amigdas.com

Stapler de mobilier: cum se utilizează și cum se alege cel potrivit

Cum de a alege un capsator de mobilierAtunci când apare întrebarea despre mobila peretyazhke în casă sau despre efectuarea altor manipulări care necesită fixarea rapidă a unor părți de obiecte care constau din materiale moi, capsatorul de construcție vine la salvare.

Staplerul pentru mobilier este un instrument versatil, cu multe modificări. Cu acest dispozitiv convenabil, aveți posibilitatea să coaseți rapid două materiale echivalente sau să efectuați o serie de alte operații de construcție.

Principiul de bază al muncii Dispozitivul constă în cusătura operativă a materialului cu ajutorul unor capse robuste. Datorită confortului utilizării unui capsator de construcție, lucrările sunt efectuate mult mai repede, iar aspectul produsului reparate este cel mai estetic.

Tipuri de capsatoare de construcții

Există mai multe tipuri de dispozitive de bază care diferă nu numai prin caracteristicile lor tehnice, ci și prin natura specifică a sarcinilor efectuate.

Manual sau mecanic

Care sunt modelele de capsatoare?Cea mai simplă și mai convenabilă metodă de manipulare este manuală sau, așa cum se mai numește, capsator mecanic. Are dimensiuni relativ mici, greutate redusă și cost redus. Pentru a utiliza dispozitivul este necesar să exersați mult efort fizic, pentru a vă asigura că piesele au fost fixate, este necesar să apăsați un mâner special cu un resort încorporat. Este elementul principal al capsatorului manual, prin care diferitele piese de mobilier sunt cusute împreună.

Acest tip de dispozitiv este cel mai potrivit pentru sarcini simple de uz casnic pentru mobilierul din casă. Este foarte dificil să folosiți instrumentul pentru o perioadă lungă de timp, de la apăsarea frecventă a mânerului cu ajutorul unui arc, puteți obosi repede și este nevoie de mult timp pentru a efectua o cantitate mare de lucru. În acest fel, Acest tip de instrument va fi bun pentru lucrări minore în cazul în care este necesar să fixați țesătura moale pentru tapițerie cu lemn nețesut.

electric

Caracteristicile folosirii capsatoarelorDacă este necesară o tapițerie profesională mobilierul, experții folosesc întotdeauna un capsator electric. Acest tip de instrument este perfect potrivit pentru executarea rapidă a volumelor mari de lucru. Există un capsator pentru mobilier exclusiv din rețea prin conectarea la o priză sau la bateria atașată. Și, deși nu este nevoie de efort pentru a lucra cu acest dispozitiv, acesta are și alte neajunsuri.

De exemplu, un capsator electric are un grad relativ scăzut de impact și are o rată slabă de incendiu. Mai mult decât atât, acest tip de dispozitiv, în comparație cu capsatoarele mecanice, nu reușește foarte repede datorită supraîncălzirii frecvente. Uneltele moderne au un indicator încorporat, care arată cât de multe capse rămân în interiorul dispozitivului, care este foarte convenabil în procesul de lucru.

pneumatic

Unde se utilizează capsatorul?Cele mai puternice și cele mai eficiente sunt instrumentele pneumatice. Ele sunt utilizate în producția de mobilier în masă. Instrumentul pneumatic se distinge prin durabilitatea, fiabilitatea, viteza ridicată de cusut și caracterul practic. Pentru a utiliza acest tip de dispozitiv Prezența unui compresor este întotdeauna necesară, deoarece principiul principal de funcționare se bazează pe alimentarea aerului comprimat sub presiune foarte înaltă. Capsatorul pneumatic este capabil să efectueze cantități imense de lucru în cel mai scurt timp.

Acest instrument este folosit nu numai pentru strângerea de mobilier, ci și în alte zone de reparații sau construcții. Cu toate acestea, pentru uz casnic opțiunea ideală va fi un capsator de mână pentru mobilier.

Domeniul de aplicare

Cu acest instrument unic puteți obține rezultate foarte bune în procesul de realizare a unor lucrări precum:

 • Exemplu de capsator de mobilierasamblare de calitate a cutiilor și a cadrelor de ambalare;
 • draparea mobilierului;
 • cusatura perforațiilor;
 • instalarea izolațiilor, membranelor și straturilor de acoperire puternice;
 • fixarea diferitelor detalii structurale și tapițarea mobilierului;
 • Cu ajutorul unui capsator, puteți fixa ferm covoarele;
 • Ideal pentru coaserea grinzilor;
 • cablare;
 • este posibilă realizarea fețelor diferitelor suprafețe;
 • Cu ajutorul unui capsator puteți atașa tablouri sau pânze la cadrele din lemn;
 • potrivite pentru instalarea șindrilelor din bitum și material de acoperire;
 • Cu acest instrument, puteți atașa bile speciale de geam la ramele de ferestre;
 • datorită utilizării dispozitivului, este posibilă consolidarea unei serii sau a unei serii;
 • asamblarea excelentă a pardoselilor din lemn tăiat;
 • Capsatorul se poate uni cu fermitate cu cadrele materialelor din tablă ușoară, de exemplu placaj, plăci aglomerate, folie, OSB, tablă;
 • și multe altele.

