amigdas.com

Ce cauzeaza ouale la barbati sa doara?

Testicule bolnave - de ce se întâmplă?Testiculele sunt glandele sexuale masculine. Ei sunt însărcinați cu dezvoltarea spermatozoizilor și a unui număr de hormoni sexuali numiți masculini. Există testicule în scrot, câte unul în fiecare jumătate. Ele sunt responsabile pentru funcția de reproducere a unui om, astfel încât orice senzație neplăcută a testiculelor este o ocazie de a apela la specialiști.

Când trebuie să-l vezi pe doctor fără probleme?

Toți bărbații din viața lor măcar o dată a avut o lovitură în zona inghinala. Lovitura nu era neapărat intenționată. De exemplu, pe testicule ar putea obține mingea în timpul unui joc de fotbal. Fiecare om își amintește de sentimentele neplăcute după un accident vascular cerebral. Durerea acută este jumătate rău pentru că trece, după câteva minute. Mai multe probleme sunt cauzate de durerea dureroasă, care poate fi bântuită de ecouri în timpul zilei.

Cu un impact puternic în zona scrotului omul poate pierde conștiința de la un șoc dureros. Cu toate acestea, în majoritatea acestor cazuri, bărbații afectați nu se consultă cu un medic, deoarece acest lucru nu este necesar. Motivul tratamentului poate servi ca o păstrare pe termen lung a durerii după impact, deoarece acestea indică o posibilă încălcare a integrității testiculelor. Dacă într-o astfel de situație nu începeți tratamentul în timp util, acest lucru poate duce la consecințe triste. Și dacă există o rană deschisă pe scrot, atunci aceasta este absolut o scuză pentru spitalizarea de urgență. În caz contrar, victima poate pierde testicule și rămâne sterilă.

Ce trebuie să faceți în cazul în care testiculele sunt dureroaseEste necesar să consultați un medic în următoarele situații:

 • Testiculele sunt rănite, iar durerea acută nu trece într-o oră.
 • Apariția bruscă a sindromului durerii.
 • Desenează dureri, apare regulat, dar trece rapid.
 • Modificarea dimensiunii și a formei ouălor.
 • Durere la palpare.
 • După apariția durerii în testicule, temperatura corporală a crescut și a apărut greață.

De ce le doare ouăle?

La inspecție medicii caută să afle, care a devenit motivul apariției durerilor în testicule pentru a numi sau a nominaliza un tratament corespunzător sau de întâlnire. Barbatii sunt utile pentru a cunoaste motivele pentru care pot avea dureri in scrot pe partea dreapta si pe stanga.

Daune mecanice

Senzațiile dureroase apar după traume grave. Iar durerea acută poate trece prin câteva minute și persistă mult timp. Atunci când vine vorba de starea acută.

Uneori testiculele nu sunt ușor rănite, dar în mod regulat. atunci vorbim de traume cronice, care este însoțită de tragerea durerilor în ambii testiculi stângi și drepți. Iar intensitatea durerii poate fi sporită de impactul fizic asupra testiculelor. De ce apare o astfel de traumă? Din cauza purtării lenjeriei strânse și incomode. Desigur, integritatea organului rămâne, dar în țesuturile sale există în mod necesar hemoragii care provoacă durere.

epididimita

Ouăle se pot îmbolnăvi de inflamația bacteriană a epididimului situat în spatele testiculelor. boală este însoțită nu numai de durere în testicule, dar și umflarea țesuturilor scrotului în zona testiculului afectat. Epididimita este o consecință a uretritei netratate. Gonococii și Chlamydia cauza inflamație a uretrei, și apoi la o presiune ridicată în uretra, care apare în timpul excitării sexuale, impreuna cu VAS reach urină deferent la apendice.

De ce pot fi dureri in zona inghinalaToate cele de mai sus nu înseamnă că numai bărbații care fac sex sunt afectați de epididimită. Sursa de infecție poate deveni, de asemenea, prostată inflamată. Adică, persoanele în vârstă care au probleme cu glanda prostatică o pot obține.

Simptomele epididimitei:

 • Senzatie de arsuri la urinare.
 • Urinare necontrolată.
 • Hipertermie.

În cazul epididimitei, este foarte important să începeți tratamentul cât mai curând posibil. Fiecare zi ratată crește riscul de impotență și infertilitate.

torsiune

Ouăle pot începe să sufere brusc din cauza răsucirii lor. Acest lucru se întâmplă brusc și fără niciun motiv aparent.

