amigdas.com

Cum de a determina sexul unui pui: un cocoș sau un pui

Cum de a determina sexul unui puiCând puii se naște numai, sunt foarte asemănători unul cu celălalt. Acestea sunt bucăți mici de culoare galbenă. Prin urmare, mulți fermieri sau fermieri de păsări care încep să cumpere puțuri se confruntă adesea cu o problemă neobișnuită, cum poți spune un cocoș de la un pui

, dacă sunt similare unul cu celălalt, cum ar fi două picături de apă.

Cum de a determina sexul unui pui: un cocoș sau un pui

Cum pot determina sexul de puiAbilitatea de a defini genul de pui mic este o abilitate foarte importantă pentru un fermier de păsări. De ce este atât de important? Fiecare fermier cu experiență știe că este necesară o așternut de reproducție un anumit număr de cocoși și găini. Dacă el este angajat în cultivarea de rase de carne de păsări, atunci cu siguranță întristați, găsind în efectiv un număr mare de pui de găină. Deși această direcție de activitate necesită mai mult decât bărbații.

Un crescător de păsări ouă reproducere ouă, desigur, nu se va face fără găini sănătoase și puternice. După toate, după cum se știe, cocoșii nu transportă ouă. Prin urmare, este necesar să se cunoască răspunsul exact la întrebarea "Cum să determinăm sexul puiului?"

Agricultorii de păsări experimentați poate face față cu ușurință acestei sarcini și ce ar trebui să facă un agricultor începător? Bun pentru proprietarii care au astfel de rase de păsări, în cazul în care culoarea de cocoși și puii de găină este de culoare diferită. Și dacă toate găinile de aceeași culoare sunt galbene?

Sunt amândouă științific, și metode populare recunoașterea sexului puiilor la orice vârstă.

Metode științifice despre cum să determinăm sexul unui pui

Cum poți spune un cocoș de la un puiExistă mai multe moduri de a determina etajul puiului în laborator. Cele mai populare sunt metodele japoneze, citogenetice și moleculare-genetice. Aici, bineînțeles, trebuie să aveți o mulțime de experiență în lucrul cu pasărea.

 1. Metodologia japoneză Este studiul cloaca. Consta in determinarea sexului puiilor sub forma si forma cloaca. Este sub coada unei pasari. Este necesar să găsiți tuberculul sexual din interiorul peretelui. La masculi și femele, acest tubercul are o diferență de formă și dimensiune. Această metodă se recomandă să se utilizeze șapte ore după ecloziune. Secvența determinării sexului prin această metodă:
 • Începeți cu curățarea clicurilor. Pentru a face acest lucru, apăsați ușor degetele pe burta păsării și scoateți scaunul. Dacă fecalele sunt subțiri și nu le puteți îndepărta complet, ștergeți deschiderea rectală cu un tampon de bumbac.
 • Atunci trebuie fixați puiul. Luăm-o în palmă, întoarcem puiul cu susul în jos și ridicăm labe pentru a vedea cloaca. Împingeți ușor deschiderea și apăsați simultan abdomenul, acum luați în considerare cu grijă gaura pentru prezența tuberculului sexual.
 • Cum arată cloaca pasărei călcătorul de păsări știu cine este în mâinile lui? Feții au o cloacă sub forma unui nodul îngrijit fără proeminențe vizibile. În cocoș, dimpotrivă, vedem tubercul genital. Această metodă de determinare a sexului unei păsări cu tratament neglijent și neprofesional duce la infecții la nivelul organelor genitale și amenință rănile. Prin urmare, acest studiu ar trebui efectuat numai de specialiști cu experiență. Precizia cu această metodă este până la 95%.
 1. Procedura citogenetică. Aceasta constă în determinarea cromozomilor de pui. Dacă cromozomii Z sunt mulți, este un cockerel, prezența unui cromozom sugerează că puiul este în fața noastră.
 2. Metoda genetică moleculară sau prin ADN simplu. Aici sexul puiului este determinat de sânge. Aceasta este una dintre metodele scumpe și consumatoare de timp. Dar face posibilă distingerea foarte precisă a masculilor de pui.

Tehnici populare pentru determinarea sexului puii

Cum de a spune un cocoș de la un puiCele mai simple și mai ieftine modalități de a determina sexul unui pui sunt, desigur, metode populare, testate în timp. Ele pot fi folosite chiar și de către un crescător de păsări novice, trebuie doar să cunoașteți anumite trăsături ale structurii și comportamentului păsărilor.

