amigdas.com

Când găinile de lapte încep să dea ouă, adică,

Vârsta găinilor ouătoareBeneficii de la un produs cum ar fi proaspete ouă de pui

este evident. Sub o cochilie mică conține o mulțime de substanțe utile pentru corpul uman. Cu toate acestea, prețul acestor produse crește în mod constant și, prin urmare, mulți proprietari de parcele de uz casnic păstrează găinile în fermele lor.

Începătorii crescătorilor trebuie să învețe multe despre speciile de păsări, natura lor, preferințele în nutriție și conținut. Și, bineînțeles, mai întâi de toate, este interesant pentru ei când exact puii tineri încep să se grăbească. La urma urmei, depinde de asta să aibă produse proaspete de la ferma sa pe masă.

Ceea ce influențează începutul ouălor de găină

Când puii se grăbescPăsările de diferite specii încep să se mute în perioade diferite.

  • Asta este predispoziție genetică. Astfel, găinile direcției ouălor încep să dea ouă după patru sau cinci luni. Reprezentanții speciilor de carne și de amestec fac acest lucru mult mai târziu. În medie, prima zidărie are loc în cea de-a douăzeci și două de săptămâni. Mai ales pentru o lungă perioadă de timp trebuie să așteptăm primele ouă de la găinile din rasa de carne. Unele tipuri de această direcție, începe să-i mulțumim amelioratorului cu produse proaspete, numai după opt luni de păstrare.
  • Cel de-al doilea factor care afectează calendarul declanșării perioadei de stabilire a ouălor este rație făcută competent. Din modul în care și cum vă hrăniți păsările, depinde cât de repede ouăle vor apărea pe masa dvs. În pupa ar trebui să fie suficientă verdeață proaspătă și minerale, absența lor poate afecta straturile de ouă.
  • La studierea întrebării, atunci când puii încep să fie purtați, este necesar să se ia în considerare este mărimea coopului, unde păsările sunt ținute. Dacă există îngrădiri și nu există mers mai departe, atunci nu veți obține multe ouă. Potrivit experților, pe un metru pătrat ar trebui să fie nu mai mult de cinci persoane.
  • Nu înțeleg de ce puicuțele lor dau puține ouă, mulți maeștri cred că este din cauza cocoșului. Dar această opinie este eronată. Cocosii nu influențează deloc acest proces. Chiar dacă efectivul nu o face, veți primi în continuare ouă. Singura condiție în care este necesar să existe un bărbat în turmă este posibilitatea care primesc ouă de la găini. Dacă nu intenționați să creșteți la domiciliu, atunci cocoșul poate fi aruncat cu totul.

Prin definiție, o găină de orice rasă, după ce a ajuns la pubertate, începe să transporte ouă indiferent de prezența cocoșului. Dar numai ei nu vor fi fertilizați. Cu toate acestea, acest lucru nu afectează calitatea produsului.

Pentru cei care iubesc carne de pui este mai bine să aveți pui de anumite rase. Astfel, reprezentanții speciei Plymutrok, Kohinhin și alții, cu excepția unui număr suficient de mare de ouă, pot da carne fină. Dar așteptați numai prima zidărie pe care o veți avea timp de opt luni. Ca urmare, așteptând când vor începe să fie transportate puii de la aceste specii, veți cheltui bani pe hrană pentru turma dvs., fără posibilitatea de a obține un profit într-un timp scurt.

În plus, faptul că vârsta la care puii încep să se răspândească este afectată de sănătatea păsărilor. Dacă găinile dvs. ouătoare sunt afectate de orice virus, atunci va trebui să le tratați, pentru a nu pierde complet turma.

Astfel, fiecare dintre acești factori afectează când puii încep să fie purtați. Toate legăturile din acest lanț trebuie să fie puternice și fiabile, astfel încât productivitatea păsărilor să crească.

Când o găină poate da ouă?

Cum să crească producția de ouăÎn medie, în condiții favorabile de dezvoltare, un tânăr începe să ocupe ouă până în a douăzeci și două de săptămâni de viață. Primele exemplare, de regulă, nu sunt foarte mari. Greutatea lor rar depășește 50 de grame. Dar experții cred că aceste ouă sunt cele mai delicioase.

Produsele obținute din straturi tinere devin din ce în ce mai grele, iar datele de gust nu suferă de acestea. În câteva săptămâni, fiecare oul va cântări în conformitate cu standardul șaizeci de grame. În cazul în care găină începe să depună ouă devreme, acestea pot rămâne mici pentru suficient de mult timp. Acest lucru se datorează faptului că pasărea nu este încă complet coaptă fizic și, prin urmare, termenele timpurii ale începutului producției de ou pot afecta negativ sănătatea sa.

Plecând de la aceasta, trebuie să urmăriți asta găină a început să transporte ouă până în momentul în care va câștiga greutatea potrivită și va deveni tot mai puternic. La începutul primei zidări, cele mai multe straturi de specii diferite ar trebui să cântărească aproximativ un kilogram și jumătate.

