amigdas.com

Descrierea și caracteristicile structurii de ouă a păsărilor

Structura Ouă Kur;Oul purtat de pasăre are o structură complexă și este împărțită într-un ovul

, care arată ca un ou alimentelor și fertilizat, din care prin incubare se formează pui. Diferitele tipuri de păsări au ouă similare, diferența constând în mărimea și proporționalitatea cantitativă a componentelor interne.

Conceptul general al ouălui unei păsări

Descrierea și caracteristicile structurii de ouă a păsărilorDe obicei, ouăle de pui au o formă ovală, alungită, de aceea au primit al doilea nume de ovocite. Cu toate acestea, există specii de păsări care zidărie în cuiburi sau găuri. În acest caz, forma lor poate fi rotundă. Dimensiunea ovocitelor depinde de parametrii păsărilor. Cu toate acestea, există excepții, iar indivizii prezintă ovocite de dimensiuni mai mari, ca procent din volumul corpului lor. În acest caz, tinerii cresc mai mult adaptate existenței literalmente din primele zile ale vieții, decât puii de pui, ai căror puii sunt absolut neajutorați la naștere.

Cel mai mare este așezat de struțul african, a cărui greutate de ovocite este de 1% din greutatea corporală a păsării. La colibri 6%.

Formarea ovocitelor în pui începe în ovar și apoi continuă în oviduct. Creșterea constantă a ouălor acumulează substanțe nutritive care formează gălbenușul. Aproximativ o dată la 24 de ore, începe mișcarea de-a lungul oviductului. Mutarea lângă glande, în jurul ei se formează constant, proteina pe care o secretează.

Deplasând-o, gălbenușul este în locul unde se formează partea subconștientă. În partea de jos a oviductului există un departament în care oul rămâne timp de 19 ore. Este aici ca să iasă. O oră mai târziu, începe un nou proces de legare în ovar.

Caracteristicile structurii de ouă a păsărilor

Păsările sălbatice au coaste pe ouăle. Ele sunt necesare pentru a menține integritatea în timpul aterizării păsărilor în zonele montane pe spațiul limitat al cuiburilor lor. Astfel de nervuri pot întări semnificativ suprafața ovocitelor, care pot rezista la presiuni de până la 40 kg pe cm pătrate. Pentru comparație, puiul poate rezista la o încărcătură de cel mult două.

De la suprafață, ovocitul poate fi neted sau dur. Culoarea depinde de modul de viață al păsării. Pentru carnea de pui, albul este caracteristic. Păsările care dau zidărie pe pământ au o culoare care coincide cu fundalul locului de depunere. Formarea de culoare are loc în oviduct.

Structura unui ou de pui

Structura oului este foarte complexă, datorită faptului că spațiul închis este o capsulă pentru nașterea unei noi vieți și este necesară respectarea exactă toți parametrii de temperatură și alți parametri. Aici sunt create aceleași condiții ca mamiferele care se dezvoltă în uterul mamei.

Constă din straturi:

 • Descrierea structurii oului pasărelorCojocul. În clădire - acesta este stratul cel mai dens. Baza sa este carbonat de calciu. În plus, în compoziție sunt incluse apă și unele substanțe organice. Această cochilie servește drept protecție împotriva condițiilor externe. Deteriorarea acestuia duce la moartea fătului.
 • Structura unui ou într-o găină are două cochilii. Între ei sunt strâns legate și aderă bine la o coajă tare. În zona părții obtuzive a ouălor, ele se deplasează separat, creând posibilitatea evacuării gazelor, dar nu lichide.
 • Funciculul. Acesta este un fel de cordon ombilical pentru gălbenuș. Datorită acestei structuri, gălbenușul își păstrează poziția în centru.
 • Proteine. Este conceput pentru a separa gălbenușul de coajă. De asemenea, constă din straturi. Interiorul, sub forma unui lapidar, înconjoară gălbenușul. Alte clase sunt atașate la coajă sub coajă, ceea ce împiedică scoaterea gălbenușului. Între ele este o proteină lichidă. Compoziția sa include apă, aproximativ 80%, 1% carbohidrați și 10% proteine. Grasimile nu sunt deloc prezente. Compoziția proteinei este similară cu gălbenușul, dar este foarte diferită în proporție. În ea există vitaminele B. Proteina are de asemenea o funcție protectoare, deoarece enzima lizozimă conținută în ea permite dizolvarea microorganismelor nedorite.
 • Gălbenuș. În structura unui ou de pui, acesta este elementul principal. Gâtul sau deutoplasma constă din boabe sau plăci care sunt amestecate într-o singură masă. Aceasta include toate substanțele care sunt necesare pentru dezvoltarea corpului. Cantitatea de gălbenuș poate fi mică sau ridicată. În al doilea caz, se formează în jurul nucleului oocitului. La sfârșitul ciclului de formare a oocitului de pui, are în componența sa o varietate de substanțe minerale, precum și acidul ribonucleic și pigmenții.
 • Disc de epicentru de embrioni. Este în partea de sus a formei pete roșcate.
 • O cameră pentru aer. Este, de asemenea, în partea superioară a oului. Această alimentare cu oxigen este necesară pentru a asigura respirația puii înainte de a apărea.
 • Cuticule. Locația se află pe spate. Nu permite trecerea gazelor. În absența sa, oul se poate deteriora.

