amigdas.com

Pastă de dinți cu fluorură: vătămare și beneficii

Pasta de dinti cu fluorCât de des oamenii își curăță dinții?

Cel mai probabil, după cum era de așteptat, nu mai mult de două ori pe zi. Și majoritatea nu se gândesc nici măcar la ce este făcută pasta de dinți. Aproape oamenii nu citesc compoziția, care este indicată pe cutia cu ambalajul.

Se crede că pasta de dinți cu fluorură are un bun efect preventiv împotriva dezvoltării cariilor.

Din copilărie, mulți au auzit despre beneficiile fluorului pentru dinți, dar mulți nu știu despre calitățile reale ale acestei substanțe. De fapt, în cantități mici, fluorura pentru dinți nu este periculoasă și chiar utilă, dar cantitatea excesivă poate duce la consecințe neplăcute pentru întregul corp și pentru dinți, în general.

Fapte uimitoare

Au fost efectuate mai multe teste pe animale, rezultatele lor ar putea dovedi neurotoxicitatea fluorurilor, care afectează abilitatea de a-și aminti, de a vorbi, de a gândi. Cu alte cuvinte, fluorura de sodiu contribuie la o deteriorare semnificativă a intelectului.

La un moment dat, acei medici care doreau să le spună societății despre pericolele legate de fluor, au fost închiși, ridiculizați, concediați. Toate din cauza faptului că în societate această substanță a fost poziționată ca fiind cea mai utilă. Și nimeni nu a distrus stereotipul creat. În ultimele decenii, au apărut o serie de lucrări care descriu în detaliu nocivitatea fluorurii de sodiu, chiar și atunci când este utilizată într-o doză acceptabilă.

O mulțime de fluor este în cele mai faimoase paste, care sunt adesea publicate pe televizor. Consumatorii au început să cumpere complet nu din cauza avantajelor uriașe. Doar în fiecare zi oamenii de pe ecran au auzit minciuni publicate. Aceasta este doar o simplă mișcare de marketing.

 • În timpul gestației fătului în abdomenul femeii, halogenul are un impact negativ asupra dezvoltării genetice a copilului.
 • În timpul cercetării sa dovedit că fluorura de sodiu poate duce la apariția cancerului osos.

Fluorură de sodiu în pasta de dinți: avantaje și dezavantaje

Fluorură de sodiu în pasta de dințiFluorul este un element mineral de origine naturală, care aparține clasei de halogeni. În condiții naturale, această substanță este un gaz diatomic. În cantități mici se află în apă potabilă și anumite alimente.

Fluorura este un ion de fluor. Fluorurile sunt compuși de origine anorganică și organică care conțin fluor.

În ciuda naturii lor naturale, acești compuși sunt considerați toxici. Pentru o doză letală sunt necesare 3-6 grame de fluorură.

În pasta cu fluor este exact această cantitate de substanță chimică, ceea ce este suficient pentru a provoca vătămări semnificative pentru sănătatea copilului, dacă aplicați imediat o sticlă întreagă de pastă. Compoziția acestui agent conține o concentrație crescută a substanței, spre deosebire de cantitatea din mediul natural.

Care este efectul general de fluor asupra corpului?

Ce efect are fluorul asupra dinților?Această substanță este foarte necesară pentru corpul uman, deoarece:

 • normalizează creșterea părului;
 • participă la dezvoltarea scheletului;
 • participă activ la multe reacții biochimice;
 • intareste placa de unghii;
 • intareste sistemul imunitar al organismului;
 • stimulează circulația sângelui;
 • nu permite osteoporoza;
 • este responsabil pentru ieșirea din corp a sărurilor metalice;
 • asigură întreținerea preventivă împotriva cariilor și a unei parodontoze;
 • inhibă activitatea microflorei patogene.

Efecte asupra țesuturilor dentare

Efectul principal al fluorului asupra stării smalțului și dinților:

 • halogenul în timpul remineralizării ajută smalțul;
 • datorită concentrației acestei substanțe asupra dinților adulților, apare un strat puternic de smalț;
 • în stadiul de dezvoltare a dinților bebelușului la copii, fluorura este concentrată în țesuturile dentare rezultate, ceea ce contribuie la crearea unui strat puternic de email.

După masă, o persoană începe să producă saliva, care conține acizi, ceea ce duce la demineralizare. Datorită acestui proces, suprafața dintelui nu are fosfor și calciu. Pentru a restabili echilibrul necesar, tratamentul cu fluorură este necesar pentru a activa procesul de remineralizare pentru a compensa lipsa substanțelor pierdute.

