amigdas.com

Cum de a alege cizme și alte încălțăminte pentru pescuitul de iarnă și vânătoare

Cum sa alegi pantofii pentru pescuitul de iarnaLa planificarea pescuitului de iarnă, cea mai mare atenție ar trebui acordată selecției echipamentului specializat. În magazinele sportive există o gamă largă de încălțăminte, concepute exclusiv pentru pescuit în timpul iernii - de la cizme tradiționale cu galoși până la cizme moderne și cizme de iarnă.

Scatterul prețurilor pentru încălțămintea de iarnă

Pantofii buni pentru pescuit în timpul iernii trebuie să fie nu numai confortabili și calzi, dar și funcționali. Ar trebui să protejeze picioarele de temperaturi scăzute și de umiditate, de asemenea, să aibă o talpă fermă cu un protector profund, ceea ce face posibilă simțirea încrezătoare pe o suprafață alunecoasă.

În magazine există o încălțăminte de iarnă pentru pescuit în diferite categorii de prețuri. Costul poate varia de la câteva sute de ruble la zece mii sau mai mult. Aproximativ, puteți rupe întregul sortiment în trei clase.

De la 300 la 1500 de ruble

Această clasă include încălțămintea producătorilor autohtoni și chinezi. Printre produsele din producția rusă găsiți pantofi de o înaltă calitate, dar trebuie să vă apropiați cu atenție.

Mai întâi de toate, ar trebui să acordați o atenție deosebită apariției pantofilor. Ei nu ar trebui să dea impresia de a purta. Suprafața trebuie inspectată cu atenție. Nu ar trebui să fie vizibile chiar și mici fisuri, pete de adeziv uscat si burete. După aceasta, trebuie să verificați calitatea cusăturilor. Dacă nu există capete proeminente ale firului, puteți încerca să vă opriți alegerea pe aceste cizme.

Se întâmplă în multe moduri: printre cizmele de pantofi de uz casnic care pot servi mai mult de un deceniu pot fi prinse, dar există și unele care vor deveni fără valoare după prima campanie de pescuit. Dezavantajul cel mai obișnuit al încălțămintei ieftine rusești este că acestea au multă greutate.

Pantofii ieftine de producție din China nu ar trebui să fie cumpărați în niciun caz: produsele de calitate dintre ele sunt foarte rare.

De la 1500 la 3500 de ruble

Cizme pentru pescuit de iarnăÎntreaga gamă de încălțăminte pentru vânătoare și pescuit în timpul iernii, care se numără printre gama medie de prețuri, surprinde plăcut pantofii produse de Polonia de la compania Lemigo. Ele diferă în greutate ușoară, aspect excelent, păstrează bine căldura și picioarele lor aproape că nu transpira. Dar au și un dezavantaj semnificativ - fragilitate ridicată. Atunci când stivuiești aceste cizme într-un rucsac, trebuie să ai grijă să nu-ți rupi bootleg-urile. Canturile obținute în acest fel nu pot fi îndreptate mai des.

În această categorie de prețuri există și pantofi de producție internă. Principalele dezavantaje ale acestora sunt aceleași cu cele ale celor mai accesibile - nu se poate asigura niciodată de timpul serviciului lor. Adevărat, printre cizmele cu prețuri ridicate, care sunt scumpe pentru un producător rus, cele de înaltă calitate se găsesc mult mai des decât în ​​rândul celor mai ieftine.

Peste 3500 de ruble

Producătorii bine-cunoscuți oferă clienților lor încălțăminte de înaltă calitate, fabricate din materiale moderne. Avantajele pantofilor de pescuit de la astfel de mărci celebre ale segmentului de preț superior, cum ar fi Baffin, Setterul irlandez sau Kamik, nu sunt supuse unor îndoieli.

În cizme ale acestor producători picioarele vor fi întotdeauna calde și uscate. Un astfel de lucru nu va deveni inutil de la cea mai mică schimbare a vremii. Aceste cizme confortabile și ușoare pot fi folosite nu numai pentru pescuitul de iarnă, ci și pentru plimbări simple de pădure. Costul lor, desigur, este mult mai mare decât cel al producătorilor polonezi și ruși. Dar pentru banii tăi vei primi cizme universale, care vor servi fără cenzură de mulți ani.

