amigdas.com

Când să semene iepuri de la un iepure

La ce vârstă sunt plantați iepuriiÎnceputul crescătorilor de iepuri în procesul de lucru trebuie să se confrunte cu multe ambiguități și întrebări. Una dintre aceste probleme, care necesită unele cunoștințe, este umflarea iepurilor. Acest proces ar trebui să aibă loc la timp și în conformitate cu toate regulile, astfel încât să nu dăuneze copiilor fragili. În acest articol, se pune întrebarea: când să scoateți iepurele de la iepure.

Ce trebuie să știți

La momentul nașterii, în cușcă este plasată o cutie specială, așa-numitul vas de fructe de mama. Iepurele începe să construiască un cuib în fața sângelui însuși, scuturând puful pe piept. Ea transportă fân într-o cutie, făcând un adăpost confortabil pentru nou-născut și acoperindu-l în jos. În cușcă trebuie să fie întotdeauna un băiat complet, altfel uterul nu poate începe lactația și ea va mânca iepurii.

Copiii se nasc orbi și complet goi. Desigur, ei nu pot supraviețui fără o mamă. Laptele iepurilor este gras și cu calorii înalte, așa că îi hrănesc pe tineri doar de două ori pe zi: dimineața și seara. Acest lucru este suficient pentru ca iepurele să obțină toate substanțele nutritive, micronutrienții și vitaminele necesare pentru ele.

După testare, este necesar să se verifice cuibul pentru prezența iepurilor moarte. Această procedură este efectuată în absența iepurelui cât mai atent posibil.

Atunci când este necesar să planteze iepuri

Sfaturi pentru cățelPlantarea animalelor tinere nu este un proces ușor, legat de anumite pericole care stau în așteptarea copiilor fragili, dacă nu se respectă condițiile obligatorii de detenție.

Un timp incorect ales poate afecta starea de sănătate a copiilor. Rămânând devreme fără laptele matern, pot dezvolta boli gastro-intestinale. Amânarea perioadei poate afecta negativ mama-iepure.

Când să seduci iepurii de la un iepure? Nu există o abordare uniformă a timpului de iepurare a iepurilor. Este necesar să se țină seama de anumiți factori:

 • rasa de iepuri;
 • tipul de asociere;
 • caracteristicile hrănirii;
 • timpul anului;
 • prezența celulelor libere.

Dar cea mai importantă condiție este capacitatea iepurelui de a exista independent și de a consuma alimente concentrate.

Lactația femelei durează 12 săptămâni, dar iepurii sunt plantați mai devreme pentru a folosi productivitatea animalului și pentru a obține mai rapidă o alterare.

Vârsta acceptabilă

Până la două săptămâni, iepurii mănâncă numai laptele matern și sunt complet sub supravegherea mamei. Din 17 zile încep să-și schimbe dinții și tinerii, imitând iepurele, încercând hrana, care este dată animalelor adulte. Ei mestecă morcovi, iarbă, furaje mixte.

În a 24-a zi, cantitatea de lapte necesară pentru copii este redusă la jumătate. La această vârstă, iepurii sunt capabili să asimileze alte alimente. Ei primesc proteine ​​verzi și alimente suculente, minerale și carbohidrați. Cu toate acestea, ar trebui să limitați cantitatea de alimente cu un conținut ridicat de fibre, deoarece utilizarea excesivă poate provoca umflături.

Se evaluează starea sistemului digestiv al iepurilor asupra fecalelor, care ar trebui să fie verde. La această vârstă, tinerii pot exista fiziologic separat, dar corpul nu a crescut încă suficient de puternic. Jigging-ul poate afecta în mod negativ dezvoltarea și imunitatea iepurilor.

Când este posibil să se planteze iepuri separat de mamăIepuri lunare este de dorit să plece cu iepure. La această vârstă, tractul digestiv al sugarilor începe să se adapteze doar la baza alimentară. În cea de-a 28-a zi, numai iepurii sunt scosi dacă bărbatul a acoperit femeia în ziua următoare după sex.. Acest lucru este necesar pentru ca iepurele să aibă odihnă de 2-3 zile înaintea următoarei așternuturi. În mod normal, creșterea tânără dezvoltată la această vârstă ar trebui să aibă o anumită greutate:

 • rasele de carne-animale - 450-650 g;
 • Pătuț și piei - 350-550g;
 • rase de carne - 500-700g

Crawlerele determină momentul în care să planteze iepurii, pe baza stării lor fizice și a capacității de a mânca alimente solide. În fermele mari, astfel încât copiii mici să nu afecteze productivitatea femeii, a lor reinstalat timp de 30 de zile. În cazul fermelor mijlocii, această procedură se efectuează de obicei în ziua 35. Unii crescători de iepuri, astfel încât bebelușii să devină mai puternici, să-i lase cu mama lor pentru o perioadă mai lungă și să facă numai pentru 40 de zile de viață. Iepurele, care au fost trimiși de la mama lor în ziua 35-40, au un ușor avantaj față de frații lor, luați timp de 28 de zile. Pentru animalele tinere este necesar să se observe că nu se mănâncă prea mult, deoarece este plină de tulburări de stomac.

