amigdas.com

Tortoise ca animal de companie

Aspectul țestoaselorModa pentru animalele de companie exotice nu a trecut prin broaște țestoase. Țestoasele sunt atrase de aspectul neobișnuit, de calm și de lentoarea lor. Alături de ele, o persoană simte pacea și liniștea. Nu este surprinzător faptul că tot mai mulți oameni sunt dornici să achiziționeze aceste reptile.

Dar dorința de a avea o broască țestoasă nu este suficientă. Faptul este că majoritatea broaștelor de țestoase sunt listate în Cartea Roșie. Prin urmare, este foarte important să puteți menține în mod corespunzător un astfel de animal de companie. Acest articol vă va spune despre aspectele principale ale păstrării broaștelor țărănești la domiciliu.

Tipuri de broaște țestoase

În natură există 37 de specii de broaște țestoase. Cei mai mulți trăiesc în Africa. În rolul animalelor de companie, acestea conțin adesea următoarele tipuri:

 • Furajarea broaștelor țestoaseBroască țestoasă mediteraneană. Este o mică reptilă. Lungimea sa, de obicei, nu depășește 28 cm. Carcasa este plată, cu un model complex de scutece. Această reptilă preferă să mănânce plante, dar dacă este necesar, poate gusta cu viermi și melci. Nu poți lua o astfel de broască țestoasă la o vârstă fragedă. Faptul este că este probabil să moară. Dacă oamenii creează țestoase mediteraneene, apoi adulți.
 • Broasca testoasa. Această reptilă este puțin mai mare. În lungime, acesta poate ajunge la 55 cm. Pentru o întreținere internă, o astfel de broască țestoasă va trebui să echipeze un terariu de mică adâncime cu un principiu de nisip și o mică adâncime a apei. Apa este necesară pentru ca broasca testoasă să ia proceduri de apă. Țelul de cărbune este omnivor. Ea mănâncă cu plăcere fructe și legume, precum și păsări de curte și carne de vită.
 • Tortă leopardă. Lungimea maximă a acestei reptile este 60 în sine. Numele său a fost primit din cauza culorii caracteristice a cochiliei. Are un maro deschis, cu pete întunecate. Aceasta este o broască țestoasă erbivore. La domiciliu pentru ea trebuie să ia gazon gazon. Fructele și legumele sunt contraindicate. În terariul unei astfel de broaște țestoase trebuie să fie necesar un iaz artificial și o lampă specială pentru încălzire.
 • Radacina broasca testoasa. Poate că aceasta este cea mai frumoasă dintre țestoasele terestre naționale. Este destul de mare. Lungimea acestuia poate ajunge la 40 cm. Învelișul este înalt și cupolat cu scuturi de culoare neagră. În centrul fiecărei clapete există un loc luminos cu raze radiale în toate direcțiile. Țestoasa radiantă de teren se hrănește exclusiv pe plante.
 • Broască țestoasă din Asia Centrală. Acesta este cel mai frecvent tip de reptile interne din Rusia. Acestea sunt broaște țestoase miniaturale. Lungimea maximă a unui animal adult este de 20 cm. În plus, bărbații sunt întotdeauna mai mici decât femelele. Aceste animale de companie pot adormi de două ori pe an. Cu toate acestea, acest lucru poate fi evitat dacă temperatura din terariu este menținută la 25-28 ° C.

Cum sa cumperi o broasca testoasa sanatoasa?

Pentru a nu deveni un client obișnuit al unei clinici veterinare, trebuie să alegeți țestoasa potrivită pentru cumpărare. Ridicați animalul de companie, ar trebui să acorde atenție următoarelor aspecte:

 • Cum să ai grijă de broaște țestoaseTrebuie să urmăm reptilele. Dacă broasca testoasă este activă și coordonarea mișcărilor nu este încălcată, atunci este relativ sănătos.
 • Cojocul de companie nu ar trebui să aibă leziuni externe sau pete de natură incomprehensibilă.
 • Scuturile carcasei trebuie să fie uniforme și strâns adiacente.
 • Asigurați-vă că vă uitați în genul țestoasei. Mucoasele din gură trebuie să fie curate, să nu aibă saliva vâscoasă și să aibă o culoare roz deschisă.
 • Nasul unei reptile trebuie să fie curat.

Dacă achiziția se face în timpul verii, atunci casa de companie poate fi adusă într-o cutie convențională de carton. Doar trebuie să-i pre-aliniat fundul cu hârtie.

Dacă animalul de companie este cumpărat în timpul iernii, atunci trebuie să îl conduceți acasă într-un container special, cu un tampon de încălzire. Containerul în sine poate fi înfășurat într-o cârpă caldă.

Cum se simte o țestoasă de acasă?

Acest animal de companie se simte excelent acasă, dacă are toate condițiile pentru o viață liniștită.

Este o greșeală să credem că o țestoasă terestră acasă se poate accesa cu crawlere în jurul apartamentului. Pentru existența normală a unei reptile, va trebui să vă construiți propria casă.