Fluorul are tExpunerea oxigenului la microorganisme patogene, care au dus la apariția unei acidități ridicate în cavitatea bucală. Microelementul natural le otrăvește, prin urmare, fără a permite procesul de demineralizare.

Din păcate, fluorurile sunt atât de otrăvitoare încât acționează într-o manieră otrăvitoare, atât asupra microflorei patogene, cât și asupra altor celule ale corpului uman.

Ce poate fi amenințat de o lipsă de oligoelement?

Primele simptome care vorbesc despre lipsa de fluor în corpul uman:

 • frecventa cariei dentare;
 • chelie sau pierderea puternica a parului;
 • osteoporoza;
 • starea proastă a unghiilor, a oaselor.

Lipsa halogenului pot amenința probleme semnificative pentru starea sănătății umane. Pentru început, începe să reflecteze asupra țesutului osos, devine destul de fragil. Pacienții încep de multe ori să obțină fracturi, unghiile dobândesc o anumită nuanță galbenă și se estompează, gingiile sângerau și se rănesc, dinții se scurg. În lipsa acestui element, fierul este slab absorbit, ceea ce poate duce la apariția unei anemii severe.

Cantitate excesivă în organism

Sumă excesivă această substanță chimică poate provoca cu ușurință o reacție negativă a corpului. Principalele complicații:

 • tulburări în funcționarea glandelor paratiroide și tiroide;
 • deformarea semnificativă a țesutului osos;
 • schimbarea culorii emailului;
 • încălcarea proceselor de schimb;
 • instabilitatea sistemului nervos.

Exces de fluoruri este considerată una dintre principalele cauze ale cancerului. Dozarea lor în zona de 3 grame provoacă intoxicații foarte puternice, iar atunci când este depășită la 5 grame, poate duce la deces. Acest lucru se poate întâmpla ca urmare a ingerării periodice a produselor care conțin fluor, iar fluorura în pasta de dinți nu este o excepție.

Rezultatele studiilor privind beneficiile și răul

Efectele fluorului asupra dințilorÎntre beneficiu și rău pe care fluorura îl poate aduce pe dinți și întregul corp ca întreg, există o graniță complet nesemnificativă. Unii doctori spun asta cantitatea excesivă a acestei substanțe este chiar mai dăunătoare decât lipsa acesteia în organism.

Din acest motiv, anumiți oameni de știință nu consideră că este necesară producerea fluorizării apei.

Fanii acestei substanțe chimice sunt convinși de avantajele sale foarte mari. Ele asigură acest element particular nu permite apariția cariilor la adulți și copii. De îndată ce conținutul său în organism devine insuficient, apare imediat un număr mare de probleme de sănătate.

Dar mulți oameni de știință și profesori care au fost implicați într-un studiu aprofundat al acestei probleme sunt de acord în opinia comună că aceste două puncte de vedere sunt adevărul principal.

În timpul studiului sa constatat că acum 20 de ani fluoridarea apei nu a avut o importanță mică. Această perioadă este caracterizată de un conținut insuficient al acestei substanțe pe planetă. De aceea, nevoia unui organism a fost simțită acut în el. Dar până acum, totul este complet diferit.

Datorită dezvoltării producției industriale, fluorul este suficient de pretutindeni: în sol, aer, alimente, apă. Anumite regiuni pot fi definite literalmente ca otrăvite de fluoruri.

Pasta de dinți cu fluorură: periculoasă sau nu?

Pasta de dinți periculoasă cu fluorură este periculoasăDin publicitatea de televiziune puteți auzi zilnic despre Utilizarea extraordinară a pastei de dinți cu adăugarea de fluor. Din acest punct de vedere, acest lucru este adevărat, deoarece această substanță joacă un rol important în prevenirea leziunilor cariilor. În plus, suprimă apariția unei microflore dureroase în cavitatea bucală și are un efect de întărire asupra suprafeței smalțului.

În aceste scopuri, numai o cantitate mică din acest element natural trebuie să fie conținută în pastă.

Principalele avantaje ale acestei paste:

 • metabolismul crescut;
 • proprietate antiseptică;
 • îndepărtarea plăcii bacteriene;
 • activarea glandelor salivare.

De ce, în acest caz, pasta pentru copii nu conține fluor, deoarece este atât de necesară în dezvoltarea dinților? Toate datorită faptului că corpul se înrăutățește, se formează toate sistemele vitale necesare. Și o cantitate excesivă de fluorură poate provoca rezistență la organism.

Care este pericolul produselor care conțin fluor? Acest element natural se găsește nu numai în pasta de dinți, ci și în diferite produse. 3 miligrame pe zi este doza zilnică acest element. După ce bea câțiva litri de apă potabilă obișnuită, doza zilnică este deja în organism.