Marcați testiculele și ovarele apare în timpul dezvoltării intrauterine. Dacă fetele după nașterea ovarelor rămân în loc, atunci testiculele băieților încep să coboare treptat în scrot. Natură a venit cu acest mecanism pentru a se asigura că testiculele unui bărbat sunt răciți efectiv, deoarece, la temperatură ridicată, sperma încetinește și moare.

În cele din urmă, fiecare testicul atârnă în scrot pe cordonul seminal, care include vasele vaselor și vasele de sânge. Datorită acestei fixări testiculele au o anumită mobilitate. Ei chiar se pot întoarce în jurul axei lor. Torsionarea testiculului are loc atunci când nu se rotește, ci se răsucește în jurul axei sale. Aceasta provoacă o încălcare a alimentării cu sânge a testiculului datorită transmisiei vasculare în cordonul spermatic. Foarte repede, postul de organ apare, însoțit de durere acută.

Durerea în testicule - boli posibiledureros senzațiile sunt atât de ascuțite, că pacienții se adresează practic medicilor, iar pacienții trimit imediat pacienții la masa de operație, deoarece, fără intervenție chirurgicală, testiculul poate fi pierdut. Atunci când solicită ajutor în primele 6 ore, medicii au 100% probabilitatea de a restabili fluxul sanguin și de a salva testiculele de la moarte.

Doctorii sunt totuși exacți Nu știu exact ce cauzează torsiunea testiculară. Este bine cunoscut faptul că activitățile fizice nu au nimic de a face cu ea. Torsionarea apare adesea într-un vis. Iar riscul dezvoltării patologiei crește odată cu apariția răceliilor. Există sugestii că o reducere a anumitor musculaturi duce la torsiune.

Cel mai adesea tinerii suferă de torsiune. La bărbații maturi, această patologie este extrem de rară. Cel mai probabil, acest lucru se datorează unei scăderi a elasticității țesuturilor.

orhita

Aceasta este o boală destul de rară. Orhita se dezvoltă brusc. La început temperatura corpului crește semnificativ, urmată de durere la nivelul bustului și spatelui inferior. Testiculul afectat începe să se umfle repede. Scrotul se umflă rapid și devine complet neted. Testiculul începe să sufere puternic. Intensitatea senzațiilor dureroase crește odată cu mersul pe jos și creșterea încărcăturii.

Ca atare, orhita nu este tratată. Faptul este că această boală este o complicație a altor boli: gonoree, oreion, tifos. Atunci când sursa primară este eliminată, orhita trece rapid.

Abstinență sexuală prelungită

Ouăle la bărbați pot răni din cauza incapacității de a ameliora excitarea sexuală. Pur și simplu pune, dacă după excitație nu există ejaculare, atunci în testicule începe procese stagnante. Sângele care a gustat la testicule poate provoca durere.

Ce este hipogonadismul?Senzațiile dureroase pot trece de la sine în câteva ore sau pot fi tratate în două moduri simple:

 1. Sex.
 2. Masturbare.

Apropo, durerea din testicule poate apărea și din cauza ejacularii prea frecvente pentru o perioadă scurtă de timp. Și, deși astfel de dureri nu reprezintă o amenințare pentru sănătate, bărbații nu sunt recomandați să amelioreze excitarea sexuală mai mult de câteva ori pe zi.

Hernia inghinala

În această patologie, testiculele încep să dureze datorită proeminenței peritoneului în canalul inghinal. Aceasta duce la stoarcerea cordonului spermatic, care provoacă durere. foarte de multe ori hernie inghinală De mult timp nu deranjează pacientul, dar apoi devine neapărat o sursă de senzații neplăcute. A face față problemei poate fi doar prin intervenția chirurgicală.

Varicocelul, apendicele chistului și hidrocelul

Această patologie se manifesta prin extinderea venelor grosiformul plexului cordonului spermatic. De ce se întâmplă acest lucru nu este încă clar. Unii experți consideră că cauza tuturor este activitate fizică excesivă.

Organe de reproducere masculine - anatomie umanăDurerea varicocelă cel mai adesea localizată în testicul stâng. Și vizual scrot în partea stângă va avea o culoare mai închisă, din cauza perturbării fluxului de sânge. Uneori, cu varicocele, există o creștere a testiculelor.

