amigdas.com

Masina de spalat pentru metal: caracteristici si tehnologie de contorizare

Concasor pentru metalÎn producția de produse și componente de înaltă calitate, maeștrii întâlnesc adesea un nivel inadecvat de precizie în crearea de găuri. Pentru a obține anumiți parametri, se folosește așa numita ghilotină. Acesta este un dispozitiv foarte convenabil, care a câștigat deja o popularitate largă.

Varietățile și utilizarea instrumentelor

O gaură este o sculă multiplă care este utilizată pentru finisarea găurilor rotunde în piesele din materiale diferite. Acest tratament este conceput pentru a produce găuri uniforme și a crește diametrul lor.

Această procedură se numește contorizare. Este similară forării: rigidizarea se rotește în jurul axei sale, în timp ce de-a lungul ei există o mișcare de translație.

Concasinul a fost conceput special pentru prelucrarea găurilor găurite, perforate sau forate. Caracteristicile acestui instrument sunt determinate de GOST 12489 -71. Contorul de metal este utilizat pentru prelucrarea finală sau intermediară. Deoarece este obișnuit să se facă distincția între două tipuri de adaptări:

 • pentru a crea o gaură de înaltă precizie;
 • pentru desfășurarea ulterioară.

Când se utilizează această gaură, curățenia, uniformitatea și diametrul găurii sunt mărită. De regulă, ele sunt utilizate pentru frezare în următoarele cazuri:

 • obținerea unei găuri mai curată și mai uniformă înainte de filetare sau desfacere;
 • Calibrarea unei găuri pentru instalarea unui șurub, a unui șurub sau a oricărui alt element de fixare.

De asemenea, se utilizează contoarele pentru ajustarea profilului orificiului (de exemplu, pentru a mări partea superioară a locașului pentru capetele șuruburilor) și pentru a manipula capetele.

Concasoarele sunt clasificate în funcție de opțiunea de montare din mașină:

 • coadă;
 • Top Pack.

Proiectarea instrumentului este:

 • sudare;
 • întregi;
 • echipa;
 • cu plăci cu cartelă.

O întreagă varietate de adaptare seamănă cu aspectul său ca un burghiu obișnuit, pentru că se numește adesea o mașină de găurit. Cu toate acestea, are mai multe muchii de tăiere și caneluri spiralate decât o foraj obișnuit. Uneltele cu plăci au o productivitate ridicată. Există, de asemenea, tipuri de instrumente inverse și conice.

Caracteristici de contorizare

Utilizarea unei ghilimele pentru metalAceastă procedură este similară cu forarea, deoarece este produsă și cu orificiul deja realizat. Singura diferență este că contorizarea este caracterizată de cea mai mare precizie. În același timp, apare diverse defecte și defecte la găurire, turnare sau ștanțare. În plus, există îmbunătățiri ale unor astfel de indicatori, precum precizia și curățenia suprafeței și, de asemenea, obținerea unui nivel ridicat de aliniere.

Se întâmplă adesea ca atunci când o gaură este creată cu un burghiu, apare o abatere de la punctul central. Acest lucru se datorează rigidității insuficiente a sculei de tăiere. Plăcuța este caracterizată de o rigiditate mai mare decât o foraj obișnuită, deoarece are mai mulți dinți.

O operație mai precisă este considerată a fi o implementare, care este deja un proces de finalizare a procesării.

Deversarea este deseori confundată cu contorizarea, pentru care este prevăzut un dispozitiv complet diferit - contorizare. Acest instrument are un design diferit și este destinat altor operații tehnologice.

Countersink este folosit pentru a elimina zăbrelele din găuri, precum și atunci când se creează depresiuni conice. Există, de asemenea, ghimpate cilindrice, dar aceste dispozitive se numesc știfturi.

Reguli pentru prelucrarea metalelor

Pentru contorizare acasă De asemenea, puteți utiliza un burghiu convențional, care trebuie mai întâi fixat într-un burghiu manual sau electric. În producerea aceluiași contorizare este o operație mai complexă, care necesită utilizarea unui echipament special:

 • foraj;
 • strung;
 • agregare;
 • plictisitor;
 • frezare (orizontală și verticală).

Atunci când prelucrați o gaură într-o piesă prelucrată, este recomandat mai întâi să o tăiați cu un tăietor astfel încât ghidajele să poată avea direcția corectă.

Atunci când lucrați cu produse din oțel, este recomandabil să folosiți lichide speciale pentru răcire și lubrifiere. Scorarea aliajelor de metale neferoase și a fontei nu necesită răcire. Când selectați o unealtă pentru această procedură, ar trebui să acordați atenție mai multor factori:

 1. Principiul selectării unei ghidajeVarietatea dispozitivului este selectată în funcție de natura tratamentului și de materialul din care este realizată piesa. De asemenea, este necesar să se ia în considerare secvența proceselor și locația găurii.
 2. Ghidat de precizia, diametrul și profunzimea prelucrării, se selectează cea mai potrivită contorizare.
 3. Proiectarea sculei este determinată de modul în care este fixat în mașină.

Caracteristicile utilizării contoruluiÎn plus, condiția prealabilă pentru contorizarea de înaltă calitate este conformitatea cu cotele. Aceasta înseamnă că diametrul sculei trebuie să corespundă în mod necesar diametrului final al orificiului realizat. Dacă după procesare trebuie să efectuați desfășurarea, ar trebui să luați un instrument al cărui diametru este mai mic cu 0,15-0,3 mm. În cazul în care este planificată o forajă de foraj sau o foraj pre-găurire, apoi lăsați cantitatea de dimensiuni între 0,6 și 2 mm.

Decontaminarea este o procedură mult mai eficientă decât tăierea cu incisivi. Viteza de tăiere a contorului este comparabilă cu forarea, iar viteza de alimentare este chiar de câteva ori mai mare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este un ghid de foraj, cum se face un suport verticalCe este un ghid de foraj, cum se face un suport vertical
Cum să faci un jig de mobilăCum să faci un jig de mobilă
Tipuri de scanare manuală pentru funcții metalice și de lucruTipuri de scanare manuală pentru funcții metalice și de lucru
Borcan de frezat: soiuri și scopul principalBorcan de frezat: soiuri și scopul principal
Burghie pentru lemn: tipuri și sfaturi de alegereBurghie pentru lemn: tipuri și sfaturi de alegere
Ascuțirea unui burghiu pentru metal: parametri, unelte de lucru, sfaturiAscuțirea unui burghiu pentru metal: parametri, unelte de lucru, sfaturi
Scopul și tipurile de burghie pentru metalScopul și tipurile de burghie pentru metal
Mașină de găurit-aditiv pentru producția de mobilierMașină de găurit-aditiv pentru producția de mobilier
Mașină de coordonat-plic: scop, principiu de funcționare, tipuriMașină de coordonat-plic: scop, principiu de funcționare, tipuri
Caracteristicile și parametrii coroanelor pentru metalCaracteristicile și parametrii coroanelor pentru metal
» » Masina de spalat pentru metal: caracteristici si tehnologie de contorizare
© 2021 amigdas.com