amigdas.com

Sambata de animale: cum arată animalul, habitatul acestuia

Este descrisă ca o sămânță de animaleSable este un mamifer mic din familia cuni, care aparține genului de marin. În aparență, animalul este foarte subțire, dexterous, grațios și are o nobilime unică. Acest articol va spune în detaliu despre acest animal minunat, descrie stilul său de viață și nutriție, precum și modalitățile de reproducere a acestor animale în captivitate.

descriere

Corpul animalului este de dimensiuni reduse. În lungime, bărbații ajung de la patruzeci la șaizeci de centimetri, cu o greutate de până la doi kilograme. Femeile diferă de bărbați în dimensiuni și greutăți mai mici, precum și în grație și dexteritate. Corpul animalului este alungit, iar labele sunt scurte, astfel încât partea din spate a animalului este întotdeauna într-o poziție curbată. Picioarele sunt largi, perfect adaptate vieții pe pământ.

Sable are o coada foarte luxuriantă și frumoasă, care este considerată proprietatea acestei ființe. Coada, de regulă, atinge o lungime de până la douăzeci de centimetri, care este de aproximativ o treime din lungimea întregului corp.

Capul animalului are o formă triunghiulară, cu o țepuță ascuțită înfiptă de urechi mari triunghiulare și o bază destul de largă. Blana animalului este magnifică, iar iarna devine incredibil de groasă și acoperă complet corpul sâmbii, până la pernele picioarelor și ghearelor.

Este demn de remarcat faptul că culoarea samur variază în funcție de perioada anului, vara are o culoare maro închis cu o culoare negru-maro de picioare si coada, iar iarna un mamifer mic devine mai ușoară și culoarea blana lui devine similar cu culoarea de nisip. În această iarnă pe cap Animalul apare ca un loc luminos neclare. Toate variantele posibile ale culorii animalului au servit ca apariția diferitelor nume pentru sable:

  • cap - cu culoare neagră;
  • blană - cu o culoare deschisă;
  • Poarta - dacă există o culoare intermediară.

habitate

Unde trăiește sable?Animați aceste animale în taiga Eurasiei și ocupă teritoriul de la Pacific la Ural, dar majoritatea sunt distribuite în Orientul Îndepărtat și în regiunile Siberiei. O mică parte din viețile sable se află în Mongolia, China, Coreea și insula japoneză Hokkaido. Un secret de conifere, umed și umed, unde cedrul, molidul, bradul crește, este considerat casa unei săble și creatura sa încearcă să nu-și părăsească limitele.

Animalul preferă să fie în locuri greu accesibile și aglomerate, acoperite cu mușchi, iarbă și pietre. Se întâmplă că locuințele de sable ei găsesc așezările situate în apropierea așezărilor, dar, în ciuda acestui fapt, animalul conduce o viață de pustnic și nu-i place să contacteze oamenii.

Stilul de viață al sablelor

Animalul este capabil să alterneze între nomazi și sedentari, dar micul animal este foarte atașat de pe teritoriul lor și să-l lase numai în cazul în care viața lui poate fi în pericol de orice dezastru natural, o lipsă totală de alimente sau defrișărilor. Pe teritoriul de reședință animalul are mai multe locuințe. Acestea sunt împărțite în locuințe permanente, temporare, pui și iarnă. Sâmbăta însăși nu construiește habitatul, ci folosește exclusiv structuri naturale sub formă de depresiuni în stânci, pământ, copaci și alte goluri naturale, pe care le echipează ulterior. În acest caz, animalul nu-și ascunde nigmele, acestea sunt foarte ușor de detectat în numeroase piste, mai ales în timpul iernii cu zăpadă.

În găurile lor, fiara furnizează o cameră de cuib, care este o podea așezată cu fân sau iarbă. Nu departe de țărm, animalul își echipează toaleta, în care traversează traseul, iar iarna în tranșele cu zăpadă. Sobol trăiește într-un loc de doi sau trei ani. Din moment ce animalul trăiește la pământ și în special în pădurile umbrite, atunci zăpada și iernile reci nu sunt absolut teribile pentru el. Animalul se navighează perfect sub o zăpadă, așezându-se astfel în mișcare. În același timp, se mișcă bine și pe suprafața zăpezii, eliberându-se cu ajutorul labelor largi. Asemenea metode ajută la scăparea sabilă de animalele de pradă, încurcând pistele pentru a opri prădătorul.

În copaci, animalul se mișcă prost, astfel că acest mod de a călători este extrem de rar și aceasta este principala diferență față de cea mai apropiată rudă de pădure. Dar să sară din coroană copacii mici pentru distanțe mici nu se dovedesc a fi rău.

Cu o mișcare normală, lungimea saltului sălbatic poate ajunge de la cincizeci până la optzeci de centimetri, dar dacă devine victimă a urmăririi unui prădător, lungimea saltului ajunge la patru metri. Animalul înoată foarte prost, datorită faptului că lâna groasă devine umedă și împiedică sâmbăta să se deplaseze de-a lungul apei.

Cel mai dezvoltat dintre toate simțurile în fiară, acesta este simțul mirosului, care îi ajută să găsească mâncare chiar și sub niște zăpadă mari.

Hrănirea sateliților

Hrănirea satelițilorSable este o creatură pradă, dar în același timp este omnivor. De regulă, cel mai adesea el folosește șoareci și alți rozătoare, molare, chipmunks etc. Rareori sâmbăta poate prinde pika și proteine. Masculi puternici și mari de sâmburi pot chiar să vâneze un iepure.