 1. Metoda "Aripi". Pentru a afla sexul puilor de pui prin forma aripii și a gradului de penaj. După cum se știe, pene de pui apar mai devreme decât în ​​cocoși. Creșterea penelor și a caracteristicilor lor poate fi văzută deja la o zi după naștere. Trebuie să luăm puiul, să-i răspândim aripa și să vedem un șir de aripi înaripate. La bărbați, mărimea aripilor este mai mare decât la găini, iar penele sunt mai lungi. Pe aripile femelelor puteți vedea pene de diferite lungimi. Potrivit acestor caracteristici, puteți sortează găinile în găini și masculi cu o precizie de 60-80%. Deși căsătoria este încă destul de ridicată.
 2. Metoda "Aspect". Cocoșii cresc de obicei mai mari decât puii de găină. Acest lucru poate fi văzut în epoca diurnă. Corpul cocoșului viitor este mai mare și mai înalt, iar capul este mai rotund și are un diametru mai mare decât cel al puiului. Picioare mai largi, mai masive și mai mari. Și dacă cântăriți puiul, cocoșii sunt de obicei 1-2 grame mai grele decât puiul. Această tehnică nu este foarte precisă, deoarece nu ține seama de structura anumitor persoane.
 3. Metoda de culoare. Aceasta este metoda cea mai convenabilă pentru recunoașterea podelei de pui. Aceasta constă în achiziționarea așa-numitelor rase de autosex. Adică rasele în care culoarea masculilor pentru prima dată diferă pentru prima dată de femeie. Deci, când vi se oferă o rasă autosexuală și știți ce culoare să fie femeia și bărbatul, atunci distingeți ușor cocoșelul de pui. Venind pe piață să cumpere găini, este mai bine să nu se grăbească, ci să se familiarizeze în detaliu cu descrierea rasei oferite în literatura de specialitate sau pe Internet.

Iată câteva exemple de astfel de rase:

 • Kuchinse Jubilee - aripile cocoșilor acestui costum în primele zile ale vieții sunt mai ușoare decât cele ale găinilor.
 • Pui Adler cu masculi și Rhode Island și New Hampshire. Barbatii acestei rase vor fi luminosi, iar femelele vor fi palide. În cea de-a doua zi de viață, găinile pot vedea clar pete întunecate și dungi pe cap, în timp ce bărbații nu.
 • Cockerele zilnice creează bule Dark Brahma, iar găinile pot vedea contururi clare pe spate și puncte dulci maro pe cap.
 • Când traversează rasele Hayek Brown și Loman Brown. Bărbații au o culoare galben-brună, iar femelele sunt aurii palide.

Tehnici neobișnuite cum să distingi un pui și un cocoș

Metode de diferențiere între pui și găiniPuteți încerca să determinați sexul puiilor, luând sfaturi de la bunici. Ele practic nu sunt inferioare metodelor științifice. Principalul lucru este să ai atenție și observație.

 • Tehnica de întoarcere. Nu oferă 100% garanție, dar nu este testată de o singură generație. Este necesar să luați cu grijă puiul de labe și să îl întoarceți ușor cu susul în jos. Puiul a tras capul, este un pui. Și dacă scoate capul, rezistă și se uită în jur, atunci e un cocoș. Desigur, depinde mult de natura păsării. Samochki nu sunt întotdeauna liniștiți, unii se pot opri pentru ei înșiși.
 • O altă variantă a metodei reflexului este de a lua puiul pe palmă, puneți-l pe spate, astfel încât să se afle în poziție orizontală. Dacă își trage capul în stomac, atunci eo fată, dacă nu, atunci băiat. Acuratețea, desigur, aici este mică, undeva 65%.
 • Modalități de a distinge sexul unui puiA doua opțiune. Luați-o pe margini și observați poziția picioarelor. Găina va încerca să se răsucească, să strângă ghearele. În același timp, va începe să ridice ușor labele. Dar bărbații cu picioarele aflate într-o situație similară nu se vor mișca. Ei vor atârna exact.
 • O altă observație ajută la stabilirea sexului. Acest lucru trebuie urmărit când puii încep să se desprindă. Primele apar de obicei găini, și un pic mai târziu cocoșilor de incubație.
 • Puteți încerca să speriați animalele tinere. Kurochki grupate și prisyadut. Și bărbații se vor risipi, își vor întinde gâtul și vor lua o poziție defensivă. Sau în timpul hrănirii. Roosterii se apropie mai întâi de jgheab, iar puii așteaptă un timp, până când sunt invitați de un anumit sunet "Petya". Dar aceste metode pot fi aplicate atunci când puii vor fi aproximativ o lună sau mai mult.

La vârsta de o lună, puii sunt mai ușor de distins. Kurochki pene mai repede, dar masculii sunt mai mari în dimensiune. Bărbații văd deja un pieptene și o barbă, iar pe picioare apar picioarele. O altă trăsătură distinctivă a cocoșului este ca un triunghi, iar la puieți se pare că este un ventilator.