Componente chimice ale ouălor de pui

Ouă de păsări și constituenții acestoraPrin caracteristicile chimice, un ou de pui este un set de elemente valoroase. Acest spațiu de coajă închis include în compoziția sa toate substanțele necesare pentru dezvoltarea unui nou organism. Oul de pasăre este asimilat de o persoană cu 97%, în timp ce vitaminele grupelor: A, B, E, aminoacizii necesari intră în organism într-o proporție ideală. Conținutul caloric al ouălor este de cel mult 17%, astfel încât acestea sunt aplicabile în timpul dietei. Ovocitele conțin 19 aminoacizi. Zece dintre ele sunt de neînlocuit. Deci, ele sunt numite pentru că astfel de substanțe nu sunt formate în organism și pot fi obținute numai cu alimente consumate.

Proteina este o componentă esențială a corpului uman, deoarece are capacitatea de a se descompune în aminoacizi importanți care sunt necesari pentru funcționarea normală a mușchilor umani și a creierului.

Galbenusul este semnificativ mai caloric decât proteina și include un număr mare de grăsimi și acizi grași.

Acizii grași pot fi:

 • saturate;
 • mononesaturate;
 • polinesaturat.

Prezența unei substanțe de colesterol în gălbenușul de pasăre nu afectează creșterea procentului său în sângele unei persoane.

Foarte util pentru coajă. Conținutul de calciu în el atinge două grame și se asimilează cu 93%. Înainte de ao lua, trebuie să o radeți bine, astfel încât să nu mai rămână granule mari. Coaja trebuie să fie proaspătă, deoarece laptele își pierde calitățile.

Opinia privind beneficiile ouălor brute este oarecum exagerată. Proteina conține un element de antitripa, astfel încât proteina nu se supune hidrolisului. În acest sens, digestia în corpul uman este dificilă. Proteina brută conține avidină, care are capacitatea de a lega vitaminele. Ouă crude periculoase și microfloră sub formă de bacterii de Salmonella, care pot fi conținute în pori.

Oul pasarilor este un sistem inchis unic. Natura avea grijă ca viitoarea pui să trăiască în condiții ideale și nu avea nevoie de nimic înainte de a se naște.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Bird înghiți. Cum arată și ce mănâncăBird înghiți. Cum arată și ce mănâncă
Ce păsări în natură aduc puii în timpul iernii și de ceCe păsări în natură aduc puii în timpul iernii și de ce
Bird Turako: descriere și tipuri de bananeideBird Turako: descriere și tipuri de bananeide
Câți vrăbii trăiesc și motivele principale pentru moartea lorCâți vrăbii trăiesc și motivele principale pentru moartea lor
Pasărea de cormoran este mare - fotografiile, habitatul, reproducereaPasărea de cormoran este mare - fotografiile, habitatul, reproducerea
Puii Hercules: trăsăturile rasei, avantajele și dezavantajelePuii Hercules: trăsăturile rasei, avantajele și dezavantajele
Care pasăre este oul albastruCare pasăre este oul albastru
Bird pentru păsări și iepuriBird pentru păsări și iepuri
Habitat și aspectul păsărilorHabitat și aspectul păsărilor
Instrucțiunea aplicării tromoxinei pentru păsări?Instrucțiunea aplicării tromoxinei pentru păsări?
» » Descrierea și caracteristicile structurii de ouă a păsărilor
© 2021 amigdas.com