amigdas.com

Cum se utilizează ață dentară în timpul brațelor: reguli de curățare și sfaturi

Instrucțiuni pentru utilizarea aței dentare în timpul coastelorSistemele de susținere a consoanelor necesită o îngrijire mai atentă a cavității bucale decât de obicei. Pentru igiena cavității orale când purtați brațe, puteți folosi un număr mare de adaptări speciale, dintre care, probabil, cel mai important loc este atașamentul sau ața dentară.

În scopul curățării armăturilor, dentiștii recomandă cu tărie utilizarea de fire speciale destinate exclusiv structurilor ortodontice. Acesta este unul dintre instrumentele existente, care permite manipulări de înaltă calitate pentru a curăța dentiția în toate situațiile de viață.

Nuanțe de duză cu dresuri

Caracteristici de curățare cu dibluriBazându-se pe rezultatele sondajului social, putem spune - aproape jumătate dintre oameni sunt convinși că folosirea aței dentare în timpul terapiei cu bretele poate duce la deteriorarea modelelor. Dar aceasta este o eroare profundă.

În plus, o utilizare rară de ata poate duce la procese inflamatorii în cavitatea bucală și deteriorarea sănătății generale. Să luăm în considerare regulile de bază ale folosirii atelajului dentar, cu ajutorul armăturilor:

 • Utilizarea atașatului este necesară de fiecare dată după masă, indiferent cât de completă a fost masa. Între dinți sunt blocate particulele de alimente, care încep să se descompună deja, după câteva minute, după recepția lor.
 • Dacă o persoană, din orice motiv, este lipsită de posibilitatea de a folosi firul de fiecare dată după masă, este necesar să se limiteze de cel puțin 3 ori în combinație cu alte produse de igienă orală.
 • În timpul curățării, este necesar să se lucreze cu atenție nu numai întreaga suprafață a dinților, ci și spațiul dintre acestea și în spatele elementelor de construcție ortodontică, acordând o atenție specială locurilor greu accesibile și îndepărtate. Această necesitate este că un mediu favorabil pentru dezvoltarea bacteriilor se formează întotdeauna pe suprafața smalțului dintelui și sistemul de colț - această situație agravează numai, menținând restul hranei cu elementele de relief.
 • Curățarea cavității bucale este necesară pentru a efectua mișcări active, dar în același timp destul de netede, astfel încât să nu perturbe integritatea mecanismului terapeutic.

Cum se utilizează ață dentară pentru acolade? În timpul curățării, direcția atașării va depinde de dentiția procesată (inferioară, superioară).

Pe maxilarul superior, ața dentară Conduceți de sus și conduceți ușor, încercând, va curăța cu grijă cavitățile dintre dinți și pe maxilarul inferior va face totul, dimpotrivă - firul pornește de jos și conduce în sus. Această abordare va permite să se realizeze toate locurile greu accesibile ale sistemului și dentiția bine.

Pentru a completa munca depusă, se recomandă diferite tipuri de agent de clătire, care prin acțiunea lor vor elimina complet contaminanții de pe suprafața dinților.

Dacă curățați cavitatea orală, ghidată de toate recomandările de mai sus, va fi posibilă menținerea nu numai a unei înaltă calitate a igienei orale, ci și păstrați albitatea naturală a dinților.

Pentru a aprecia utilizarea aței nu poate decât după înlăturarea sistemului bracket, atunci când observați nu numai o dentiție uniformă, dar și pe deplin sănătoși.

Algoritmul de procedură

Descrierea procedurii de folosire a atei dentare în timpul brațelorPână în prezent, fiecare persoană poate alege metoda de purificare, pe care o place mai mult. Dar este demn de remarcat faptul că fiecare dintre ele are propriile sale avantaje și dezavantaje.

Să ne uităm la tehnica de curățare adecvată, care a fost dezvoltată de Asociația Americană a igienistilor dentari, care a subliniat cele mai eficiente abordări tehnice.