Se întâmplă ca vrăbii, cocoșul negru și pătrunjelul să devină o pradă, dar este rareori să-i vâneze. CObolya, care trăiesc în Orientul Îndepărtat, mănâncă pește. Acestea sunt selectate mai aproape de malurile râului în timpul reproducerii și iau peștele mort.

În timpul iernii, când este mai greu să obțineți mâncare, sablele este mâncat de mâncarea animalelor și a păsărilor. Dacă o familie de sâmburi poate găsi cara unui animal mare, ei aranja un adăpost temporar-adăpost în apropierea lor.

Acest animal îi place să mănânce miere. Când află găurile de albine, începe să o viziteze până când le-a golit complet, inclusiv larvele, fagurile și albinele. Animalul preferă să se hrănească cu fructe de padure și alte fructe de plante. Iubește cloudele, lingonberries și afine și nuci de pin, se întâmplă că el fură aceste bunate din cadavrele altor animale.

Căutați și obțineți mâncare, Sable poate în orice moment al zilei și al nopții. Dacă animalul se află într-o stare de foame, atunci este capabil să alerge în căutare de mai mult de douăzeci de kilometri pe zi. Dar dacă mâncarea de rezervă este suficientă pentru animal, atunci ea durează o zi până la trei kilometri. Animalul este capabil să-și amintească locurile în care el se găsește înainte și se întoarce acolo pentru a găsi mai multă mâncare.

Cu ajutorul unui miros excelent și a unei reacții foarte rapide, animalul poate mirosi imediat prada sub zăpadă. După aceea, se aruncă repede în zăpadă și prindă prada.

reproducere

Cum se mănâncă satulInițial, oamenii de știință au studiat reproducerea acestor animale pentru o lungă perioadă de timp, după care cercetătorii au descoperit că sarcina la femei durează două luni, apoi gon sable cade în februarie-martie. Dar, după ce oamenii au început să se angajeze în reproducerea acestor animale în captivitate, a devenit clar că sateliții au capacitatea de a întârzia dezvoltarea embrionară. Ca urmare, a devenit cunoscut în cele din urmă, că călărețul sable cade pentru perioada de vară, iar eclozarea puiilor durează aproximativ nouă luni.

Sable se naște în principal în aprilie, iar descendența este de la două la cinci persoane. Femela duce la un adăpost pre-pregătit, pe care îl împușcă atent cu lână, fân și mușchi.

Sablele nou-născut cântărește doar treizeci de grame și este complet neajutorată. Numai după ce ajung la vârsta de o lună, sablele mici își deschid ochii și încep să distingă diferite sunete. De-a lungul timpului, femeia începe să-i obișnuiască pe copiii săi în alimente de carne, aducând prada adăpostului. Copii încep să cumpere abilitățile de a căuta alimente, de a vâna pradă adusă de mamă. Sambata de sex feminin isi protejeaza puii de animalele de pradatorie si poate ataca pe oricine se apropie de refugiu, iar cand simte pericolul, isi ascunde copiii intr-un loc nou.

Creșterea sâmburilor în captivitate

Sable și omulSemănatul la domiciliu este foarte supărător și consumă mult timp și, cel mai adesea, se face pentru a obține blană. Deoarece aceste animale sunt foarte mobile și au nevoie de un spațiu mare pentru distracție și viață. Deoarece Sable animal foarte inteligent puțin, se poate deschide un sistem de blocare simplu, prin bariere și sare pe pentru a sari în spațiul de celule, și pentru a preveni necesitatea de a tinkering cușcă destul de mare și robust cu bare metalice la ferestre. O alimentație corectă va economisi lâna, deci trebuie să alimentați sateliții cu următoarele produse:

  • rozătoare de dimensiuni mici;
  • nuci;
  • fructe de pădure (de preferință afine și mure);
  • produse din carne;
  • ocazional un pește de calitate.

În general, dieta animalelor trebuie să corespundă cu ceea ce mănâncă în condiții libere, deoarece hrana săracă își poate lăsa amprenta pe lână, în cele din urmă blănurile sărate ar arăta rău.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Hare: cum se hrănește, cum supraviețuiește în naturăHare: cum se hrănește, cum supraviețuiește în natură
Unde locuiesc cangurii. Descrierea animalului și stilul de viațăUnde locuiesc cangurii. Descrierea animalului și stilul de viață
Cum arată usturoiul, habitatul acestuiaCum arată usturoiul, habitatul acestuia
Australian echidna: în cazul în care trăiește, caracteristicile animalului, alimenteAustralian echidna: în cazul în care trăiește, caracteristicile animalului, alimente
Unde locuieste hipopotamul si ce mananca hipopotamul obisnuit?Unde locuieste hipopotamul si ce mananca hipopotamul obisnuit?
Jaguarul misterios de animale și unde locuieșteJaguarul misterios de animale și unde locuiește
Cum arată câmpul hamsteri, habitatul lorCum arată câmpul hamsteri, habitatul lor
Unde trăiește skunk: unde trăiește skunk-ul dungat?Unde trăiește skunk: unde trăiește skunk-ul dungat?
Șarpe: toate denumirile speciilor și descrierea lorȘarpe: toate denumirile speciilor și descrierea lor
Cat Pixibob: descrierea rasei, caracteristici ale îngrijiriiCat Pixibob: descrierea rasei, caracteristici ale îngrijirii
» » Sambata de animale: cum arată animalul, habitatul acestuia
© 2021 amigdas.com