amigdas.com

Cum se utilizează nivelul apei: avantajele și complexitatea

Nivelul apeiAproape fiecare persoană mai devreme sau mai târziu în viața sa întâlnește într-un fel sau altul cu lucrările de reparații și construcții. Cine ca client, și care - executorul. Dar toată lumea înțelege că calitatea muncii depinde de respectarea strictă a orizontalității.

În curte se află nivelul fundației, nivelul cărămizilor nu numai pentru construcția unei case rezidențiale, dar și pentru clădirile agricole, garduri și alte structuri. În interior, atunci toate nivelele de podele și plafoane trebuie să fie perfect uniforme.

Beneficiile nivelului apei

În acest scop, nivelurile clădirilor. Ele vin în următoarele forme:

  • cu laser;
  • Pipe;
  • cu bule;
  • apă.

Cea mai simplă în funcțiune și cel mai bugetar este nivelul apei. Este un nivel hidraulic, este un spirit.

Acest instrument este cel mai fiabil și ușor de utilizat, în timp ce oferă cele mai exacte și stabile rezultate. Vă permite chiar să aliniați obiectele aflate la distanțe mari, în camere diferite sau în general în colț. Este în valoare de un astfel de dispozitiv este ieftin, iar indicațiile sunt foarte precise și stabile. În plus, a face tu singur este foarte simplu.

Legile fizicii în construcții

Lucrul cu nivelul cu mâinile taleLegea lui Pascal cu privire la comunicarea vaselor, familiară de noi de la banca școlii, este principiul muncii la nivelul apei. Nivelul duzei este un tub flexibil transparent, cu baloane de plastic la capetele marcate cu marcaje. Aceste baloane sunt vase de control, iar poziția apei determină nivelul relativ la orizont. Dacă nivelul lichidului la ambele capete este același, atunci obiectele sunt la aceeași înălțime.

Unde să obțineți nivelul apei? Da, în orice magazin de construcții. Dar maestrul care respectă auto-respectul nu va refuza să facă el însuși. Pentru a face acest lucru, trebuie să cumpărați doar un furtun transparent cu lungimea corespunzătoare. Flacoanele pot fi înlocuite cu seringi de unică folosință.

Lungimea tubului depinde de obiectul reparării și variază de la 2 metri la 30. Dacă este o cameră mică, de exemplu o baie, atunci va fi suficientă 6-8 metri. Pentru a lucra în case particulare în care există hale mari, este posibil să aveți nevoie de o lungime de 20 de metri sau mai mult. Nu este recomandat să luați un furtun foarte lung, deoarece acesta poate fi strâns, îndoit, interferat și rezultatele pot fi distorsionate. Prea scurtă poate cădea. Lungimea optimă, când furtunul coboară liber pe perete și se află liber pe podea. De asemenea, diametrul poate varia de la 5 mm la 2 cm. Dar nu merită să luați unul foarte mic. Este necesar să alegeți cea mai potrivită variantă.

Pregătirea pentru utilizare

Nivelul apei - mai puțin familiar, dar din acest instrument nu mai puțin utilDeși nivelul hidraulic este foarte simplu în funcționare, este nevoie de îngrijire și atenție. Înainte de începerea lucrului, este necesară o pregătire, și anume: trecerea prin soluția cu săpun tub pentru a scăpa de lichidul uleios din interior, a cărui prezență poate distorsiona performanța. Apoi umpleți sistemul cu apă. Lichidul poate fi colorat cu orice culoare alimentară sau mangan pentru obținerea celui mai bun rezultat al măsurării. Alternativ, se folosește apă fiartă sau distilată. Pentru funcționarea la temperaturi negative, utilizați un lichid fără îngheț.

Turnarea apei direct de la robinet nu este recomandată, deoarece pot exista multe bule de aer. Există două modalități de umplere a furtunului:

  1. Strângeți apa într-o găleată și puneți-o pe un deal (în mod optim 2 metri). În partea de jos a găleții puneți un capăt al nivelului, iar prin al doilea trageți apa astfel încât să curgă liber.
  2. Un capăt cu becul ar trebui să fie coborât la sol cât mai scăzut posibil și introduceți pâlnia în orificiul pâlniei și turnați apă în sistem în mod egal din pană.