 1. Mai întâi de toate, trebuie să tăiați o cantitate mică de ață dentară. În cele mai multe cazuri, o persoană nu are mai mult de 20 cm de ață. Vârful firului trebuie fixat pe degetul arătător al unei mânere. În plus, lăsând nu mai mult de 2 cm, atașamentul este fixat cu degetul mare și degetul arătător al celeilalte mâini. Pentru a preveni posibilitatea alunecării firului, se recomandă să îl înfășurați în jurul degetului arătător.
 2. Ca direcție, folosim degetele, începând cu rândul superior al dinților, trăgând strâns porțiunea măsurată a firului. În primul rând, trebuie să fie tras sub arcul metalic al construcției ortodontice și apoi adus în cavitatea dintre dinți, efectuând mișcări zig-zag de sus în jos. Se recomandă manipularea cu atenție a unei suprafețe mici sub gingie, acordând prioritate mișcărilor netede, astfel încât să nu se rănească boala parodontală sensibilă.
 3. După curățarea danturii, continuăm să curățăm suprafața fiecărui dinte, stabilind o porțiune a firului pentru fiecare dinte. Pentru a îndepărta eficient placa, firul trebuie să se răspândească în jurul dintelui astfel încât atașamentul să nu fie numai pe spate, ci și pe lateral. Curățarea ar trebui să se facă fără probleme în sus și în jos, procesând zona sub-umedă. Este de remarcat faptul că pentru fiecare dinte este necesar să se ia o nouă secțiune a firului.
 4. După curățarea tuturor dinților danturii, puteți trece la brațele și cavitatea dintre componentele acesteia. Pentru a face acest lucru, segmentul atașatului trebuie adus sub arc metalic și se mișcă ușor de sus în jos, este mutat de la baza unui braț până la baza celui de-al doilea.
 5. La sfârșitul curățării danturii superioare, continuăm până jos, repetând manipulări similare.

Rețineți că utilizarea unui singur segment de ață dentară pentru toți dinții și segmentele este inacceptabilă, deoarece a colectat deja un număr destul de mare de microorganisme patogene.

Ca rezultat, căutați o purificare ineficientă a cavității bucale, care este necesară agent de clătire special.

Recomandări ale dentiștilor

Este posibil să crească semnificativ eficacitatea curățării orale dacă se respectă următoarele recomandări:

 • Sfaturi dentiști îngrijire orală pentru bretelese recomandă ca toate manipulările de curățare să fie efectuate în fața oglinzii, deoarece aveți capacitatea de a urmări mișcarea și direcția atei;
 • Înainte de a utiliza firul, este necesar să curățați bine cavitatea orală cu o periuță de dinți;
 • întinzând o bucată de fir sub arcul designului ortodontic, trebuie să încercați să nu o atingeți, deoarece fibrele firului pot prinde fragmentele sistemului de suport, ducând la ruperea sau deformarea acestuia;
 • merită să ne gândim că costurile de timp pentru curățarea cavității bucale cu bretele sunt mult mai mari decât fără ele;
 • În timpul manipulării, vă recomandăm să nu apăsați suprafața dintelui, altfel puteți răni smalțul;
 • dacă după prima utilizare a atei dentare pe gingii au apărut mici picături de sânge, fără a fi însoțite de durere, atunci nu vă panicați - după câteva zile de recepție a atașului acest fenomen se va opri;
 • Dacă îmbrăcămintea este purtată de către un copil, atunci toate procedurile de igienă trebuie să fie efectuate sub îndrumarea strictă a părinților.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce fel de bretele sunt pentru dinți și cum le punCe fel de bretele sunt pentru dinți și cum le pun
Cât de des trebuie să-mi schimb periuța de dințiCât de des trebuie să-mi schimb periuța de dinți
Cum sa alegi cel mai bun ateu dentar?Cum sa alegi cel mai bun ateu dentar?
Cauze de respirație urâtă și cum să se ocupe de eleCauze de respirație urâtă și cum să se ocupe de ele
Care este diferența dintre ața dentară "oral-bi" și concurenții?Care este diferența dintre ața dentară "oral-bi" și concurenții?
Ce periuță de dinți este mai bună: tipuri și descriereCe periuță de dinți este mai bună: tipuri și descriere
Îngrijirea orală: Reguli de bază și recomandăriÎngrijirea orală: Reguli de bază și recomandări
Cum să utilizați ață dentară pentru a vă peria dinții?Cum să utilizați ață dentară pentru a vă peria dinții?
Ateu dentar ceară: beneficii și utilizăriAteu dentar ceară: beneficii și utilizări
Caracteristici și indicații pentru purtarea de bretele invizibileCaracteristici și indicații pentru purtarea de bretele invizibile
» » Cum se utilizează ață dentară în timpul brațelor: reguli de curățare și sfaturi
© 2021 amigdas.com