amigdas.com

Gheare monter pentru alpinism pe stâlpi

Gheare pentru alpinismPentru a produce lucrări la stalpii de înaltă altitudine, sunt necesare gheare pentru a urca poliuri. Acest lucru vă permite să nu utilizați platforme de ridicare pentru a vă ridica la punctul dorit. Ghearele pentru instalarea electrică permit asigurarea siguranței electricilor și reducerea costurilor de exploatare. În acest articol, vom lua în considerare ghearele de montaj, blocurile de monstru pentru beton și alte soiuri de echipament necesar.

Montaj gheară de construcție

Monterozurile și structurile similare sunt compuse din părți de oțel care sunt situate într-un semicerc sau perpendicular, precum și spini care vă permit să vă lipiți de suprafața coloanei. Se alătură unei platforme speciale pentru picioare, în care există benzi pentru fixarea muncitorului de oprire. Pentru al menține într-o poziție verticală, setul include curele și o leșie care împiedică căderea unei persoane în momentul în care un fir este alunecat sau căzut. Cu toate acestea, numai un singur angajat va putea să ridice un astfel de dispozitiv. Dacă este necesar să se ridice doi sau mai mulți lucrători, atunci este necesar să se utilizeze serviciile platformei aeriene. Apoi, ia în considerare principalele tipuri de astfel de dispozitive, în funcție de scopul său.

Principalele tipuri de dispozitive

Gheare electrice au multe modificări. Cu toate acestea, următoarele sunt cele mai utilizate și practice:

 • Gheare universale;
 • Ghearele Montereye;
 • Lentilele montrale ale KPPO;
 • Lămpi cu gheare de șampanie KCO.

Tipuri de gheareGhearele universale sunt potrivite pentru suporturi din beton trapezoidale de orice înălțime. Structura constă din următoarele elemente: pas, clemă de fixare, inserție de reglare, centură de fixare. Cârligul este realizat dintr-o țeavă de metal cu dispozitive de fixare. În picioare există plăci speciale cu caneluri, care permit fixarea a două straturi de juguri din piele. Cataramele din aceste gheare sunt desfacute rapid si fara probleme, ceea ce le face deosebit de valoroase in munca.

Versiunile montare ale ghearelor și laserelor, precum și tipul conectat, sunt proiectate pentru a lucra cu suporturi din orice secțiune, cântărind de la 3 la 5 kilograme și cu o acoperire de 168 până la 315 milimetri. De asemenea, potrivit pentru lucrul la poli de linii electrice de rețea de tip centrifugat. Setul include pinteni de metal din carbură și cleme din piele. După examinarea principalelor tipuri de astfel de construcții, să trecem la câteva puncte care îi ajută să lucreze în mod competent cu ei.

Reguli de utilizare a ghearelor

Toate cablurile electrice trebuie să îndeplinească următoarele criterii:

 1. Respectarea standardelor stabilite;
 2. Prezența marcajului producătorului;
 3. Date tehnice, inclusiv data producției și numărul de serie;
 4. Verificarea regulată a siguranței prin încărcarea statică.

Cum să alegi gheareleÎnainte de ridicare, ghearele trebuie verificate de angajat în colaborare cu supraveghetorul. În plus, există o centură pentru sprijin. În timpul inspecției, se verifică data încercării, starea tuturor componentelor și a componentelor, starea pintenilor și a cusăturilor jugului, rezistența tuturor elementelor de fixare și prezența încuietorilor unei plăcuțe de piuliță cu știfturi de cotter.

Elementele de metal ar trebui să fie în stare perfectă, fără nici un fel de defecte, inclusiv îndoiri, așchii și muchii ascuțite. Locurile de îmbinări de sudură sunt neapărat uniforme, ceea ce va permite o mișcare sigură prin beton. De asemenea, este necesară verificarea suplimentară a stării tehnice a acestor elemente:

 • Fixarea părții în formă de C cu suportul pentru picioare;
 • Filete de diferite tipuri;
 • Plăci variabile;
 • Rezistența fixării piulițelor de tip stop.

Apoi trebuie să inspectați structura. Ghearele deteriorate nu pot fi utilizate ulterior. Soluția și ridicarea pisicii sunt măsurate înainte și după testare și sunt documentate prin documentație specială. Este permisă utilizarea dispozitivelor pentru deplasarea pe stâlpii persoanelor peste 18 ani. Pentru aceasta trebuie să aibă următoarele documente cu ei:

 1. Permisiunea de a desfășura o activitate de steeplechase;
 2. Certificat de examinare medicală;
 3. Admiterea la locul de muncă sau prezența unui specialist cu experiență, dacă pentru un angajat acesta este primul an în funcție.

Cum sunt folosite gheareleNumai după efectuarea tuturor procedurilor și inspecțiilor necesare pot funcționa pe polițele rețelelor electrice cu utilizarea echipamentelor electrice, inclusiv gheare și mortisuri pentru beton.

Ghearele pentru alpinism pe stâlpi sunt elemente indispensabile, permițând realizarea instalării către angajat și economisirea costurilor de exploatare. Cu toate acestea, înainte ca acțiunea să fie inspectate cu atenție pentru întreținere a echipamentului, precum și prezența salariatului tuturor documentelor necesare și dovada vârstei sale. În caz contrar, deținerea unor astfel de lucrări vor fi nesigure atât pentru instalare cât și pentru superiorii săi, pentru că puteți obține o pedeapsă destul de grave. Amintiți-vă acest lucru înainte de a începe orice instalare electrică!

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Îngrijirea câinilor și a pisicilor - ce este această procedură?Îngrijirea câinilor și a pisicilor - ce este această procedură?
Cum să tăiați corect ghearele unui câine: cum să tăiați gheareleCum să tăiați corect ghearele unui câine: cum să tăiați ghearele
Cum să taie ghearele unei pisici acasăCum să taie ghearele unei pisici acasă
Cum să înveți un pisoi să se zgârieCum să înveți un pisoi să se zgârie
Cum de a determina sexul broaștei de țestoasă cu broască roșie și de țărm?Cum de a determina sexul broaștei de țestoasă cu broască roșie și de țărm?
Îndepărtarea ghearelor la pisici și pisiciÎndepărtarea ghearelor la pisici și pisici
Construcția unui acoperiș gable și auto-asamblareConstrucția unui acoperiș gable și auto-asamblare
Cum se asamblează un cofraj nedemontabil din polistiren expandatCum se asamblează un cofraj nedemontabil din polistiren expandat
Utilaje forestiere si mecanizare de taiereUtilaje forestiere si mecanizare de taiere
Un crab grozav și uriaș de cocos sau un hoț de palmier!Un crab grozav și uriaș de cocos sau un hoț de palmier!
» » Gheare monter pentru alpinism pe stâlpi
© 2021 amigdas.com