amigdas.com

Guineea - ce fel de pasăre? Conținut la domiciliu

Descrierea cărnii de pasărePăsările de gâscă sunt păsări neobișnuite și strălucitoare, aspectul particular al cărora este oarecum ca o curcan și un pui. Locul nașterii bibilicilor - Africa de Vest, de acolo în secolul al XVI-lea au fost aduse în Europa. Puțin mai târziu, o pasăre exotică a fost interesată și de Rusia. În acel moment, a fost crescut în curțile sale de către oamenii bogați ca o rasă decorativă, astfel încât păsările de guineea sunt numite în continuare păsări regale.

Mai târziu, pe teritoriul țării noastre, au început să fie folosite în agricultură. Deși porcii de cobai pe terenurile de fermă pot fi întâlnite destul de rar, astăzi această rudă de găini, prepelițe și curcani devine din ce în ce mai populară cu crescătorii de păsări domestice. Și acest lucru nu este surprinzător, pentru că această specie de păsări este nemaipomenită în păstrare și hrănire, este rezistentă la multe boli, cu bună grijă poate rezista chiar și înghețuri mari. Și datorită aspectului ciudat al frumoasei bibilici poate deveni o decorare a curții păsărilor.

Ce este o pasăre a unei bovine - descriere

Aspectul cobaiilor păstrează caracteristicile celor mai apropiate rude - găini și curcani. Păsările au un corp oval și alungit, cu pene moi și groase, un gât scurt și un cap mic decorat cu creșteri caracteristice. Toți reprezentanții speciei au picioare puternice și puternice. Păsările de guineea pot zbura, astfel încât, la o vârstă mică, ele sunt de obicei tăiate de aripi.

Probele și bărbații sunt foarte asemănătoare în ceea ce privește aspectul, dar există o diferență semnificativă în comportamentul lor. Cei mai activi și mai agresivi sunt în continuare bărbați, în plus, penele lor au o culoare mai deschisă și creșterile excitate pe cap sunt mai mari și mai mari decât la femei.

Avantajele păsărilor regale

 1. Guineea acasăAspect exotic. Păsările de pasăre sunt foarte frumoase, strălucitoare și atrag atenția, astfel că unii crescători de păsări le plantează pur și simplu pentru a-și decora proprietățile.
 2. Early ripeness. Persoanele tinere cresc foarte repede, deja cu trei luni greutatea lor poate ajunge la 1,5 kg.
 3. Carnea are un gust delicat, care amintește de joc, destul de hrănitoare, dar cu conținut scăzut de grăsimi, conține o mulțime de proteine, hemoglobină și toate vitaminele necesare. Judecând după feedbackul consumatorilor, este recunoscut ca cel mai bun gust din carnea tuturor păsărilor de curte.
 4. Producția de ouă înaltă. Păsările de guineea pot provoca de la 80 la 120 de ouă pe an. Dimensiunea lor este puțin mai mică decât puiul, dar valoarea nutritivă și cantitatea de substanțe utile le depășesc de mai multe ori. Aceste ouă nu provoacă alergii și, deoarece au o cochilină destul de puternică, ele pot fi depozitate într-un loc rece timp de aproximativ 6 luni, iar acest lucru nu afectează gustul lor.
 5. Păsările au imunitate ridicată, rezistența lor la diferite boli este mult mai mare decât cea a altor reprezentanți ai raselor domestice și, de asemenea, se adaptează ușor la orice condiții climatice.
 6. Distruge insectele dăunătoare, viermii, omizi și, cel mai important, pasărea de guineea este singura pasăre care mănâncă gândaci Colorado cu mare plăcere.
 7. Pene de această rasă sunt foarte apreciate, ele sunt folosite pentru a face diferite ornamente decorative, inclusiv gene false.

