amigdas.com

Ce este util pentru fluorizarea dinților?

Ce este fluoridarea dinților?Se dovedește că caria apare în cavitatea bucală datorată bacteriilor, precum și acizilor eliberați de aceștia în procesul activității vitale. Dacă smaltul unei persoane este predispus la distrugere, atunci trebuie să se abordeze urgent consolidarea ei. Până în prezent, există multe modalități de prevenire a cariilor. Una dintre ele este procedura de fluorurare, pe care mulți stomatologi o recomandă pacienților.

Fluidizarea dinților: ce este?

Sub fluoridare se înțelege un set de măsuri menite să elimine procesele distructive din smalt datorită saturației sale cu ioni de fluor. Dacă organismul are deficit de fluor și calciu, foarte curând duce la demineralizarea dinților și la o scădere a durității țesutului. Treptat, structura lor devine liberă și lipsită de cetatea originală. Ca urmare, se creează condiții favorabile dezvoltării cariilor.

Fluoridarea este o tehnică modernă, universală de prevenire a cariilor, care poate fi efectuată nu numai adulții, ci și copiii. Aceasta implică utilizarea de soluții speciale, care tratează dinții, ca urmare a faptului că pe suprafața lor apar microglobule de fluorură de calciu, datorită cărora există un deficit de fluor.

O astfel de metodă de prevenire ajută la crearea unei barieră protectoare împotriva mediului acid care rezultă din activitatea bacteriilor.

Fluorurarea este indicată în următoarele cazuri:

 • parodontita de tip marginal;
 • efectele negative ale albinării chimice;
 • hipertensiune;
 • prevenirea dezvoltării cariilor, în cazul în care stadiul spotului alb a fost deja diagnosticat;
 • subțierea smalțului.

Fiecare pacient care a decis să se supună unei proceduri de fluorurare trebuie să-și amintească acest lucru Înainte și după acesta, ar trebui să utilizeze pastă de dinți fără dinți fără fluorură. Acest lucru se explică prin faptul că o cantitate excesivă din această substanță poate provoca vătămări grave organismului.

Contraindicații la procedură:

 • Eficiența fluoroză, cauzată de utilizarea îndelungată a apei sau a alimentelor care conțin o cantitate mare de fluorură;
 • Hipersensibilitate la componentele constituente ale fluoroalcului.

Mecanismul de fluoroprofilaxie locală

Dinții fiecărei creaturi vii conțin trei tipuri de apatiți:

 • fluorapatită - Cel mai puternic. Ei au rechini;
 • hidroxiapatită - substanțe cu permeabilitate medie pe care o posedă o persoană;
 • Karboksiapatity - aspectul cel mai puțin durabil, care este purtat rapid și șters. Ei au rozătoare.

Rezultatele de fluorurareCa urmare a procedurii luate în considerare, fluorurile se leagă de hidroxiapatită, ceea ce conduce la apariția fluorapatitei. Conexiunea creată face ca smalțul să fie impenetrabil și simultan mai rezistent la bacterii și la produsele din activitatea lor vitală. Pentru ca smalțul să poată tolera mai ușor efectele negative ale acizilor, în majoritatea cazurilor transferul parțial al hidroxiapatitei în hidrofluoropatit este suficient.

Fluorul este o componenta puternica care incetineste enzimele care descompun carbohidratii. În același timp, acționează asupra microflorei din cavitatea bucală, împiedicând-o să crească în mod normal. Fluorurile joacă un rol important în copilărie, când copilul începe să formeze dinți. Ei trebuie să intre în organism în cantități suficiente pentru a asigura un metabolism normal al proteinei smalțului. În același timp, fluorurile fac dinții mai rezistenți la carii.

Condiții pentru fluorizarea cu succes

Procedura de fluorurare a ajutat la obținerea rezultatului dorit, trebuie să respectați o serie de reguli:

 • scindarea maximă a componentelor medicinale cu penetrarea în structura dintelui;
 • prevenirea consumului de droguri în organism;
 • expunere pentru o anumită perioadă de timp;
 • interacțiunea externă a medicamentului cu suprafața dinților.

