amigdas.com

Cum să ai grijă de o broască țestoasă acasă

Cum să ai grijă de o broască țestoasă la domiciliu?Pe care nu o luăm ca pe un animal de companie - șerpi, păianjeni, ratonii și alte creaturi exotice. Ea devine atât de obișnuită și normală încât țestoasa nu este deloc surprinzătoare. În ciuda acestui fapt, nu toți proprietarii unui astfel de animal pot avea grijă de el în mod corespunzător. Este pentru acești proprietari acest articol să existe.

Ce este o țestoasă domestică și cum să aibă grijă de ei

Omenirea cunoaște aproximativ 50 de specii de țestoase, de la cele mai mari, cântărind mai multe centre, până la cele mai mici care se potrivesc pe mâini. La domiciliu Cel mai simplu mod de a crește o țestoasă normală (terestră)y, care trăiește de obicei în zonele de deșert și de stepă din Asia Centrală.

În ciuda faptului că trăiesc în soluri nisipoase, reședința lor necesită umiditate. Ea caută această umiditate, săpând găuri, până când se împiedică pe sol umed. Încercările de a găsi un astfel de loc continuă până în momentul în care nu o găsește, pentru că aceasta este supraviețuirea broaștelor țestoase - în solul umezit este iarba, care este principala sa hrană.

Cea mai mare activitate a broasca testoasa este prezentata dimineata si seara. În timpul zilei, țestoasele preferă să doarmă, ascunzându-se de lumină. În condiții nefavorabile, broasca testoasă intră într-o hibernare. Se întâmplă în timpul iernii, dar dacă creați condiții confortabile pentru viață, atunci nu trebuie să adormiți.

Aspect și dimensiuni

Pentru întreținerea internă, broasca țestoasăȚestoasa de teren, care este adesea luată ca un animal de companie, este de dimensiuni mici. La bărbați, dimensiunea coajă este mai mică decât la femei și este de 14-22 cm Lungimea de sex feminin variază de la 16 la 24. Dimensiunea coajă de origine crește la dimensiunea:. 18-20 cm pentru femele și masculi.

Shell - corniți, al căror număr este de la vârf - 14, din partea de jos - de la 12 la 13. Scuturile nu sunt doar de jos și de sus, ci și din lateral. Acolo numărul lor este de 25 de bucăți. Cochilia seamănă cu o ovală, ușor aplatizată de sus. Pe labele de culoare verde închis sunt patru degete cu gheare. Culoarea cojii se aseamănă cu condițiile mediului în care trăiește broasca țestoasă - mijlocul scutului este de culoare închisă și la marginile verde-verde. În sălbăticie, ea trăiește aproximativ 50 de ani, la țestoasele de acasă poate trăi puțin mai mult.

Cum, când și ce să se hrănească

În mediul natural, broasca țestoasă mănâncă vegetație variată: iarbă, arbuști, fructe de pădure și fructe. Mâncarea care ar trebui să i se dea acasă nu este mult diferită de cea pe care o primește în mediul înconjurător. Alegerea în acest caz se datorează faptului că vegetația este mai ușor de obținut. Principalul lucru este că hrana a fost variată:

  1. Legume proaspete și fân - aproximativ 70% din totalul alimentelor consumate.
  2. Legume - 10%.
  3. Fructe - 20%.

Un animal trebuie să aibă o tavă separată de care să poată mânca. Este necesar, în primul rând, pentru a împiedica umplerea tavii, de exemplu a rumegușului sau a solului, să cadă în mâncare. Hrănirea unei broaște țestoase de pe mâini nu este cea mai bună opțiune, deoarece pentru ea nu este foarte convenabilă și, în plus, poate afecta mușcătura.

Când trebuie să-mi hrănesc animalul? Un animal de companie tânăr necesită hrana zilnică. Un adult mai are nevoie de o dietă rară, dar mai abundentă - la fiecare 2-3 zile. În funcție de volum, porțiunea ar trebui să fie jumătate din volumul cochiliei.

Hrăniți broasca testoasă numai cu alimente proaspete și adecvateLa stomacul țestoasei nu a început procesul de fermentație, este necesar să se alimenteze mai puțin fructe și alte alimente suculente. De asemenea, mâncarea unei broaște țestoase ar trebui să fie inițial pregătite special pentru animal. În acest caz, va exista mai puține șanse ca acesta să fie otrăvit de alimente de slabă calitate, de exemplu, de la masa proprietarului. Turtle nu trebuie să aibă acces constant la lichid, este suficient să-l apă din când în când. Dar nu este inutil să se folosească momeală cu conținut de calciu.

În cazul în care să mențină și cum să aibă grijă

În ceea ce privește îngrijirea și întreținerea condițiilor de viață, animalul este destul de nepretențios, în special ținând seama de stilul de viață în sălbăticie. Având în vedere acest lucru, țestoasa este adesea luată de oameni care nu pot acorda prea multă atenție îngrijirii animalelor de companie. Cu toate acestea, broasca testoasa nu este un cactus, deci unele recomandari pentru ingrijirea ei inca trebuie sa fie urmate.

Cum să alegi o casă

Casa pentru broasca testoasa poate servi ca orice capacitate care nu va limita miscarile broasca testoasa. Desigur, este recomandabil să cumpărați un acvariu separat, dar pentru prima dată o cutie convențională va face. Principalul lucru nu este niciodată nu lăsa o țestoasă pe podea nesupravegheată. O podea rece, cu multe crăpături, nu poate servi chiar și pentru prima dată ca o casă de broască țestoasă. În afară de faptul că animalul se îmbolnăvește, poate intra într-un colț dificil, din care va fi dificil de obținut.