Homemade cobai sunt foarte îndrăgostiți de a merge la plimbări în grădină, unde găsesc alimente suplimentare pentru ei înșiși ca gândaci și larve diferite. Păsările nu ar trebui să fie lăsate doar la varză, altfel se pot strica prin lipirea tuturor capetelor. Pe teren, fără semințe, păsările distrug buruienile, iau restul de boabe. Puii africani preferă să locuiască în grădini unde există multe plantații verzi, cu iarbă groasă și tufișuri luxuriante.

Achiziționarea de bibilici, creșterea și păstrarea în casă nu este o chestiune dificilă, întotdeauna îi plac proprietarii cu comportament calm, productivitate ridicată și prietenie față de alte animale domestice. Dar trebuie avut în vedere că greutatea indivizilor adulți și producția de ouă pot depinde de rasa specifică a acestor păsări.

În Rusia, agricultorii de obicei au următoarele tipuri de bovine:

 • Descrierea păsărilor de bibilicăGri-pătat. Cea mai populară și mai populară rasă de azi. Acest tip de pasăre are o carne foarte gustoasă, iar pentru un an, bovinele domestice pot transporta aproximativ 100 de ouă. Culoarea lor este gri deschisă și nu există aproape nici o pene pe cap, în apropierea ciocului există creșteri puternice.
 • Siberian alb. Această rasă are o rezistență excelentă la temperaturi scăzute și condiții climatice dure, iar producția de ouă la aceste găini domestice este foarte ridicată. Pene în păsări de culoare albă, ele sunt considerate cele mai ademenitoare și calme în comparație cu alți reprezentanți ai speciei, pe lângă faptul că sunt foarte nemulțumiți în conținutul lor.
 • Cel albastru. Această rasă a apărut datorită păsărilor de guineea cenușii. Culoarea păsărilor este foarte frumoasă - gri, cu o nuanță albastră și pete negre pe pene. O rată bună de depunere a ouălor este de până la 120 de ouă pe an.
 • Volga. Specia are merite deosebite - maturitatea timpurie și capacitatea de a transporta 100-120 ouă într-un an. Puii rasei sunt foarte viabili, rata lor de supraviețuire este de aproximativ 90%. Culoarea plăcută și plăcută a penei de păsări este o culoare cremă moale.

Principalele avantaje ale bibilici domestice pe care carnea și ouăle lor diferă un gust excelent și care conțin o cantitate mare de nutrienți, precum și acest pui din Africa are un aspect foarte original și frumos, astfel încât să puteți face acest lucru în cultivarea și în scopuri decorative.

Comportamentele de cobai acasă

Cum să hrăniți bibiliciPăsări regale - Hardy, activ și inteligent. Trăsătura lor principală este o teamă puternică. Dacă sunt hrăniți și de cele mai multe ori sunt mereu aceeași persoană, păsările se obișnuiesc cu ea, o iau ca stăpânul lor și întotdeauna află. Dar pe străini și animale, aceste găini exotice reacționează negativ. Dacă observați în apropierea habitatului lor un străin, ei se pot sperie foarte mult și pot ridica un strigăt și un zgomot.

Conținutul de bibilici din casă nu este dificil. Ele pot fi așezate într-o casă lângă rațe, găini, curcani. Cu toate celelalte tipuri de păsări domestice, păsările bunicule se descurcă destul de bine, dar dacă cineva decide să le ofenseze, se pot destul de bine să se protejeze.

Puii africani place să fie liberi, o mulțime de mers pe jos, au nevoie de spațiu. Dacă acestea sunt ținute constant într-un hambar închis sau, mai rău, în cazane, păsările se vor opri înmulțind, deci atunci când se decide să se reproducă chesapero, este necesar să le oferim toate condițiile necesare pentru o viață confortabilă.

Menținerea păsărilor regale și îngrijirea lor

În fermele de păsări mari, crescătorii se confruntă cu succes cu îngrijirea puii exotice și, de asemenea, iubitorii de gospodării mici fără probleme păstrează și se angajează să reproducă bibilici acasă. Nu este mult mai greu decât să ții puii sau rațele și să ai grijă de ei.

