amigdas.com

Ce arata un tarantula spider - cine este otravitor sau nu?

Descrierea tarantulei păianjenuluiTarantula este un păianjen mare otrăvitor. Se referă la genul de tarantule, o familie de păianjeni, un grup de păianjeni, o clasă de arahnide, un tip de artropode.

Rădăcinile numelui revin la Renaștere. La acel moment, majoritatea convulsiilor provocate de convulsii care au apărut la om au fost asociate cu mușcăturile de păianjeni care locuiau în orașe italiene, în special Taranto, care se află în sudul țării. Se crede că acești paianjeni au primit numele de aici.

Ce arata o tarantula?

Ca toate artropodele, tarantulele au un corp împărțit în două părți:

 1. Abdomenul.
 2. Cefalotoraxul.

Corpul lui este acoperit cu fire de păr fine.

Ce mănâncă tarantula?În partea cefalothoră superioară a tarantulei există opt ochi, dintre care patru formează o linie dreaptă, în timp ce alții formează un trapez (au o dimensiune mai mare). Din cauza acestei structuri a ochilor, un păianjen otrăvitor poate vedea mediul înconjurător la 360 de grade. În plus față de viziunea excelentă, în căutarea femelei (în timpul sezonului de împerechere) sau în căutarea hranei, acești arthropodi folosesc un miros de miros bine dezvoltat. În zona abdominală sunt organe interne.

Dimensiunea corpului tarantulei poate fi de la 2,5 la 10 centimetri. Dar leagănul picioarelor atinge 30 de centimetri. Bărbații sunt mult mai mici în dimensiune și greutate decât femelele. Greutatea femelei poate fi de 90 de grame. De-a lungul vieții păianjenul tarantula poate schimba de mai multe ori stratul său chitinos al corpului. Opt picioare lungi de păianjen puternic Tarantula este acoperită cu fire de păr subțiri. Când vă deplasați pe o suprafață de apă sau pe o suprafață slăbită, creșteți amprenta.

chelicer puternice (mandibulele), din cauza conductelor otrăvitoare care se deschid pe vârfurile lor zimțate pentru aceste arahnide nu sunt doar apendice orală, dar, de asemenea, un mijloc de apărare și de atac.

Tarantula păianjen are următoarele culori:

 1. Negru.
 2. Gray.
 3. Brown.
 4. Lumină (este foarte rară).

La astfel de arachnide, dimorfismul sexual este bine dezvoltat. Diferențele de sex feminin de la bărbați sunt:

 1. Proiectoare mai puțin dezvoltate.
 2. Dimensiune mai mare.

Acești păianjeni duc o viață solitară. Numai în timpul sezonului de împerechere se întâlnesc cu reprezentanți ai sexului opus. În orice moment al anului, bărbații de asemenea arahniți se află în dușmănie unul cu celălalt. Excepția este perioada de hibernare.

Unde trăiesc tarantulele

Spider tarantulaAcești păianjeni veninoși trăiesc în semi-aride, desert și climat de stepă minore și Asia Centrală, Africa de Nord, America și Europa de Sud. Și totuși, reprezentanții acestui gen pot fi găsite în zona înconjurătoare Paraguay, Brazilia, Uruguay, Argentina, Sudan, Grecia, Maroc, România, Libia, Ucraina, Spania, Belarus, Algeria, Portugalia, China, Ungaria, Egipt, Mongolia, Italia, Austria, Rusia .

În timpul zilei, acești arahniți se ascund în nivele verticale adânci (până la 60 de centimetri), iar noaptea - urcă în căutarea prada.

Than tarantula mănâncă

Dieta acestor arahide este destul de variată. Este compus în principal din amfibieni și insecte mici. Tarantulele de broaște mici mănâncă, gândaci, gandaci, greieri, ursi, omizi.

Ei așteaptă extracția, se ascund într-o grădină și pot alege un alt adăpost. Când atacă victima, atunci otravirea lor o paralizează. Această otrăvire pentru o vreme dizolvă interiorul prada, făcându-i un fluid nutritiv. Ulterior, tarantula suge pur și simplu acest lichid.

Sa constatat că dimensiunea victimelor lor nu a depășit niciodată dimensiunea vânătorului. Dar procesul de luare a unei victime poate dura mai multe zile. Acești arahnide pot petrece o perioadă lungă fără hrană. Pentru ei, principalul lucru este accesul permanent la apă.

Muscatura unei tarantule - este periculoasa pentru o persoana

Practic, niciodată o tarantula pe persoană nu atacă independent. Agresiunea poate fi cauzată de acțiunile umane: atingerea accidentală a unui păianjen sau apropierea de gaură. Pentru sănătatea unui adult, muscatura unei tarantule nu este periculoasă. Excepție sunt persoanele cu tendințe la alergii și copii.

Consecințele unei mușcături de tarantule și ale simptomelor de manifestare:

 1. Ce arata o tarantula?Dificultățile de respirație, greață, vărsături apar doar în cazuri individuale.
 2. O creștere bruscă bruscă a temperaturii corpului.
 3. Tulburări generale și somnolență.
 4. Roșeața pielii.
 5. Durerea locala.
 6. Edemul.

Dacă mușcați o tarantula, trebuie să oferiți un astfel de prim ajutor:

 1. Cu ajutorul săpunului antibacterian, clătiți rana.
 2. Tratați site-ul de mușcături antiseptice.
 3. Sunați la o ambulanță.
 4. Așezați mușcătura cu o sticlă de apă caldă cu gheață.
 5. Utilizați antihistaminice.
 6. Aruncată pentru a da cât de mult lichid poate bea. Acest lucru este necesar pentru o retragere mai rapidă a toxinelor.

