amigdas.com

Cum să înțărcați pisica să rupă fundalul? Cauze și consecințe

Cum să pedepsi o pisică pentru mobilierul tainicMulți dintre noi iubesc astfel de creaturi fermecătoare și blânde, care, împreună cu ei înșiși, aduc confort și bucurie casei. Dar fiecare proprietar ar trebui să știe și să fie conștient de faptul că uneori comportamentul pisicilor nu este deloc compatibil, ceea ce poate provoca dificultăți în conținut. Marea majoritate

puțin fuzzy doar iubește pentru a zgâria mobilier și tapet. În acest articol vom lua în considerare două întrebări de bază: cum să înțărcați o pisică să rupă tapet și mobilier și ceea ce o motivează la aceste acțiuni?

Cauzele comportamentului incorect

Scratchingul este un proces fiziologic complet normal la pisici. În acest caz, este inutil să te căutați vinovat, pentru că natura este de vină. Dar numai proprietarii nu pot fi încântați de astfel de manifestări ale instinctelor naturale. Acest lucru poate provoca daune semnificative mobilierului, tapetului și covoarelor. Poate cel mai frecvent motiv, de ce pisicile domestice sunt în adăpost - este un obicei neobișnuit de a răsfăța toate mobilierul și tapetul în jur. Cu toate acestea, dacă aveți timp pentru a rezolva această problemă și a înțelege motivele care conduc la astfel de acțiuni, veți putea găsi o cale de ieșire din această situație fără a priva casa de animale. Printre cele mai frecvente motive sunt:

 • Cum să înveți un pisoi să nu rupă fundalulAscuțirea ghearelor. Această procedură este obligatorie, astfel încât ghearele animalului să rămână sănătoase și clare. În timpul zgârieturilor active, stratul keratinos este scos din gheare.
 • zgârierea - o alternativă la gimnastică. În timpul acestei proceduri, pisica și pisica reușesc să întindă tendoanele și mușchii.
 • Când o pisică zgârie bucățile de mobilier sau tapet, atunci, în acest punct din sângele său, produce feromonii abundent, cu care marchează teritoriul. Astfel, animalul clarifică cine este stăpânul casei.
 • Dacă pisica se află într-o stare stresantă sau ceva este foarte supărat, atunci ea îi pune negativ pe mobilier, tapet și covoare.

Cum să înțărcați o pisică să rupă tapet și mobilier: metode eficiente

Dacă animalul nu acordă atenție unei noi zgârieturi și încalcă în continuare mobilierul și tapetul, atunci suntem cu tărie vă recomandăm să utilizațiSunt una dintre următoarele metode:

 1. Cum să înțărcați o pisică pentru a rupe mobilierulTehnica Dmitry Kuklacheva: în cazul în care pisica ignora persistent toate comentariile și continuă să se rupă tapet într-o anumită locație, utilizați cu astfel de viclenie: să ia o placă mică și obkleyte același tapet de pe perete, stabilit în angle- după pisicuțe pentru câteva zilele se vor lupta pentru al rupe, îl puteți muta treptat într-un loc potrivit pentru dvs.
 2. Cum să înțărcați o pisică pentru a rupe mobilierul? Dacă pisica continuă să rupă mobila, vă recomandăm să utilizați uleiuri esențiale sau infuzii de citrice. Pentru olfactia sensibila a pisicilor, citricele sunt doar un flagel. Cea mai bună aromă de lamaie.
 3. Puteți să lipiți scotch-ul față-verso pe locul preferat al pisicilor. În cele mai multe cazuri, pisicile nu le plac suprafețele lipicioase.
 4. Dacă ați încercat toate opțiunile posibile, dar nimic nu ajută, atunci nu ar trebui să vă înțepați animalul de companie și cumpărați doar capacele speciale într-un magazin specializat. Ele sunt în calea lor anti-zgârieturi și se îmbracă pe gălbenele de pe picioarele din față ale animalului. Adezivul, cu care capacele sunt atașate de gheară și, în mod direct, capacul în sine este fabricat din materiale sigure pentru animal. După câteva luni, duzele cad, dar dacă se dorește, procedura poate fi repetată.

Ca tapetul nu-i plac pisicile și pisicile

ocazional, să înțeleagă, cum să înțărcați un animal de companie pentru a curăța tapet, ei recurg la trucuri de design:

 • Colțul preferat al pisicii trebuie curățat de tapet și lipit cu piatră decorativă;
 • Majoritatea experților în domeniul creșterii animalelor consideră că este mai bine să folosiți tapet din fibre naturale, de exemplu: coji, paie.