Condiții de detenție

Păsările de guinee se simt confortabile în curtea ta, a crescut rapid și nu a făcut rău, cu conținutul lor trebuie să ia în considerare mai multe condiții:

 1. Avantajele bovinelor de reproducereCasa de păsări în care va trăi păsările de guineea trebuie să fie în mod necesar uscată, spațioasă și fără curenți și este, de asemenea, necesar să se facă năpârliri pentru ei. Pe podea se poate pune paie sau se toarnă rumeguș. Asigurați-vă că aveți un băutor cu apă proaspătă și un alimentator. În timpul iernii, temperatura nu trebuie să fie mai mare de 10-15 grade, la temperaturi mai ridicate, păsările încep să piardă în greutate.
 2. În timpul verii, puteți oferi puilor dvs. o carcasă spațioasă, deoarece într-o cameră închisă creșterea va fi mai puțin eficientă. Aviarul trebuie în mod necesar să fie închis cu o plasă mare, astfel încât bibilicii să nu poată zbura.
 3. Nu ar trebui să fie înfundat în găină, prezența aerului proaspăt este o necesitate pentru păsări. Este întotdeauna necesar să păstrați la timp celule curată, curate, alimentatoare și băutori. Este necesar să se dezinfecteze în mod regulat premisele, starea sănătății păsărilor depinde de aceasta.
 4. Necesită nevoie de prezența locurilor aprinse în pivniță, aici vor intra păsări de guineea în perioada rece. De asemenea, ar trebui să existe colțuri în care se menține amurgul, astfel încât puii să-și aleagă propria locație.
 5. Într-o cușcă nu poți să ții păsări domestice din diferite rase, se pot lupta unul cu celălalt. Dacă doriți ca diferitele specii să trăiască împreună, atunci trebuie să le obișnuiți unul cu celălalt de la o vârstă mică.
 6. Păsările de gâscă au nevoie de plimbări lungi, le place foarte mult libertatea. În locurile în care adesea le place să fie de dorit să planteze iarba înaltă și groasă, diverse arbuști și arbori, puteți face chiar și un baldachin mic de ploaie, iar puii tăi africani vor fi foarte apreciați.

Hrănește puii africani

Hrănirea bibilicilorPăsările de guinee sunt foarte modeste în nutriție și poate mânca absolut totul - alimente speciale pentru păsări domestice, fructe, legume, deșeuri alimentare, iarbă verde. Tratamentul lor cel mai preferat este insectele, larvele și melcii. Această specie de păsări este foarte utilă în combaterea unor astfel de dăunători celebri ai culturilor, cum ar fi gândacii Colorado. Ei găsesc aceste insecte în grădină și le mănâncă cu plăcere.

De cele mai multe ori această rasă petrece pe o gamă, astfel încât, în timpul verii, păsările mănâncă în majoritate. În timpul iernii, acestea sunt hrănite în mod diferit, terci fierte, adăugând acolo deșeuri de carne, iaurt, furaje mixte, diferite tipuri de boabe, ulei de pește. De obicei, păsările adulte se hrănesc de 3 ori pe zi, dar dacă în hrana animalelor există mereu alimente proaspete, atunci puii tăi se pot mânca când doresc.

Există mai multe reguli pentru hrănirea păsărilor regale:

 1. Trebuie avut în vedere că în fiecare celulă ar trebui să existe un alimentator și un bol de băut, altfel păsările se vor lupta între ele.
 2. Caesarok poate fi hrănit în același mod ca puii obișnuiți. În furajele mixte, puteți adăuga legume diferite, iar iarna este preferabil să dați lapte, produse lactate acide, deșeuri de carne.
 3. Această specie de păsări este omnivoră, puteți oferi păsărilor dvs. cu totul: cereale, cereale, fructe și fructe de pădure, legume și verdeață.
 4. Este mai bine să hrăniți puii cu gălbenușul tocat, amestecat cu ceapă, iar după câteva zile adăugați treptat amestecurilor de verdețuri. Apoi, puteți transfera copiii în creștere pentru a hrăni cu cereale.
 5. Păsările adulte ar trebui să primească alimente de 3-4 ori pe zi, dar dacă alimentele vor fi întotdeauna în jgheab, găinile dvs. pot fi saturate oricând, dacă este necesar.

