amigdas.com

Tratamentul cu albine: beneficii, contraindicații, rețete populare

Caracteristicile tratamentului cu albinelePuțini oameni știu că există un fel de tratament în care se folosește veninul de albine. Această procedură se numește apiterapie. Este o mare parte a medicinei. Tratamentul cu venin de albine nu înseamnă numai mușcăturile lor, deoarece tratamentul este folosit și pentru miere, propolis și ceară.

În antichitate, mierea era considerată un medicament, chiar vândut oficial într-o farmacie, iar diferiți doctori au prescris prescripții bazate pe această substanță în cazul diferitelor boli. În 1959, veninul de albine a fost recunoscut oficial în medicină grație deciziei Ministerului Sănătății al URSS. Și universitățile medicale chiar au început să antreneze specialiști în domeniul apiterapiei.

Zen de albine

Descrierea proprietăților veninului de albineÎn cursul tratamentului cu apiterapie, o albină care mușcă o persoană moare, dând în același timp substanțe utile. Și ce este atât de util pentru o înțepătură de albine? Insectul este un fel de seringă naturală, care este umplută cu un medicament de vindecare, care nu are analog.

Veninul de albine conține mai mult de 50 de componente. Împreună, acest lucru oferă un efect curativ. Un efect pozitiv este posibil datorită unui set de acizi speciali, precum și a oligoelementelor, a mineralelor, a proteinelor, a aminoacizilor, a seturilor de carbohidrați și a peptidelor unice.

Toate acestea sunt conținute în veninul de albine. Vânatul de albine este nume științific - apitoxină. Această substanță este produsă în secreția glandei albine. În glande există opt zecimi dintr-un miligram de otravă. Dar compoziția este întotdeauna diferită. Depinde de hrana albinei, precum și de vârsta ei.

Venoa din albine poate provoca iritarea mucoasei, tuse și strănut. Otrava este folosită de insecte pentru protecție, motiv pentru care poate provoca dureri severe, edem și, de asemenea, hiperemie. Prin urmare, această substanță este necesară fi foarte atent.

Componente chimice utile ale veninului de albine

 1. Componentele componentelor veninului de albineCompoziția chimică a otravei este foarte complicată. Principala componentă a otrăvii, care este de 50% - melittin. Această substanță are proprietăți bactericide care afectează agenții patogeni. Această substanță are și proprietăți antiinflamatorii.
 2. Adolapinei. Această substanță este superioară rezistenței la morfină și opiu, dă un astfel de efect anestezic puternic.
 3. Apaminei. Substanța are un efect tonic bun pentru organism, poate stimula bine circulația sângelui, precum și metabolismul. Totuși, cu ajutorul apaminului este posibilă scăderea nivelului colesterolului rău și creșterea coagulării sângelui.
 4. Kardiopeptidy. Au un efect benefic asupra vaselor, precum și asupra inimii omului.
 5. Diferiți acizi, precum și histamina, care sunt conținute în veninul de albine, sunt capabile să dilueze vasele de sânge, precum și scăderea tensiunii arteriale.
 6. Acetilcolina poate trata probleme de paralizie.

Oamenii de stiinta au dovedit ca enzimele continute in otravirea albinelor se pot manifesta de 30 de ori mai activ decat diferitele componente ale veninului de sarpe. Dar veninul de albine există o doză letală, care este de 2,5 mg pe 1 kg de greutate pentru adulți. Aceasta înseamnă că, dacă o persoană care cântărește 65 kg musca de 650 de ori, va fi fatală. Vânatul de albine este apreciat de faptul că el are un efect curativ și elimină cauza bolii, nu doar simptomele.

Ce poate vindeca veninul?

Efectele benefice ale veninului de albine asupra tratamentului sistemului nervos, precum și asupra bolilor sistemului musculo-scheletal ale omului. Datorită apiterapiei, sunt tratate următoarele boli:

 • Descrierea bolilor care tratează veninul de albinegută;
 • paleolitica;
 • sciatică;
 • hernie vertebrală;
 • dureri de spate;
 • artroza;
 • prostatita.

Și, de asemenea, există informații că veninul de albine poate ajuta pentru a forma o structură nouă a cartilajului. Oamenii de stiinta au observat ca oamenii care sufera de probleme cu discurile de hernie, veninul de albine sunt foarte utile.

