amigdas.com

De ce utilizați ambreiajul din spate în tamburul de pescuit

De ce am nevoie de un ambreiaj din spateÎn lumea modernă, pescuitul rămâne o parte integrantă a vieții populației. Cineva este interesat de pescuit în timpul verii, iar cineva preferă pescuitul de iarnă. Din ce în ce mai populară este câștigarea pescuitului sportiv, caracteristica că toată captura se întoarce în rezervor. La urma urmei, pentru mulți oameni, această activitate nu a fost doar o modalitate de a câștiga, ci și un hobby obișnuit.

În acest sens, echipamentele de pescuit au fost dezvoltate și îmbunătățite pe scară largă. Un astfel de echipament este un tambur de pescuit, a cărui prezență face mult mai ușor să prindeți un pește mare.

Scopul frânei de frecare

În prezent, cele mai multe tije, spinning și măgari sunt echipate cu bobine. Pentru o bună captare, trebuie să le puteți folosi corect. Pentru cineva, bobina este doar locul în care se află linia de pescuit sau dispozitivul, astfel încât să puteți arunca echipamentul cât mai mult posibil.

Dar pentru unii pescari care știu de ce este nevoie de o frecare, acest dispozitiv îi ajută să scoată niște tipuri de pradă cu adevărat exclusive. Într-adevăr, într-adevăr, o tijă flexibilă și de calificare atunci când se ocupă cu ambreiaj asigură pescarului pentru a prinde un pește mare, și nu rupe aborda, linia de pescuit nu se rupe sau îndoi cârlige.

În mod tipic, bobinele constau din:

 1. Un corp solid din metal, plastic sau fibră de carbon, cu un mecanism interior și o fixare specială pe tija;
 2. Rotor, care este echipat cu o schelă în mișcare a racletei;
 3. bobină fixă ​​pentru stocarea liniei;
 4. Un mâner care conduce întregul mecanism;
 5. fricțiune de frână.

frână de fricțiune - una dintre cele mai importante noduri sau inertialess bobina de pescuit filare a alimentatorului, care este destinat să mențină linia de pescuit de a fi deteriorate, și o tijă de viteze - încălcări de integritate în conformitate cu sarcini grele. De asemenea, frecarea efectuează netezirea mișcărilor ascuțite ale peștilor și împiedică alunecarea. Datorită sistemului de frecare, a fost posibil să se utilizeze linii de pescuit mai subțiri pentru a prinde un pește mai mare.

Setarea corectă a ambreiajului

În mod surprinzător, mulți pescari ignoră dispozitivul de frânare cu frecare, deoarece nu știu cum să-l ajusteze sau nu doresc să-l folosească. Și unii pescari uită pur și simplu, încercând să-și prindă trofeul prețios cât mai curând posibil. De asemenea, din păcate, există acei pescari care pur și simplu nu dispun de resurse pentru bobine bune și trebuie să cumpere ieftin și substandard, fabricate nu în cel mai bun mod și repede nereușite. Ca urmare, se pare că într-un caz frâna este complet răsucite, în celălalt caz este slab sau nu este răsucite deloc.

Pentru cei care nu știu cum să folosească un ambreiaj, există următoarea tehnologie de reglare:

 1. Cum de a alege o bobinăO bobină cu o linie de pescuit rănită pe ea este atașată la o bară de pescuit, apoi linia este trecută prin inelele de acces și este atașată la ceva imobil.
 2. Arcul lemnului este aruncat. Tija de pescuit este plasată sub un unghi de 45 de grade și arcul este închis înapoi.
 3. Învârtiți încet mânerul bobinei până când vârful tijei de pescuit este îndoit.
 4. Întorcând mecanismul de reglare a ambreiajului în sens invers acelor de ceasornic, găsim momentul funcționării acestuia.
 5. Prășitoare mici de tije de pescuit pe tine trebuie să verifice dacă linia este produsă de bobină. Astfel, frecarea trebuie să funcționeze înainte de apariția tensiunii maxime, la care poate să apară spargerea.

Cu toate acestea, acest control de pe țărm nu se încheie. Există mai multe detalii importante despre setare direct în procesul de prindere:

 • Caracteristicile bobinelorDupă tăierea peștelui, care treptat începe să se îndepărteze de țărm, trebuie să țineți evidența numărului de linii rămase pe bobină și să fixați treptat șurubul de reglare al ambreiajului. În acest fel, se creează rezistență, iar peștele devine repede obosit, ceea ce îi va permite să fie scos la țărm cât mai curând posibil.
 • Când faceți pescuit, există o amenințare de auto-strângere a ambreiajului. Ca urmare, forța de pe linia de pescuit crește, din cauza a ceea ce pur și simplu nu poate rezista și lacrimi. În acest caz, pescarul trebuie să monitorizeze constant bobinele și, dacă este necesar, să deșurubeze șurubul de reglare.

Avantajele și dezavantajele echipamentelor

Avantajele unei frâne de fricțiune spate includ:

 • Dezavantaje ale bobinelorAbilitatea de a menține tijă și unelte în integritate.
 • Îndepărtează bucățile de pește, împiedicând astfel să se alunece.
 • Reglare ușoară atât înainte, cât și după pescuit.
 • Bobina este fixată pe tijă cu un buton, ceea ce ușurează înlocuirea acesteia.
 • Vă poate ajuta atunci când efectuați casting lung cu o linie subțire.

Dezavantajele frânei de fricțiune spate includ:

 • Un mecanism de frânare mai complicat, care face ca bobina să fie voluminoasă și incomodă.
 • O ambreiaj complet strâns contribuie la deteriorarea liniei.
 • Relaxarea ambreiajului blochează cursa.
 • Este capabil să se strânge în timpul pescuitului.

Frâna de fricțiune în anumite condiții poate fi utilă și invers. Cu toate acestea, atunci când există îndoieli, este necesar să se pună o fricțiune în favoarea tăierii, deoarece în timpul mușcăturii puteți avea timp să-l slăbiți sau să-l strângeți. Prin urmare, setarea corectă a ambreiajului este cheia succesului pescuitului și garanția de a veni acasă cu o bună captură, și nu cu mâinile goale și cu mâinile goale.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Pescuit în Magnitogorsk: locuri de pescuit și prognoza brizaPescuit în Magnitogorsk: locuri de pescuit și prognoza briza
Cele mai bune locuri pentru pescuit în regiunea SmolenskCele mai bune locuri pentru pescuit în regiunea Smolensk
Tije de pescuit pentru pescuitul de iarnă: caracteristici și soiuriTije de pescuit pentru pescuitul de iarnă: caracteristici și soiuri
Cum să prindeți bine știucul la rotire: selectați uneltele și sfaturileCum să prindeți bine știucul la rotire: selectați uneltele și sfaturile
Principii de pescuit pentru un echipament pentru hrana animalelorPrincipii de pescuit pentru un echipament pentru hrana animalelor
Pescuit de iarnă pe o bară fărăkivkovuyu de pescuit pentru un windlessPescuit de iarnă pe o bară fărăkivkovuyu de pescuit pentru un windless
Pescuit excelent în regiunea NovosibirskPescuit excelent în regiunea Novosibirsk
Inelul de pescuit inerțial pentru pescuit cu ajutorul unei tije de pescuitInelul de pescuit inerțial pentru pescuit cu ajutorul unei tije de pescuit
Pescuit excelent în Murom și în zonăPescuit excelent în Murom și în zonă
Tali de pescuit pentru diferite tipuri de pescuitTali de pescuit pentru diferite tipuri de pescuit
» » De ce utilizați ambreiajul din spate în tamburul de pescuit
© 2021 amigdas.com