amigdas.com

Cât de mult pe zi poate ouă de pui de găină atunci când se grăbește mai bine

Găsește găinile și îngrijește-leOamenii care conduc agricultura, în cea mai mare parte, cresc puii. Nu este neapărat rasele de carne, găinile sunt ținute și pentru a obține ouă proaspete. Prin urmare, fermierii mai ales începând, preocupat în mod serios cu întrebarea: cât de mult pe zi este o găină pentru găini ouătoare, pentru că ei vor să știe cât mai mult posibil pentru a obține ouă pe lună, pe an. Este posibil să facem afaceri în acest sens.

Cifra exactă nu poate fi numită, deoarece diferiți factori afectează cât de des va fi transportată puiul. Să aflăm care sunt acești factori și câte ouă ne pot da o găină . Ce-i face să o facă mai bine?

Câte ouă sunt pui

Numărul de ouă aduse de găini pe zi, pe lună sau pe an depinde în mod direct de condițiile de detenție. Principalul lucru este să faci acest lucru pe tot parcursul anului pentru a menține microclimatul necesar în gospodărie și corect hrăniți puii.

  • Din cauza conținutului necorespunzător, găina poate începe să suporte mai rău sau chiar să înceteze purtarea ouălor.
  • Un factor important este, de asemenea, sezonul - în timpul verii puiul transportă mai multe ouă pe zi decât în ​​timpul iernii. Cu cât este mai cald anul, cu atât mai multe ouă trebuie să fie purtate.
  • Puteți vorbi despre valoarea medie, câte ouă o poartă. Desigur, din an în an indicatorii vor fi diferiți.
  • Într-o zi. Cu un conținut competent, un strat de acasă poartă un ou pe zi. Dar aceasta este vara. În găinile ouătoare ouătoare se grăbesc ziua.
  • O săptămână. Timp de șapte zile, găina primește de la 3 la 7 bucăți. Din nou, numarul exact nu poate fi numit, din momentul anului, rasa de pui si conditiile sale conținut.
  • Ouă de ouă - cantitate pe ziÎntr-o lună. Pentru o lună găină este de aproximativ 15-30.
  • Într-un an. Practica arată că, în anul găinilor, ouăle produc în medie 200-300 de ouă și, în condiții foarte avantajoase, este capabil să transporte mai bine, dând până la 330 de bucăți. Cu toate acestea, în caz de acoperire slabă a unui stilou pentru găini, scăderi de temperatură și întreruperi de putere, puiul va purta mai puțin. În ziua nu pot exista ouă. Unele găini ouătoare refuză în general să se plimbe în condiții proaste și să-și oprească ocupația.

Este interesant de observat că a fost înregistrat un caz în care găina ouălor a luat 371 de ouă pe an. Înseamnă că uneori am dat mai multe ouă pe zi. Nu este neobișnuit să găsești două gălbenușuri sub o coajă, sigur că ai văzut asta. Și aici, nouă gălbenușuri într-un singur ou sunt o raritate, totuși, a existat un astfel de lucru.

Câte ouă poartă puiul pe zi, pe an, depinde de rasa găinilor.

Toate rasele sunt împărțite în trei categorie:

  • carne;
  • ou;
  • carne și ouă.

Îmbunătățirea indicatorilor

Agricultorii specializați în creșterea păsărilor încearcă să obțină cât mai multe ouă posibil într-un an, dacă sunt interesați de acest produs. Cu cât va purta pasărea, rasa, vârsta și, după cum sa menționat, condițiile de detenție. Stresul și o coopă de pui neglijată nu va face măturăria mai bună, dar este posibilă lupta împotriva vânătorii.

În vara, când ziua este lungă, și mâncarea mai diverse păsările tind să fie mai active. În timpul iernii, au nevoie de iluminat și mâncare de înaltă calitate, îmbogățite cu vitamine și oligoelemente.

Câte ouă o găină poartă o găină pe zi? În condiții industriale, rezultatul este adesea realizat, că puii sunt purtați în aceeași cantitate de iarnă ca și în vară. Creșterea productivității în perioada de iarnă poate fi realizată prin respectarea unui număr de condiții. Principalul lucru este iluminatul și alimentația, dar și temperatura, umiditatea, paraziții și altele.

Luați în considerare factorii care determină cât este produs produsul.

Nutriția corectă a găinilorNutriția corectă. Echilibrul dintre macro și microelemente va asigura că puii sunt puternici sănătate și de înaltă performanță. Alimentele ar trebui să fie servite la timp, pentru a evita supraîncărcarea, precum și alimentarea necorespunzătoare. Alimentele ar trebui să conțină grăsimi, proteine, carbohidrați (în proporții corecte). Diferite boabe sunt amestecate și se adaugă apă sau lapte. Pentru a îmbunătăți producția de ouă, pasărea are nevoie de legume verzi, calciu și fosfor.

temperatură. O temperatură scăzută va reduce eficiența transportului ouălor, astfel încât colacul de pui să fie izolat.

Iluminare. Cu o creștere a duratei zilei, creșterea ouălor crește. În acest sens, în perioada de toamnă-iarnă, în găină ar trebui să fie de iluminat artificial de calitate. Se recomandă o lampă fluorescentă. Asigurați-vă că lumina nu a fost mai mică de 14 ore, altfel pasărea nu va avea suficient timp să se odihnească în mod corespunzător. O zi crescută, de 14 ore, va oferi productivitate de aproximativ 1pc / zi.

