amigdas.com

Modul de reglare a comutatorului de presiune al stației de pompare

Setarea comutatorului de presiune din stația de pompareComutatorul de presiune este unul dintre elementele de comandă ale stației de pompare, care permite pornirea și oprirea automată și controlează alimentarea cu apă a rezervorului în conformitate cu setările prestabilite. Nu există recomandări privind valorile maxime pentru presiunile superioare și inferioare. Adesea, producătorii își furnizează produsele personalizate pentru anumiți parametri. Cel mai adesea acest lucru este de 1,8 bar pentru pornire și aproximativ 3 bari pentru oprire. Dar, în timpul funcționării este adesea necesară o reglare suplimentară și, prin urmare, fiecare utilizator este obligat să regleze independent comutatorul de presiune al stației de pompare conform datelor specificate în instrucțiune.

Principiul de proiectare și funcționare al comutatorului de presiune

Stație de pompare automată a alimentării cu apă autonomăReleul este un bloc mic cu arcuri de presiune maximă și minimă. Reglarea sa se face prin intermediul acelorași izvoare, care reacționează la modificările forței de presiune. După atingerea parametrilor minime, primăvara slăbește și, la maxim - contractează și mai mult. Astfel, contactele releului se deschid și, în consecință, pornesc și opresc stația de pompare.

În prezența apei în conducta de apă, releul vă permite să creați o presiune constantă în sistem și în capul necesar. Datorită setărilor corecte funcționarea automată a pompei este asigurată, ceea ce permite extinderea semnificativă a perioadei de funcționare.

Dar înainte de a trece la tuning, hai să trecem prin dispozitivul și principiul stației de pompare.

Acesta include următoarele componente:

 • O pompă electrică care atrage apa de la o sursă externă. Poate fi submersibil, constant sub apă sau extern;
 • o supapă de reținere pentru a preveni retragerea apei;
 • comutator de presiune;
 • un rezervor pentru acumularea apei;
 • Sistemul de legare, care constă din diverse componente auxiliare, cum ar fi filtre, țevi etc.

Schema de conectare a comutatorului de presiune al stației de pompareÎn ceea ce privește principiul muncii, nu există nimic complicat în acest dispozitiv. În interiorul tancului sau tancului există un balon în formă de pere, din cauciuc alimentar modificat, iar aerul este pompat între el și pereții rezervorului. Pompa umple "pere" cu apă, din cauza căreia se extinde și se comprimă stratul de aer exterior, care începe să apăsați pe perete. Prin intermediul reglării releului, proprietarul stației de pompare poate seta limita de umplere a rezervorului și momentul închiderii acestuia. Toate acestea sunt controlate cu ajutorul unui manometru.

Că apa nu se întoarce în fântână sau în sistem, în pompă este prevăzută o supapă cu arc. Este suficient doar să se deschidă și apa care este colectată în "pere" va trece prin sistem. Presiunea va merge în jos ca consumul de apă și după ce scade sub pragul în stația de releu va porni automat pompa și umple rezervorul cu apă.

Releul este conectat între orificiul de evacuare din rezervor și supapa de control de pe conductă. Toate repartitoare, în scopul de a salva, de obicei, sunt asamblate din componente individuale, dar, de fapt, este mai ușor să cumpere pyatihodovoy de montare, dacă este prevăzut în firul de toate detaliile, inclusiv, și un indicator de presiune. Este extrem de important să nu se confunde locul pentru a merge pentru o supapă de verificare și de montaj, deoarece setarea pompei va fi imposibilă în acest caz. Dar utilizarea pieselor de schimb standard face posibilă reducerea acestor erori.

Cum este aranjat releul?

Principiul dispozitivului și al funcționării comutatorului de presiune al stației de pomparePentru stațiile de pompare destinate uzului casnic, comutatorul de presiune PM-5 sau analogii acestuia sunt adesea utilizați. Merită să considerăm acest lucru Dispozitivul poate fi schimbat, și, prin urmare, descrierile din acest articol vor fi doar aproximative, iar dacă aveți probleme, va trebui să căutați cauza fie în instrucțiunile atașate, fie în informațiile din spațiile largi ale World Wide Web.

Fiecare model de releu PM-5 are o placă mobilă mobilă. Pe laturile opuse, este presat de două arcuri. În plus, este presat de o "pere" umplută cu apă. Prin rotirea piuliței de strângere pe arcul corespunzător, este posibilă reducerea sau creșterea limitelor de funcționare. Arcurile nu permit ca apa să înlocuiască arcul, adică mecanismul releului este aranjat astfel încât atunci când are loc deplasarea, grupurile de contacte electrice sunt închise.

