amigdas.com

Testiculul este un testicul masculin. Ce este?

Testicul - ce este?Mulți bărbați nu știu ce este un testicul. Testicul - ea testicule sunt glande ale sistemului endocrin de oameni, generatoare de celule de reproducere umana - sperma, precum si un important hormon masculin - testosteron. Împreună cu acest testicul asigură formarea necesară a corpului pe o bază masculină tipică.

Structura testiculelor

Când studiem structura testiculelor, trebuie să înțelegem că "designul" lor pe tot parcursul vieții nu este supus schimbării. Singurul lucru care este supus schimbării este dimensiunea și locația acestora.

În timpul dezvoltare în uter Testiculele sunt localizate în spatele cavității abdominale din vertebrele regiunii lombare. Cu cât perioada de gestație este mai lungă, mișcarea testiculelor devine mai aproape de scrot. Acestea trec pe calea canalului inghinal, iar coborârea completă în scrot se observă la nașterea copilului.

Trebuie remarcat faptul că testiculele au loc în afara pelvisului mic, deoarece pentru dezvoltarea completă a spermatozoizilor este nevoie de o temperatură mai mică de câteva grade decât în ​​corpul unui om.

Testicul copilului nou-născut este de 0,2 g, crescând treptat în funcție de dimensiune și greutate. Un adult de sex mai puternic cântărește o greutate testiculară de 15-25 g (normal).

Testiculele sunt caracterizate printr-o vedere ovală ușor aplatizată, în partea inferioară a scrotului. În mod normal, dimensiunea trebuie să fie de 30x450 mm. Suprapunerile sunt fixate pe spatele ambilor testicule. Ele sunt suspendate în mod special pe cordonul seminal, fiecare în secțiunea scrotului, acoperită cu un "țesut" dens.

Sistem reproductiv masculin - imagine vizualăDe regulă, testiculul stâng este ușor sub dreapta.

Un punct important este structura cablului spermatic, care include:

 • Canalul venei.
 • Fascia.
 • Vasele de sânge.
 • Țesutul muscular.
 • Vasele limfatice.
 • Terminațiile nervoase.

La rândul său, testicul masculin are în parenchimul structura sa (țesut moale), divizat coajă subțire pe segmentele piramidale tipice, care sunt aranjate în interiorul tubulilor seminiferi, unde producția constantă de spermatozoizii. De asemenea, între tuburile disponibile, un hormon cum ar fi testosteronul este generat.

Această structură complicată a testiculelor se reduce la necesitatea funcționării netede a acestei glande.

Caracteristici funcționale

Și unul și al doilea fier i se acordă o astfel de datorie ca producția necesare organismului masculin de hormoni și alte substanțe biologice, asigurând astfel o funcție generică și nu mai puțin semnificativă a endocrinei.

Despre responsabilitățile endocrine Testiculele formează acest hormon important - Testosteronul, care penetrează sângele cărnii de sex masculin.

Testosteronul determină dezvoltarea organismului pe bază de sex masculin. Aceasta și structura specifică a laringelui, un folicul special de păr și un diametru mărit al corzilor vocale.

Cum funcționează glanda sexuală la bărbațiÎn plus, testosteron asigură formarea și dezvoltarea corectă a prostatei, saculetele și apendicele seminal ale testiculelor și promovează, de asemenea, creșterea corpului și a mușchilor, producerea dorinței sexuale și formarea și dezvoltarea necesare a organelor externe care determină sexul omului.

A doua funcție a testiculului - producția de spermă nu este finală, deoarece este necesar ca întregul proces să fie finalizat imediat înainte de fertilizare. Anume, reproducerea acestora este observată chiar și în timpul dezvoltării fetale, când aceste celule (spermatozoizii viitori) sunt împărțiți în modul non-stop, care apare după nașterea copilului până la maturarea completă a bărbatului.

O astfel de perioadă de viață ca pubescenței se datorează faptului că acest proces de diviziune celulară este observat într-o parte, într-o perioadă în care cealaltă parte începe să urmeze calea către centrul canalului de semințe.

Dupa multiplicarea celulelor, incepe cresterea - perioada in care celulele cresc sub influenta favorabila a citoplasmei.

Mai mult, celulele intră în faza de maturare, când procesele biochimice furnizează celulelor o pregătire specială pentru transformarea lor în spermatozoizi.

corect formarea de spermatozoizi activi generarea cauzată în aceasta a unor substanțe specifice, enzimele care acționează ca un solvent pentru îndepărtarea ou coajă de protecție, asigurând pătrunderea necesară a spermei, urmata de fertilizarea ovulului.

De ce există durere în testicule

Este important să înțelegeți acest lucru durere de localizare testicularăși ar trebui să alerteze sexul masculin, deoarece cauzele acestei patologii trebuie să fie clarificate.