Umiditatea aerului ar trebui să fie de 60-70%, altfel productivitatea va scădea, deoarece straturile vor fi incomode.

calități ouătoare depinde de numărul de pui trăiți pe unitate de suprafață. Densitatea prea mare va provoca o scădere a productivității păsării. Se recomandă așezarea a 4-6 pui pe 1 m2 în funcție de greutatea lor. Creșterea numărului de găini va afecta în mod negativ numărul de ouă pe care ouăle o transportă într-o anumită perioadă de timp.

Boli ale găinilorpentru a mări performanță în timpul iernii, este necesar să se stabilească un paddock. Păsările trebuie să fie eliberate în curte cel puțin pentru o perioadă scurtă de timp, pentru a compensa lipsa de mișcare.

Productivitatea poate fi afectată de paraziți, deci trebuie să tratați păsările de pe căpușe și peevole. La domiciliu, poate fi organizat un control eficient al paraziților, folosind nisip și cenușă.

Când puii încep să mănânce

Ouă - unul dintre cele mai populare produse alimentare din multe țări. Dintre acestea, sunt pregătite multe mese delicioase și ieftine. Cine se gândește de unde provine acest produs și când pasărea începe să curgă. Dar fermierii sunt interesați.

Începutul ouatului spune că pasărea a devenit mature sexual. Dacă păsările cresc și se dezvoltă în mod normal, se va maturiza tocmai la data stabilită pentru această rasă.

O varietate de pui cu un grad de productivitate combinat începe să suporte după a cincea până la a șasea lună.

Reprezentanții aparținând unor rase grele de carne încep să transporte ouă după opt luni.

Luptele de găină încep să dea ouă după a 9-a lună. Rasele mici cu o productivitate ridicată încep să dea ouă în 5-6 luni. Puii de rase mici cu productivitate scăzută vor fi purtați după a șaptea lună. Într-o pasăre hibridă autosexuală, ouăle apar în șase luni.

Găini ouă ușoare în timpul pubertății intră după 5,5 luni. Dacă pasărea a fost cultivată în condiții adecvate și este sănătoasă, indicatorii sunt relevanți. Când se produce maturarea în toamna sau iarna, temperatura este redusă, iar ziua luminoasă este scurtă, poate să nu înceapă să dea ouă în timpul specificat. Puiul, care a început să fie transportat înainte de iarnă, cu condiția să fie ținut într-o incintă caldă și hrănit în mod corespunzător, să poarte ouă în timpul iernii.

Ai nevoie de un cocoș?

Cei mai mulți oameni ignoranți consideră că trebuie să existe un cocoș în casa de păsări, deoarece fără ea puii nu pot transporta ouă din motive naturale. Cu toate acestea, în realitate - nu așa. Procesul de ovipoziție la găinile mature adulte este natural și nu este necesar un cocoș pentru acest lucru. Totuși, astfel de pui rămân nefertiliți. Cu toate acestea, ele pot fi consumate fără teamă. Calitatea și gustul vor fi normale. În acest caz, Turiști a scăpa de păsări de curte fiecare toamna, deoarece conținutul de iarnă lor - ocuparea forței de muncă supărătoare, și țara cu greu trăiește cineva prin iarna. Viena dă naștere găinilor noi. În cazul în care necesar planteaza o pasare, da nastere unui cocos. Prin aceasta, productivitatea ar trebui să fie mai mare decât în ​​incubator.

Ce este un ou

Aceasta este o celulă de germeni mari. Celula constă dintr-un strat principal - gălbenuș. Când este coaptă, coboară în oviduct. Pe măsură ce vă deplasați, gălbenușul este acoperit cu proteine. Procesul poate dura până la 20 de ore. Mai târziu, se formează o cochilie. Protejează gălbenușul și proteinele de deteriorare. După 40 de minute. după eliberarea testiculului, următoarea celulă își ia locul în tractul genital și totul se repetă.

Pentru a obține un număr mare de produse, puicuțele trebuie să fie hrănite corespunzător. Mâncarea de calitate va deveni fundamentul pentru formarea de fructe bune.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Principalele motive pentru care puii nu se grăbescPrincipalele motive pentru care puii nu se grăbesc
Ce trebuie să faceți pentru a planta o găină pe ouăCe trebuie să faceți pentru a planta o găină pe ouă
Când puii încep să zboareCând puii încep să zboare
Cele mai bune rase de ouă pentru găinile ouătoareCele mai bune rase de ouă pentru găinile ouătoare
Cele mai bune rase de pui Carne de direcție de ouă: descriere și fotografieCele mai bune rase de pui Carne de direcție de ouă: descriere și fotografie
De ce nu găinile făceau găini?De ce nu găinile făceau găini?
Cât de multă hrană are o găină nevoie de o găină într-o zi, normele de consum?Cât de multă hrană are o găină nevoie de o găină într-o zi, normele de consum?
Descrierea rasei jubileului Kuchin de găiniDescrierea rasei jubileului Kuchin de găini
Instrucțiuni pentru utilizarea enroflonului pentru păsăriInstrucțiuni pentru utilizarea enroflonului pentru păsări
Pot să le dau puii de găină, păpădia și celandina?Pot să le dau puii de găină, păpădia și celandina?
» » Cât de mult pe zi poate ouă de pui de găină atunci când se grăbește mai bine
© 2021 amigdas.com