Dar pentru a face mai ușor de înțeles, să elaborăm un algoritm detaliat de lucru:

 • Stația de pompare pompează apa în rezervor. Motorul este pornit prin închiderea contactelor în releu;
 • cantitatea de apă din rezervor crește și când se atinge o anumită presiune superioară, mecanismul este declanșat și circuitul electric este rupt, după care pompa este oprită. O scurgere de apă împiedică supapa de reținere;
 • Pe măsură ce se consumă apa, "pere" este golit, în sistem Presiunea scade, iar releul pornește din nou, închiderea contactelor.

Setarea comutatorului de presiune

Cum să setați comutatorul de presiune al stației de pompareDacă nu sunteți mulțumit de comutatorul de presiune prestabilit din fabrică, atunci în acest caz îl puteți configura singur. Tot ce ai nevoie este o șurubelniță și o cheie pentru a ajusta piulițele.

Merită să înțelegeți asta stabilirea unui releu este un proces foarte important și responsabil, deoarece depinde de cât de corect se vor stabili nivelurile maxime de funcționare, cât de convenabil va fi funcționarea stației de pompare și perioadele de funcționare fără probleme a componentelor proprii și individuale.

Primul pas este să verificați presiunea din rezervor. Cel mai adesea vine de la fabrică, cu un nivel de comutare de 1,5 bari și opriri - 2,5 bari. Verificați presiunea când rezervorul este gol și stația de pompare este deconectată de la rețea. Pentru verificare, utilizați manometrul mecanic auto, deoarece corpul său este fabricat din metal și, prin urmare, precizia citirii va fi mai sigură, ceea ce nu se poate spune despre cele electrice sau de plastic. De fapt, mărturia lor poate fi grav afectată de temperatura aerului din cameră sau de nivelul încărcării bateriei. De asemenea, se recomandă ca limita scalei de măsurare a presiunii să fie cât mai mică posibil, deoarece va fi dificil să se măsoare 1 atmosferă pe o scară de 50 atmosfere.

Pentru a verifica presiunea din rezervor, trebuie să deschideți capacul care închide bobina și să conectați manometrul. În viitor, această procedură trebuie efectuată cel puțin o dată pe lună. Apa în rezervor în acest punct nu ar trebui să fie, iar stația de pompare trebuie deconectată de la rețeaua de 220V.

După alegerea modului de funcționare necesar, este necesar să se fixeze prin îndepărtarea excesului de aer sau, alternativ, prin pompare suplimentară. Ar trebui să ne amintim acest lucru Presiunea nu trebuie în nici un caz să fie redusă la mai puțin de o atmosferă și, în consecință, pomparea. Dacă puțin aer în rezervor, apa de cauciuc „pere“ va atinge pereții rezervorului, și un număr mare de a nu permite de a pompa o cantitate mare de apă, deoarece o cantitate substanțială a rezervorului ia aer.

Cum să setați pompa corectă și corectă?

După cum sa menționat deja mai sus, stațiile de pompare furnizate într-o formă gata de utilizare au un releu deja configurat în funcție de parametrii cei mai optimi. Dar, dacă va fi asamblată din elementele individuale în loc, atunci reglați releul de care aveți nevoie fără probleme, deoarece este necesar să se asigure o relație normală între volumul rezervorului și puterea pompei. De asemenea, este necesară modificarea setării inițiale. Prin urmare, în aceste cazuri, ordinea acțiunilor ar trebui să fie după cum urmează:

 • Cum se conectează un releu electricDupă finalizarea reglării presiunii în rezervor, trebuie să porniți stația de pompare pentru a permite fierberea apei. Se va opri după atingerea valorii limită. fiecare Dispozitivul are presiunea maximă și capul maxim admisibil, care nu pot fi depășite. Acest lucru poate fi determinat de încetarea creșterii sale. Apoi, pompa trebuie să fie oprită manual. Dacă valoarea maximă nu se potrivește cu nivelul indicat în instrucțiunile releului, reglarea trebuie făcută prin rotirea piuliței mici;
 • presiunea mai mică este măsurată în același mod. Este necesar să evacuați apa din rezervor și să observați citirile manometrului. Presiunea va cădea treptat, iar când va atinge limita inferioară, pompa se va aprinde. Pentru ao regla, este necesar să răsuciți o piuliță mare. Indicatorul presiunii mai mici trebuie să fie în jur de 10% mai mare decât presiunea din rezervor. În caz contrar, membrana de cauciuc poate deveni rapid inutilizabilă.

