amigdas.com

Ce mănâncă și cum să-i ții acasă?

Ce mănâncă corbiiMulți nu vor crede că cârligele înțelepte și importante aparțin ordinului de trecători și sunt rude mari de ziduri și vrăbii obișnuite. Crows arata elegant, inteligent si inteligent, din cauza carora unele pasari le pastreaza ca animale de companie. Dar înainte de a pune o astfel de pasăre în casa dvs., este necesar să înțelegeți - ce mănâncă ciorile și cum să le predați la condițiile domestice?

Aspect și comportament

Greutatea corpului cioară poate ajunge de la opt sute de grame la un kilogram și jumătate. Lungimea corpului său este de la șaizeci până la șaptezeci de centimetri, iar aripile sunt de la o sută douăzeci până la o sută cincizeci de centimetri. Alte caracteristici ale aspectului includ:

 • pene lungi de barbă prelungite pe gât;
 • ascuțită, înaltă și foarte ciudată;
 • cioc în formă de cioc;
 • destul de înguste, dar cu aripi lungi;
 • o pană ascuțită în timpul zborului;
 • culoarea solidă a corpului;
 • Pene negre cu fundul verzui și tenta purpurie sau albăstră de jos;
 • pene sunt negru-mat, fără luciu;
 • irisul ochilor este maro închis;
 • voce trompetă și tare.

În cocoși de zbor sunt asemănătoare cu păsările de pradă și chiar capabil să efectueze anumite manevre. Ei sunt buni la mișcare pe pământ, sunt atenți și răbdători.

În natură, aceștia rămân în perechi și se pot uni doar cu noii lor prieteni.

habitate

Cum cioara se hrănește la voia luiCioanele sunt pretențioase și, prin urmare, pot fi găsite în pădure, în deșert, în tundra înaltă și chiar pe coastele arctice. Ei aleg păduri de conifere sau foioase, zone deschise lângă corpuri de apă, peisaje montane. Locuiesc la marginea așezărilor mici și în satele abandonate.

În orașele mari ale acestor păsări negre se găsește doar în nord-vestul Rusiei, în unele orașe din America, în Ulan Bator. Acest lucru se explică prin faptul că cocoși se îndepărtează de om.

În timpul iernii se mănâncă reziduuri sau carouri, așa că ei caută alimente în haldele după picnic, în apropierea plantelor de ambalare a cărnii, a fermelor de blană, a drumurilor. Ei caută găuri de șoarece și urmăriți rozătoarele mici.

Raven acasă

O pasăre inteligentă și elegantă, care are capacitatea de a imita, oamenii păstrează de multe ori ca un animal de companie. Dar cum să îmblânzi o cioară? Pentru a face acest lucru, este necesar să se ia un petrel nu mai vechi de șase luni. Cel mai bine este dacă puiul are vârsta cuprinsă între două și trei luni.

Pentru ca un melc să se obișnuiască cu o persoană și cu condiții de casă, trebuie să-și petreacă mult timp cu el. El îl va lua pe stăpânul său, care va hrăni, va hrăni și va îngriji puiul.

Cioanele sunt păsări mobile și mari, deci nu este recomandat să le păstrați în cuști. Pentru ele, alegeți cuști, a căror dimensiune minimă ar trebui să fie de unu până la doi metri. În înălțime, locuința animalului de companie ar trebui să fie de doi metri și mai mult.

Echipamente de colivie:

 • Unde trăiesc ciorileașezați diferite găuri sau un copac uscat cu ramuri;
 • capacul incintei trebuie să fie bine curățat;
 • distribuirea podelei cu mușchi sau rumeguș;
 • hrănitoarele și bețivii trebuie fixați, în caz contrar pasărea le va răsturna;
 • să creeze un jurnal de mesteacăn, despre care corbul va ascuți ciocul și ghearele;
 • de două sau trei ori pe săptămână în incintă trebuie să puneți un recipient de apă, unde animalul de companie va fi fericit să-și curețe pene;
 • puteți arunca în păsări casa de jucării diferite strălucitoare, și apoi nu va strica obiectele și interiorul apartamentului.

Deoarece cocoșii nu diferă prin precizie, adesea trebuie să fie curățate.

După ce casa pentru animalul dvs. de companie este gata, puteți începe să-l îmblânziți. Pentru aceasta, o cioară mică ar trebui să fie alocată în fiecare zi pentru două sau trei ore. Cel mai bun la domesticire sunt femelele rezonabile și calme, deoarece bărbații sunt activi și au un caracter ascuțit.

Nu se recomandă mai multe păsări simultan. Ei se vor imita unul pe celalalt, iar proprietarul persoanei nu o va percepe.

mers

Pentru a îmblânzi și a antrena o cioară este ca o pasăre de vânătoare. În timp, puteți merge chiar pe o lesa cu el. Pentru a face acest lucru, proprietarul trebuie să poarte pe mâinile mănușilor din piele. În fiecare zi o pasăre ar trebui să aibă voie să zboare timp de o oră. De-a lungul timpului, animalul de companie se va obișnui și poate fi eliberat pe zbor fără plumb.

Dacă corbul nu este în cușcă, atunci este mai bine să nu lăsați unul singură pentru o lungă perioadă de timp în cameră. Această pasăre activă este capabilă să împrăștie lucruri, să ciocănească butoanele aparatelor electrice, să spargă jucării moi, să taie tapetul.

