amigdas.com

Cum să reparați o baterie cu șurubelniță

Cum să reparați o baterie cu șurubelnițăLa dispoziția fiecărui om care muncește din greu este un instrument, cum ar fi o șurubelniță fără fir. Domeniul de aplicare al aplicației este foarte extins, iar costul pe piață este destul de accesibil. Cu toate acestea, proprietarii dispozitivului știu că în orice moment se poate opri funcționarea și, în majoritatea cazurilor, se datorează eșecului bateriei. Aceasta nu se referă la relaxare, ci la pierderea proprietăților de calitate, ceea ce face să se gândească la înlocuirea ulterioară a unui element scump.

Nu vă grăbiți să cumpărați o nouă unealtă electrică, deși acest lucru este mult mai eficient și mai rapid. Cu toate acestea, dacă aveți tipurile de surse de alimentare adecvate instalate în șurubelniță, puteți încerca să le restabiliți prin reparații.

Repararea unei baterii cu șurubelniță este o sarcină simplă și accesibilă, astfel încât chiar și un utilizator neexperimentat se poate descurca cu ea. Este suficient să urmați o serie de reguli de bază și să nu ignorați recomandările profesioniștilor.

Tipuri de baterii

În momentul în care se poate produce șurubelnița cu mai multe tipuri de baterii:

 • nichel-cadmiu;
 • nichel-metal hidrură;
 • Li-ion;

În același timp, fiecare tip are propriile sale subtilități.

Litiu-ion

Soiuri de baterii cu șurubelnițăModele litiu-ion se poate lăuda de calitatea construirii de neegalat și de durata maximă de funcționare. În acest sens, nu sunt concurenți corni. Datorită lipsei de memorie, astfel de baterii reprezintă o opțiune ideală de alimentare, totuși acestea au un minus - lipsa funcționării la temperaturi sub zero.

Cu toate acestea, cu utilizarea continuă, apar și alte deficiențe. De exemplu, dacă bateria își pierde viața, începe procesul de descompunere a litiului și, din păcate, nu poate fi prevenită o astfel de reacție.

Nichel-cadmiu

La rândul său nichel-cadmiu diferă comportamentul complet diferit atunci când epuizarea resursei admise. Când data expirării lor se termină, acestea se usucă. Pentru a restabili capacitatea de lucru veche, este suficient să le reumpleți cu o substanță specială. Este adevărat că o astfel de procedură necesită o atenție specială și unele eforturi.

În schimb, este mult mai înțelept să puneți un acumulator nou în baterie. Deseori cauza daunelor este efectul memoriei, care este o lipsă imensă de baterii tip nichel-cadmiu. Pentru a rezolva problema, este necesar să efectuați firmware-ul capacității electrice.

Nichel-metal hidrură

Dacă vorbim despre un alt tip de acumulator pentru o șurubelniță - nichel-metal hidrură, atunci aceste surse de energie nu pot fi restabilite după epuizarea resurselor de lucru. Singura soluție este înlocuirea rapidă a bateriei cu una nouă.

Metoda de încărcare a șocului bateriei șurubelnițeiAvând în vedere opțiunea înlocuirii sursei de alimentare, aceasta va fi indispensabilă pentru toate tipurile de baterii la care este echipat instrumentul. Nu este un secret faptul că în zilele noastre o mare varietate de astfel de produse pot fi găsite în magazine specializate sau pe site-uri online. Puteți cumpăra o baterie bună la un preț accesibil, principalul lucru este să știți ce să ia în considerare atunci când alegeți. Cu toate acestea, în acest caz, veți fi forțat să vă faceți singur un înlocuitor, dar aici ar trebui să luați în considerare câțiva factori.

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să dezasamblați bateria în obiecte mici și să înlocuiți "umplutura" eșuată cu una nouă cumpărată în magazin. Apoi rămâne să se implementeze asamblarea structurii în ordine inversă. Acest tip de lucrări de reparații vor fi luate în considerare în continuare în acest material, dar mai întâi să vorbim despre procedura de restaurare a modelelor de nichel-cadmiu.

Modalități de reparare

Pentru efectul de "memorie" al bateriei unele caracteristici sunt caracteristice, dar esența este de a reduce capacitatea de încărcare cu fiecare conexiune la încărcător. Restaurarea unei singure baterii duce la o recuperare completă a întregii celule.