Pentru muncă simplă capsatorul manual este ideal, în timp ce pentru volume mari este mai bine să alegeți o versiune electrică sau pneumatică a dispozitivului.

avantaje

Instrumentul are o serie de avantaje incontestabile, indiferent de tipul de capsator folosit:

 • Cum de a alege un capsatorFiabilitate și grad înalt de siguranță în procesul de lucru cu scula.
 • Datorită utilizării unui capsator, puteți să economisiți în mod semnificativ energia și timpul în procesul de reparație sau strângere a mobilierului, precum și în efectuarea altor lucrări specifice de reparații și lucrări de construcție.
 • Confortul este că puteți lucra pe dispozitiv numai cu o singură mână.
 • Dispozitivul, indiferent de tipul acestuia, este ușor de utilizat. Adică nu aveți nevoie de aptitudini speciale atunci când lucrați cu un capsator.
 • Toate riscurile asociate probabilității deteriorării mecanice a produsului la care este aplicat dispozitivul sunt reduse la minimum.
 • Montarea cu capsator necesită mult mai puțin timp decât lucrul cu unghiile și un ciocan.
 • La capsarea cu scula, puteti folosi diferite tipuri de material.
 • Atunci când este folosit în mod corespunzător, aparatul poate funcționa mult timp fără întrerupere.
 • Datorită forței de impact puternice, piesa de prelucrat rămâne întotdeauna în forma sa originală.
 • Instrumentul este foarte multifuncțional, deoarece nu numai capse, dar și unghii sau șuruburi pot fi folosite ca consumabile pentru diferite modele de capsatoare.
 • Materialele pentru coaserea produselor nu sunt supuse coroziunii.
 • Instrumentul poate fi folosit chiar și în locuri greu accesibile.

Trebuie remarcat că pentru nevoile gospodăriei, trebuie să alegeți întotdeauna un dispozitiv mecanic. Este ușor de utilizat și menținut și, important, are un cost accesibil.

Cum de a alege un capsator de mobilier

O mare varietate de tipuri diferite și modificări ale capsatoarelor pot perturba permanent consumatorul nesatisfăcător. Prin urmare, pentru a alege dispozitivul potrivit, trebuie să respectați anumite reguli.

 • Caracteristicile capsatoarelorPrimul lucru pe care trebuie să-l faceți este să determinați scopul pentru care este achiziționat instrumentul. Dacă este planificat să fie folosit rar și în scopuri casnice, cea mai bună opțiune este un capsator manual. În cazul în care sarcina principală - frecvente de performanță a lucrărilor de reparații, atunci ar trebui să cumpere un model electric sau pe baterie. Cu toate acestea, pentru producția de masă în magazinele de mobilă, modelele pneumatice de capsatoare sunt cele mai potrivite.
 • În plus, este necesar să se știe exact în ce condiții se planifică utilizarea dispozitivului - în camere închise sau pe stradă. Un capsator mecanic este universal, deoarece poate funcționa fără o rețea, ceea ce nu se poate spune despre versiunea electronică a dispozitivului. În caz contrar, dispozitivul electronic va trebui pur și simplu să cumpere o baterie separată.
 • Un capsator de mobilier pentru nevoile gospodăriei trebuie selectat astfel încât să aibă o carcasă demontabilă. Acest lucru este necesar pentru a putea dezasambla și curăța instrumentul de resturi și, dacă este necesar, pentru a remedia problemele minore.
 • Ar trebui să vă uitați atent la materialul corpului sculei - ar trebui să fie puternic și în același timp destul de ușor. Prin urmare, cel mai bine este să acordați preferință modelelor moderne fabricate din lumină și aliaje puternice.
 • De asemenea, va fi inutil să se acorde atenție cantității de materiale consumabile (capse) din cușca dispozitivului. Cu cât acest parametru este mai mare, cu atât mai mult va fi posibil să lucrați cu un capsator fără reîncărcare.
 • Fiabilitatea magazinului, unde trebuie consumate consumabile, implică modul de introducere a capselor în cușcă. Cel mai bine este să selectați un instrument din care materialul consumabil să fie pur și simplu introdus în cușcă și să nu îl împingeți cu el. De asemenea, trebuie să verificați cât de sigură se închide magazinul într-o stare complet încărcată.
 • Transparența magazinului, unde vor fi introduse consumabilele. Acest lucru este foarte convenabil, deoarece vă permite să controlați întotdeauna numărul de capse rămas și, dacă este necesar, să umpleți cutia în timp.
 • Când este planificată o utilizare frecventă și prelungită a dispozitivului, versiunea manuală a capsatorului ar trebui să fie aruncată în favoarea dispozitivului electronic. Motivul este că utilizarea prelungită a dispozitivului mecanic poate duce la oboseală rapidă și la alte inconveniente.
 • Dimensiunile și mobilitatea dispozitivului au, de asemenea, importanță. Ar trebui să alegeți un dispozitiv a cărui funcționalitate nu va depinde de factori externi (prezența electricității, prize în apropiere, etc.).
 • Cum de a alege un capsatorPentru lucrări permanente cu materiale foarte groase și dense, un capsator mecanic nu mai este potrivit. Alegerea în acest caz ar trebui să se încadreze pe dispozitivul electronic.
 • Nu toate dispozitivele sunt echipate cu o astfel de funcție utilă, cum ar fi controlul de putere al impactului. Datorită acestei funcții, este ușor să reglați forța impactului capsatorului în funcție de tipul de material care urmează să fie cusut.
 • O valoare importantă pentru funcționarea dispozitivului este acuratețea curbelor produse. Prin urmare, pentru a obține rezultatul cel mai precis, este necesar să selectați modele cu vârf îngust.
 • Pentru a evita lipsa accidentală a suportului în timpul funcționării, ar trebui să selectați un instrument cu un stub încorporat pe mâner.
 • Ei bine, și că instrumentul nu alunecă puternic în mână, este necesar să selectați dispozitivul cu mânerul cauciucat.
 • Lungimea capselor. Rezistența la impact va depinde în mod direct de acest parametru. Prin urmare, este mai bine să alegeți dispozitivul care are o lungime admisibilă de capse de la 4 la 14 mm în fișa tehnică. Și cu cât este mai mare acest parametru, cu atât mai bine.