Reproducerea bibilicilor

Cum să hrăniți bibiliciDacă te hotărăști să faci cuibărul la domiciliu acest lucru nu va fi deosebit de dificil. Este doar necesar să respectați anumite reguli, astfel încât acest proces să fie mai reușit și să apară un pui sănătos.

În primul rând, trebuie să selectați cu atenție viitorii părinți - un reprezentant al genului masculin ar trebui să aibă cinci femei pentru a le oferi bărbatului o alegere, deoarece ele sunt, prin natura lor, mai degrabă selective atunci când se împerechează.

În sezonul de reproducție, trebuie să eliberați cu siguranță ouăle pentru o plimbare lungă și să nu le țineți într-o incintă închisă, altfel fertilitatea lor va scădea semnificativ.

După colectarea ouălor fertilizate, ele pot fi stocate timp de două săptămâni, cu capetele ascuțite. Din moment ce păsările de bibilică sunt rareori mame bune, puii viitori trebuie să se dezvolte într-un incubator sau este posibil să se depună ouă pentru găină pentru incubație.

Pentru a se maturiza într-un incubator, oualele păsărilor regale au nevoie de o umiditate mai mare decât, de exemplu, pui sau gâscă. Incubarea durează aproximativ 27 de zile.

Cum să ai grijă de pui

GuineeaPoți crește puii în broască, dar este mai bine să alegi o mamă fosteră printre pui sau curcani, deoarece în păsările regelui, din păcate, instinctul mamei este slab dezvoltat.

Copiii născuți vor fi cel mai bine păstrați într-o cutie de lemn, trebuie să existe și o găină. Că puii nu sunt bolnavi, această casă temporară ar trebui protejată de ploaie și de vântul rece.

Două săptămâni după naștere bunicii mici trebuie să primească un anumit loc de reședință. Va fi foarte bine dacă există nisip pe podea, astfel încât puii să învețe să meargă mai repede. Este foarte important să protejați copiii de ploaia rece, deoarece acestea pot răci rapid.

Puteți lăsa puii să iasă timp de 10-12 zile, doar pentru a vă asigura că nu sunt pe teren umed. Trebuie avut în vedere faptul că bebelușii au un caracter destul de independent și la început se pot ascunde de gazdă și de mama adoptivă într-un loc izolat. Dar, dacă arătați răbdare, încercați să le atașați constant la găină, atunci în timp ei vor începe să asculte și să se obișnuiască cu un nou mod de viață.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce fel de pasăre este o pasăre de guinee? Creșterea, întreținerea și îngrijireaCe fel de pasăre este o pasăre de guinee? Creșterea, întreținerea și îngrijirea
Duck mandarin: unde locuieste si ce este interesantDuck mandarin: unde locuieste si ce este interesant
Owl: Cum arată o pasăre cu un strigăt plângătorOwl: Cum arată o pasăre cu un strigăt plângător
Duck rață mandarin în cazul în care există o pasăre de tangerine interesantDuck rață mandarin în cazul în care există o pasăre de tangerine interesant
Gâsca rasei italiene: istorie, aspect, caracteristiciGâsca rasei italiene: istorie, aspect, caracteristici
Liste de păsări rusești din enciclopedieListe de păsări rusești din enciclopedie
Chiktonik: instrucțiuni pentru păsăriChiktonik: instrucțiuni pentru păsări
Păsări bovine obișnuite: descriere și beneficiiPăsări bovine obișnuite: descriere și beneficii
Chick Master Gray: descriere detaliată a raseiChick Master Gray: descriere detaliată a rasei
Baza curcani - caracteristici și descriere generală a curcanilorBaza curcani - caracteristici și descriere generală a curcanilor
» » Guineea - ce fel de pasăre? Conținut la domiciliu
© 2021 amigdas.com