amigdas.com

Cum să umpleți dinții, care este procesul de umplere a dinților

Cum se sigilează un dinteDestul de des sunt numiți pacienții clinicilor dentare umplerea dinților

. Dar nu fiecare pacient se gândește la modul în care se desfășoară această procedură și la ceea ce face medicul în timpul acestuia.

Lipsa în tratamentul unui dinte bolnav conduce la acțiuni fără sens. De exemplu, un pacient nu poate spune că este alergic la orice componentă. Acest lucru poate duce la consecințele negative ale unui astfel de tratament.

Materialul selectat incorect de către un medic, fără a ține seama de caracteristicile anatomice ale cavității bucale a pacientului, poate duce, de asemenea, la umplerea dentară de calitate slabă. Prin urmare, este necesar să se înțeleagă, cum este umplerea dinților.

Cum se umple dinții: etape, materiale, metode

Tehnologia umplerii dințilorCei mai mulți dintre noi au uitat că singura decizie corectă de a face față unui dinte bolnav este să o eliminăm. Stomatologia nu se oprește și vine în mod constant cu metode noi care vă permit să vă tratați dinții, să eliminați daunele. Până în prezent, o modalitate eficientă de a vindeca carii dentare și un dinte deteriorat este etanșarea.

Este demn de remarcat acest lucru calitatea tratamentului parțial al zonei afectate va depinde în mod direct de calitatea materialului și de profesionalismul medicului.

Durerea în această opțiune este inevitabilă. Întrucât în ​​rădăcina dintelui se află terminațiile nervoase, care transmit treptat semnalele lor către creier cu privire la acele manipulări pe care le efectuează dentistul. Dar acum zeci de ani nu a fost posibilă tratarea cariilor pe motiv că nu au fost folosite analgezice. Astăzi, fără ele, este imposibil să ne imaginăm orice manipulare care se desfășoară în cavitatea orală. Astfel, pacientul are posibilitatea de a vindeca totul fără durere și fără durere.

Procesul de umplere a dinților

Sigilați dintele din fațăTehnologia de umplere a zonei afectate constă în mai multe manipulări. În timp, poate dura până la o oră, în funcție de imaginea clinică a pacientului. De regulă, aceasta constă în următoarele proceduri:

 1. O injecție cu un anestezic care ameliorează orice durere;
 2. gura este tratată cu grijă. În același timp, zonele afectate ale dintelui sunt curățate. În procesul inflamator, pulpa poate fi îndepărtată. După aceea, dintele este dezinfectată. În acest stadiu, este important să nu existe leziuni ale țesuturilor afectate sub sigiliu. În caz contrar, procesul inflamator va fi caracterizat printr-o recădere;
 3. În cazul în care deteriorarea pe suprafața dinților nu este puternică, se poate instala un tampon medical. Dar dacă nu, atunci pinul va fi instalat în timpul umplerii zonei afectate;
 4. atunci când alege un material, medicul atrage atenția asupra locației dintelui deteriorat, precum și asupra altor factori;
 5. pentru a se asigura performanța calitativă a muncii lor, dentistul face o radiografie de control;
 6. Pentru a elimina disconfortul și pentru a acoperi sigiliul cu lac, compozitul este șlefuit. Astfel, nu există probleme cu alimentele de mestecat și închiderea maxilarului.

În unele cazuri, procesul standard de etanșare poate să nu fie potrivit pentru pacient, datorită leziunilor și anomaliilor grave. Acestea includ:

 • curbură a canalului;
 • etanșarea cu un știft și o aripă;
 • rezecția vârfului rădăcinii.

În aceste cazuri, dentistul efectuează umplere retrogradă, ceea ce permite o inflamație suplimentară și canale închise ermetic.

Umplerea dintelui: materiale

Materiale pentru etanșareÎn stomatologia modernămateriale pentru etanșare sunt diverse. Scopul lor nu este numai de a închide gaura dintelui. Ele vizează procesele de restaurare, funcțiile fiziologice și anatomice. Astfel, materialul trebuie să corespundă încărcăturii corespunzătoare și locației sale.

În cazul unor leziuni grave, în cazul deteriorării structurii în sine, polimerii sunt utilizați ca material de umplere. Ele sunt capabile să reziste la sarcini mari, care vor fi arătate pe structurile din față. În plus, pot fi utilizate compozite de întărire a luminii. Cu ajutorul lor devine posibilă reproducerea culorii naturale a unei garnituri, ca un dinte. Dacă daunele au atins incisivii, pot fi utilizați silicofosfați sau cimenturi de silicat.

