amigdas.com

Cum se utilizează testerul cu șurubelniță indicator

Șurubelniță cu indicatorPentru a afla cum să utilizați un tester șurubelniță, știu complet tot poporul, chiar dacă este un instrument destul de simplu, care are o funcționalitate foarte largă și să fie în măsură să ajute într-o varietate de situații: de la instalarea dispozitivelor electrice în panoul de control pentru a verifica funcționarea ieșiri convenționale

.

Domeniul de aplicare

Verificarea baterieiȘurubelniță-indicator, care este numit popular un tester, sau șurubelniță, are un principiu destul de simplu de funcționare și design, dar efectuează una dintre cele mai frecvente funcții care sunt necesare în instalarea electrică - verificarea funcționabilității dispozitivelor sau a rețelei.

De exemplu, este inadecvată utilizarea unui echipament multifuncțional și scump pentru a rezolva o problemă, cum ar fi verificarea funcționării soclului - cu ajutorul unei șurubelnițe indicator, acest lucru se poate face în câteva secunde fără a fi nevoie să dezasamblați dispozitivul. În anumite situații, poate fi necesar să se determine conductorul de fază pentru a conecta echipamentul electric fără riscul de ardere. În acest caz, șurubelnița-tester va fi, de asemenea, cel mai bun asistent.

Principiul de funcționare

Tipuri de șurubelnițe cu indicatorProiectarea șurubelniței include un rezistor și un stinger metalic. Acesta din urmă este necesar pentru alimentarea instrumentului cu electricitate de la firul testat, iar rezistența se transformă în valori sigure parametrii actuali. În lanț, în rolul unui element indicator, după rezistor există o lampă cu LED sau o lampă de neon, care este conectată la capătul mânerului cu un plasture conductiv.

Principiul de funcționare este simplu. Trebuie să fie atașat vârful șurubelniței (sonda) contactul energizat, iar pe mâner la patch este pus un deget. Se dovedește un lanț închis deget-rezistor LED, prin care trecerea curenților convertit duce la o strălucire de o lampă de neon.

Tipuri de șurubelnițe

Acest principiu se află în centrul tuturor testerelor de șurubelnițe. Cu toate acestea, opțiunile lor și numărul de performanță tehnică de astăzi sunt foarte mari:

 1. Samplere simple - aceasta este o șurubelniță cu o compoziție standard a elementelor de lucru, care au fost descrise anterior și o carcasă din plastic goală. Pentru indicarea, ca regulă, se folosesc lămpi cu neon și faza zero este direct persoana care atinge placa de contact. Domeniul de aplicare de utilizare și funcționalitatea un pic șurubelniță limitată de faptul că produsul nu funcționează la o tensiune în rețea mai mică de 60 V. Se determină firul de contact, verificați faza folosind o șurubelniță poate fi, dar pentru a găsi o pauză în lanț - este puțin probabil să reușească.
 2. Testere cu LED-uri. Aceste dispozitive diferă ușor de cele descrise mai sus prin designul lor și, desigur, funcționale. Utilizarea LED-uri ca element de afișare face posibilă verificarea funcționării circuitelor cu o tensiune mai mică de 60 V. Prin urmare, cu acest dispozitiv este posibil să se verifice circuitul electric intern, pentru a determina integritatea rupturilor fir fuzibil. În cazul probelor de acest tip, sunt adesea folosite un tranzistor bipolar și o sursă de alimentare autonomă, datorită cărora este posibilă efectuarea unui test fără contact.
 3. Șurubelnițe universale-testeri au cele mai largi posibilități: "apelarea" rețelelor pentru scurtcircuit, testarea contactului și contactului, indicarea sunetului și a luminii, detectarea întreruperilor lanțului. În plus, acestea au un prag destul de scăzut de răspuns, în detrimentul pe care o șurubelniță poate fi utilizată pentru a configura și repararea AC și DC în transportul, mediul casnic, dispozitive electronice, etc. Principalul dezavantaj - .. Disponibilitatea sursei sale. Dacă bateria este așezată, testerul va fi complet inutil.

Indicator LED universalAlegerea unui dispozitiv specific este direct legată de setul de lucrări care trebuie efectuate cu acesta. Direct în categorii diferența dintre dispozitive este mică - Surubelnitele sunt simple în performanță, prin urmare produsele bugetare în calitate mai puțin acceptă mai scump.

Cum se utilizează un tester simplu

Este necesar să verificați integritatea dispozitivuluiÎn această secțiune vom vorbi despre șurubelnițe simple - indicatoare, în interiorul cărora este o lampă de neon. Firește, ele sunt potrivite pentru sarcinile cele mai elementare - pentru a determina sarcina pe priză sau pentru a găsi conductor de fază în cablu. Pentru a face acest lucru, să ia în mână soclu, astfel încât un deget se potrivesc strâns pe capătul mânerului la pad-ul, iar celelalte degete nu sunt în contact cu soclul de vârf (220V curent merge pe ea).