Sindromul durerii și simptomele externe includ:

 • Bătăială, dureroasă sau dureroasă.
 • Creșterea disconfortului în timpul palpării sau mișcării.
 • Căldură neplăcută direct în testicul (creșterea locală a temperaturii).
 • Umflarea venelor scrotului.
 • Amețeli, greață și vărsături.
 • Depășind temperatura corpului bărbaților.
 • Înțărcarea țesutului scrot cu creșterea acestuia.

De ce testiculele pot răniDurerea de la locul scrotal se poate manifesta indiferent de vârstă. Acest simptom poate fi provocat de abstinența intimă prelungită sau când excitația sexuală nu a ajuns la ejacularea sa finală logică.

În plus, durerea testiculară este observată atunci când un bărbat poartă adesea haine strânse, provocând astfel disconfort organismului de licitație.

must fiți atenți la faptul că durerea ar trebui să vadă un medic, pentru ca adevarata cauza a simptomelor pot fi traumatisme testiculara, leziuni ale măduvei spinării divizia inferioară, din cordonul ombilical răsucire, hipotermie, prostatita, hernie inghinală, o inflamatie a epididimului, orhita și varicocelului.

Identificarea posibilelor patologii și tratamentul acestora

Examinarea pacienților este efectuată de un urolog și un androlog.

Acest proces este realizat prin inspecție vizuală, palparea, anamneza, urină și spermă pentru prezența unei infecții, spermogarmma, examen rectal, ecografie scrot si cavitatea abdominala, biopsie, precum si o imagistica prin calculator sau rezonanta magnetica.

trebuie să fie fiți atenți la faptul că este o vizită la timp la un medic cu o descriere corectă a simptomelor va contribui la stabilirea patologiei actuale cu definirea singurei metode corecte de tratament.

În plus, înainte de a vizita un medic ar trebui să renunțe la utilizarea de analgezice, spazmalitikov, unguente, precum și prin proceduri de încălzire sau de răcire din cauza riscului de a face erori în investigarea și starea de sănătate a organismului de sex masculin agravarea.

Tratamentul sindromului testicular se reduce la tratament cu medicamente, intervenții chirurgicale și proceduri de reabilitare.

Medicamente pentru durere elimină senzațiile proprietăți spasmodice, ameliorarea sănătății generale și eliminarea patologiilor sistemului genito-urinar, care afectează cu siguranță starea testiculelor.

Intervenția chirurgicală este prescrisă atunci când este detectată o varicocelă, un abces, o răsucire, o atrofie și un chist testicular. În unele situații, supracapacitatea este corectată fără intervenție chirurgicală, pe baza duratei deviației și a stării generale a pacientului care a venit.

special procedurile sunt concepute pentru a reduce sau să elimine complet durerea din testicule, să se reducă la aplicarea unguentelor speciale, să prescrie tăvile, precum și comprimatele încălzind sau opuse proprietăților de răcire.

Măsuri preventive

Prevenirea boli și excluderea posibilelor manifestări potențiale boli trece de specialitate un aport regulat, stil de viață activ, trecerea la dieta dreapta, eliminarea greutății corporale excesive, renunțarea la obiceiurile dăunătoare, frecvența actului sexual, protecție împotriva genitale mijloace de barieră a bolii (prezervative), respingerea de haine strâmte și prea înguste haine.

Munca corectă a testiculelor depinde nu numai din sănătatea fizică a bărbaților, dar și din starea sa psihologică. Prin urmare, o percepție corectă a structurii și a funcțiilor acesteia face posibilă excluderea originii patologiilor, menținând în același timp sănătatea masculină.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Durerea în testicule la bărbați: cauze și tratamentDurerea în testicule la bărbați: cauze și tratament
Dropsy of testicles la băieții nou-născuțiDropsy of testicles la băieții nou-născuți
Testiculele picante: ce amenințare este apariția fluidului în scrotTesticulele picante: ce amenințare este apariția fluidului în scrot
Găluște ouă: beneficii și rău, costuriGăluște ouă: beneficii și rău, costuri
Testele pediatrice la bărbați: semne, simptome, tratament și fotografiiTestele pediatrice la bărbați: semne, simptome, tratament și fotografii
Varicocelă la nivelul feței: simptome, semne și tratamentVaricocelă la nivelul feței: simptome, semne și tratament
Problema picăturii de testicule la nou-născuțiProblema picăturii de testicule la nou-născuți
Varicocele la bărbați: tipuri de operațiiVaricocele la bărbați: tipuri de operații
Wen pe scrot de masculi: trăsături și tratamentWen pe scrot de masculi: trăsături și tratament
Epididimita: simptome și tratamentul inflamației epididimuluiEpididimita: simptome și tratamentul inflamației epididimului
» » Testiculul este un testicul masculin. Ce este?
© 2021 amigdas.com