A fost observată o îmbunătățire a stării pacienților care suferă de boli vasculare și cardiace. Datorită veninului de albine, puteți pentru a vindeca aritmia, angină pectorală, precum și un accident vascular cerebral. Un alt venin de albine este utilizat pentru a trata astfel de patologii:

 1. Scleroza multiplă.
 2. Varice.
 3. Astenie.
 4. Tromboflebita.

Și, de asemenea, această substanță ajută la simptomele îmbătrânirii, probleme în zona genitală, bronșită și multe alte boli.

Contraindicații

Contraindicații pentru tratamentul veninului de albineFiecare procedură are o parte negativă. Se întâmplă și la tratamentul de către albine daune și avantaje sau beneficii. Este necesar să se știe că nu toți oamenii sunt venin de albine util, precum și tratamentul cu intepaturi de albine. Există anumite contraindicații.

2% din populația planetei noastre este absolut contraindicativă de a folosi ca venin de tratament al albinelor și mușcăturile lor, deoarece acest lucru poate dăuna sănătății. Înainte de a aplica această terapie vătămarea și beneficiile trebuie luate în considerare. Și în nici un caz nu ar trebui să te duci la un specialist neexperimentat, care poate doar agrava simptomele din cauza o muscatura de albine și otrava.

Apiterapia este interzisa:

 • copiii cu vârsta sub 14 ani;
 • femeile gravide, precum și cele care hrănesc copilul cu un sân;
 • persoanele care au diabet zaharat de tip 1;
 • cei care suferă de hepatită, ciroză, icter mecanic;
 • persoanele care suferă de boli de sânge;
 • cu tuberculoză în orice etapă;
 • persoanele care suferă de tulburări psihice și psihosomatice;
 • cu boală de rinichi și glandă suprarenală;
 • persoanele alergice la albine.

Înainte de a trece procedura, nu pot fi consumate: băuturi spirtoase, ceai puternic, citrice, ciocolată, căpșuni. Și, de asemenea, câteva zile este imposibil să vizitați o saună sau o baie și să vă supraîncărcați cu încărcături fizice. Nu puteți mânca mult înainte de vizita medicului.

biotestare

Metodă de efectuare a unui test biologic pentru veninul de albineÎnainte de începerea tratamentului cu veninul de albine, precum și tratamentul cu intepaturi de albine la domiciliu, este necesar să se efectueze o biotestare. După apiterapie, poate exista o funcționare defectuoasă în organism.

Otrăviri cauzate de venin de albine vărsături și greață, reducerea presiunii, precum și amețeli, confuzie, severitate la nivelul membrelor și bătăi neregulate ale inimii. În cele mai dificile situații, există o comă.

De aceea, pentru ca rezultatele să aibă doar un efect bun, trebuie să aveți încredere în specialistul dvs. care a studiat corectitudinea procedurii și, de asemenea, va fi în măsură să ofere, dacă este necesar, asistență calificată.

Pentru a efectua o biotestare, medicul va pune albinele pe zona lombară sau toracică. Când mușcă albinele, stingerul se va retrage după 10 secunde și apoi medicul va observa reacția pe parcursul zilei următoare.

După ce va fi necesar să efectueze o altă biotestă. Dar de data aceasta intepatura va fi indepartata de la 1, apoi de la 2, si dupa 10 minute. Dacă în toate cazurile organismul reacționează corect, nu va exista umflături și dureri severe, atunci puteți începe tratamentul cu venin de albine.

Tratamentul articulațiilor, osteocondrozei și durerilor de spate

Descrierea metodelor de tratare a spatelui, osteocondrozei și articulațiilor de către albineCu ajutorul veninului de albine, articulațiile pot fi tratate. Albinele sunt plasate în zona articulațiilor bolnave. Dacă pacientul suferă de hipertensiune arterială, atunci în acest caz, albinele sunt plantate în apropierea coloanei vertebrale cervicale. În cazul tratamentului osteocondrozei, albina este plasată de-a lungul coloanei vertebrale. În cazul în care venele varicoase sunt puse pe vene.

Este necesar să se știe că acest tratament va fi utilizat minim 56 de albine. Numărul maxim de vară este de 200 de insecte, iar iarna - 250, deoarece albinele de iarnă nu sunt la fel de active. Persoana se va obișnui, treptat, la senzațiile dureroase, care vor dura 20 de secunde, după acest loc al mușcăturii musculare.

Când sesiunea este terminată, pacientul simțiți slăbiciune, letargie, pot apărea temperaturi și umflături. Este mai bine să participi la proceduri în după-amiaza, ca să nu mai treci la treabă. Un astfel de tratament este de dorit să fie efectuat de două ori pe an. Efectul va dura șase luni.