În prezent, se utilizează o mare varietate de metode de reparații, dar nu toate pot da succesul așteptat. Adesea, problema este rezolvată de o descărcare reutilizabilă, ceea ce înseamnă încărcarea unui element individual și descărcarea unui bec. Când nivelul de încărcare scade la zero, trebuie să fie restaurat. O astfel de acțiune poate fi efectuată până în momentul în care elementul acumulează o capacitate suficientă. Dacă acest lucru nu se întâmplă, trebuie eliminat sau, în termeni simpli, eliminat.

În unele cazuri, ar fi o soluție bună metoda de încărcare. El va deveni o soluție indispensabilă pentru șocul de elemente care nu răspund la măsuri de remediere, alimentarea nu este de 1,2, iar toate cele 12 B. Uneori, această metodă oferă fructe, astfel încât să poată avea loc într-un experiment, înainte de eliberarea finală.

Apropo, există și câteva metode unice de restaurare, care seamănă mai mult cu șamanismul, decât cu ceva profesional. Adevărat, acestea pot fi utilizate numai pe specimene de nichel-cadmiu. Este necesar să puneți elementul în congelator timp de o oră, apoi puneți-l într-o pungă de plastic și bateți-l cu un obiect. Dacă vă pare rău pentru aruncarea detaliilor, atunci de ce nu încercați acest truc?

Aplicarea curentului electric

Metoda, despre care vom vorbi acum, va fi eficientă în cazurile în care sursa de alimentare a încetat să funcționeze în mod normal, dar cea mai neplăcută problema sub formă de uscare nu a avut loc. Dacă toate semnele unui astfel de defect sunt prezente, singura cale de ieșire din situație este achiziționarea unei noi părți.

Cum să reparați bateria cu șurubelnițăPentru a determina starea actuală a bateriilor, este suficient să efectuați un experiment simplu: încercați să le încărcați din priză și apoi să evaluați nivelul de încărcare. Dacă bateria este în general defectă, atunci partea cheie este uscată.

În cazul în care ați reușit să returnați articolul în vechea dvs. viață, acesta va fi un succes uriaș pentru dvs. În ceea ce privește subtilitățile cheie ale unui astfel de proces, acesta constă în aplicarea unui curent electric și a unei tensiuni considerabile, care este susceptibilă la elemente importante ale sursei. Secvența acțiunilor este următoarea:

 • În primul rând, trebuie să dezasamblați complet bateriile și să încărcați toate elementele importante;
 • Apoi conectați încărcătorul la bateriile principale. În acest caz, este mai bine să utilizați un dispozitiv suficient de puternic. De exemplu, puteți utiliza un încărcător auto dacă dispune de regulatoare de tensiune și de curent;
 • Următorul pas este să configurați complet dispozitivul. Nu este un secret faptul că toate tipurile de baterii pentru șurubelnițe au o tensiune de 1,2 V, în timp ce intensitatea curentului este neglijabilă. Este important să se asigure astfel de condiții încât fiecare nod individual să primească tensiunea necesară care depășește valorile inițiale de 3 ori;
 • Acum puteți proceda la încărcare, respectând durata scurtă a unei astfel de proceduri. Este de dorit ca acesta să nu depășească 3-5 secunde;
 • În cele din urmă, rămâne să verificăm schimbările care au apărut cu ajutorul unui multimetru. Dacă dispozitivul indică faptul că totalul este de 1,4 V sau ceva în acest interval, atunci totul sa întâmplat cu succes și puteți începe să vă bucurați. Acum trebuie doar să asamblați bateria în ordine inversă;

Există cazuri în care după reîncărcarea repetată, care este atât de des efectuată de utilizatori neexperimentați, rezultatul așteptat nu se manifestă. În acest caz, singura cale de ieșire din situație va fi achiziționarea unei noi baterii, deoarece cea veche a eșuat pur și simplu.

Înlocuirea bateriei

Cum să înlocuiți o baterie cu șurubelnițăCu încercări independente de a repara o parte deteriorată, mulți oameni au multe dificultăți. Cele mai multe dintre ele sunt legate de demontarea necorespunzătoare a bateriilor, ca urmare a faptului că vin într-o stare defectuoasă.

Având în vedere această caracteristică operațională, unii producători își sigilează sigură bateriile, încercând să prevină o eșec cu atitudinea neglijentă a utilizatorilor. Astfel, acestea exclud posibilitatea de autoreparare, forțând consumatorul să meargă la magazin pentru a cumpăra o nouă parte. Dar o astfel de achiziție poate fi costisitoare.

