amigdas.com

Tortoiseshell, descrierea tipurilor de culoare tortoisehell

Tortie cat-descriere a culoriiUnele pisici au pete de incredibilă frumusețe. Printre diferitele combinații de nuanțe, culoarea tortoiseshell este deosebit de proeminentă. O frumoasă haină tricoloră include modele bizare și pete. Dar nu toata lumea stie cum arata tortoiseshells. Prin urmare, acest articol vă va spune mai multe despre reprezentanții acestei colorări neobișnuite.

Soiuri de culoarea broasca testoasa a unei pisici

În primul rând, trebuie să se înțeleagă că nu sunt o specie de rasă, ci unul dintre tipurile culoare lână.

Culoarea broască țestoasă include 3 culori: negru, roșu (roșu) și umbră (cremă, cenușă sau alb). Negru și roșu sunt prezente în cantități mari, ceea ce uneori face incluziuni ușoare invizibile. Culorile pot fi amestecate în diferite variante. Dar printre întreaga varietate de reprezentanți cu culoarea broaștelor de țestoase, sunt următoarele subspecie:

 • tortie;
 • stambă.

Torti

Tort de pisicăCuloarea broasca testoasa a pisicii este compusa din haotic interfolia pete negre și roșii, care seamănă cu pești de pește. De obicei, o nuanță domină cealaltă. Fiecare reprezentant colorat tortoiseshell tortie este unic: în natură, nu poate fi absolut identice două pisici din cauza estomparea limitelor spoturilor fuzzy și scale aleatoriu distantate. Scalarea colorantă este caracteristică pisicilor persane și sibiene.

stambă

Calico se caracterizează prin "resturi de", Adică petele negre și roșii sunt mai pronunțate decât cele ale tortillei, deși ele sunt, de asemenea, aranjate într-un model neregulat. Colic poate fi posedat de britanici și scoțieni.

Uneori există o culoare cu pete albe vizibile. Petele albe pot fi amestecate cu negru și roșu sau acoperă partea inferioară a corpului atunci când partea de sus este urmată de o țestoasă clasică.

Trebuie remarcat faptul că broasca țestoasă colorate este continuă și modelată. Figura de colorare poate avea pete cu un model interior suplimentar, care nu poate fi spus despre o țestoasă continuă. Shades în carapace de broască țestoasă, de asemenea, variază: negru poate avea o culoare maro ciocolată sau de reflux, spațiu alb poate lua lapte sau argint, și roșiatică sau nuanțe gălbui, pot fi prezente în loc de ghimbir.

Cauzele apariției culorii broaștelor de țestoase la pisici

Se știe că colorarea tricolor este specifică numai pisicilor. Pisicile cu culoarea broasca testoasa sunt foarte rare. La 3 mii de pisici de broasca testoasa au 1 pisica cu aceeasi culoare. Aceasta se datorează unei mutații genetice care inhibă capacitatea de reproducere. Dacă pe stradă există un animal cu trei culori, atunci imediat puteți determina că este o femeie. Pentru a înțelege felul în care animalele dobândesc o astfel de colorare, trebuie să ne îndreptăm spre genetica.

Sexul animalului este determinat de combinația de cromozomi X și Y. XX - combinație într-o pisică, XY - într-o pisică. Culoarea roșie (O) și cea neagră (o) a pielii pisicii este stabilită de gene aflate în cromozomii sexuari. Deoarece cromozomul Y nu conține informații despre culoare, prezența unuia dintre cele două nuanțe va depinde doar de cromozomul X. Dar într-un animal cu două cromozomi X, următoarele rezultate atunci când o combinație de gene diferite:

 • XO + XO = culoare complet roșiatică.
 • Xo + Xo = complet negru.
 • XO + Xo = colorație de broască țestoasă.

Genetica pisicilorDeoarece cromozomii sunt localizați în mod haotic și nu pot fi ordonați, este exclusă posibilitatea producției intenționate de broaște țestoase. Selectarea pisicilor de tortoisehell nu poate fi eliminată. În timp ce o astfel de colorare se formează accidental.

Trebuie remarcat faptul că formarea unui astfel de imagine pe blana de blană nu dă motive să considere pisica un rasă pură, deoarece acesta este un proces de mutație. Dar acest lucru nu reprezintă un obstacol pentru participarea reprezentanților acestei culori la diverse expoziții și concursuri.

Natura pisicilor de broasca testoasa

Culoarea turtle poate fi prezentă în cele ce urmează specie:

 • Pisici americane de raton.Tortoise de culoare a Scotsman Fold
 • Angorii pisici.
 • Britanicii.
 • Școlari pliați.
 • Pisicile Cimrian.
 • Norvegienii.
 • Cornish Rex.
 • Pisicile din Siberia.
 • Sfincși.
 • Pisici japoneze cu coadă scurtă.

În ciuda particularităților acestei sau acelei rase, aproape toate pisicile de broască țestoasă sunt caracterizate de astfel de păsări calitate, ca independență și imprevizibilitate, împreună cu comportamentele răutăcioase și sociabilitatea. Și nu este surprinzător. Astfel de animale frumoase arată întotdeauna o atitudine bună și se răsplătesc reciproc. Cu toate acestea, animalele de companie cu o culoare de țestoasă pot prezenta gelozie cu iritabilitate față de proprietar, dar toate acestea indică o dragoste pentru stăpânul sau stăpânul lor.