Cumparand un astfel de animal de companie, trebuie să luați în considerare următoarele nuanțe ale conținutului său:

 • În ciuda faptului că învelișul acestor reptile este suficient de puternic, puterea sa nu este încă suficientă pentru a proteja împotriva influențelor externe grave.
 • Țestoasele sunt susceptibile la răceli, deci nu ar trebui să existe curente în casă.
 • Se pare că țestoasele sunt ciudate și ciudate. De fapt, ei pot ajunge în locuri unde nu vor putea niciodată să iasă singuri. Prin urmare, proprietarul va trebui să monitorizeze constant mișcarea animalului de companie.

Cel mai bun loc pentru a trăi pe uscat țestoasele acasă sunt terariul.

Cum se construiește un terariu?

Cum să faci un terariuPrima dată după cumpărarea unei broaște testoase, poate trăi într-o cutie convențională. Cu toate acestea, pentru ca animalul să rămână sănătos și activ, va fi necesar pentru el să construiască un terariu. Zona nu este greu de calculat. Este necesar să se ia indicatori ai lungimii corpului broască țestoasă și să se înmulțească aceste cifre cu 5. Rezultatul obținut va indica lungimea unui perete al terariului.

Cea mai simplă modalitate de a face un terariu dintr-un acvariu din sticlă. De obicei, pentru o broască țestoasă, există un rezervor pentru 100 de litri.

În interiorul acvariului trebuie să construiți un adăpost pentru animalele de companie. Acolo se va ascunde când vrea să fie singură. Casa poate fi făcută din placaj sau cumpărați o versiune gata făcută într-un magazin de animale de companie.

Partea terariului improvizat trebuie căptușită cu un sol atent selectat. Grosimea stratului de grund nu trebuie să fie mai mică de 5 cm și să depășească 10 cm.

Cea mai bună variantă de sol pentru terariu este un amestec de fân și pietricele de dimensiuni medii. Pietricelele mici nu trebuie să fie folosite, deoarece broasca testoasă poate începe să le înghită.

Unii proprietari ai acestor reptile folosesc ca sol în terariu o umplutură de pisică, nisip sau pământ obișnuit. Aceasta este o mare greșeală., deoarece țestoasa va înghiți cu siguranță o parte din acest sol, ceea ce va cauza probleme de sănătate.

În terariu, trebuie să creați un microclimat adecvat. În special, trebuie să mențineți cu precizie parametrii de temperatură în intervalul + 25 - 28 ° C. De regulă, o lampă cu incandescență de 75 watt este utilizată pentru a menține temperatura. Acesta este conectat la senzorul de temperatură printr-un releu. Aceasta vă permite să automatizați încălzirea casei țestoasei.

Reptilele au nevoie de lumina soarelui. Pentru ao imita, o altă lampă este instalată în terariu, dar deja ultra-violet. Ambele lămpi ar trebui să se afle la o distanță de 30 cm de fundul terariului.

Terariul este cel mai bine plasat lângă fereastră. Acest lucru va permite animalului să se concentreze asupra ritmurilor sezoniere. Acest lucru este foarte important, dacă proprietarul intenționează să reproducă broaște țestoase.

În ceea ce privește interiorul terariului, creația lui trebuie abordată fără fanatism. Nu aruncați tot spațiul cu ramuri și pietre. Este suficient să plantați câteva plante în vase miniaturale, să pictați de-a lungul solului câteva rădăcini și pietricele ornamentale. Este necesar să se asigure că elementele decorului nu interferează cu libertatea de mișcare a broastele țestoase, și proprietarul să se ocupe de terariu.

Cum să ai grijă de o broască țestoasă?

Îngrijirea țestoaselor terestre nu este o problemă, trebuie doar să respectați anumite condiții de detenție și să respectați câteva reguli simple.

igienă

Caracteristici de îngrijire pentru broaște țestoaseEste necesar să curățați în mod regulat terariu și de a scăpa de animalul însuși. Procedurile de apă pe care țestoasele trebuie să le ia cel puțin o dată pe săptămână.

O baie pentru o reptilă ar trebui să fie caldă: 30 - 36 ° C. Apa în ea ar trebui să fie atât de mult încât să nu depășească 2/3 înălțimea animalului de companie. Se recomandă adăugarea infuziei de mușețel înainte de scăldat.

Uneori, în timpul procedurilor de apă, broasca testoasă se defectează. Dacă sa întâmplat asta, Apa din baie trebuie înlocuită imediat.

În timpul îmbăierii, nu se recomandă să utilizați săpun pentru a vă spăla animalul. Sapunul trebuie utilizat doar dacă reptilă este foarte murdară.

Pentru a îndepărta murdăria din coajă, este recomandat să folosiți un burete moale sau o cârpă.

Durata procedurilor de apă nu este mai mare de 30 de minute. După baie, țestoasele trebuie să fie șterse temeinic și imediat introduse în terariu.