Acest lucru nu este ciudat, deoarece fiecare brand are propriile obiective de marketing, dar chiar și atunci puteți găsi o soluție bună. Principalul lucru este să înțelegeți că procedura viitoare va lua mult timp și efort. În orice caz, resursa utilizată și respectarea recomandărilor de bază ale profesioniștilor experimentați este justificată de înlocuirea reușită a bateriilor. Deci, înainte de a începe acordați atenție următoarei secvențe de acțiuni:

 • Primul pas este să deschideți bateria și să scoateți bateriile. Înainte ca acest dispozitiv să fie încărcat, rezistând 2-3 ore;
 • Un fier de lipit pentru repararea unei baterii cu șurubelnițăApoi este necesar să se măsoare indicatorii de tensiune pe fiecare element separat și, de asemenea, să se stabilească rezultatul obținut. În cele din urmă, rămâne să conectați sarcina la acestea. Dacă totul se face cu succes, nivelul de încărcare va scădea rapid la zero;
 • Următorul pas este să reacționăm. Având în vedere rezultatul, alegeți acele baterii care au cel mai scăzut nivel de energie. Acestea se caracterizează prin cel mai scăzut potențial de recuperare, astfel încât acestea nu sunt adecvate pentru o funcționare ulterioară;
 • Dacă doriți să găsiți piesele de schimb potrivite, atenție la etichetarea bateriilor. În principiu, căutarea unor baterii mai uzate este opțională. Poate că este logic să cumpărați o nouă baterie;

În îndeplinirea scopului stabilit, nu uitați să țineți cont de nuanțele existente. Dacă le pierzi, va duce la un lanț de consecințe neplăcute și "surprize". Pur și simplu nu puteți asambla elementul într-o singură baterie. Nu uitați că metoda de lipire din fabrică nu este utilizată. În schimb, este utilizată sudarea cu puncte.

Utilizarea unui fier de lipit și distilarea

Întrucât consumatorul mediu nu are suduri la fața locului, singura soluție va fi utilizarea unui fier de lipit regulat. În timp ce efectuați acțiunea, aveți grijă și nu uitați că o supraîncălzire puternică poate dezactiva elementele. Este important să se acorde atenție capacității și tensiunii de ieșire. Dacă nu respectați valoarea admisă, acest lucru va cauza deteriorarea completă a piesei.

Nu uitați să țineți cont de particularitatea distilării. Este mai bine să procedați după inserarea cu succes a elementelor vechi. Poate fi numită o soluție indispensabilă pentru alimentarea cu nichel-cadmiu și efectuată o dată la șase luni ca măsuri preventive. Dacă ați terminat corect, puteți oferi dispozitivului încărcare și descărcare maximă. Este mai bine să efectuați acțiunea în două sau trei recepții.

Reguli de șurubelnițăNu este un secret faptul că multe baterii nichel-cadmiu reacționează prost la reîncărcare fără a epuiza mai întâi încărcătura existentă. Dacă ignorăm recomandările cheie, acest lucru poate provoca dezvoltarea efectului de "memorie".

Dacă observați semne de deteriorare sau epuizare a duratei de viață a bateriei în timpul funcționării șurubelniței, nu vă grăbiți să cumpărați un dispozitiv nou. Chiar și în poziția cea mai lipsită de speranță, puteți găsi multe modalități de restaurare, sporind șansele de reparații reușite. Urmând recomandările cheie ale profesioniștilor cu experiență, puteți rezolva problema la domiciliu. Principalul lucru este să fiți gata să acordați timp și eforturi adecvate acestei probleme.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Modificarea garniturilor în macaraleModificarea garniturilor în macarale
Reparați puncherul cu propriile mâini și folosiți sfaturileReparați puncherul cu propriile mâini și folosiți sfaturile
Încărcarea corectă a bateriei telefonuluiÎncărcarea corectă a bateriei telefonului
Șurubelniță șocantă și rotativă: principiul de funcționare și aplicareaȘurubelniță șocantă și rotativă: principiul de funcționare și aplicarea
Cum se utilizează testerul cu șurubelniță indicatorCum se utilizează testerul cu șurubelniță indicator
Ce șurubelniță să alegeți pentru munca casnicăCe șurubelniță să alegeți pentru munca casnică
Cum sa faci o gheata pentru pescuit cu mainile taleCum sa faci o gheata pentru pescuit cu mainile tale
Șurubelniță: caracteristici de design și modalități de a vă reparaȘurubelniță: caracteristici de design și modalități de a vă repara
Șurubelniță cu o șurubelniță cu mâinile tale: ce dispozitiv să alegiȘurubelniță cu o șurubelniță cu mâinile tale: ce dispozitiv să alegi
Acumulator pentru șurubelniță makitaAcumulator pentru șurubelniță makita
» » Cum să reparați o baterie cu șurubelniță
© 2021 amigdas.com