serveste ca un cârma, cu ajutorul ei broasca testoasa schimba directia in apa. Marin reptile nu trăiesc mai mult de 30 de ani.

Caspian amfibian are o dimensiune mică, crește până la 35 cm. Shell nu mai mare de 22 cm, trunchi, întuneric, cap, dimpotrivă, nuanța galbenă, sau mai degrabă benzi. Picioarele au gheare ascuțite, impregnări negre. Membranele sunt prezente, ceea ce facilitează în mare măsură găsirea persoanei în apă. Ochii animalului sunt negri, elevii nu sunt pronunțați. Țestoasele caspice trăiesc de aproximativ 25 de ani.

Capul sau praful o broască țestoasă, care se numește, un amator. Animalul are dimensiuni mici, armura de până la 18 cm, culoare sunt fistic sau galben-maroniu. Ei trăiesc până la 22-23 de ani. Absolut necalificat. Instintele sunt practic nedezvoltate, proprietarii nu vor ști. Clicurile nu-și amintește. El îi place să muște, și el îl va mușca și pe proprietar.

Cum sa alegi broasca testoasa potrivita?

Țestoasa țâșnităÎnainte de a cumpăra o broască țestoasă și o duce în casă, viitorul proprietar trebuie să se gândească bine. Principalul lucru este să vă asigurați că animalul nu se obosește după o anumită perioadă de timp. Trebuie să calculam cât de mulți bani proprietarul este dispus să cheltuiască pentru animalul său de companie, este gata să-l aibă grijă de el. Dacă decizia este cântărită și proprietarul este sigur că este broasca țestoasă care îi convine ca pe un animal de companie, trebuie să începeți pregătirea pentru o achiziție.

Nu este recomandat să cumpărați reptile din mâini sau în locuri îndoielnice. Nu există nicio garanție că animalul este sănătos, că animalul vândut corespunde exact numelui acestuia. De multe ori se întâmplă ca dealerii să încerce să vândă persoane protejate de lege în piețele de purici. Oamenii care nu cunosc acest tip de reptile pot deveni victime ale escrocilor.

Achiziția este planificată mai bine pentru sezonul cald. Animalul nu se răcește în timpul transportului, în vara când reptila este mai mică sunt supuse bolile catarre.

Câteva sfat, pentru a alege o broasca testoasa sanatoasa:

 1. Este necesar să întoarceți carapacea de țestoasă - persoana bolnavă a membrelor va atârna:
 2. Este necesar să aduceți un deget la capul animalului - o broască țestoasă sănătoasă își va atrage capul în cochilie;
 3. Nu trebuie să existe descărcare de gură și nas;
 4. Cavitatea orală nu trebuie să prezinte semne de placă;
 5. Țestoasa bolnavă respiră cu gura;
 6. Carapace absolut intact demonstrează sănătatea broaștei țestoase;
 7. Țestoasele acvatice trebuie examinate pentru paraziți ai pielii;
 8. Ochii țestoaselor acvatice nu ar trebui să cadă;

Cum și ce să hrăniți broasca testoasă?

Predatori, desigur, trebuie să fie hrăniți carne. Cu toate acestea, este imposibilă și excluderea totală a alimentelor vegetariene din dietă. 10% din dieta reptilelor de pradă ar trebui să fie alimente vegetale.

Experții turbării erbivore recomandă hrănirea legumelor și a altor produse vegetale, însă aditivul sub formă de componente din carne slabă nu este exclus.

Ouătoarele țestoase consumă atât carne, cât și produse vegetale în părți egale.

Pentru fiecare individ este necesar să se compileze individual dieta. Este necesar să se consulte un specialist, el va ajuta să aleagă o dietă individuală.

Ar trebui să ne amintim că există un număr de produse, care sunt strict interzise pentru a da broaște țestoase;

 • Nu dă țestoaseplante care conțin alcaloizi (familii de Solanaceae și biscuiți);
 • crini, hortensii, violete și alte plante;
 • citrice;
 • ridiche și ridichi;
 • Un produs destinat rozătoarelor, pisicilor, câinilor;
 • terci, brânză, pâine și alte alimente umane;
 • ciuperci;
 • râu de pește;
 • carne de porc și miel;
 • tomate;
 • nuci;

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa dati un acvariu pentru o broasca testoasaCum sa dati un acvariu pentru o broasca testoasa
Cum să ai grijă de o broască țestoasă acasăCum să ai grijă de o broască țestoasă acasă
Ce și cât de des ar trebui să existe țestoase fluviale la domiciliuCe și cât de des ar trebui să existe țestoase fluviale la domiciliu
Cum sa alegi o lampa ultravioleta pentru broaste testoaseCum sa alegi o lampa ultravioleta pentru broaste testoase
Cum de a determina sexul broaștei de țestoasă cu broască roșie și de țărm?Cum de a determina sexul broaștei de țestoasă cu broască roșie și de țărm?
Conținutul țestoasei mlaștină din Europa la domiciliuConținutul țestoasei mlaștină din Europa la domiciliu
Tortoiseshell, descrierea tipurilor de culoare tortoisehellTortoiseshell, descrierea tipurilor de culoare tortoisehell
Care este unicitatea pisicii și pisicilor cu trei culori. Semne despre eiCare este unicitatea pisicii și pisicilor cu trei culori. Semne despre ei
Elephant tortoise, caracteristicile sale și istoriaElephant tortoise, caracteristicile sale și istoria
Broască țestoasă din Asia Centrală: conținut și îngrijireBroască țestoasă din Asia Centrală: conținut și îngrijire
» » Turturele de acasă, cum să păstreze o broască țestoasă la domiciliu
© 2021 amigdas.com