Îngrijire igienică implică de asemenea tăierea regulată a ghearelor cu gheare speciale.

mers

Broască țestoasă la domiciliuÎn timpul verii, când soarele este în afara și temperatura aerului nu scade sub +20 ° C, este permis să umbli broasca testoasă pe stradă. Procedând astfel, trebuie să țineți evidența a ceea ce face. Această reptilă este foarte curioasă și încearcă să mănânce orice nu-i place. Alimentele incorecte pot dăuna animalului de companie.

De asemenea, pentru a evita supraîncălzirea, animalul de companie trebuie protejat de soarele strălucitor.

Unii proprietari merg pe jos țestoasele lor într-o cușcă de pasăre. Aceasta este o opțiune bună și sigură.

Sursă de alimentare

Îngrijirea țestoasei la domiciliu înseamnă o hrană regulată și adecvată.

În sălbăticie, aceste reptile mănâncă adesea alimente vegetariene. Numai unele broaște țestoase sunt carnivore, dar, de regulă, ele nu sunt achiziționate pentru întreținerea domestică.

Acasă Tortoise Ration în procentaj ar trebui să arate astfel:

 • Cota leului din întreaga dietă - 80% ar trebui să fie ocupate de verde proaspete.
 • Ponderea legumelor este de 5%.
 • Fructele ocupă nu mai mult de 15% din dietă.

În vara pentru animalele de companie, puteți pregăti o salată delicioasă, constând din următoarele componente:

 • Îngrijirea țestoaselorPăpădie.
 • Clover frunze.
 • Patlagina.
 • Frunze de salata verde.
 • Morcovi.
 • Varza.

Ca aditiv de fructe, puteți oferi mere proaspete și fructe de pădure.

O broască țestoasă adultă trebuie să primească o dietă sănătoasă de cel puțin 3 ori pe zi. Nu se hrănește des, deoarece aceasta poate provoca boli gastro-intestinale.

În dieta reptilelor nu adăugați următoarele produse:

 • Cartofi.
 • Oasele din fructe
 • Citrice. Mai ales coaja lor.
 • Alimente uscate.

În timpul iernii, îngrijirea adecvată presupune adăugarea de suplimente cu vitamine și minerale la regimul alimentar. Cel mai faimos dintre ele este Reptileif.

Aditivii sunt mai bine să cumpere în pulberi. Acest lucru va evita supradozele.

Este necesar să puneți o bucată de cretă în colțul terariului. Țestoasele lui vor călca atunci când simte o lipsă de calciu în organism.

Bolile potențiale ale broaștelor țestoase

La domiciliu, această reptilă se confruntă cu următoarele boli:

 1. Rahitismul. Această patologie se dezvoltă din cauza lipsei de vitamina D 3 și a ultravioletului. Boala se manifestă prin înmuierea și deformarea cochiliei.
 2. Tulburări și umflături ale ochilor. Boala se manifestă în absența vitaminei A. Pentru a face față acestei afecțiuni poate fi prin injectarea de medicamente multivitamine și utilizarea Albucida.
 3. Leziunile parazitare. Cel mai adesea acestea sunt viermi. Pentru expulzarea lor, se folosește un medicament precum Albendazol.
 4. Pneumonie. Boala începe cu o răceală și duce la dificultăți de respirație. Pentru a trata aceasta ar trebui să fie în clinica veterinară antibiotice.

Fiți atenți, În marea majoritate a cazurilor, țestoasele se îmbolnăvesc deoarece proprietarul reptilelor nu știe cum să se ocupe de ea.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa dati un acvariu pentru o broasca testoasaCum sa dati un acvariu pentru o broasca testoasa
Cum să ai grijă de o broască țestoasă acasăCum să ai grijă de o broască țestoasă acasă
Turturele de acasă, cum să păstreze o broască țestoasă la domiciliuTurturele de acasă, cum să păstreze o broască țestoasă la domiciliu
Ce și cât de des ar trebui să existe țestoase fluviale la domiciliuCe și cât de des ar trebui să existe țestoase fluviale la domiciliu
Cum sa alegi o lampa ultravioleta pentru broaste testoaseCum sa alegi o lampa ultravioleta pentru broaste testoase
Cum de a determina sexul broaștei de țestoasă cu broască roșie și de țărm?Cum de a determina sexul broaștei de țestoasă cu broască roșie și de țărm?
Conținutul țestoasei mlaștină din Europa la domiciliuConținutul țestoasei mlaștină din Europa la domiciliu
Care sunt particularitățile structurii scheletului țestoaselorCare sunt particularitățile structurii scheletului țestoaselor
Tortoiseshell, descrierea tipurilor de culoare tortoisehellTortoiseshell, descrierea tipurilor de culoare tortoisehell
Elephant tortoise, caracteristicile sale și istoriaElephant tortoise, caracteristicile sale și istoria
» » Tortoise ca animal de companie
© 2021 amigdas.com