În mod obișnuit, pompa este aleasă cu parametri care nu permit pomparea pompei până la extremitate. Și presiunea, care trebuie să o oprească, este setată la câteva atmosfere mai mari decât pragul de comutare.

De asemenea, este permisă setarea limitelor de presiune care diferă de valorile recomandate de producătorul releelor, că vă permite să creați propria versiune a modului funcționarea stației de pompare. Prin reglarea presiunii cu o mică piuliță, merită luată în considerare faptul că punctul de plecare ar trebui să fie nivelul inferior stabilit de piulița mare. Furtunurile de cauciuc și alte obiecte sanitare sunt concepute pentru o presiune nu mai mare decât cea recomandată de producător, care trebuie luată în considerare în timpul instalării. În plus, presiunea excesivă a apei este adesea inutilă și cauzează disconfort.

Reglarea comutatorului de presiune

Acum hai să vorbim direct despre ajustarea releului. Procesul complexului său nu poate fi apelat, dar vor fi folosite câteva momente. În exemplul nostru, este necesar să setați pragul superior la 3 atmosfere, iar cel inferior la 1,7 atmosfere. Aceasta este reglementată astfel:

 • Repararea și reglarea comutatorului de presiune al stației de pompareeste necesar să activați pompa și pompa de apă la valoarea de 3 atmosfere;
 • opriți stația de pompare;
 • scoateți capacul releului și răsuciți ușor piulița până când releul începe. Dacă îl rotiți în sensul acelor de ceasornic - presiunea crește, dacă opusul - scade;
 • Deschideți robinetul și drenați apa până când indicatorul indică o valoare de 1,7 atmosfere;
 • închideți robinetul;
 • scoateți capacul releului și, de asemenea, derulați încet piulița mare până când contactele se sting.

Astfel, dacă o presiune ridicată este setată pentru oprire și scăzută pentru pornire, rezervorul va fi umplut cu o cantitate mare de apă, ceea ce va permite o utilizare mai redusă a pompei. Pot apărea mici inconveniente dacă se observă o cădere de presiune mare, în cazul în care capacitatea este plină sau aproape goală. În rest, când intervalul de presiune este mic, pompa va trebui folosită mai des. dar apa va curge uniform în sistem și astfel va fi asigurat un cap stabil și confortabil.

Este posibil să reparați releul stației de pompare, dar rețineți că aceasta este doar o măsură temporară. Deoarece acest element protejează pompa de supraîncărcări, iar membrana din interiorul rezervorului este deteriorată. Având în vedere acest lucru, este mai bine să achiziționați imediat un nou releu. Prin urmare, singura excepție va fi doar întreținerea de rutină, și anume piese de frecare lubrifiante pentru a reduce rezistența și răspunsul cel mai precis.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să alegeți o stație de pompare automată pentru alimentarea cu apăCum să alegeți o stație de pompare automată pentru alimentarea cu apă
Dispozitivul și reglarea comutatorului de presiune al acumulatoruluiDispozitivul și reglarea comutatorului de presiune al acumulatorului
Soiuri de pompe de presiune de la grundfosSoiuri de pompe de presiune de la grundfos
Schema de conectare a presostatului de apă la pompăSchema de conectare a presostatului de apă la pompă
Stație de control pentru pompele de foraj i și ii pentru ridicarea apeiStație de control pentru pompele de foraj i și ii pentru ridicarea apei
Comutator de presiune pentru pompa de apa: producatori si preturiComutator de presiune pentru pompa de apa: producatori si preturi
Stații de alimentare cu apă pentru locuințe privateStații de alimentare cu apă pentru locuințe private
Repararea stației de pompare în casă de propriile mâiniRepararea stației de pompare în casă de propriile mâini
Postul de pompare marina: tipuri, caracteristici, prețuriPostul de pompare marina: tipuri, caracteristici, prețuri
Comutator de presiune: principiu de funcționare, conectare și reglareComutator de presiune: principiu de funcționare, conectare și reglare
» » Modul de reglare a comutatorului de presiune al stației de pompare
© 2021 amigdas.com