Cerințe pentru cizme pentru pescuitul de iarnă

Principalele cerințe pentru pantofii de pescuit de iarnă:

 • Greutate redusă. În timpul iernii este extrem de dificil de a umbla pe zăpadă și zăpadă adâncă în locul pescuitului viitor, cu un rucsac plin de echipament. Prin urmare, în ciuda grosimii crescute a talpii și a prezenței izolației în mai multe straturi, astfel de încălțăminte ar trebui să fie ușoare.
 • Aderență bună cu orice suprafață. Talpa trebuie să aibă un protector adânc pronunțat sau un vârf special, care să nu permită pantofului să alunece pe gheață.
 • Îmbunătățirea izolației termice. Un material de izolație de înaltă calitate, modern și bine selectat ar trebui să asigure conservarea căldurii pentru perioade lungi de imobilitate.

Când alegeți și cumpărați cizme de iarnă prin toate mijloacele trebuie să acordați atenție următoarelor aspecte:

 • Funcționalitate. Mult mai bine dacă încălzitorul este detașabil, ceea ce va asigura confortul funcționării acestuia (dacă este necesar, uscarea de urgență sau înlocuirea urgentă).
 • Consistența exactă cu dimensiunea piciorului. Cizmele de iarnă selectate în mod corespunzător trebuie să se potrivească perfect cu piciorul, fără a restricționa mișcările. În procesul de mers pe jos o persoană nu ar trebui să experiență disconfort. Boitele selectate nu pot duce la degeraturi sau la formarea de calusuri.
 • Sfaturi pentru alegerea cizmelor pentru pescuitul de iarnăMaterialul din care este fabricat încălțămintea. În plus față de îndeplinirea funcției izolatorului termic, talpa încălțămintei trebuie să rămână elastică la temperaturi scăzute și să asigure o aderență suficientă la orice tip de suprafață. Merită preferată tălpile cauciucate. Pantofii trebuie să fie impermeabili. De obicei, este fabricat din țesătură impermeabilă sau din cauciuc.
 • Materiale de încălzire. Încălzitorul trebuie să garanteze un schimb excelent de aer, care să nu permită transpirația picioarelor și, prin urmare, să se înmoaie și să înghețe.
 • Forma arborelui. Vor fi confortabile pantofi cu cizme, în care puteți umple cu ușurință pantalonii strânși de iarnă. În multe modele, este prevăzut un șnur cu o manșetă specială, care trage bootlegul de sus, protejând astfel picioarele de a ajunge în zăpadă, apă și aer rece. Un rol important îl are înălțimea bocancii - cizmele înalți sunt confortabili când trec obstacolele de apă.

Criteriile de selecție a produselor

Pentru a alege în mod corespunzător perechea potrivită de pantofi pentru pescuit în timpul iernii, trebuie să țineți cont de factori precum intensitatea încărcăturii și caracteristicile distinctive ale condițiilor meteorologice din regiunea de pescuit de iarnă.

Pe baza acestor indicatori, încălțămintea de la temperaturi scăzute este împărțită în următoarele tipuri:

 • Cizme izolate din cauciuc. Bocanci de cauciuc de înaltă rezistență din cauciuc de înaltă calitate. Coada este, de obicei, fabricată din neopren, având astfel o greutate redusă și o elasticitate ridicată. În interior este o inserție detașabilă realizată dintr-o izolație cu mai multe straturi. Astfel de pantofi în greutate vor fi mai ușoare decât multe adidași și vor rezista la temperaturi minus 25 de grade. Încălțăminte excelentă, potrivită și pentru drumeții lungi de pădure.
 • Boots din poliuretan. Pantofii poliuretanice prezintă rate de aderență ridicate cu suprafețe alunecoase și izolare termică bună. Absența totală a cusăturilor și a punctelor de îmbinare asigură fiabilitate crescută și etanșeitate completă la apă. Structura poroasă a materialului mărește proprietățile de izolare termică și reduce greutatea încălțămintei cu o treime în raport cu alte cizme din cauciuc sau clorură de polivinil.
 • Selectarea cizmelor pentru pescuitul de iarnăCizme de pescuit de la EVA. Etilen vinil acetat este un material sintetic modern care face posibilă producerea de încălțăminte de iarnă cu rezistență unică la îngheț. Are proprietăți termoizolante excelente, greutate extrem de scăzută, hidrofobicitate ridicată a suprafeței. Structura poroasă specială și compoziția chimică a materialului, în condiții de temperaturi sub zero temperaturi, păstrează calitățile atât de importante ale încălțămintei ca rezistența la îngheț și elasticitatea.
 • Cizme "canadiene". Astfel de cizme de iarna reprezinta o combinatie speciala de galoane din cauciuc si panza de sus. În loc de pânză, se poate folosi o piele sau o țesătură cu impregnare specială. Proprietățile utile ale acestei încălțăminte includ o rezistență excelentă la îngheț în intervalul de temperaturi de la minus 15 până la minus 40 de grade, precum și cizme impermeabile. Înălțimea arborelui este variată, ceea ce vă permite să alegeți cea mai potrivită opțiune.
 • Cizme izolate. Pantofi din piele sau din piele. Ca material de izolare termică, se utilizează de obicei sintetic multistrat. Un astfel de încălzitor îndepărtează perfect umiditatea spre exterior, menținând căldura în interior. Producătorii unor astfel de încălțăminte de iarnă coboară uneori pragul inferior al temperaturilor admise la minus 80 de grade.