Tipuri de tarantule pământoase

Au fost identificate mai mult de două sute de soiuri de aceste arahnide. Cele mai frecvente dintre acestea sunt următoarele:

 1. Tarantula spider otrăvitoareAlupiysky. Pot ajunge până la 7 centimetri în lungime. Pentru femei caracterizate printr-o culoare: abdomen ghimbir, care decorează benzile transversale încadrate cefalotorace alb-roșu frontieră și de culoare închisă, care este evident ca o muchie subțire pal. La bărbați mai mult color monofonic. Practic, acești păianjeni trăiesc în nisipuri verticale, adâncimea cărora este de 60 de centimetri. Acestea pot fi găsite pe o rolă de frunze uscate care încadrează intrarea. Web-urile pe care nu le țese. Vână numai în noapte. Înainte de iarna aceste artropode hibernare, de etanșare anterior web de intrare interconectată de iarbă. După pubertate, speranța lor de viață pentru femei este mai mică de 5 ani, iar pentru bărbați - 3. Faceți cunoștință cu acest tip de păianjeni poate fi în Sudan, Egipt, Maroc, Portugalia, Libia, Spania, Algeria și Italia.
 2. Mizgir (Tarantula sud-rusă). Locuințează pe coasta râurilor, pante de râuri, grădini de legume, grădini și câmpuri. Habitatul său este zonele de deșert, semi-deșert și stepă ale țărilor din Asia Centrală, Ucraina, Belarus și Rusia. Bărbații nu depășesc dimensiunea 25, iar femelele - 35 milimetri. Culoarea sa depinde de solul în care trăiește. Din acest motiv puteți întâlni reprezentanți roșiați, negri-maro și maro cu pete de diferite dimensiuni și forme. Caracteristica lor este un "cap" întunecat pe cap. Adâncimea găurilor lor este de aproximativ 500 de metri. Intrarea este protejată de un zid de resturi de plante, iarbă și pământ excavat. Când se toarnă sau ploaie, intrarea în locuință este sigilată cu păianjen și pământ. În așteptarea iarnă, sigilează intrarea în adăpost cu un dop de grosime de pământ și se scufundă până la capăt. Speranța de viață este de până la 5 ani.
 3. Lycosa narbonensis. Dimensiunea lor este de aproximativ 6 centimetri. Acești păianjeni sunt acoperite cu fire de păr, lungi. Corpul are o culoare brun-negru. Vă puteți întâlni în nordul Africii și în țările fostei Iugoslavii, precum și în Spania, Malta, Macedonia, Franța și Italia.
 4. Spaniolă. El locuiește în țările din Africa de Nord și din sudul Europei. Se hrănesc cu nevertebrate mici și încă practică canibalismul. Până în 2013, a fost considerată o subspecie a tarantulei alupțiene, dar acum este privită ca o specie separată.
 5. Brazilian. Se întâmplă în țările din America de Sud: partea centrală, nordică și nord-estică a Argentinei, Paraguay, Uruguay, Brazilia. Au 8 ochi, care sunt aranjate în 3 rânduri: pe părțile laterale ale capului sunt 2 ochi, pe rândul inferior - 4 mici și puțin mai mari - 2 mari. Fără picioare, dimensiunile lor sunt de 3 centimetri. Culoare - maro inchis. Pe cap este o bandă de lumină longitudinală, obținând o nuanță gălbuie în partea superioară a spatelui. În centrul, în partea din banda abdominală, este sub forma unei săgeți care indică înainte. Culoarea neagră are partea abdominală inferioară, dar chelicerae sunt vopsite într-o culoare maro-roșcat. Dietul lor constă în alți păianjeni, gândaci și greieri.
 6. Lycosa coelestis. Vă puteți întâlni în Taiwan și Japonia. Femelele ajung la o lungime de 18 milimetri, iar bărbații - 13. Corpul lor este maro, două benzi longitudinale întunecate sunt situate pe spatele tarantulei. Abdomenul din interior are o culoare neagră. Din acest motiv, el a fost poreclit "negru-bellied".

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este visul unui păianjen mare?Ce este visul unui păianjen mare?
Structura exterioară a păianjenului. Abilități speciale de supraviețuireStructura exterioară a păianjenului. Abilități speciale de supraviețuire
Cele mai otrăvitoare păianjeni din lume: mediul de distribuțieCele mai otrăvitoare păianjeni din lume: mediul de distribuție
Spider falangă - "scorpionul vântului", un insect, un locuitor al țărilor caldeSpider falangă - "scorpionul vântului", un insect, un locuitor al țărilor calde
Brazilian războinic răpitor soldatBrazilian războinic răpitor soldat
Cei mai mari și mai periculoși păianjeni din lumeCei mai mari și mai periculoși păianjeni din lume
Brown crab pustnic: aspect, mod de viață și reproducereBrown crab pustnic: aspect, mod de viață și reproducere
Spider Spider: Caracteristici generale, tipuri de cruciațiSpider Spider: Caracteristici generale, tipuri de cruciați
Crabul păianjen japonez: o descriere a unui crab gigantCrabul păianjen japonez: o descriere a unui crab gigant
Care sunt soiurile de păianjeni - tot felul de păianjeniCare sunt soiurile de păianjeni - tot felul de păianjeni
» » Ce arata un tarantula spider - cine este otravitor sau nu?
© 2021 amigdas.com