Ca și în cazul altor materiale, se fac cerințe speciale. Pentru a sigila cu succes canalele, materialul trebuie să îndeplinească următoarele cerințe:

 1. trebuie să efectueze o etanșare completă a rădăcinii canalului;
 2. Nu trebuie să aibă nicio reacție chimică, care să schimbe culoarea designului;
 3. el nu ar trebui să facă sigilii;
 4. materialul trebuie îndepărtat cu ușurință de cavitatea bucală în cazul în care este necesar un tratament repetat;
 5. materialul nu trebuie să se dizolve în țesuturi moi.

Conform tuturor acestor cerințe, etanșarea se poate face folosind gutta-percha. Cu toate acestea, acest material nu îndeplinește toate cerințele. Gutta percha nu poate bloca viața microorganismelor în cavitatea sigilată.

Cimenturile care sunt utilizate pentru etanșare, dimpotrivă, împiedică acest proces. Dar, în același timp, nu au un nivel atât de ridicat de putere. Astfel, ele sunt pe deplin compatibile cu țesuturile dentare și eliberează fluoruri care vor ajuta la întărirea dentinei și micsorării. Acest material este cel mai durabil și nu dă consecințe negative. Singurul dezavantaj este o supraestimare a acidității. Pentru o instalare corectă, stomatologii folosesc un tampon calcinat.

Umplerea dintelui: este dureros?

Fiecare a doua persoană care se confruntă cu problema închiderii, este interesată de cât durează. Dacă mai devreme acest proces a fost efectuat fără anestezie, acum nu este prea rău să mergeți la medicul dentist. La urma urmei, umplerea dinților se efectuează sub influența analgezicelor.

Medicul din clinică nu vă va întreba o anestezie. Deoarece astfel de manipulări sunt efectuate numai sub influența medicamentelor de durere. În acest caz, singurul lucru pe care ar trebui să-l faceți este să alegeți un medicament. Până în prezent, există multe. Chiar și diabeticii și persoanele care suferă de alergii își pot trata dinții fără suferință. Anestezia se face cu câteva găuri în gingie. În timpul procedurii, pacientul nu simte nimic. După terminarea procedurii, poate exista o ușoară sensibilitate. În câteva zile trece.

Umplerea dinților anteriori

Sigilați pe dinții din fațăDestul de des puteți observa cariile din primul rând. Apariția nu este doar o alimentație proastă și lipsa unei îngrijiri adecvate, ci și o ereditate proastă. Caria este un punct de culoare închisă care se formează în interiorul dintelui sau între ele, ceea ce este destul de greu de văzut. Dar datorită faptului că stratul protector de pe dinții din față este prea subțire, acest punct va crește rapid. Principalul lucru este să nu pierdeți stadiul inițial al procesului și să îl vindecați în timp.

Trebuie remarcat faptul că sigilarea rândului din față are numai indicatori estetici. Deoarece aceste dinți au o încărcătură minimă de masticare. Pentru a nu avea senzații incomode în timpul mâncării sau în timpul zâmbetului, stabiliți umpluturi pentru întărirea luminii, care permit restaurarea culorii naturale a smalțului.

Pentru a restabili dinții frontali este posibilă cu ajutorul garniturilor ceramice. Ele sunt aproape identice cu dinții naturali. Doar lângă tine poți vedea că e doar un sigiliu și nu un dinte adevărat. Dar acest material va fi fabricat pentru o lungă perioadă de timp. Și, de asemenea, este folosit pentru deteriorarea gravă a dinților din față. Dar, în același timp, este rezistentă la influențele externe.

Completarea dinților: aplicarea pastei

Umplerea unui dinteDestul de des, atunci când se umple canalele, stomatologii folosesc pastă. Ele sunt necesare pentru a sigila gol după ce pulpa inflamată este îndepărtată. Până în prezent, există trei soiuri de paste:

 1. paste "Endamethozone" este cea mai bună opțiune. Nu se dizolvă și nu rezolvă. În plus, nu irită țesutul dinților. Întotdeauna rămâne neschimbată. Pulberea pentru prepararea pastelor este in doua nuante. Poate fi roz sau fildeș;
 2. paste "Forfenan" aplicabile pe scară largă în stomatologie. În timpul polimerizării, se supraîncălzește foarte mult. În acest sens, substanța eliberează formaldehidă. Se transformă într-un antiseptic solid. Dezavantajele utilizării forfenanului sunt perioadele lungi de întărire;
 3. formalină pastă Anterior, a fost adesea folosit în stomatologie. Până în prezent, este rar utilizată, deoarece poate afecta culoarea dintelui. Pe proprietățile de bază nu este inferior celor două. Se recomandă utilizarea acestuia pe orice molar, cu excepția celor din față.