Șurubelniță cu detecție de tensiuneApoi, sonda este introdusă alternativ în fiecare deschizătură a soclului, care se presupune că este alimentată cu energie. În timpul contactului cu unul dintre ele, indicatorul începe să lumineze. Dacă nu se întâmplă acest lucru, curentul nu intră în soclu.

Datorită pragului ridicat de răspuns, aceste dispozitive nu sunt potrivite pentru mai mult exact "Buzzer". Este necesar să se acorde atenție faptului că joja de măsurare a indicatorului trebuie aplicată numai la una din vene ale cablului sau ale contactelor, deoarece este inadmisibilă închiderea fazei și zero între ele.

Aplicarea LED-urilor cu LED-uri

Necesitatea de a determina faza, zero și împământarea are loc în timpul instalăriiDupă cum am descris mai sus, șurubelnițele cu LED pot suporta modul de testare fără contact. Aceasta înseamnă că persoana care efectuează verificarea nu are nevoie să conecteze un circuit electric cu degetul în interiorul dispozitivului. Acest mod de sensibilitate ridicată face posibilă găsirea de cabluri latente în structurile și pereții ramei foarte convenabil și rapid, pentru a determina prezența stresului pe componente electrice sau cabluri.

Pentru a face acest lucru, trebuie doar să aduceți "călcâiul" obiectului testat - partea din desen sau model în care este aplicat degetul în timpul verificării contactului. Și suficient de des pentru a nu aplica contactul pe fir, ci doar să-l aducă - sensibilitatea dispozitivului este suficientă LED-ul se aprinde. Când căutați prize de fază, trebuie să acționați în același mod ca cel descris în exemplu cu un tester simplu.

Șurubelniță pentru indicatoare SafeLineO versiune non-contact a testului are un mic dezavantaj - șurubelnița poate reacționa la pickup și poate indica tensiunea chiar și în timpul unei pauze în circuit. În LED-uri la modele mai simple există avantaje semnificative - o strălucire strălucitoare, și poate lucra, de asemenea, cu o tensiune mai mică de 60 V. Emisia lămpii de neon este pur și simplu invizibil, în cazul în care este utilizat în aer liber sau într-o cameră bine luminată - este necesar să se ascundă mânerul pentru a determina arde sau nu.

Principiul funcționării testerilor universali

Testerele universale pe principiul aplicării și acțiunii diferă foarte puțin de dispozitivele descrise mai sus. Cu toate acestea, ele sunt cel puțin ca o șurubelniță clasică, dar mai mult termometru electronic. Cele mai avansate dispozitive sunt echipate cu un afișaj digital, unde este afișată valoarea tensiunii. Această funcție este destul de utilă, însă crește costul produsului într-o asemenea măsură încât o alternativă excelentă pentru acești bani va fi un multimetru complet.

În plus față de tabloul de bord, toți testerii universali au un tampon de contact pentru degetul lanțului și un comutator de comutare pentru modurile de funcționare. Pe pahar sunt asemenea moduri:

 • H - modul de contact fără sensibilitate ridicată. Este necesar să căutați urme de cabluri electrice ascunse.
 • L - modul fără contact. În acest caz, indicatorul emite un semnal sonor sau luminos în timpul reacției la câmpul electric (partea de contact este adusă la obiectul testat).
 • Modul O - contact. Lucrări, precum și la dispozitive simple: un deget - pe o platformă de contact, щуп - pe un element conductor de curent.

Este aproape imposibil să spunem exact ce model de tester universal este cel mai bun, totul va depinde de domeniul de aplicare și cerințele.

Testarea diferitelor dispozitive

Metoda de contact

Pentru a cunoaște integritatea circuitului intern al becului, este necesar:

 1. Indicatorul luminos este atașat la borna de intrare a lămpii.
 2. Atașați degetul mâinii la placa de contact a șurubelniței.
 3. Cu cealaltă mână, luați capacul lămpii pentru a închide lanțul între mâini.
 4. Dacă dispozitivul se aprinde, lampa funcționează.

Testerul vă permite să verificați cu ușurință ruperea circuitului intern și starea de funcționare a încălzitorului electric pentru prezența unui corp de defect. În ambele cazuri, este necesar un dispozitiv universal sau LED.

Verificați defalcarea:

 1. Pentru a detecta contactul dispozitivului cu carcasa elementelor care poartă curent, trebuie să-l luați în mână - este sursa de încărcare electrică.
 2. Mâna cea de-a doua ar trebui să ia testerul în așa fel încât un singur deget să fie amplasat pe placa de contact și, la rândul său, să atașeze sonda la bornele încălzitorului.
 3. În timpul unei defecțiuni, circuitul se va închide și aparatul se va aprinde (va arăta faza) - încălzitorul ar trebui să fie schimbat.