După aceea, verificați tuburile pentru aer. Pentru a face acest lucru, pliați tubul în jumătate cu capetele în sus, apăsați-le unul împotriva celuilalt, apăsați ușor pe tuburi - bulele de aer se vor ridica după acest efect și vor ieși încet pe drumul lor.

Cum se utilizează nivelul hidraulic

Cum se utilizează nivelul apei? Toate lucrările cu nivelul hidraulic se realizează împreună cu un partener. Mai întâi linia principală de referință este bătută, care este o linie orizontală de-a lungul perimetrului camerei, la o altitudine de 0,9-1 m. Pentru a face acest lucru, veți avea nevoie de un alt fir de colorare, creion, bandă.

Nivelul hidraulic: dispozitivLucrările se desfășoară în următoarea ordine. Mai întâi puneți primul punct (se numește punctul de referință): faceți o marcare cu un creion și fixați indicatorul nivelului hidraulic. Apoi, partenerul merge la locul în care ar trebui să existe un alt punct și își pune capăt tubului. Când apa se calmează, prima persoană îi spune partenerului cum să-și coboare sau să-și ridice capătul astfel încât marca să coincidă cu nivelul apei la nivel. Puneți un punct pe perete. Este recomandabil să faceți mai multe puncte pe fiecare perete. Următoarele note sunt făcute pe acest principiu. Și ele sunt făcute din primul punct de referință.

Toate semnele trebuie conectate cu o riglă de construcție sau cu un fir vopsit. Linia de sfârșit trebuie să coincidă cu primul punct.

Folosind o bandă și o riglă, tragem linii perpendiculare în jos și până la distanța necesară. Acestea vor fi nivelele de podea și tavan. Procedând astfel, găsiți mai întâi punctul zero al podelei și apoi plafonul. În următoarea cameră, semnele sunt transferate de la primul punct de referință.

Dificultăți de utilizare

Cum de a stabili nivelul podelei într-un apartament pe cont propriuCu toate avantajele sale, nivelul hidraulic are dezavantaje și dificultăți. Se pot distinge următoarele:

  • lucrați numai în plan orizontal (nu este potrivit pentru alinierea verticală);
  • lucrezi cu un partener (poți să-l faci singur, dar va dura mai mult timp și mai mult efort);
  • umplerea tubului cu lichid (un tub mai lung este mai dificil de umplut cu apă).

Dar, indiferent de ce, nivelul hidraulic este foarte practic, precis și corect. Acești maeștri l-au apreciat mult timp.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Care este nivelul: descrierea și descriereaCare este nivelul: descrierea și descrierea
Cum de a alege un nivel al bulei de construcție: o descriere a speciilorCum de a alege un nivel al bulei de construcție: o descriere a speciilor
Sfaturi pentru alegerea înălțimii standard a tavanului într-un apartamentSfaturi pentru alegerea înălțimii standard a tavanului într-un apartament
Cum se utilizează nivelul laseruluiCum se utilizează nivelul laserului
Folosind un nivel cu o tijă și obținând măsurători exacteFolosind un nivel cu o tijă și obținând măsurători exacte
Clip video despre construirea unei fundații cu propriile mâiniClip video despre construirea unei fundații cu propriile mâini
Cum de a crea o fundație de susținere-coloană cu videoclipul propriilor mâiniCum de a crea o fundație de susținere-coloană cu videoclipul propriilor mâini
Cum se instalează șuruburile fotoCum se instalează șuruburile foto
Instrucțiuni pas cu pas despre cum să ridici casa cu o mufă cu mâinile taleInstrucțiuni pas cu pas despre cum să ridici casa cu o mufă cu mâinile tale
Cum să faci plafoane suspendate din carton de gips cu mâinile taleCum să faci plafoane suspendate din carton de gips cu mâinile tale
» » Cum se utilizează nivelul apei: avantajele și complexitatea
© 2021 amigdas.com