amigdas.com

Cum să înțărcați pisicul să muște și să zgârie

Cum poți înțepa pisicile?Toate pisoii mușcă. Motivele pentru acest lucru sunt diferite, dar principalul lucru este că ei doresc doar să joace. O altă întrebare este cum și ce înfulec. Dacă un pisoi sau, mai rău, o pisică adultă începe să mușcă, să zgârie și să provoace daune grave proprietarului, merită să te gândești la ce sa făcut greșit și cum să remediezi situația. A fost să răspundă la întrebarea: "Cum să înțepați pisicul să muște și să zgârie" și acest articol a fost creat.

Înainte de a începe rezolvarea problemei, trebuie să te uiți înapoi și să te gândești la ce anume a cauzat acest comportament al animalului de companie și de a înțelege mai departe acest lucru, cum să înțepați o pisică să zgârie și să muște.

Cauzele comportamentului agresiv al unei pisici

  1. Modul conservat de comportament.
  2. Înainte de înțărcare din laptele matern.
  3. Relații agresive în familie.
  4. Fright.
  5. Nebunia mângâie.

1. Mod de păstrare a comportamentului.

De fiecare dată când jucăm cu un pisoi mic, din anumite motive, nu acordăm atenție faptului că încearcă aproape în mod serios să muște sau să zgârie. Cu toate acestea, permițându-i să facă acest lucru, îi cerem un alt mod de comportament. În viitor, nu va vedea nimic teribil în asta. Și ne vom gândi cum să înțepăm pisoiul să muște.

Pentru a evita astfel de consecințe sau pentru a înțepa pisoiul de comportamentul rău, trebuie să urmați câteva reguli simple:

  1. Pisicile și zgârieturileÎmpiedicați pisoiul de mușcătură sau zgâriere, folosindu-vă momente când acesta face un sunet puternic, țipă sau pulverizează. Nu bate animalul în nici un fel, pentru că îl poate face mai mult decât emoționat.
  2. Modificați ținta atacurilor de pisică. Dacă pisoiul nu are nimic de jucat, atunci obiectivul pentru joc, el va alege mâna sau piciorul. Pentru al descuraja de asta, încercați să-i oferiți o altă opțiune pentru jocuri. Cumpără-i un scriitor, o minge, atârnă un arc pe ușă. Orice pisoi ar fi interesat să se joace. Dacă nu îi acordați suficientă atenție, atunci nu va trebui să caute modalități de distracție.
  3. Ori de câte ori o pisică atacă un membru, pretinde că ținta pe care o atacă este moartă. În acest caz, va pierde dorința de a continua jocul și tot ceea ce va face - pentru a găsi un obiectiv sau o ocupație mai interesantă.

Astfel, puteți da pisicii să înțeleagă că jocurile cu mâinile și picioarele - aceasta nu este cea mai bună opțiune a tuturor celor disponibile și o înlăturați din ea.

2. Înainte de a înțărca laptele matern

Dacă primiți un pisoi în mâinile voastre, care a fost excomunicat numai de la mama ta, atunci cel mai probabil nu a primit o lecție foarte importantă de la ea: "Nu puteți obține întotdeauna ceea ce doriți". Pentru a învăța acest pisoi, pisica începe treptat să o traducă din lapte în alimente solide. Astfel, el înțelege că poate să facă toate acțiunile numai cu permisiunea ei.

În cazul în care alimentele solide au început să vă dea, atunci, cel mai probabil, a stricat animalul foarte mult. În acest caz, este dificil să se înțepenească pisica cultivată să se lupte. Este mai ușor să nu faceți această greșeală încă de la început. Acest lucru se poate face cu ajutorul a două opțiuni: să părăsească pisoiul cu pisica, până în momentul în care nu o ridică puțin sau să-i strici pisicul.

3. Relații agresive în familie

Dacă într-o familie în care trăiește o pisică, relații proaste între ele, nu este surprinzător dacă începe să se comporte agresiv. Pentru a-ți schimba comportamentul, trebuie să reduci agresiunea în familie, în care trăiește pisica. Dacă un animal întâlnește întotdeauna agresiune, chiar dacă nu este direcționat spre el, atunci intuitiv se va comporta în mod corespunzător. Nimic de așteptat de la un comportament liniștit de animale, dacă ele însele sunt în mod constant într-o stare agresivă.

4. Frica

De ce pisoiește mușcăturileDe ce animalele atacă oamenii? Principalul motiv în majoritatea cazurilor este autoapărarea. În acest caz, nu vă puteți aștepta ca acesta să fie un atac în modul jocului. Poate fi apărat în cazul în care este speriat de o nouă situație, de oameni noi sau de zgomot.

Este foarte simplu - lăsați pisoful să înțeleagă că nu sunteți dușmanul lui. Este necesar să i se dea mâncare de pe mâini și să se elibereze de iritanții care îl înconjoară.