Metoda "Voice"

Se pare că există o tehnică pentru determinarea sexului unui pui cu ajutorul vocii lui. Oamenii de stiinta au inventat un dispozitiv bioacustic special, care poate recunoaste vocea bettas si puii de gaina. Acesta este un dispozitiv semi-automat cu microfon. Birdie îi transformă puiul pe spate și îl aduce la microfonul aparatului. Fixează sunetul emis de pasăre și analizează. Dacă sunetul are caracteristici caracteristice puiului, atunci pe ecran se afișează "femela". Și fermierii cu experiență spun că pot determina sexul prin voce și fără utilizarea instrumentelor. Așa cum regulile puiului fac sunete ciudate, iar bărbații sunt asemănători cu chacking-ul. Desigur, trebuie să aveți o auzire bună pentru a înțelege diferențele de sunet ale păsărilor.

Cum de a determina sexul unui pui înainte de a ieși din ou

Există o metodă non-standard pentru recunoașterea sexului puii din ou. Există un semn, în cazul în care ouăle au un capăt ascuțit, atunci un mascul va ieși din ele. Iar în oul cu capăt îngust este o femeie. Puteți atinge coaja luând oul cu mâna dreaptă. Până la urmă, privi în sus. Atingeți ușor cu degetul. Simțiți rugozitatea și bugorochki mici, apoi așteptați pentru cocoș. Suprafața absolut netedă și uniformă a ouălor indică faptul că trapa se va deschide. Cât de mult acest adevăr este necunoscut științei.

De asemenea, puteți afla sexul viitorului pui cu ajutorul unui ovoscop. Acesta este un dispozitiv special care poate străluci prin ouă. Luați testiculul și străluciți-l de la vârful ascuțit până la capăt. Înăuntru poți vedea camera de aer. Dacă este centrat pe capătul tăios, atunci cu siguranță va exista un cocoș. Ei bine, dacă camera este deplasată puțin, atunci trapa va ieși. Această metodă nu are dovezi suficiente. Și totuși, atunci când oul are forma dreaptă ovală, este destul de dificil să se determine unde se află și unde se află capătul ascuțit.

Din istorie se cunoaște încă o metodă experimentală, care a fost folosită în vremurile sovietice. Oamenii de știință au încercat să utilizeze ultrasunetele. Am ales o frecvență a sunetului, care a atras puii și a înspăimântat bărbații. Toate stocurile au fost colectate într-o cameră mare. Pe un perete au fost instalate coloane și au fost emise ultrasunete. Puii se apropiau de vorbitori mai aproape, dar bărbații, dimpotrivă, se retraseră pe un alt perete. A rămas doar pentru a le distribui în celule. Dar, dacă această metodă a fost folosită de-a lungul erei sovietice, nu se știe cu certitudine.

Acestea sunt doar metodele cele mai de bază și dovedite pentru stabilirea sexului puilor. În ciuda varietății de tehnici disponibile, cum să discernem puii de pe podea, absolut nici o metodă nu poate garanta certitudinea absolută. Din acest motiv, în practică este necesar să se utilizeze împreună mai multe tehnici pentru diagnosticarea corectă a sexului. Fiecare crescător de păsări experimentat are, probabil, mai multe modalități secrete de a spune puii de la cockerel. Dacă aveți de gând să începeți o fermă mare de la zero, este mai bine să contactați un specialist.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cât de mult pe zi poate ouă de pui de găină atunci când se grăbește mai bineCât de mult pe zi poate ouă de pui de găină atunci când se grăbește mai bine
Cum se poate determina vârsta unei găini: este posibil să se distingă un bătrân de un tânărCum se poate determina vârsta unei găini: este posibil să se distingă un bătrân de un tânăr
Câte zile găsește ouăle înainte de pui și cum să steaCâte zile găsește ouăle înainte de pui și cum să stea
Cum de a determina sexul unui pui de găină dintr-un ou?Cum de a determina sexul unui pui de găină dintr-un ou?
Combaterea cocoșilor, varietăți ale acestor păsări și caracteristiciCombaterea cocoșilor, varietăți ale acestor păsări și caracteristici
Caracteristicile rasei de pui SussexCaracteristicile rasei de pui Sussex
Aviator pentru pui și găini: construirea unei plimbări cu mâinile lorAviator pentru pui și găini: construirea unei plimbări cu mâinile lor
Cele mai bune rase de pui Carne de direcție de ouă: descriere și fotografieCele mai bune rase de pui Carne de direcție de ouă: descriere și fotografie
Chicken brahma: o descriere a păsărilor, tehnologie de reproducere, hrană și boalăChicken brahma: o descriere a păsărilor, tehnologie de reproducere, hrană și boală
O găină poate purta un ou fără cocoșO găină poate purta un ou fără cocoș
» » Cum de a determina sexul unui pui: un cocoș sau un pui
© 2021 amigdas.com