Cum să dotezi casa

Câteva recomandări privind amenajarea locuințelor:

  1. Dimensiunea locuinței pentru un individ trebuie să atingă o sută de litri în volum. Condiție obligatorie - lățimea trebuie să fie de trei ori mai mare decât animalul de companie. Dacă luăm în considerare acești parametri, atunci animalul se va putea mișca fără probleme în locuință. În mod ideal - ar trebui să fie un acvariu de sticlă, dar dacă doriți să puteți face cu o celulă obișnuită, care nu este recomandată să faceți în mod continuu.
  2. Țestoasa are nevoie de un microclimat special și de un loc ascunsÎn interiorul locuinței se construiește sau se cumpără o casă separată, unde un animal de companie intern poate să se retragă din când în când și să se ascundă de soare.
  3. Partea terariului ar trebui acoperită cu ceva. Poate fi pietricele sau rumeguș. Trebuie avut în vedere că tot ce va fi așezat pe fund poate fi mai târziu consumat de un animal de companie, inclusiv pietricele mici, nisip sau umplutură pentru pisică. Nu poate aduce nimic bun. Prin urmare, opțiunea ideală este o mare pietricică amestecată cu fân.
  4. Microclimatul terariului ar trebui să fie cât se poate de asemănător cu climatul în condiții naturale. Temperatura ar trebui să difere de la 25-30 grade Celsius. O modalitate bună de a atinge această temperatură este adăugarea unei lămpi cu incandescență de 75 W la o înălțime de 30-40 cm de la baza locuinței. Împreună cu lampa cu incandescență, este de dorit să instalați o lampă cu raze ultraviolete. Poate fi la nivelul cu primul și să îndeplinească rolul soarelui - furnizorul de vitamina D3, care ajută la absorbția calciului.
  5. Odată la fiecare două săptămâni, este recomandabil să aranjați o baie pentru un animal de companie. Scopul principal al îmbăierii este restaurarea echilibrului apă-sare.

Reproducerea țestoaselor și îngrijirea puiilor

La fel ca în sălbăticie și la domiciliu, țestoasele de pubertate ajung la 10 ani. Tortuzele cresc din aprilie până în iulie. În acest moment, femelele plasează ouă în găuri speciale. O femeie poate crea până la trei găuri, fiecare dintre acestea putând găzdui până la 7 ouă.

Pentru reproducere, sunt necesari doi bărbați și o femeie. După fertilizare femeia trebuie izolată timp de trei luni, în timp ce poartă ouă. Atunci când pune ouă, va trebui să fie luată și plasată în condiții confortabile. Temperatura ar trebui să fie de aproximativ 30 de grade Celsius. În acest caz, broaștele de broască țestoasă vor ieși vor fi capabile să tragă după 60 de zile.

După incubație, țestoasele trebuie plasate separat de adulți, astfel încât acestea să nu le poată provoca răni grave. În plus, podeaua pentru ele trebuie să se răspândească cu rumegușuri mici, astfel încât copiii să nu poată înghiți mici pietricele, nisip sau lut.

Boli ale țestoaselor

Pentru prevenirea rahitismului, folosiți o lampă de ultravioletăTurtle, ca orice alt animal, este afectat de boală. Desigur, tratamentul bolilor de broască țestoasă este mai bine să se încredințeze unui profesionist, dar îngrijirea care va ajuta la evitarea acestor boli este de a conduce proprietarii.

Cea mai frecventă boală a broaștelor țestoase este rahitismul. Această boală se manifestă chiar la sfârșit, sub forma deformării cochiliei și a scheletului. Boala este cauzată de lipsa de vitamina D.

Pentru a evita această lipsă, este necesar utilizați lampă ultravioletă, Imitarea soarelui și hrănirea hranei cu broască țestoasă care conține grupul de vitamina D.

În cele din urmă, merită să ne amintim că broasca testoasă poate să se răcească din cauza unui pescaj, să deterioreze tractul digestiv prin înghițirea unei bucăți de sol și să cadă sub influența paraziților. Dar dacă îl urmați și urmați condițiile de mai sus, atunci veți rămâne sănătos pentru tot restul vieții. Speranța de viață a unei broaște testoase este mai mare de 50 de ani, deci dacă nu este susceptibilă la boli, poate trăi aproape o viață umană și poate deveni un membru al familiei.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa dati un acvariu pentru o broasca testoasaCum sa dati un acvariu pentru o broasca testoasa
Turturele de acasă, cum să păstreze o broască țestoasă la domiciliuTurturele de acasă, cum să păstreze o broască țestoasă la domiciliu
Ce și cât de des ar trebui să existe țestoase fluviale la domiciliuCe și cât de des ar trebui să existe țestoase fluviale la domiciliu
Cum sa alegi o lampa ultravioleta pentru broaste testoaseCum sa alegi o lampa ultravioleta pentru broaste testoase
Cum de a determina sexul broaștei de țestoasă cu broască roșie și de țărm?Cum de a determina sexul broaștei de țestoasă cu broască roșie și de țărm?
Conținutul țestoasei mlaștină din Europa la domiciliuConținutul țestoasei mlaștină din Europa la domiciliu
Tortoiseshell, descrierea tipurilor de culoare tortoisehellTortoiseshell, descrierea tipurilor de culoare tortoisehell
Care este unicitatea pisicii și pisicilor cu trei culori. Semne despre eiCare este unicitatea pisicii și pisicilor cu trei culori. Semne despre ei
Elephant tortoise, caracteristicile sale și istoriaElephant tortoise, caracteristicile sale și istoria
Broască țestoasă din Asia Centrală: conținut și îngrijireBroască țestoasă din Asia Centrală: conținut și îngrijire
» » Cum să ai grijă de o broască țestoasă acasă
© 2021 amigdas.com