Această patologie este tratată cu promptitudine: bandaj sau îndepărtarea venei afectate, după care alimentarea cu sânge a testiculelor este normalizată.

În apendicele testiculelor drepte și stângi, chisturile se pot dezvolta în anumite circumstanțe. În timp ce dimensiunea lor este mică, ele nu provoacă probleme, dar pe măsură ce cresc, vor începe să provoace durere.

Hidrocelul sau picatura este acumularea de lichid în testicul. Cel mai adesea, această patologie este rezultatul deteriorării fizice a țesuturilor. Un om mic care nu are niciun rost nu poate observa nimic. Va trece de la sine. Intervenția medicilor este necesară numai prin îmbinarea mai multor hidrocele mici într-unul mare. În acest caz, sacul cu lichid este îndepărtat chirurgical.

Pietre la rinichi

Ouăle încep să sufere, când pietrele trec de la vezică prin penis. Cu aceasta, durerea este bruscă și severă. În urină cu urinare apare sânge. Când un pacient se întoarce la doctor cu durere în scrot și pacientul nu găsește motive obiective pentru acesta, este prescris un examen de rinichi și un tratament adecvat.

cancer

Cum se trateaza cancerul testicular la barbati?Asta este o boală teribilă provoacă dureri severe. Ca regulă, testiculele cu cancer cresc semnificativ în dimensiune și răspund cu durere în orice mișcare.

Boala afectează în principal tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani. Este foarte important să înceapă lupta împotriva bolii în timp. În caz contrar, vă puteți despărți de viață. Datorită realizărilor medicinei moderne, medicii au reușit să facă față cu succes testiculului în 99% din cazuri.

Diagnosticul bolii testiculare

În cele mai multe cazuri, primarul informații privind o posibilă boală doctorii primesc după palparea scrotului, studiul testelor generale de urină și sânge. Dacă datele obținute nu sunt suficiente pentru a identifica cauza apariției durerii în testicule, atunci medicii apelează la metode mai complexe de cercetare.

Cel mai eficient este examinarea cu ultrasunete a scrotului. Dacă este efectuată de un specialist cu experiență, atunci în 80% din cazuri determină cauza exactă a senzațiilor dureroase. În cazul în care cauzele obiective ale durerii în testiculele urologului și andrologului nu se dezvăluie, atunci proctologul și neuropatologul încep să fie implicați în pacienți.

concluzie

Dacă durerea se datorează unui accident vascular cerebral și, evident, nu este o consecință a unei vătămări grave, atunci puteți să o faceți cu o compresă rece. Atunci când apare durere bruscă, cauza a cărei cauză nu este cunoscută unui om, auto-medicamentul este inacceptabil. În astfel de cazuri este nevoie urgentă de asistență medicală urgentă.

Numai după clarificare cauzele patologiei medicul va prescrie tratamentul adecvat și va menține sănătatea masculină.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este aceasta - gonadotropina corionică umană, aplicarea acesteiaCe este aceasta - gonadotropina corionică umană, aplicarea acesteia
Torsiune toriculară la un copil și la adulți, simptome, tratamentTorsiune toriculară la un copil și la adulți, simptome, tratament
Durerea în testicule la bărbați: cauze și tratamentDurerea în testicule la bărbați: cauze și tratament
Varicocelă la copii și adolescenți la vârsta de 14 aniVaricocelă la copii și adolescenți la vârsta de 14 ani
Durere in zona inghinala din dreapta la barbati: cauze de disconfort in zona inghinalaDurere in zona inghinala din dreapta la barbati: cauze de disconfort in zona inghinala
Testiculele picante: ce amenințare este apariția fluidului în scrotTesticulele picante: ce amenințare este apariția fluidului în scrot
Abstinența pentru bărbați: rău sau beneficii?Abstinența pentru bărbați: rău sau beneficii?
Testele pediatrice la bărbați: semne, simptome, tratament și fotografiiTestele pediatrice la bărbați: semne, simptome, tratament și fotografii
Problema picăturii de testicule la nou-născuțiProblema picăturii de testicule la nou-născuți
Durere in zona inghinala la stanga la barbati: cauze si tratamentDurere in zona inghinala la stanga la barbati: cauze si tratament
» » Ce cauzeaza ouale la barbati sa doara?
© 2021 amigdas.com