Răsfoiți modele populare

Piața modernă oferă o gamă imensă de cizme pentru pescuitul de iarnă de la diverse companii de producție. Parametrii cei mai importanți ai cizme de iarna achiziționate pentru pescuit și vânătoare sunt durabilitatea, ușurința de operare, ușurința în îngrijire. Un rol important îl joacă designul modelului.

yeti

Boots din etilen vinil acetat. Ele diferă în proprietăți bune de amortizare, nu pierd elasticitatea la temperaturi scăzute. Capabil pentru o perioadă lungă de timp pentru a menține căldura în intervalul de până la minus 60 de grade. Avantajele lor includ: design modern, purtarea confortabila, uzura sporita si greutatea redusa. Dezavantajul este aderența medie pe suprafețele alunecoase.

Designul cizilor garantează protecția împotriva umezelii și transpirației. Manșonul de pe bocanci este fabricat dintr-un țesut hidrofob special. Materialul utilizat în producție este rezistent la diferiți solvenți. Prețul acestor cizme este în intervalul de mijloc.

Torv

Bocanci de înaltă calitate și confortabili din etilen vinil acetat. Talpa are un protector adânc pronunțat și un înălțime de la picior, care deține perfect orice suprafață alunecoasă. Structura celulară a tălpii este bună pentru îndepărtarea excesului de umiditate.

Un bootleg mare și larg oferă șosete confortabile și funcționalitate. Botierele au o manșetă rezistentă la apă cu șnururi.

Inserția este realizată dintr-un laminat rezistent la căldură. Are o înălțime puțin mai mare decât bootleg, care protejează piciorul de frecare. Spălați un astfel de căptușeală nu ar trebui să fie. Boitele nu tolerează efectele temperaturilor ridicate și utilizarea mijloacelor agresive de îngrijire a încălțămintei.

Modelul face parte din gama de prețuri medii.

Norfin (Norfin)

Elastomerici cizme de iarna izolate pentru vânătoare și pescuit pentru o gamă de temperaturi de la minus 30 la minus 50. talpii este realizat din cauciuc solid, care asigură o protecție împotriva deteriorării mecanice îmbunătățite. Prezența unui profil de rulare pronunțat îmbunătățește aderența pe suprafețele alunecoase.

O picior înalt și un pantof confortabil de încălțăminte contribuie la confortul sporit atunci când poartă aceste cizme și nu împiedică circulația sângelui la încărcături mari.

Un grad ridicat de izolare termică este asigurat de inelele detașabile cu trei straturi, ale căror componente principale sunt folie și poliester.

O caracteristică distinctivă a acestor cizme de iarnă pentru pescuit și vânătoare este un buton ergonomic de blocare pe partea superioară a portbagajului și o muchie pe călcâi care face ușor să scoateți cizmele fără a vă folosi mâinile.

Aceste cizme sunt în categoria de prețuri de mijloc.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cât de repede să purtați pantofi strânșiCât de repede să purtați pantofi strânși
Cum de a întinde pantofii din piele acasă?Cum de a întinde pantofii din piele acasă?
Cum să usuce rapid și cu exactitate adidașii după spălareCum să usuce rapid și cu exactitate adidașii după spălare
Cum de a alege cizme bune de pescuitCum de a alege cizme bune de pescuit
Tije de pescuit pentru pescuitul de iarnă: caracteristici și soiuriTije de pescuit pentru pescuitul de iarnă: caracteristici și soiuri
Sfaturi pentru alegerea cizme de vânătoare pentru pescuitSfaturi pentru alegerea cizme de vânătoare pentru pescuit
Dulapuri de pescuit vară și de iarnăDulapuri de pescuit vară și de iarnă
Blies pentru pescuitul de iarnă pe cochilie: caracteristicile aplicațieiBlies pentru pescuitul de iarnă pe cochilie: caracteristicile aplicației
Caracteristicile camerei subacvatice pentru pescuitCaracteristicile camerei subacvatice pentru pescuit
Sonar universal pentru pescuitul de iarnă și de varăSonar universal pentru pescuitul de iarnă și de vară
» » Cum de a alege cizme și alte încălțăminte pentru pescuitul de iarnă și vânătoare
© 2021 amigdas.com