Economie profitabilă

Condiții pentru găinile ouătoarePentru a avea un număr mare de produse în fiecare zi, trebuie să achiziționați mai multe loturi de pui, diferite în funcție de vârstă. Acest lucru este deosebit de important pentru proprietarii care au decis să construiască o afacere cu privire la vânzarea unor astfel de produse. În acest caz, atunci când găinile ouătoare adulte se află la vârf de activitate, tinerii vor începe să concedieze primele ouă.

Când vă expuneți produsele spre vânzare, puteți variază în preț. Eșantioanele mai mici pot fi vândute la un preț ușor mai mic. Acest lucru va atrage mai mulți cumpărători.

Dacă decideți să începeți să vindeți produse agricole și, în special, ouă, atunci va trebui să construiți mai multe camere izolate pentru diferite categorii de păsări. Respectarea acestor norme va permite nu numai organizarea unei economii profitabile, ci și menținerea sănătății întregii populații. Păsările cu o vârstă semnificativă trebuie păstrate separat.

După vânzarea sau lichidarea unui anumit lot de găini, trebuie să procesați cu atenție camera în care au fost și apoi să dezinfectați această parte a casei.

Dacă ați cumpărat straturi pentru a primi ouă pentru ferma dvs. și nu intenționați să le cultivați mai departe, atunci este recomandat să le păstrați timp de un an sau jumătate. Acest timp pentru găini este cel mai activ, în ceea ce privește ouăle. Păsările cu o vârstă mai mare nu vor putea aduce multe ouă și, dimpotrivă, minorii vor produce mai multe produse cu aceeași cantitate de hrană.

În viitor, există o scădere a productivității și, prin urmare, cu hrănirea cu drepturi depline, veți obține un profit minim. Pentru casă și agricultură este neprofitabilă.

De la puii care și-au finalizat perioada de ouă, puteți bici cu carne fină și bulion fiert. Acest lucru se referă, în primul rând, la reprezentanții speciilor cu greutate medie, care au suficientă cantitate și un stoc decent de grăsimi. Păsările, a căror vârstă este mai mare de doi ani, vor da carne fină la masa ta.

Dacă decideți să înlocuiți o parte din efectivele de animale, atunci este bine să înlocuiți imediat toate păsările care nu aduc suficiente ouă. Nu este necesar să eliminați un individ. Înlocuind o mare parte a efectivului cu găini tinere, creșteți eficiența fermei dvs. și, după un timp, restaurați complet productivitatea anterioară.

Cum să mențină productivitatea ridicată a păsărilor în timpul sezonului

Grătar spațios pentru găini ouătoareMai întâi de toate, este necesar să se creeze condițiile corecte pentru găini. Pentru aceasta, veți avea nevoie de:

  • Construiți un coș de pui spațios și pentru a separa un loc suficient pentru mersul pe jos.
  • Creați o dietă echilibrată, în care există suficienți nutrienți. Ar trebui să fie suficiente pentru fiecare individ. În plus față de alimente uscate, ar trebui să fie suficient de verde și vitamine.
  • Încearcă să prelungești ziua luminoasă, organizând iluminarea artificială în casă. În gospodărie ar trebui să ardă cel puțin o jumătate de zi. Acest lucru este deosebit de important în timpul iernii, când ziua este prea scurtă.
  • Urmăriți populația de păsări și actualizați-l în mod regulat. Copilul va deveni rapid un strat complet crescut.
  • Dacă productivitatea a scăzut brusc, motivul pentru acest lucru ar putea fi că, dintr-un anumit motiv, puicuțele au găsit un alt loc pentru zidărie. În unele cazuri, ouăle sunt transportate de șobolani sau de alte animale.

Un alt motiv pentru scăderea numărului de ouă pot fi straturile de molii. În acest moment, puii nu pot transporta ouă. De obicei, această perioadă durează aproximativ o lună. Pentru a grăbi procesul, opriți procesul, păsărilor nu li se administrează mâncare și băutură timp de mai multe zile. Pe fundalul stresului se va accelerări.

Dar, după aceasta, găinile trebuie să fie hrănite cu alimente complete și să respecte alte reguli de îngrijire. Apoi, într-un timp scurt, ouarea va fi restaurată.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Principalele motive pentru care puii nu se grăbescPrincipalele motive pentru care puii nu se grăbesc
Când puii încep să zboareCând puii încep să zboare
Păsări bovine obișnuite: descriere și beneficiiPăsări bovine obișnuite: descriere și beneficii
Caracteristicile rasei de pui SussexCaracteristicile rasei de pui Sussex
Lunghorn pui: descriere și descriereLunghorn pui: descriere și descriere
De ce găinile își croesc ouăle, ce să facă în această situație?De ce găinile își croesc ouăle, ce să facă în această situație?
De ce nu găinile făceau găini?De ce nu găinile făceau găini?
De ce puii își pot mânca ouăle: ce să facăDe ce puii își pot mânca ouăle: ce să facă
Cât de multă hrană are o găină nevoie de o găină într-o zi, normele de consum?Cât de multă hrană are o găină nevoie de o găină într-o zi, normele de consum?
Pot să le dau puii de găină, păpădia și celandina?Pot să le dau puii de găină, păpădia și celandina?
» » Când găinile de lapte încep să dea ouă, adică,
© 2021 amigdas.com