amigdas.com

Cum a arătat tigrul antic cu sabie?

Cum a arătat tigrul cu sabie?Dintre tigrii dințate cu sabie sunt prădători ai familiei pisicilor, care au dispărut complet în cele mai vechi timpuri. Pisicile sunt formidabile și periculoase, trăsături distinctive ale cărora au fost colții superioare mari, asemănătoare înfățișării cu sabii. Ceea ce se știe astăzi despre aceste animale dispărute, cum au privit, ce obiceiuri au deținut și de ce au dispărut vor fi luate în considerare în continuare.

Evoluția genului

Aceste animale includ familiei feline și subfamiliei pisicilor cu sabie (genul Smilodon este un dinte de pumnal). Primii reprezentanți ai genului au apărut în epoca paleogena îndepărtată, cu aproximativ 2,5 milioane de ani în urmă. Un climat tropical favorabil, cu mici schimbări de temperatură și vegetație verde, a contribuit la înflorirea pisicilor cu sabie. În această perioadă, s-au înmulțit în mod activ, fără a avea nevoie de alimente.

Următoarea perioadă este pleistocenul, un timp de condiții meteorologice mai aspre, care se datorează alternării încălzirii cu glaciație. În aceste condiții climatice, tigrii cu sabie sa adaptat perfect și s-au simțit destul de bine. Distribuția prădătorilor este America de Nord și de Sud.

Sfârșitul ultimei perioade glaciare este caracterizat printr-un climat uscat și cald. Pe teritoriul în care existau păduri anterioare, nu existau prairie. Cea mai mare parte a faunei nu sa putut adapta la un astfel de climat aspră și a murit. Animalele mai rezistente au început să se deplaseze în locuri deschise și mari, au învățat să se îndepărteze îndeaproape de prădători și să se miște repede.

Pisicile Sabretooth își pierd mâncarea obișnuită, prădători și nu au putut trece la prada mică. Particularitatea structurii fiarei este un corp mare, coada scurtă și labele îl fac inactiv și lent. De mult timp a fost imposibil să urmărim un animal mic.

Colții lungi au făcut, de asemenea, foarte dificilă prinderea animalelor mici. Când au încercat să surprindă, au străpuns pământul și, uneori, chiar au rupt. A existat o foamete, poate din acest motiv tigrii saber-dentari au murit.

Aspect și stil de viață

Descrierea modului în care pisica sabot-dințată arăta foarte relativă. Imaginea creată de oamenii de știință a fost foarte condiționată. În exterior, tigrul cu sabie este destul de diferit de ceilalți reprezentanți ai felinei. Proporțiile se aseamănă cu corzile înalte, iar colții mari fac prădătorul unic în felul lui.

apariție

Dimensiunea unei pisici antice este comparabilă cu parametrii unui leu mare:

 1. Datele externe ale tigrului cu sabieÎnălțime la greabăn - 100-120 cm, lungime - 2,5 metri.
 2. Coada este mică, de numai 25-30 cm. Această caracteristică nu permite dezvoltarea vitezei maxime, astfel încât prădătorul nu a putut menține echilibrul în urmărirea pradă.
 3. Greutatea corporală a tigrului antic a ajuns la 150-250 kg. Dar cei mai mari reprezentanți au cântărit 400 kg, care depășesc masa tigrului Amur sau Bengal.
 4. Proporțiile corpului fiarei sunt absurde, dar trunchiul diferă în puterea sa. Musculatura tigrului cu sabie este bine dezvoltata, mai ales bine pe piept, labe, gat.
 5. Lăzile anterioare ale prădătorilor dispăruți au fost mai lungi decât cei din spate. Lamele s-au terminat cu gheare ascuțite, retractabile și mari. Au capturat cu ușurință prada cu labele din față.
 6. Craniul avea o lungime de aproximativ 30-40 cm, părțile occipitală și frontală erau ușor netezite. Botă, întinsă înainte.
 7. Fălcile s-au deschis foarte bine - cu 130 de grade. O structură specială a făcut posibilă apăsarea părții superioare a maxilarului către partea inferioară. Când, la fel ca în majoritatea reprezentanților felinelor, invers.
 8. Colțișoarele superioare ale pisicii ciobănești au ieșit la exterior cu 18 cm, iar rădăcinile au ajuns aproape de prizele de ochi. Lungimea caninilor ar putea ajunge la 28 cm. Ele au fost usor stoarse pe laterale, dar foarte ascutite si zimtate. Această formă de dinți le-a permis să muște carnea și pielea animalului. Dar forța colților nu diferă. Dacă au căzut în osul victimei, s-ar putea sparge.
 9. Pielea tigrului cu saber-danturat nu a fost păstrată și culoarea sa poate fi stabilită doar ipotetic. Oamenii de știință spun că culoarea sa este adaptată mediului și a fost camuflată. Mulți experți cred că pielea este galben-nisipos. În epoca de gheață, pisicile cu sabie au fost cel mai probabil albe.

