amigdas.com

Ce trăiesc țestoasele în natură și acasă

Turtă de mâncareAstăzi, nu numai câinii și pisicile sunt animale de companie populare. Adesea, iubitorii de animale dau naștere țestoaselor. Aceste reptile nu necesită îngrijire complexă. Dar chiar și pentru ei este necesar să se creeze anumite condiții pentru viață și să se facă o dietă corectă, astfel încât animalul să fie sănătos și să primească toate substanțele nutritive necesare organismului.

Înainte de a cumpăra o reptilă, toți nou-veniții se întreabă ce mănâncă broaștele țestoase. Reprezentanții terestru, de apă dulce și de mare au nevoie de produse diferite. Prin urmare, este necesar să se țină seama de particularitățile speciilor țestoase, precum și de preferințele individuale ale fiecărui individ.

Ceea ce mănâncă țestoase în natură

În habitatul lor natural, broaștele țestoase pot găsi mereu propria lor hrană. Soiurile de teren preferă delicatesele de legume. Reptilele de apă consumă de obicei alimente care conțin proteine. Deoarece țestoasele sunt omnivore, dieta lor poate include alte alimente. În natură, mănâncă tot ceea ce pare delicios pentru ei., și acasă pentru ei devine o problemă.

Reptilele de apă se vânează sub apă, unde întâlnesc deseori pești mici, mormoloci și insecte. Corturile din Cayman mănâncă chiar rațe și broaște.

Persoanele aparținând familiei Kistudo sunt țestoase de apă dulce, care se simt grozave atât pe uscat cât și pe apă. Prin urmare, dieta lor este destul de diversă, deoarece nu numai că poate vâna insecte acvatice și pești, ci și extrage pe teren diferite tipuri de fructe de padure și plante.

Turtle terestre, care locuiesc în Marea Mediterană și Asia Centrală, se ascund în găurile lor în timpul zilei și se târăsc la apusul soarelui pentru a găsi mâncare. Aceste animale se hrănesc cu fructe și diverse plante nutritive. Fructele și vegetația sunt principalele delicatețe ale longevității terenurilor.

Cum să hrănești țestoase la domiciliu

Alimentația umană de zi cu zi include foarte puține produse care vor fi utile pentru o anumită specie de țestoase. Pentru un animal de companie trebuie să dobândiți anumite bunătăți și delicatese.

Ceea ce mănâncă țestoasele marine

Ca animale de companie, broaștele țestoase roșii, reprezentante ale habitatului marin, se introduc din ce în ce mai mult. La fiecare etapă de dezvoltare, animalul este înlocuit cu o dietă de nutriție adecvată.

Țestoasele tinere trebuie să fie hrănite cu alimente cu un conținut de proteine ​​care poate fi suplimentat cu o cantitate mică de vegetație. La vârsta de două ani, reptilele sunt transformate în alimente vegetale, fără a exclude proteinele, deoarece țestoasele de mare sunt prădători și nu vor putea să o facă fără acest element principal.

Principala hrană pentru țestoasele acvatice este:

 • Turtle de mareSoiuri scăzute de grăsimi de pește (pollock, biban, cod);
 • Fructe de mare diferite (creveți, calmar, tentacule, caracatițe, midii, stridii);
 • Melci mici (puteți da și mari, dar curățate de cochilii);
 • Pui, curcan;
 • Carne de șoareci și șobolani;
 • Insecte non-otrăvitoare (gogoși furajeri, râme, gammar, sânge, mocryca, greieri, lăcuste);
 • Alimente uscate speciale (în granule, bastoane, tablete, fulgi sau în vrac).

Este necesar să se dilueze această dietă cu produse vegetale: roșii, castraveți, varză, sfecla, pere, mere, banane, salată, păpădie.

