amigdas.com

Conținutul țestoasei mlaștină din Europa la domiciliu

Nutriție de țestoaseTortul european de mlaștină este o specie comună de broaște țestoase acvatice. Recent, aceste reptile sunt deseori alese ca animale de companie. Ele sunt destul de simple în îngrijire și întreținere. Și, de asemenea, avantajul țestoaselor de mlaștină este că ele nu exudă mirosul specific care este inerent în alte animale domestice.

Totul despre broasca țestoasă europeană

Măturări de mlaștină larg distribuite în Europa, Africa de Nord și Orientul Mijlociu. Locuiește în ape diferite (râuri, râuri, mlaștini, iazuri). Cu toate acestea, destul de des iesi pe pietre pentru a se incalzi la soare. Când un animal sau o persoană se apropie de ei, ei se retrag imediat în rezervor. Datorită labei sale puternice și a ghearelor lungi, țestoasele cu mlaștină europeană pot înota chiar și în păduri și pot, de asemenea, să se năpustească în sol noroios.

Carapacele în țestoasele europene sunt netede, rotunde sau ovale. Culoarea sa poate fi negru sau galben-verde, și există, de asemenea, multe pete diferite pe ea. Pe capul mare, întunecat, cel mai adesea negru și labe puternice, există și pete de lumină.

Greutatea adulților este de aproximativ un kilogram și jumătate. Mărimea carapacei poate ajunge la 35 cm. După cum se știe, țestoasele sunt de lungă durată, astfel încât durata lor de viață poate varia de la 30 la 100 de ani. În captivitate, aceste animale pot trăi aproximativ 30 de ani.

Conținutul broaștei țestoase europene la domiciliu

Puteți cumpăra o broască țestoasă într-un magazin de animale de companie, iar în sezonul cald se poate prinde în condiții naturale.

Aspectul țestoaselorSă țină o broască țestoasă în captivitate, este necesar să se pregătească o casă confortabilă. Ele pot servi ca un aquaterarium spațios, volumul său ar trebui să fie de aproximativ două sute de litri. Acesta ar trebui să fie format din apă și pământ. În partea de jos a terariului puteți pune nisip și pietre. Cu toate acestea, acestea din urmă ar trebui să fie destul de mari, astfel încât broasca țestoasă să nu o poată înghiți. Algele comestibile pot, de asemenea, să decoreze acvariul și să devină o gustare pentru broaște testoase.

În terrariu este necesar să dotezi ceva ca o insulă pe care o broască țestoasă se poate odihni și se poate răci. Temperatura aerului din apropierea insulei ar trebui să fie de treizeci de grade Celsius. Temperatura apei în terariu trebuie să fie de cel puțin 27 de grade. Se poate încălzi cu încălzitoare electrice. Deasupra insulei trebuie să existe o lampă cu raze ultraviolete. Este necesar ca broasca testoasa sa metabolizeze calciu. Prezenta sa va ajuta sa evitati o astfel de boala ca rahitismul.

Apă în casa țestoasei acesta va fi adesea murdar, deci ar trebui actualizat în mod regulat. Pentru a nu-și petrece prea mult timp și a nu schimba apa, în aquaterrarium este instalată o pompă de apă.

Practic, apa este contaminată în timpul excrementelor animale și hrănire. Prin urmare, în timpul mesei pot fi transplantate într-un bazin, o chiuvetă sau o baie. Aceste recipiente trebuie umplute cu apă.

Natura țestoaselor mlaștine europene

Aceste animale sunt active în timpul zilei, în timpul nopții dorm.

Natura țestoaselor fluviale este mai degrabă plăcută. Ei sunt capabili să se obișnuiască cu proprietarii și nici să nu-și ascundă capul în cochilie. Cu toate acestea, pentru ca țestoasa să devină manuală, trebuie să se adapteze. În caz contrar, poate mușca sau zgâria o persoană cu ghearele sale ascuțite.

Există și indivizi ale căror comportament este dificil de prevăzut. Ele pot fi ostile unei persoane.

În mod surprinzător, țestoasele europene diferă și prin ingeniozitate. Ei se pot obișnui cu anumite sunete. De exemplu, puteți bate sau atingeți înainte de hrănire, iar țestoasa va ști că este timpul să luați masa. Și, de asemenea, puteți învăța aceste animale să ia alimente de la pensete.

Cu broaștele lor europene, fluvii nu se înțeleg bine. Prin urmare, păstrați-le împreună nu merită. Animalele se vor ciocni în mod constant și se vor lupta pentru teritoriu, mai ales în ceea ce privește locul sub soare, adică un insulă. Este demn de remarcat faptul că conflictele apar mai ales între bărbați. Femelele acestor animale au o dispoziție destul de calmă și pot fi păstrate împreună.

În condiții naturale în timpul iernii, țestoasele intră în hibernare. Cu toate acestea, în condițiile păstrării casei și menținerii temperaturii necesare, hibernarea nu va fi necesară pentru animale.

Grijă de țestoase la domiciliu

Cum să ai grijă de țestoase la domiciliuÎn grija acestor creaturi destul de nemantenit. Turtle duce o viață de zi cu zi. Au nevoie de plimbări. În timpul iernii, pot merge în jurul casei sau apartamentului. Cu toate acestea, nu este necesar să le lăsăm nesupravegheați, deoarece pot intra într-un loc retras, de exemplu pentru mobilier.