Comportament și stil de viață

Ce obiceiuri a avut tigrul?pisică cu dinți sabie - un vechi reprezentant al felinei, astfel încât comportamentul ei nu seamănă cu comportamentul pisicilor moderne. Poate că prădătorii trăiau în turme mici, care cuprindeau mai mulți bărbați, femele și animale tinere. Numărul masculilor și femelelor era același. Pentru a se hrăni pe ei înșiși, au vânat împreună, ca să poată umple prada mai mare.

Aceste ipoteze au fost confirmate din punct de vedere arheologic - un animal erbivor a avut mai multe pisici cu sabie-dinte în apropiere. Dar nu se exclude teoria că prădătorii nu diferă în nobilitate și-i mâncau pe colegii lor bolnavi.

Structura anatomică a corpului pisicii spune că fiara nu ar putea dezvolta o viteză mare, așa că atunci când vânătoarea stătea în ambuscadă, așteptând prada. Și numai după ce o strânge rapid și ascuțit. Etapele de erbivore în perioada Pleistocenilor au fost extinse. Tigrii cu sabie au fost ușor de a-și lua mâncarea.

Principala hrană a tigrilor cu saberă este carnea. În resturile lor scheletice, a fost găsită o proteină de bizon și de cai.

Expuși reprezentanți ai genului

Adesea denumite pisici cu sabot sunt un număr mare de specii care se disting prin aceleași dinți mari de câini. În multe pisici, colții au apărut ca urmare a adaptării la condițiile de mediu modificate. La studierea mai detaliată este posibil să se găsească diferențe față de prezența tigrilor cu sabie-dantură. Luați în considerare faimoasele reprezentanți ai pisicilor cu sabot.

machairodus

Descrierea tigrului cu sabotAcest tip de pisici cu sabot, despre care știu oamenii de știință și cel mai mult ca un tigru. În antichitate, au existat mai multe specii. Ele au fost diferite în ceea ce privește aspectul, în dimensiune, dar au fost unite de una - colții mari de sus, similare în formă de sabii curbate.

Acești prădători vechi au apărut pentru prima dată în Eurasia, undeva cu 15 milioane de ani în urmă. Cele mai mari persoane au ajuns la 500 kg, iar mărimea lor era aproape de mărimea unui cal modern. Oamenii de știință sunt siguri că aceste păsări dispărute au fost cei mai mari reprezentanți ai felinelor. Au vânat animale mari, de exemplu, pe elefanți și rinoceroză. Ca toți prădătorii acelei perioade, ei puteau concura cu alte animale carnivore, cu lupi și urși de peșteră. Makhayrody sunt considerați strămoșii unui tip mai bun de tigri cu ciocan în formă de saberă - homotherids.

Homotherium

Se crede că aceste pisici cu sabie a apărut acum 5 milioane de ani, la răsăritul Miocenului și Pleistocenului. Ele se caracterizează printr-un fizic mai proporțional, asemănător cu un leu modern. Lăcile frontale erau considerabil mai lungi decât picioarele din spate. Prin urmare, prădătorii exteriori sunt asemenea hienelor. Colții din față au fost mai scurți, dar mai largi decât alți reprezentanți ai pisicilor cu sabot. Ciupercile sunt puternic înțepate, astfel încât oamenii de știință au ajuns la concluzia că acești prădători nu au făcut numai lovituri de cioplire, ci și au efectuat operații de tăiere.