Bucățile mari de alimente trebuie tăiate în bucăți mici. În dieta țestoaselor de pradă, alimentele din carne ar trebui să prevaleze asupra legumelor: din fructe și plante, animalele primesc numai vitamine și microelemente benefice. În sezoanele reci, reptilele sunt completate cu complexe de vitamine specializate.

Ratiune pentru broaste testoase

În setul principal de produse pentru speciile de teren ar trebui să existe:

 • Turtă terestrăVerzii (în funcție de sezon - salată, castraveți, varză, trifoi, flori și frunze de păpădie, lucernă, tulpini cu frunze de mazăre, iarbă de gazon);
 • Legume (vinete, ardei gras, dovlecei, morcovi, castraveti, rosii, dovleac);
 • Fructe (caise, banane, pere, piersici, prune, mere);
 • Boabe (căpșuni, zmeură, afine).

Verzii ar trebui să fie cel puțin 85% din dieta totală. La setul principal se pot adăuga ciuperci comestibile, semințe de floarea-soarelui, tărâțe, șuncă de mare uscată, făină de soia, hrană uscată, destinată broaștelor terestre. Produsele suplimentare ar trebui să fie oferite animalelor de companie nu mai mult de 1-2 ori pe săptămână, dar principalele produse alimentare pot fi hrănite în fiecare zi.

Alimente pentru reptilele de apă dulce

Țestoasele de apă dulce sunt omnivore. În dieta lor amestecate în cantități egale cu alimentele vegetale și animale. Pentru fiecare specie sunt selectate anumite produse.

În natură, peștii tineri își iau mâncarea sub apă, astfel că țestoasele de apă dulce pot fi date ca și carne de masă principală, pește, insecte acvatice și alge. Proteina trebuie să fie diluată cu fructe și legume.

Țestoasele de țărm, petrecând cea mai mare parte a zilei pe pământ, mănâncă în principal fructe de pădure, iar în zilele fierbinți sunt mai des sub apă și vânează pentru o viață marină mică.

Produse periculoase

Broască țestoasă adultăAcum știm ce feluri diferite de broaște țestoase mănâncă. Dar încă unii proprietari împărtășesc cu animalele lor de companie, alimente care pot fi periculoase pentru animale.

În nici un caz nu trebuie să se administreze următoarele produse:

 • Carne de vită, carne de porc, miel și derivatele acestora (cârnați, cârnați, pate, carne tocată);
 • Brânzeturi și produse lactate;
 • Produse de panificatie;
 • cartofi;
 • porumb;
 • Citrice;
 • Furaje destinate altor animale.

Toate aceste alimente pot înrăutăți sănătatea și sănătatea reptilelor de origine. Plantele periculoase pentru reptile vor fi azalee, diffenbachia, oleanders, elodei și euphorbia.

Caracteristicile indivizilor de hrană de diferite vârste

După cum știți, un organism în creștere are nevoie de multă mâncare. Țestoasele tinere sunt hrănite în fiecare zi, pe măsură ce cresc repede. Persoanele adulte mănâncă de 2-3 ori pe săptămână.

Reptilele tinere ar trebui să primească suficientă vitamină D, care împiedică dezvoltarea rahitismului și a calciului, ceea ce contribuie la creșterea corespunzătoare a cochiliei. De asemenea, țestoasele au nevoie de un volum mare de multivitamine și minerale.

Uneori există situații în care animalele de companie nu se hrănesc mult timp. Adulții broaște testoase pot dura 2 săptămâni fără hrană. Reptilele tinere se pot întinde fără hrană timp de o săptămână.

Sfaturi pentru hrănirea țestoaselor

Mâncarea broasca țestoasă la dorințăHrănirea animalelor de companie ar trebui să fie regulată. Nu este necesar să le lăsați mult timp fără hrană, dacă nu există motive semnificative pentru acest lucru.

Produsele nu trebuie să conțină toxine.

Bucățile mari de carne, pește, legume sau fructe trebuie să fie tăiate în bucăți mici, astfel încât țestoasele să nu se înnebunească.