Având în vedere toate caracteristicile dispozitivului, puteți face o alegere competentă în favoarea modelului care va fi cel mai potrivit pentru nevoile curente.

Capsator de construcții: cum se utilizează

Utilizarea dispozitivului este suficient de simplă. Principalul lucru este să respectați toate regulile privind încărcarea capsatorului:

 • Descrierea capsatoarelorMai întâi puneți scula pe siguranța.
 • După aceea, clapa amplasată pe spatele dispozitivului ar trebui să fie aruncată - există un canal special pentru introducerea capselor.
 • De acolo, scoateți tija, echipată cu un resort.
 • Se ia un bloc de capse, rotit de partea din spate direct pe mânerul dispozitivului, după care unitatea este introdusă direct în canelură.
 • Apoi bara întinsă se întoarce din nou la locul său. Datorită acesteia, clemele sunt fixate ferm în interiorul dispozitivului.
 • În final, este necesară închiderea frunzei până când se aude un clic caracteristic.
 • După ce instrumentul este încărcat cu bretele, acesta poate fi folosit în siguranță. Pentru a conecta materialul necesar, trebuie să luați un capsator și să apăsați ferm în zona în care trebuie să conduceți capsele.
 • Acționați rapid și încrezător. Prin urmare, fără a scoate dispozitivul de la suprafață, ar trebui să apăsați declanșatorul de mai multe ori - o pârghie specială. Și dacă procedura a avut succes, puteți să auziți sunetele caracteristice și să vedeți cum staplele cu ciocanul sunt în locul potrivit.
 • După efectuarea lucrărilor, este necesar să puneți o siguranță pe mâner - aceasta va ajuta la evitarea acționării spontane a capsatorului.

Orice maestru poate efectua manipulări cu ajutorul acestui instrument și nu este necesar să se perfecționeze abilitățile în acest sens. Principalul lucru este să încărcați în mod corespunzător clipul capsatorului, după care puteți ajunge în siguranță la muncă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa dati o baie cu mobilier din IkeaCum sa dati o baie cu mobilier din Ikea
Cum să faci un jig de mobilăCum să faci un jig de mobilă
Cum de a alege un capsator de papetărie?Cum de a alege un capsator de papetărie?
Faceți o canapea de colț cu propriile mâini: desene, sfaturi utile, schemeFaceți o canapea de colț cu propriile mâini: desene, sfaturi utile, scheme
Caracteristicile instalației de ridicare a gazului pe dulapul de bucătărieCaracteristicile instalației de ridicare a gazului pe dulapul de bucătărie
Cum sa faci si sa asezi o canapea pat cu mainile taleCum sa faci si sa asezi o canapea pat cu mainile tale
Cele mai bune idei pentru a face mobila din lemn cu mâinile taleCele mai bune idei pentru a face mobila din lemn cu mâinile tale
Cum sa faci blind-uri si jaluzele cu mainile taleCum sa faci blind-uri si jaluzele cu mainile tale
Gabioni cu mâinile lor: un decor unic al zonei de recreereGabioni cu mâinile lor: un decor unic al zonei de recreere
Mobilă pentru paleți cu mâinile tale: a doua viață a paletuluiMobilă pentru paleți cu mâinile tale: a doua viață a paletului
» » Stapler de mobilier: cum se utilizează și cum se alege cel potrivit
© 2021 amigdas.com