Aceste pisici cu sabie au fost mai rezistente decât ceilalți frați. Homometrii s-ar putea mișca pentru o lungă perioadă de timp - alergând, deși încet. Există o teorie că acești tigri dispăruți trăiau singuri. Dar această opinie nu sa răspândit, așa cum mulți oameni de știință cred că toate pisicile cu sabot-vânătoare au vânat pradă la scară mare în pachete.

smilodon

În comparație cu alte tipuri de pisici cu sabot, Smilodons a avut un fizic puternic și muscular. Smilodon populist - cel mai masiv reprezentant al tigrilor cu sabot:

 • înălțimea la greabăn este de 125 cm, iar lungimea de la vârful cozii până la nas poate ajunge la 250 cm;
 • Lungimea caninilor de la vârful la rădăcină a ajuns la 30 cm.

Au vânat o turmă, unde conducătorul era prezent, care îi îndruma pe ceilalți. Probabil că culoarea blănii prădătorului era netedă, ca cea a unui leopard modern. Dar, de asemenea, oamenii de stiinta cred ca masculii au avut o coama mica. Obțineți informații despre Smilodon nu este dificil, poate fi găsit în cărți de referință, ficțiune. Adesea, acești pradatori acționează ca personaje în filme, desene animate ("Epoca de gheață", "Parcul preistoric", "Portalul perioadei jurasice"). Poate că acestea sunt cei mai cunoscuți reprezentanți ai tigrilor antice.

Descendentul modern

Descendenții moderni ai tigruluiMulți oameni de știință tind să creadă asta leopard fumător - un descendent modern al tigrilor cu sabie. Acest leopard nu este un descendent direct, dar în același timp o rudă apropiată. Leopardul fumos aparține subfamiliei pisicilor de panter.

Corpul animalului este masiv, compact, care este tipic pentru cei mai vechi reprezentanți ai pisicilor cu sabot. În comparație cu persoanele moderne, caninii leopardului fumător sunt cei mai lungi (atât cei inferiori cât și cei de sus). Fălcile acestui prădător se deschid la 85 de grade, ceea ce este mult mai mult decât orice pisică de pradă modernă.

Acest leopard nu este descendent direct al tigrilor cu sabie, dar el este un exemplu viu al faptului că pisicile antice au fost lesne vânate cu ajutorul colților în formă de sabie.

pisici Sabre dantură - o creatie unica a naturii, care, chiar și după dispariția planetei, forțat să admire, îngroziți și le-a surprins prin împingerea diferitelor teorii și ipoteze cu privire la viața lor din trecut.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să recunoască și să identifice o rasă de pisici acasăCum să recunoască și să identifice o rasă de pisici acasă
Leopardul negru: descrierea speciei, în care trăiește, modul de comportamentLeopardul negru: descrierea speciei, în care trăiește, modul de comportament
Familie de feline - specii de animaleFamilie de feline - specii de animale
Peritonita virală la pisici, simptome. Diagnosticul, tratamentulPeritonita virală la pisici, simptome. Diagnosticul, tratamentul
Cele mai mari pisici din lume și istoria lorCele mai mari pisici din lume și istoria lor
Cum sa faci o sabie dintr-un copac cu mainile taleCum sa faci o sabie dintr-un copac cu mainile tale
Fish swordbirth: tipuri de fotografii, conținut și îngrijire în acvariuFish swordbirth: tipuri de fotografii, conținut și îngrijire în acvariu
Numele celor mai populare rase de pisici și fotografiile acestoraNumele celor mai populare rase de pisici și fotografiile acestora
Animale mamifere dăunătoare: descriere și specieAnimale mamifere dăunătoare: descriere și specie
Culorile principale ale pisicilor din Scottish FoldCulorile principale ale pisicilor din Scottish Fold
» » Cum a arătat tigrul antic cu sabie?
© 2021 amigdas.com