Ravenii care trăiesc acasă vor imita sunetele pe care le aud. Poate fi lătrat de câini, tuse proprietarul, scârțâind ușile. Cântați aceste păsări nu va face.

Ce să hrănești cioara?

Ravinii sunt omnivori, așa că dieta pasarilor ar trebui să fie foarte diversă. În incintă ar trebui să existe întotdeauna două jgheaburi de alimentare. Un volum de o sută de grame - pentru o hrană permanentă, iar al doilea pentru aditivi minerali. Pentru apă, puteți folosi un bol de băut sub formă de borcan de jumătate de litru.

Puteți să-i dați animalului de companie și va mânca cu plăcere următoarele produse:

 1. Ce să hrănești CrowMiel fiert cu carne de vită și carne de vită.
 2. Seturi de supă, despre care își înconjoară ciocul. Dar nu li se recomandă să fie administrate în cantități mari, deoarece păsările pot dezvolta diaree.
 3. Herring cap ca un tratament. Nu se recomandă hrănirea altor pești și alimente afumate. Puteți răsfăța creveții.
 4. Semifabricate capete de pui, inimi, cervix.
 5. Un pic ouă crude și fierte.
 6. Ca hrană vie - fluturi, viermi de sânge, lână verde, omizi verzi, lăcuste și chiar viermi de lemn. Viermii de râu trebuie administrați cu prudență, deoarece păsările le pot otrăvi.
 7. Ei bine mânca cioară paste fierte și diverse cereale (mei, ovaz, hrisca). Acestea pot fi amestecate cu legume fierte, ovăză încolțită, verdeață păpădie.
 8. În timpul verii, animalelor de companie li se vor oferi pepeni, fructe de padure, fructe și tot ce crește în grădină. Nu este recomandat numai cartofii. În dieta de cioara poate include chiar și căpșuni și coacăze. Dar toate aceste produse nu ar trebui să conțină insecticide, altfel pasărea se poate îmbolnăvi.
 9. Treizeci la sută din dietă poate alcătui hrana uscată de bună calitate pentru câini și pisici.

Când se pregătește dieta ar trebui să fie sub formă, că o treime din acesta ar trebui să fie constituită din produse din carne.

Nu poți alimenta un corb:

 • Cum sa continui ravenulchips-uri, dulciuri, sosuri și alte gustări;
 • citrice;
 • sucuri de citrice și băuturi carbogazoase;
 • orice băuturi alcoolice;
 • margarina și untul;
 • conserve, destinate atât animalelor cât și oamenilor;
 • melci și râme, de la care animalul poate deveni infectat cu helminți;
 • produse din cârnați;
 • produse alimentare prajite;
 • alimente grase (carne grasă, brânză de vaci, brânză);
 • alimente sarate, care pentru orice păsări sunt doar otravă.

Aplicarea acestor produse pe pene va afecta negativ starea articulațiilor, oaselor, penei și sănătății în general.

Pentru a îmbunătăți aspectul și sănătatea cioanelor dă un pansament de top minerale, care este preparat din zdrobit și amestecat în proporții egale:

 • oase arse;
 • nisip de râu calcinat;
 • aburit pământ;
 • mangal cracat;
 • caramida zdrobita;
 • coaja din ou fiert.

Ce să strici cioara?

Ce să hrănești CrowCa o delicatesă, și în același timp, pot fi animale de companie distractiv pentru a hrăni semințe de floarea soarelui și de dovleac, o cantitate mică de nuci scăzut de grăsimi, oase creier proaspete fierte, fierte fără sare, oase de pui, uscare, covrigi.

Porțiunea de cioară trebuie să fie așa, astfel încât el a mâncat totul la un moment dat. Vara, pe vreme caldă, păsările mănâncă mai puțin, iar în timpul iernii dieta lor crește. În acces liber, animalul de companie ar trebui să aibă întotdeauna apă proaspătă.

Oamenii de știință spun că acasă, cu o bună îngrijire și întreținere, cioară poate trăi până la douăzeci de ani. Obișnuit și educat în casa lui un mic cioară, veți obține un prieten inteligent și credincios cu pene.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cioara cenușie: cât de mult trăiește, ce hrănește și unde trăieșteCioara cenușie: cât de mult trăiește, ce hrănește și unde trăiește
Bull vultur: cum arată și ce se hrăneșteBull vultur: cum arată și ce se hrănește
Pasăre vrăbii acasă. Ce se hrănește și cum trăiesc casele vrabiiPasăre vrăbii acasă. Ce se hrănește și cum trăiesc casele vrabii
Unde trăiește o colibă, care este dimensiunea, trăsăturile eiUnde trăiește o colibă, care este dimensiunea, trăsăturile ei
Owl: Cum arată o pasăre cu un strigăt plângătorOwl: Cum arată o pasăre cu un strigăt plângător
Care pasăre este cea mai rapidă din lumeCare pasăre este cea mai rapidă din lume
Câți ani poate trăi o cioară și o cioarăCâți ani poate trăi o cioară și o cioară
Bird Turako: descriere și tipuri de bananeideBird Turako: descriere și tipuri de bananeide
Păsări Amadina: zebră, orez, japoneză și altelePăsări Amadina: zebră, orez, japoneză și altele
Evaluarea celor mai rare păsări din lumeEvaluarea celor mai rare păsări din lume
» » Ce mănâncă și cum să-i ții acasă?
© 2021 amigdas.com