Mai multe reguli pentru înțărcarea iepurilor dintr-un iepure

Indiferent de termenii de înțărcare, iepurii în primele 10 zile, aciditatea în stomac scade semnificativ. Tractul alimentar al animalelor tinere începe doar să învețe și să se obișnuiască cu hrănirea. Puterea sucului scade, ceea ce poate duce la apariția fenomenelor catarale. Pentru rația și calitatea alimentelor, iepurele trebuie monitorizat cu atenție. Necesară în alimente ar trebui să fie suplimente minerale.

Vaccinări pentru iepureRiscul pierderii de descendenți în momente va scădea dacă în ziua 26-28 după naștere, când copiii trăiesc încă cu mama lor, fă-l vaccinat. Consumul de lapte al mamei, iepurii sunt asigurate împotriva complicațiilor care pot fi cauzate de vaccinare.

Alegerea numărului de zile pentru a planta de la mama de iepuri depinde de tehnica de cultivare și reproducere:

 • planificând să utilizeze uterul de până la 9 ori în 12 luni și să obțină de la urmașii ei aproximativ 60 de capete, iepurii sunt plantați timp de 28-30 de zile;
 • în conformitate cu planul: obținerea a până la 40 de exemplare tinere în timpul fertilizării femeii de 7 ori pe an precipitarea se efectuează timp de 35-36 zile. În acest caz, iepurele este acoperit după sex timp de 15-20 de zile;
 • modul cel mai scump de detașare de la mama copiilor este abandonarea lor în ziua 42-45 după naștere. În acest caz uterul este utilizat doar de 5 ori iar descendenții sunt mai puțini. În acest timp, animalele tinere sunt în cele din urmă recrutate de anticorpi materni și devine din ce în ce mai puternică. Animalele tinere pot fi transferate în condiții de siguranță în hrana general acceptată.

Dorind să obțină cea mai mare creștere în greutate de la fiecare iepure (abordarea broilerului), bebelușii sunt ținute împreună cu mama timp de până la două luni. În același timp, hrănirea animalelor tinere nu urmează modelul obișnuit, dar se adaugă hrana pentru porc. Trebuie să se țină seama de faptul că iepurii broiler nu intră în reproducere, așa că ar trebui să fie castrați cât mai curând posibil, în prealabil, în timpul jigging-ului, împărțind după sex.

Tânărul crește în celule curate și bine dezinfectate. O celulă este plasată nu mai mult de 7 goluri. Este necesar să se asigure acest lucru iepurii puternici și slabi au fost păstrați separat, deoarece cele dintâi sunt împinse din hrana celor din urmă, ceea ce poate duce la moartea acestuia din urmă.

Metode de plantare a iepurilorDupă înțărcare, fiecare familie de iepuri trebuie să aibă un teritoriu celular. Dacă compactarea este inevitabilă - bebelușii din diferite familii sunt plasați în același timp într-o cușcă pentru a evita "greșelile" între "vechii" și "nou-veniții". Dar în acest caz, într-un grup de iepuri tineri, pot exista luptători care sunt izolați în celule separate de restul companiei.

La vârsta de 3-3,5 luni, producătorii viitori sunt determinați. Masculii sunt plantați unul câte unul, femelele sunt două-trei. Următoarele iepuri sunt plasate într-o cușcă pentru două persoane și îngrășate pentru carne.

Metode de jigging

Iepurii pot fi îndepărtați de la iepure în mai multe moduri:

 1. Cu jigging o singură dată i-au pus pe toți copiii să doarmă imediat, când au vârsta de 1,5 luni. În același timp, iepurii obțin un minim de stres, deoarece în această perioadă nu mai au nevoie de lapte de la mama lor, sunt ușor obișnuiți cu alimentele noi. Iepurele este admis copiilor o dată la două zile, dar este posibil să se facă fără o astfel de procedură.
 2. Creeping iepure. Prin această metodă, creșterea tinerilor evită stresul, rămânând în împrejurimile familiare.
 3. Depunerea treptată sau parțială a iepurilor permite copiilor slabi să stea mai mult împreună cu mama lor. La început plantează mai puternice, iar în 2-3 zile - restul. În acest caz, riscul de mastită la iepure este redus, deoarece laptele se îndepărtează treptat.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să hrăniți iepurii rămași fără îngrijirea iepurelui?Cum să hrăniți iepurii rămași fără îngrijirea iepurelui?
Cum de a determina sexul iepurilor: cum să recunoască și să distingăCum de a determina sexul iepurilor: cum să recunoască și să distingă
Cum de a determina sexul unui iepure? Diferențe între iepure și iepureCum de a determina sexul unui iepure? Diferențe între iepure și iepure
Iepuri ca animale de companie: trăsăturile de îngrijire pentru eiIepuri ca animale de companie: trăsăturile de îngrijire pentru ei
Când să planteze iepuri dintr-un iepure, tipurile și calendarul de plantare a animalelor tinereCând să planteze iepuri dintr-un iepure, tipurile și calendarul de plantare a animalelor tinere
De ce un iepure își mănâncă iepurii?De ce un iepure își mănâncă iepurii?
Cum să reproducem iepurii de la naștere la sacrificareCum să reproducem iepurii de la naștere la sacrificare
Cum să hrăniți un iepure fără un iepure: instrucțiuni și recomandăriCum să hrăniți un iepure fără un iepure: instrucțiuni și recomandări
Cine sunt iepurii pufosi angorii și cum să le păstrațiCine sunt iepurii pufosi angorii și cum să le păstrați
Câte zile merge iepurele gravidăCâte zile merge iepurele gravidă
» » Când să semene iepuri de la un iepure
© 2021 amigdas.com