Zen de albine va ajuta sa scapi de dureri articulare. Când otrava intră în sânge, va exista o expansiune a vaselor de sânge, sângele va fi saturat cu oxigen și va veni la locul inflamat. Este necesar să treceți mai multe cursuri. Apiterapia este de asemenea foarte eficientă în tratamentul herniilor intervertebrale.

Albinele vor fi aplicate în locurile unde se schimbă coloana vertebrală. Tratamentul spatelui se va face astfel: albina va fi luată cu pensete, se va pune pe partea bolnavă a corpului, de îndată ce îl mușcă pe persoană, apoi sting va pleca înăuntru pentru o anumită perioadă, otravă va ieși din sac, după care stingerul se va retrage din corp.

În primul rând, pacientul va simți o senzație de arsură, umflare se întâmplă, dar după 10 minute de toate aceste sentimente vor fi înlocuite cu un sentiment foarte plăcut de căldură, precum și pacientul va simți relaxarea musculară și durere dispar. Apitoxina este foarte bine să facă față efectelor inflamatorii. Se elimină rapid inflamația în rădăcinile nervoase.

Cu aceasta, durerea dispare, după un timp va restabili mobilitatea coloanei vertebrale. Circulația în coloană vertebrală va deveni mult mai activă, iar cartilajul intervertebral va deveni elastic. Și, de asemenea, va exista un efect de încălzire, spasmele muschilor coloanei vertebrale vor dispărea. Această metodă de tratament va fi utilă pentru întregul corp.

Zona de albine nu provoacă efecte secundare ale medicamentelor. Acesta este motivul pentru care metoda apiterapiei este atât de valoroasă și eficientă.

Utilizarea ceară de albine

Caracteristici și proprietăți ale albinelorDurata de viață a albinelor este foarte mică. Albinele care mor în mod natural în timpul verii sunt cele mai utile. Albinele de iarnă, care sunt alimentate de sirop, își vor pierde calitățile pozitive.

În nici un caz nu pot fi folosite albine, care a murit de boală sau otrăvire cu substanțe chimice. Este necesar să se utilizeze albine proaspete, uscate, proaspete și, de asemenea, să nu aibă un miros neplăcut. Scoicile sunt cernute, uscate la o temperatura de 45 de grade. Trebuie să fie depozitat într-o încăpere bine aerisită.

Valoarea lui

Podmore secret de bun este faptul că corpurile de albine sunt bogate în vitamine și substanțe care sunt capabile să anestezieze, reduce inflamatia, pentru a îmbunătăți sistemul imunitar al persoanei.

Podmore este foarte valoros:

 • Chitină, care are acțiune antivirală, precum și acțiune antibacteriană.
 • Melanina, care are un efect bactericid și este de asemenea capabilă să îndepărteze metalele grele și să le protejeze de razele ultraviolete.
 • Chitosan, care are un efect pozitiv și accelerat asupra vindecării organismului. Și, de asemenea, există o îmbunătățire a sistemului endocrin și nervos al omului.

Pentru a înțelege ce boli pot fi vindecate albine uscate, trebuie să înțelegeți că chitosanul, în combinație cu melanina poate avea un efect bun asupra tractului gastro-intestinal, organismul scapa de placi de colesterol si de cheaguri de sânge.

Tinctura din

Utilizarea ceară de albine din ceara de albine pentru tratarea bolilorDacă folosiți tinctura din matretă, puteți simți o activitate crescută, un sentiment de vivacitate a spiritului și a corpului.

Tincturile au un efect benefic asupra sistemului imunitar și a vaselor creierului uman. Tinctura de albine posedă multe proprietăți utile.

În medicina populară se utilizează pentru a trata astfel de boli:

 1. Infecții virale respiratorii. Aveți nevoie de o lingură de masă de submarin, care a fost tocată înainte, se toarnă un pahar de vodcă, insistă o lună. În prima săptămână, această soluție trebuie agitată zilnic. Când trece săptămâna, trebuie făcută o dată timp de 3 zile.
 2. Arsuri, precum și răni. Lingura trebuie plasată într-o mașină de spălat cafea și transformată într-o pulbere și apoi adăugată la miere sau ceară.
 3. Adenomul prostatei. Podmore trebuie să fie turnat cu alcool și să insiste timp de 3 săptămâni, după filtrare. Înainte de a folosi alimente, beți o lingură la intervale de 12 ore. Un astfel de tratament trebuie continuat o lună.
 4. Alergie. Albinele ar trebui să fie umplut într-o sticlă opacă, după ce se toarnă 70% alcool și insistă timp de 10 zile. Apoi, este necesar să se efectueze o bună filtrare.
 5. Diabet zaharat. Totul se pregătește conform rețetei clasice. Tinctura este utilizată pentru 15 picături după masă.
 6. Presiune crescută. Podmore ar trebui să fie turnat cu vodcă și să insiste timp de 2 săptămâni, după care este bine să tensiunea. Luați tinctură de 20 de picături. Uneori este posibil să se sporească efectul prin adăugarea de propolis.
 7. Obezitatea. Proceduri pentru a petrece 3 săptămâni. Infuzie ar trebui să beți o lingură pe stomacul gol de 2 ori pe zi. Apoi, trebuie să faceți o odihnă de două luni de la medicament și apoi puteți repeta cursul din nou.