Cum să obișnuim un animal de companie să zgârie

Ce trebuie făcut pentru a obține pisica interesată de o nouă zgârietură:

 1. Cum să dezactivați o pisică pentru a rupe tapetulDacă o pisică iubește mai multe unghiuri, atunci singura opțiune este să o obișnuiți cu zgârierea, astfel încât să dotați fiecare colț cu un baston de zgâriere. Nu vă gândiți la aspectul camerei, pentru că nu este mult timp. Imediat ce pisicul se obisnuieste cu un singur lucru, celalalt poate fi inlaturat.
 2. Majoritatea pisicilor și pisicilor preferă ghearele înalte, fiind simbolizate de aceștia cu copaci care pot urca, bine sau întinși până la înălțimea lor. Este recomandat să setați scribul în așa fel încât să nu se scindeze, altfel animalul de companie se va sperie și, probabil, nu se va mai apropia de obiect.
 3. Pentru ca obiectul să provoace un interes mai mare pentru pisică, se recomandă să se închidă jucăriile de pe tamponul de zgârieturi, care anterior au fost presărate cu capnipul.
 4. Se recomandă plasarea obiectului în apropierea locului de dormit al animalului, deoarece după somn, îi place să facă ceva în legătură cu acesta.
 5. Sistemele de recompensare ar trebui să existe nu numai la câini, ci și la pisici. Dacă animalul de companie folosește un scribbler pentru scopul propus, atunci nu uitați să-l călcați, să-l oferiți mâncare gustoasă sau să-i spuneți cuvinte plăcute.
 6. Ar fi frumos dacă animalul de companie este învățat să ghemuiească, să ascundă toate obiectele care atrag atenția animalului.

Ceea ce nu se recomandă să faci în încercarea de a înțepa o pisică pentru a rupe mobilierul și tapetul

Fiecare proprietar de animale de companie trebuie să înțeleagă că răbdarea, coerența și perseverența sunt cheia succesului.

 • Nu poți să faci singur, acasă, să taie unghiile animalului;
 • Nu puteți influența fizic animalul, deoarece acesta va începe să vă fie frică de voi;
 • Dacă vechea zgârietură este, după cum credeți, complet uzată, atunci nu puteți să o aruncați oricum. Este saturat de mirosurile unui animal de companie, iar toate pisicile noi si necunoscute nu-i plac mult;
 • Categoric, este contraindicată ca măsură educativă folosirea zgomotului sau pulverizarea unui animal cu apă. Din aceste fenomene, animalul de companie se confruntă cu stres, ceea ce este chiar mai dăunător încercărilor de reeducare a animalului de companie.

Recomandări practice

 • De ce pisoiul distruge mobilaBilele gonflabile sunt probabil elementul cel mai eficient utilizat în creșterea pisicilor, dar neconfortabil pentru proprietar. Suflați mai multe baloane simultan și fixați-le împreună, atașându-le în apropierea scenei crimei. Astfel, reușim să construim o capcană care va face zgomote puternice în timpul următoarei sesiuni de manichiură.
 • Dispozitiv de pulverizare cu apă. Toata lumea stie ca pisicile nu ii plac apa, asa ca ar trebui sa folosim rational temerile lor. De îndată ce animalul dvs. de companie se va juca rău - presărați apă în fața lui. Dar este important să rețineți că este necesar să faceți acest lucru înainte de atrocitate sau nu după mult timp, altfel fuzzy nu va înțelege de ce a fost pedepsit și va considera acest lucru ca umilire.
 • Rattle. Animalele se tem de sunete tari si incomprehensibile pentru ei. De îndată ce animalul de companie decide să joace un truc murdar, utilizați o jucărie nouă. Dragostea nu va rămâne în cameră, deoarece pisicile nu-i plac sunetele puternice.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce trebuie să știți despre constipație la o pisică și un pisoiCe trebuie să știți despre constipație la o pisică și un pisoi
Cum să dezactivați o pisică de fault într-un loc greșit ușor și rapidCum să dezactivați o pisică de fault într-un loc greșit ușor și rapid
Cum să înțărcați pisicul să muște și să zgârieCum să înțărcați pisicul să muște și să zgârie
Ce este catnip și ce este pentru el?Ce este catnip și ce este pentru el?
Cât durează pisica pentru pisică și cum este determinată?Cât durează pisica pentru pisică și cum este determinată?
Cum să dezactivați o pisică să muște și să arunce? Cauze și consecințeCum să dezactivați o pisică să muște și să arunce? Cauze și consecințe
Nașterea la casa de pisici: primele semne cum să luațiNașterea la casa de pisici: primele semne cum să luați
De ce pisicile iubesc valerienii și cum funcționează pisicile?De ce pisicile iubesc valerienii și cum funcționează pisicile?
Cum să înveți un pisoi să se zgârieCum să înveți un pisoi să se zgârie
Nasul fierbinte și uscat într-o pisică: motiveNasul fierbinte și uscat într-o pisică: motive
» » Cum să înțărcați pisica să rupă fundalul? Cauze și consecințe
© 2021 amigdas.com