În sezonul cald, țestoasele pot fi umblate pe stradă. Plimbarea nu ar trebui să fie în locuri apropiate de care există iazuri. Dacă pe țărm, broasca testoasă se va mișca destul de încet, atunci în apă veți pierde din vedere în câteva secunde. Prin urmare, pentru a nu pierde animalul de companie, trebuie să fiți extrem de atent și precauți.

O dată pe săptămână, este necesar să ștergeți coaja cu o cârpă moale și curățați-o de pe acoperire.

Hrănirea țărmurilor de mlaștină la domiciliu

Turturile de râu sunt creaturi omnivore. În habitatele naturale, ei mănâncă broaște, viermi, mici pești și plante.

La domiciliu, puteți hrăni țestoase europene cu mlaștină:

 • râu de pește (acesta trebuie să fie nefiert, în formă brută sau congelată);
 • carne slabă, de exemplu carne de vită;
 • calmar;
 • creveți;
 • frunzele de salata;
 • păpădia;
 • varză.

Alimentele vegetale sunt disponibile numai pentru broaștele testoase adulte. O dată pe săptămână, puteți să vă alimentați produsele secundare, cum ar fi ficatul de vită și inimile de pui. Și, de asemenea, în dieta ar trebui să fie melci (ele sunt necesare pentru calciu) și vitaminizate furaje.

În formă de delicatese, țestoasele europene pot fi date:

 1. Bloodworm.
 2. Râme.
 3. Diferiți gândaci, care trebuie mai întâi să-și rupă labele.
 4. Păduchilor.
 5. Rachkov este o daphnie.

Țestoasele europene nu pot mânca alimente cu un conținut ridicat de fosfor. Din cauza lor, calciul, care este pur și simplu necesar de acest animal, nu va fi absorbit.

Și, de asemenea nu ar trebui să fie incluse în dieta de broaște țestoase:

 • Ce să hrănești o țestoasă de mlaștinănuci;
 • pâine;
 • brânzeturi;
 • cereale;
 • produse lactate fermentate;
 • conserve;
 • coji de citrice.

Țestoase mici sunt hrănite în fiecare zi, indivizii adulți trebuie hrăniți de două sau trei ori pe săptămână.

Comportamentul sexual al țestoaselor fluviale

Maturitatea sexuală aceste animale ajung la opt ani de viață. Bărbații urmăresc femelele, își înghit coada și labele. Apoi se așează pe femelă, ținând ferm cochilie cu labele lor, și își bat nasul pe capul femeii. Astfel de jocuri duc adesea la împerecherea animalelor.

Femela plasează ouă la câteva luni după acest proces.

În timpul sarcinii, femeile au nevoie de o dietă echilibrată cu vitamine. Nu uitați de lumina ultravioletă, fără de care calciul nu este absorbit în corpul țestoasei.

Reproducerea țestoaselor mlaștine europene

Măturări de mlaștinăÎn condiții naturale femelele fac ouă din mai până în iulie. Numărul lor poate varia de la cinci la doisprezece piese. Ambreiajul poate fi mai multe. Ei îngrămădesc ouăle noaptea, în fosa pre-pregătită, adâncimea căreia este de aproximativ zece centimetri. Ouăle acestor animale au o formă ovală, cu o coajă tare, greutatea unui ou este de aproximativ opt grame.

Câteva luni mai târziu apar mici broaște țestoase. Lungimea lor după ecloziune este de aproximativ 1,5 cm.

Puii de iarnă petrec în pământ. În primăvară, când aerul se încălzește până la 20 de grade Celsius, țestoasele sunt extrase.

Țestoasele europene, care sunt ținute acasă, sunt, de asemenea, capabile să se înmulțească. Cu câteva zile înainte de a pune ouăle, sunt îngrijorați. Adesea, femeile încearcă să scape din aquaterarium.

În acest moment, proprietarii trebuie să aibă grijă de locul pentru zidărie. În acest scop, pe țărm se pune un șanț cu nisip umed. După ce ouăle sunt așezate, trebuie să fie foarte atent, în nici un caz să se întoarcă, să fie puse într-un incubator. Temperatura în ea ar trebui să fie de aproximativ 30 de grade Celsius. De asemenea, este important să nu uitați să mențineți nivelul necesar de umiditate în incubator. Ar trebui să fie de aproximativ 80%. Durata incubării este de aproximativ două până la trei luni.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa dati un acvariu pentru o broasca testoasaCum sa dati un acvariu pentru o broasca testoasa
Cum să ai grijă de o broască țestoasă acasăCum să ai grijă de o broască țestoasă acasă
Când mlaștina visează - asta este?Când mlaștina visează - asta este?
Turturele de acasă, cum să păstreze o broască țestoasă la domiciliuTurturele de acasă, cum să păstreze o broască țestoasă la domiciliu
Ce și cât de des ar trebui să existe țestoase fluviale la domiciliuCe și cât de des ar trebui să existe țestoase fluviale la domiciliu
Nurca europeană: o caracteristică a ceea ce arată un animalNurca europeană: o caracteristică a ceea ce arată un animal
Cum sa alegi o lampa ultravioleta pentru broaste testoaseCum sa alegi o lampa ultravioleta pentru broaste testoase
Cum de a determina sexul broaștei de țestoasă cu broască roșie și de țărm?Cum de a determina sexul broaștei de țestoasă cu broască roșie și de țărm?
Care sunt particularitățile structurii scheletului țestoaselorCare sunt particularitățile structurii scheletului țestoaselor
Elephant tortoise, caracteristicile sale și istoriaElephant tortoise, caracteristicile sale și istoria
» » Conținutul țestoasei mlaștină din Europa la domiciliu
© 2021 amigdas.com