Până în prezent, pastele sunt folosite în toată stomatologia. Dar universalul nu există. Fiecare dintre ele are un dezavantaj - este dificultăți în rasplombirovki atunci când re-tratament. Astfel, materialul dens care intră în canal este distribuit neuniform. În pasta tare se pot forma straturi de aer. Dar, în ciuda tuturor dificultăților, umplerea cu pastă este o modalitate populară de a vindeca cavitățile și de a închide gaura dintelui.

Inovație completă a dinților

Umplerea dințilorÎmpreună cu metodele obișnuite de etanșare, stomatologia nu se oprește. În mod constant inventează noi modalități de a trata dentiția. Oferim să luăm în considerare metode inovatoare și moderne de umplere a dinților.

 1. Sterilizarea canalelor, umplerea lor cu depoporeză. Fisurile și cavitățile vor fi umplute cu un instrument special. Poate fi folosit în cazuri dificile, de exemplu curbarea canalelor. Se utilizează cu utilizarea unui medicament și a unui instrument special.
 2. Aplicarea gutta-perchului fierbinte pentru etanșarea dinților este o metodă sigură de etanșare. Poate fi utilizat cu metoda de injectare. În acest caz, gutta percha se alătură zonei problematice și închide canalul. Cu metoda de condensare verticală, când se efectuează etanșarea tridimensională. Acesta poate fi folosit în metoda undelor continue, care este analogă în cazul funcționării condensului vertical. Atunci când se administrează o seringă, se utilizează și o guta perchă încălzită. Astfel de metode pot fi aplicate numai unui dentist care are un înalt nivel de pricepere.
 3. Umplerea dintelui cu ajutorul lui gutta-percha rece. Poate fi folosit la instalarea unui pin. Și, de asemenea, cu ajutorul condensării laterale, când gutta-percha și pinul vor fi folosite pentru umplerea canalelor. Acestea sunt, de asemenea, folosite pentru riscul fracturii dentare sau a umplerii libere a canalului. Poate fi folosit pentru condensare termomecanică. Cu această opțiune, canalul este umplut utilizând o unealtă rotativă specială.
 4. O altă modalitate este să canalul de mumificare. În acest caz, pulpa poate fi tratată cu o cantitate mare de agenți antiseptici. Apoi se va realiza blocarea procesului inflamator.
 5. Înveliș retrograd este o procedură care utilizează echipamente moderne. Aceasta necesită o duză specială cu pistoale pentru injectare. Inițial, rădăcina este umplută cu materialul selectat. Iar în conformitate cu programul de mișcări, medicul efectuează următoarea umplere.

Există multe modalități de a umple dintele. Dar fiecare are avantaje și dezavantaje. Atunci când alegeți această metodă sau o metodă, este necesar să se consulte cu medicul dentist. Deoarece multe dintre opțiuni ar putea să nu fie potrivite pentru o imagine clinică individuală a pacientului. În principiu umplerea dinților se realizează cu succes și nu necesită o restaurare suplimentară. Este deosebit de important procedura este în siguranță, eficace și nedureros. Pentru a restabili funcțiile de mestecat, estetica trebuie aplicată umplerea dinților.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Plăcile temporare: de ce sunt puse și cât costă acesteaPlăcile temporare: de ce sunt puse și cât costă acestea
Cum sa rupi un dinte fara durere si teamaCum sa rupi un dinte fara durere si teama
Cum se îndepărtează dintele: procesul de îndepărtare a rădăcinilor dinteluiCum se îndepărtează dintele: procesul de îndepărtare a rădăcinilor dintelui
Fila în caracteristicile și caracteristicile dinteluiFila în caracteristicile și caracteristicile dintelui
Totul despre distot și retinăTotul despre distot și retină
Schimbarea dinților la un copil: sfaturi și ordinea pierderii dințilorSchimbarea dinților la un copil: sfaturi și ordinea pierderii dinților
Carii dinților anteriori: cauzele și tratamentul boliiCarii dinților anteriori: cauzele și tratamentul bolii
Argintarea dinților la copii: pentru și împotrivaArgintarea dinților la copii: pentru și împotriva
Cum să utilizați în mod adecvat pulberea dinților. Rău și beneficiiCum să utilizați în mod adecvat pulberea dinților. Rău și beneficii
Opțiuni pentru înlocuirea dinților: înlocuirea opțiunilor dinților pentru protezeOpțiuni pentru înlocuirea dinților: înlocuirea opțiunilor dinților pentru proteze
» » Cum să umpleți dinții, care este procesul de umplere a dinților
© 2021 amigdas.com