Când trebuie să mănânce sau să se joace, ei dau semne mai mult activ mîngîierea, sîngerarea și tînguirea voinicilor decît rudele lor. "Țestoasele" sunt creaturi foarte active și mobile. Chiar și un număr mare de arcuri și șoareci de jucărie nu va fi de ajuns pentru ei. Printre personajele lor caracteristice, ar trebui să observați un aspect neașteptat de la ambuscadă sau de a coborî mânerele și alte obiecte mici de pe masă.

Superstiții mistică despre pisicile tricolorale

Pisicile acționează adesea ca simboluri definite în religiile și culturile diferitelor popoare. Există reprezentanți ai felinelor care pot fi un semn bun pentru un popor și rău pentru altul. Dar animalele tricolor au fost întotdeauna și rămân un simbol pozitiv în orice parte a lumii. Întrucât în ​​trecut au fost considerate o mare raritate, ei au atribuit întotdeauna nu numai proprietăți simbolice, ci și mistice.

În vremuri de Rusia antică stambă pisica a primit porecla de „Bogatko“, cu toate acestea, nu se explică prin atragerea de noroc de bani, și oportunități neobișnuite pe care Dumnezeu le-a dat animalul. La vremea aceea, oamenii erau foarte frică de incendii, care au apărut adesea din cauza lemnului inflamabil. Casele de lemn și bărcile au fost construite din lemn, au fost făcute vase și alte obiecte de uz casnic necesare. Diferite motive ar putea afecta apariția unui incendiu. Oamenii credeau că "bogații" reduc riscul acestui dezastru.

Cultul pisicilor din JaponiaJaponia își exprimă în mod deosebit venerarea de astfel de pisici. A existat chiar și un cult japonez cu simbolul acestui animal colorat. În Japonia, figurine produc oțel cu „bug-uri“, a căror apariție sunt supuse toate detaliile - postura animalelor, unghiul de înclinare a capului, fiecare spot și culorile selectate. Dacă aveți nevoie de o anumită carapace de broască țestoasă, atunci ar trebui să caute ajutor de la un expert în cultura japoneză, care este în același timp, va ajuta Consiliul la corectitudinea caracterului mistic al imaginii.

În țări Marea Britanie colegul de cameră tricolor joacă rolul unui amulet împotriva duhurilor rele și a forțelor necurate. Cu casetele de țestoase, casele devin din ce în ce mai confortabile și mai silențioase, potrivit proprietarilor de pisici britanici. Animalele sunt evaluate pentru dragostea lor față de proprietari, ceea ce nu este evidențiat de toate rasele.

În Statele Unite o pisică în trei culori este considerată un simbol al bogăției și norocului. Americanii cred că prezența unui astfel de animal de companie în casă va afecta neapărat coincidența de succes a circumstanțelor vieții și obținerea unui loc de muncă cu salarii mari. Ei consideră că este un mare noroc să vadă un animal cu o asemenea culoare într-un vis.

Chiar și marinarii cred că "țestoasele" pot salva de la situații proaste. Ei cred că prezența navă Crearea în trei culori le va ajuta să evite furtunile puternice. Și dacă într-un vis unul dintre marinari vede o frumusețe în trei culori, atunci condițiile ploioase în care nava sa dovedit vor trece în curând. Aceste semne îi fac pe căpitanii să cumpere animale de companie cu trei culori, care sunt un simbol al norocului pentru ei.

Creaturi uimitoare cu o culoare neobișnuită, un caracter moale și o inimă iubitoare sunt sigur că vor deveni un companion de succes pentru viață.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa dati un acvariu pentru o broasca testoasaCum sa dati un acvariu pentru o broasca testoasa
Cum să ai grijă de o broască țestoasă acasăCum să ai grijă de o broască țestoasă acasă
Turturele de acasă, cum să păstreze o broască țestoasă la domiciliuTurturele de acasă, cum să păstreze o broască țestoasă la domiciliu
Ce și cât de des ar trebui să existe țestoase fluviale la domiciliuCe și cât de des ar trebui să existe țestoase fluviale la domiciliu
Cum sa alegi o lampa ultravioleta pentru broaste testoaseCum sa alegi o lampa ultravioleta pentru broaste testoase
Cum de a determina sexul broaștei de țestoasă cu broască roșie și de țărm?Cum de a determina sexul broaștei de țestoasă cu broască roșie și de țărm?
Conținutul țestoasei mlaștină din Europa la domiciliuConținutul țestoasei mlaștină din Europa la domiciliu
Care este unicitatea pisicii și pisicilor cu trei culori. Semne despre eiCare este unicitatea pisicii și pisicilor cu trei culori. Semne despre ei
Există pisici cu trei culori sau doar pisici?Există pisici cu trei culori sau doar pisici?
Elephant tortoise, caracteristicile sale și istoriaElephant tortoise, caracteristicile sale și istoria
» » Tortoiseshell, descrierea tipurilor de culoare tortoisehell
© 2021 amigdas.com