Găsirea poziției comutatorului

Toate comutatoarele din casă trebuie în mod implicit să fie într-o astfel de poziție încât este necesar să apăsați partea de sus a cheii pentru a porni și pentru a opri în partea de jos. Din acest motiv, în timpul instalării, apare o situație când cheia trebuie rotită după instalare, deoarece închide circuitul în partea inferioară. Folosind un tester cu șurubelniță, în prealabil "sunând" circuitul, această problemă poate fi evitată.

Metoda fără contact

Șurubelniță pentru căutarea cablurilorDupă instalarea unui candelabru cu mai multe lămpi, trebuie să stabiliți conexiunea corectă. Cu ajutorul unui tester universal, este foarte ușor să faceți acest lucru - trebuie să comutați dispozitivul în modul dorit (H sau L) și să-l aduceți la candela pornit.

Dacă după asta sună semnal sonor, și lumina corespunzătoare se aprinde, există un câmp electric în apropierea lămpii, respectiv firele sunt conectate incorect la conductorul de fază comun. Dacă totul se face în conformitate cu cerințele de siguranță, indicatorul va funcționa numai atunci când indicatorul luminos este aprins.

Determinarea site-ului de tăiere

În timpul alimentării cu energie a aparatelor electrice cu ajutorul unui cablu prelungitor, apare o situație când rețeaua este evidentă, dar nu se cunoaște exact unde se află. Dacă soclul este în stare de funcționare, trebuie să verificați cablul prelungitor și dispozitivul pentru a fi deschis. Pentru a face acest lucru, este necesar să porniți aparatul în rețea și să transportați testerul pe întreaga lungime a circuitului în modul L. În zona în care aparatul nu răspunde la prezența unui câmp electric, a avut loc o întrerupere.

Dacă nu se găsește o defecțiune peste tot, este necesar să efectuați procedura din nou prin rotirea conectorului în comutator astfel încât curentul să treacă prin celălalt miez de cablu. Dacă ruperea nu este găsită în acest caz, problema trebuie căutată direct în instrument.

Verificarea stării de sănătate a indicatorului

Înainte de a utiliza un tester cu șurubelniță, trebuie să verificați performanța și integritatea acestuia. Acest lucru va depinde atât de acuratețea indicațiilor, cât și de siguranța persoanei care utilizează dispozitivul.

Mai întâi de toate, trebuie să acordați atenție integrității cazului - dacă corpul este cioplit, crăpat și deteriorat, apoi înlocuiți testerul. Noul cost redus va costa, iar consecințele șocului electric pot fi foarte grave.

Sunet șurubelnițăVerificați soclul pentru lucrul indicatorului, care este tensionat sau închis de mâinile lanțului interior (un deget este aplicat pe furtun, iar celălalt pe "călcâie"). Dacă indicatorul nu se aprinde, este posibil să existe o varietate de motive. Cele mai frecvente sunt bateriile vechi. Pentru a le schimba, toată lumea se va descurca. Este necesar să deșurubați corpul dispozitivului, să schimbați bateria într-una nouă și să colectați în aceeași ordine. Nu uitați că bateria este instalată cu polaritatea corectă, altfel șurubelnița nu va funcționa.

Dacă cauza eșecului nu este bateria, reparația este recomandată numai din cauza interesului sportiv - este mult mai ușor să achiziționați un tester nou. O excepție este situația când ați acumulat un arsenal de șurubelnițe rupte, de la care puteți asambla singur produsul de lucru. Fiți mereu atenți în timpul lucrului cu aparatele și sistemele electrice. Mai bine, de câteva ori, verificați lent rezultatele măsurătorilor, mai degrabă decât obțineți un șoc electric.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să măsurați rezistența la pământ și să verificați prizeleCum să măsurați rezistența la pământ și să verificați prizele
Cum de a testa un triac folosind un testerCum de a testa un triac folosind un tester
Cum să sunăm cablurile și cablul cu un multimetruCum să sunăm cablurile și cablul cu un multimetru
Cum să alegeți multimetrul digital analogic și digitalCum să alegeți multimetrul digital analogic și digital
Cum să dezasamblați corespunzător un fier de uz casnicCum să dezasamblați corespunzător un fier de uz casnic
Cum să verificați capacitatea bateriei cu un multimetruCum să verificați capacitatea bateriei cu un multimetru
Cum se măsoară rezistența, sunați circuitul cu un ohmmetruCum se măsoară rezistența, sunați circuitul cu un ohmmetru
Caracteristici de testare a tranzistorului cu un multimetru fără evacuareCaracteristici de testare a tranzistorului cu un multimetru fără evacuare
Testarea treptată a celor zece într-o mașină de spălat cu un multimetruTestarea treptată a celor zece într-o mașină de spălat cu un multimetru
Ce șurubelniță să alegeți pentru munca casnicăCe șurubelniță să alegeți pentru munca casnică
» » Cum se utilizează testerul cu șurubelniță indicator
© 2021 amigdas.com