Tratamentul prostatitei

Descrierea modului de tratare a prostatitei cu albineleDatorită veninului de albine, medicii au învățat să trateze foarte bine prostatita. Este necesar să se aplice tinctura din albine alcoolului. Se prepară din două linguri de albine uscate, sfărâmate anterior într-un măcinător de cafea, precum și sticle de vodcă.

Infuzați acest bulion timp de 2 sau 3 săptămâni într-o cameră întunecată. În fiecare zi, trebuie să agitați lichidul de două sau de trei ori. După aceea, dați medicamentul și îl turnați într-un recipient închis, apoi puneți-l în frigider. Perioada de valabilitate poate fi de trei luni. Această perfuzie trebuie utilizată zilnic De 1-3 ori pe zi pentru un stomac plin.

Este necesar să începeți cu două sau trei picături, dar după câteva picături crește în funcție de vârstă. Adică, 50 de picături trebuie luate dacă persoana are 50 de ani. Poate fi diluat cu apă și miere.

Tratamentul se efectuează de la un an și jumătate până la două luni. Și, de asemenea, puteți utiliza supă, recenzii despre ele sunt foarte bune, deoarece elimină inflamația și glanda prostatică scade în dimensiune. Evacuarea urinei este normalizată. Și operațiunea este complet inutilă. Pentru a face un astfel de decoct, trebuie să utilizați mai multe linguri de asfalt, precum și jumătate de litru de apă. Amestecul trebuie adus la fierbere, după care soluția trebuie ținută la căldură foarte scăzută timp de 2 ore. Apoi puteți răci supa și o puteți filtra.

Este mai bine să preparați porții mici, deoarece bulionul se va deteriora după 3 zile. Luați-o necesară o lingură în formă caldă de 2 ori pe zi. Este mai bine să folosiți decoctul înainte de a mânca și spălați cu apă și miere. Un astfel de tratament la domiciliu trebuie urmat într-o lună. Al doilea curs nu ar trebui să aibă loc decât după șase luni.

După cum vedem, veninul de albine a avut o mulțime de proprietăți medicinale, și, de asemenea, foarte bine pe corpul uman afectează tratamentul cu albine. Dar este necesar ca aceste proceduri să fie efectuate sub supravegherea unui specialist bun.

Medicul va putea observa exact dozele, precum și standardele sanitare. Și nu uitați că toate remediile populare sunt necesare mai întâi consultați medicul dumneavoastră. Nu se auto-medichează.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Compoziția veninului de albine: beneficiile și efectele negative ale apitoxineiCompoziția veninului de albine: beneficiile și efectele negative ale apitoxinei
Descrierea veninului de albine: beneficiu și răuDescrierea veninului de albine: beneficiu și rău
Caracteristicile vieții unei albine negre (albastre)Caracteristicile vieții unei albine negre (albastre)
Cum fac albinele de miere miere?Cum fac albinele de miere miere?
Faceți o capcană pentru albine cu propriile mâiniFaceți o capcană pentru albine cu propriile mâini
Cum să faci o capcană pentru albine cu mâinile taleCum să faci o capcană pentru albine cu mâinile tale
Dragostea - cum și pentru ceea ce face de fapt albineleDragostea - cum și pentru ceea ce face de fapt albinele
Rase de albine: descriere și fotografii ale celor mai populare rase de albineRase de albine: descriere și fotografii ale celor mai populare rase de albine
Care este nevoia de retragere artificială a albinelor regine?Care este nevoia de retragere artificială a albinelor regine?
Vor fi cărțile de vis răspunsul la întrebarea despre ceea ce oamenii visează despre albine?Vor fi cărțile de vis răspunsul la întrebarea despre ceea ce oamenii visează despre albine?
» » Tratamentul cu albine: beneficii, contraindicații, rețete populare
© 2021 amigdas.com