Atunci când este depășit semnificativ, atunci pot produce intoxicatii. Deoarece pasta fara continutul acestei substante este aleasa de acei oameni care beau cantitatea necesara de apa, mananca produse naturale si conduc un stil de viata corect.

Fluorurile tind să se acumuleze în țesuturi și smalț. După creșterea dozei necesare, poate începe să se dezvolte un proces distructiv numit fluoroză. Semnele principale ale acestei boli sunt formarea de pete albe și puncte pe suprafața dinților. Astfel, se produce distrugerea treptată a smalțului.

În acest moment oamenii primesc fluorură dintr-o varietate de surse. Prin urmare, încă o dată pentru a cumpăra o pastă specială cu conținutul acestei substanțe, nu este nevoie. Deoarece excesul de fluor din dinți poate amenința complicații semnificative pentru starea coroanei, dentinei și smalțului.

Dacă este nevoie să se întărească dentina, smalțul și gingiile, atunci este de dorit să se utilizeze fonduri care conțin alte substanțe naturale care au proprietăți utile. Cum ar fi menta, propolis, frunze de arbore de ceai sau musetel.

Există vreun beneficiu din fluoridare?

Pasta de dinți cu fluor este utilăAtunci când practică tratamentul dinților cu fluor la intervale regulate, acest lucru poate duce la un efect negativ - afectarea întregului corp de țesut osos, precum și distrugerea smalțului.

Principalele caracteristici ale acestor stări sunt:

 • fragilitatea oaselor;
 • anemie;
 • compactarea ligamentelor;
 • pierderea rapidă în greutate;
 • slabă flexibilitate comună.

Este necesar să se aducă o atenție deosebită persoanelor care au un diagnostic de diabet zaharat.

Există mai multe indicații medicale pentru fluorizarea dinților. Principala este contracararea apariției leziunilor carioase, datorită toxicității clarificate a fluorului în raport cu bacteriile patogene.

Este destul de rar ca o persoană să determine lipsa de halogen și în acest caz această procedură va fi utilă pentru completarea ei. Cel mai important lucru nu este să uităm că totul are nevoie de o măsură.

Cum sa eliminati fluorura din organism?

În timpul primelor simptome ale suprapunerii substanței, este necesar să se limiteze aportul acesteia la alimente. O etapă importantă în tratamentul intoxicației este determinarea cantității de compuși de fluor în apa de la robinet și în organism. În timpul apariției simptomelor de fluoroză la copii, înlocuiți pasta de dinți.

Cum altfel poate fi eliminata fluorura din organism? Se poate lega perfect preparatele de calciu (lactat și gluconat), numite de un medic aflat sub controlul unui test de sânge. Intoxicarea trebuie tratată numai în spital, sub supravegherea medicilor.

Ce altceva ar trebui să știu?

Utilizarea locală a produselor care conțin fluor, ca regulă, în sine nu poartă pericol. Folosind o pastă care conține fluor, trebuie să clătiți bine gura după ce ați curățat dinții și nu înghițiți nici măcar o cantitate mică de produs. Înainte de a utiliza această pastă, este mai bine să efectuați teste pentru definirea intoleranței individuale această substanță pentru a preveni alergiile și consecințele grave.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce înseamnă dungile de pe tuburile de pastă de dinți?Ce înseamnă dungile de pe tuburile de pastă de dinți?
Rating-ul bunurilor de albire dintiRating-ul bunurilor de albire dinti
Pasta de dinți `colgate`. Componența remedierii și a variantelor salePasta de dinți `colgate`. Componența remedierii și a variantelor sale
Remineralizarea dinților la domiciliu: indicațiiRemineralizarea dinților la domiciliu: indicații
Pasta de dinți pentru copii: tipuri și descrierePasta de dinți pentru copii: tipuri și descriere
Cea mai bună pastă de dinți pentru dinții sensibiliCea mai bună pastă de dinți pentru dinții sensibili
Ce ingrediente ar trebui să facă parte din cea mai bună pastă de dințiCe ingrediente ar trebui să facă parte din cea mai bună pastă de dinți
Președinte pastă de dinți: tipuri și descrierePreședinte pastă de dinți: tipuri și descriere
Manualul utilizatorului Glister Amway - pastă de dinți amwayManualul utilizatorului Glister Amway - pastă de dinți amway
Ateu dentar ceară: beneficii și utilizăriAteu dentar ceară: beneficii și utilizări
» » Pastă de dinți cu fluorură: vătămare și beneficii
© 2021 amigdas.com