5. Mângâiere neplăcută

Daca ii pui pisoiul "impotriva lintei" sau in locurile inadecvate, atunci el poate rezista foarte puternic si incepe sa mutileze "infractorul". Se poate întâmpla ca pisica să nu se găsească în starea de spirit exact în momentul în care decideți să vă îngrijorați și să o atingeți acolo unde nu-i place. Monitorizați întotdeauna starea de spirit a animalului de companie atunci când îl mângâiați într-un loc sau altul și dacă începe să se înfurie atunci când vă călcați în burtă, atunci poate că are un loc sensibil acolo.

Sfaturi despre cum să înțepați pisicul să muște și să zgârie

1. Schimbați scopul pentru joc

După cum sa spus mai sus, pisica nu se zgârie și te muște, fă-o ca să o facă a atacat pe cineva sau pe altceva decât pe tine. Cumpărați-i orice jucărie care o va distrage, de exemplu, o jucărie moale, un arc pe șir sau un laser pointer. Mai târziu, ea va dezactiva de la atacul asupra maestrului și va fi distrasă doar cu jucării.

2. Introducerea unui număr mare de jocuri diverse

Dacă pisica nu are nimic de a face, este mult mai probabil că va zgâria și musca în timp ce se joacă cu tine. Dacă luați-o cu ceva mai interesant, îi puteți distrage atenția și o puteți face atât de obosită încât pisica nu va avea puterea de a vă ataca pe dumneavoastră și pe membrele dumneavoastră.

3. Încetează să-l provoace

Din anumite motive, proprietarii joacă adesea pisoi mici ca și cum nu ar fi un joc, ci o adevărată luptă. Ghearele animalului nu pot face rău, așa că pare amuzant. Dar totul se schimbă atunci când colții și ghearele pisicilor devin mai clare și încep să provoace distrugeri reale ale pielii. Pentru a nu ajunge la acest lucru, trebuie să nu mai jucați cu pisoiul, este ca o adevărată bătălie. Dacă pisoiul dorește să se joace, atunci o face mai ușor fie cu folosirea jucăriilor.

4. Ia un alt animal de companie

Dacă animalul nu are pe cine să se joace, atunci scopul este membrele voastre. Această opțiune este de 100% rezolvă această problemă. Un alt pisoi care a intrat în familie, va capta cea mai mare atenție și va deveni un prieten ideal pentru jocuri. Dacă părăsiți casa, nu trebuie să vă faceți griji că animalul dvs. de companie este lăsat în pace și că poate face lucruri urât, pentru că va avea ceva de făcut - se va juca cu celălalt animal de companie.

5. Folosiți cu competență regulă de morcov și stick

Educația unui pisoiCând animalul începe să mușcă și să zgârie, strigă la el sau, mai bine, utilizați un spray cu apă. Aceasta este una dintre cele mai puternice pedepse pe care le poate obține o pisică. După aceasta, animalul înainte de atac intuitiv va înțelege că imediat după aceasta va fi urmată de pedeapsă. Condiția principală - pedeapsa ar trebui să urmeze imediat după neascultare, pentru ca pisica să o conecteze cu atacul.

Pe de altă parte, când pisica se comportă calm - faceți-o încurajare. Alimentați ceva foarte gustos, călcați-l și spuneți ce este un om bun. Aceasta va crea o manieră specială de comportament, în care comportamentul rău este pedepsit, iar bunul este încurajat.

Rezumând, putem spune că trebuie să aduci pisoiul din momentul în care a apărut în casă. Este recomandabil să luați acel pisoi, care a crescut puțin și nu are nevoie să găsească o mamă în apropiere. Și, de asemenea, va fi de prisos afla cum să se comporte corect cu un pisoi, că de la bun început să nu faci probleme și să nu te întrebi după aceea întrebarea: "cum să înțărți pisica să muște și să zgârie?".

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Când pisoii încep să se mănânceCând pisoii încep să se mănânce
Cum să înțărcați pisica să rupă fundalul? Cauze și consecințeCum să înțărcați pisica să rupă fundalul? Cauze și consecințe
Cum să dezactivați o pisică de fault într-un loc greșit ușor și rapidCum să dezactivați o pisică de fault într-un loc greșit ușor și rapid
Cum să înveți un pisoi să meargă la tavăCum să înveți un pisoi să meargă la tavă
Cum să pregătești o pisică acasăCum să pregătești o pisică acasă
Câți dinți are o pisică adultă: ce trebuie să știți despre ei?Câți dinți are o pisică adultă: ce trebuie să știți despre ei?
Cum să dezactivați o pisică să muște și să arunce? Cauze și consecințeCum să dezactivați o pisică să muște și să arunce? Cauze și consecințe
Cum se determină vârsta unui pisic la domiciliuCum se determină vârsta unui pisic la domiciliu
Nașterea la casa de pisici: primele semne cum să luațiNașterea la casa de pisici: primele semne cum să luați
Învățați corect un pisoi sau cum să aduceți o pisică inteligentăÎnvățați corect un pisoi sau cum să aduceți o pisică inteligentă
» » Cum să înțărcați pisicul să muște și să zgârie
© 2021 amigdas.com