Bomboanele și fructele trebuie să fie curățate de oase.

Țesutul de broască țestoasă este strict interzis. Dacă animalul nu mănâncă mâncarea, atunci rămășițele ar trebui eliminate.

Persoanele gravide sunt hrănite cel puțin o dată pe zi. Acestea necesită o cantitate mare de vitamina D, calciu și multivitamine.

Mâncăruri specializate ar trebui să se acorde țestoaselor pentru care sunt produse.

Alimentele pentru malware trebuie să fie la temperatura camerei.

De obicei, țestoasele de apă sunt hrănite cu pensete, dar puteți arunca alimente în acvariu, cu condiția ca produsele excedentare să fie îndepărtate în timp util din apă. Specialiștii recomandă hrănirea cu apă a țestoaselor într-un bazin de apă special conceput, care va ajuta la evitarea contaminării rapide a acvariului. Specii de teren pot fi hrănite fără pensetă.

Dacă animalele de companie domestice nu răspund la hrană mai mult de două săptămâni, trebuie să fie luate de urgență la medicul veterinar pentru o examinare. Lipsa apetitului înseamnă de obicei că animalul se îmbolnăvește.

Tinerii din țestoase trebuie să dea mai multe alimente pentru animale, adulți - legume.

Pentru a menține un nivel suficient de minerale în broască țestoasă, reptilele trebuie hrănite cu făină de oase, care pot fi achiziționate la un magazin de animale de companie. Norma zilnică pentru un adult este de 5 g de făină.

Pentru a preveni starea de sănătate, învelișul de broască țestoasă poate fi pulverizat cu un spray special o dată la 2 zile.

Hrăniți-vă animalul cu hrană uscată de cel mult 3 ori pe zi. Experții nu recomandă să cumpere produse de calitate scăzută care nu conțin vitamine.

Pentru a da broasca testoasa, vitaminele ar trebui sa fie inainte de a lua mancarea principala, in timp ce reptilele au inca un sentiment de foamete. Dacă se utilizează vitamine oleaginoase, acestea se picură pe granule sau bețișoare de alimente uscate și sunt aruncate în acvariu într-o formă complet înmuiată.

La început se pare că va fi dificil să țineți o broască țestoasă, dar știind regulile de bază ale hrănirii, nu veți fi greu să faceți o dietă pentru animalul dvs. de companie. Cu o nutriție adecvată, broasca testoasă va trăi o viață lungă și sănătoasă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa dati un acvariu pentru o broasca testoasaCum sa dati un acvariu pentru o broasca testoasa
Cum să ai grijă de o broască țestoasă acasăCum să ai grijă de o broască țestoasă acasă
Turturele de acasă, cum să păstreze o broască țestoasă la domiciliuTurturele de acasă, cum să păstreze o broască țestoasă la domiciliu
Șopârle. Ce se mănâncă acasă și în mediul natural?Șopârle. Ce se mănâncă acasă și în mediul natural?
Ce și cât de des ar trebui să existe țestoase fluviale la domiciliuCe și cât de des ar trebui să existe țestoase fluviale la domiciliu
Cum sa alegi o lampa ultravioleta pentru broaste testoaseCum sa alegi o lampa ultravioleta pentru broaste testoase
Cum de a determina sexul broaștei de țestoasă cu broască roșie și de țărm?Cum de a determina sexul broaștei de țestoasă cu broască roșie și de țărm?
Conținutul țestoasei mlaștină din Europa la domiciliuConținutul țestoasei mlaștină din Europa la domiciliu
Care sunt particularitățile structurii scheletului țestoaselorCare sunt particularitățile structurii scheletului țestoaselor
Elephant tortoise, caracteristicile sale și istoriaElephant tortoise, caracteristicile sale și istoria
» » Ce trăiesc țestoasele în natură și acasă
© 2021 amigdas.com