Caracteristicile fluorizării smalțului la copii

În copilărie, dinții sunt deosebit de distructivi datorită folosirii frecvente a dulciurilor de către copii. Nu întotdeauna îngrijirea orală regulată în combinație cu dieta corectă ajută la evitarea problemelor cu dinții. Prin urmare, la vârsta de 1-3 ani, este posibilă începerea fluorizării dinților sugarilor, tratând fiecare dinte separat cu un gel. Pacienții cu dinți mai în vârstă sunt fluorizați prin analogie cu adulții, dar aici tratamentul este aplicat întregii dentiții. În acest caz, efectul maxim al fluorizării este asigurat, iar procedura însăși nu dăunează corpului.

La ce vârstă se poate efectua fluoridarea?Majoritatea copiilor nu au dorința de a vizita adesea un medic dentist. Prin urmare, va fi mai corect să se facă fluoridarea profundă a dinților. Cu această procedură, puteți restaura la rândul dvs. emailul dinților. Dar, deoarece efectul fluoroprofilaxiei are limite de timp, copiii, la fel ca adulții, trebuie să se supună regulat la fiecare șase luni. În cazul în care copiii au fost prescrise ca mijloc de corectare a armăturilor, atunci acestea nu vor fi împiedicate înainte de instalarea structurilor în primul rând pentru a efectua procedura de fluorurare pentru a îmbunătăți protecția smalțului.

Adâncimea este o caracteristică importantă

Până în prezent, clinicile stomatologice pot oferi pacienților două tipuri de fluorurare a dinților - comun și adâncime. Alegerea unei tehnici adecvate pe care medicul o face în vederea stării smalțului.

Fluorurarea convențională

Prin această metodă, fluorura este introdusă regulat și reaprovizionarea se datorează microcristalelor. În primul rând, medicul trebuie să facă o lingură de mucegai, după care pune un material cu un conținut ridicat de fluorură. În continuare obținut în acest fel Kapu cu heliu se aplică pe dinți și se lasă timp de 10-20 minute. complet cursul este de 10-15 proceduri. Inițial, ele sunt conduse de un medic, iar mai târziu pacientul însuși îl poate face singur.

O caracteristică a acestei metode de fluorurare este aceea că aceasta Vă permite să utilizați aceeași castă pentru aplicarea repetată a gelului pe dinți. Și poate fi folosit chiar și pentru cursuri repetate.

Cum acționează fluorurile dinții?Multe clinici oferă în plus un tip special de fluorurare convențională - tratarea emailului cu fluor. Preparatul utilizat pentru această procedură conține un amestec de rășini, balsam de cedru și fluorură de sodiu. Lacul cu o perie se ocupă de toți dinții și apoi se usucă sub fluxul de aer. Cursul este format din 4 proceduri, efectuate în fiecare săptămână. Procedura conduce la apariția pe dinți a unui film subțire care nu rupe lumina, care este invizibilă altora.

Fluorizarea profundă a dinților

Această metodă de profilaxie dentară a fost propusă de profesorul german Knapppost. Spre deosebire de uzuala fluorurare profundă a dinților este o procedură mai fiabilă și mai eficientă. Ca urmare a realizării sale, ionii de fluor se deplasează direct în rețeaua cristalină a dintelui. Se întâmplă trecerea lor la starea moleculară și, în cele din urmă, ele se transformă în conglomerate complexe.

Mulți experți sunt convinși că fluorura de calciu din țesuturile dure oferă o protecție excelentă împotriva cariilor. Prin utilizarea unui gel similar, De 10 ori puterea dinților prin creșterea concentrației de ioni. Dezavantajul acestei metode de fluoroprofilaxie este nevoia de recurență. Pentru a vă asigura că dinții sunt întotdeauna protejați, stomatologii recomandă ca procedura să fie efectuată o dată pe an.

Cum se efectuează fluoridarea profundă a dinților?

Înainte de a proceda la profilaxia profundă a fluoroprofilaxiei, medicul efectuează o examinare a dinților și, dacă este necesar, le curăță de plăci și pietre, ceea ce poate crea dificultăți în penetrarea fluorurii. În același timp, se efectuează eliminarea depozitelor nedorite găsite în spațiile interdentare.

Procedura de fluorizare profundă a dinților constă în următoarele etape:

 • uscarea dintilor;
 • tratamentul cu smalț;
 • aer uscat;
 • colorarea cu o soluție de hidroxid de cupru și hidroxid de calciu;
 • clătire în gură.

Etape de fluorurare profundăAstfel de manipulări determină o reacție chimică, ca urmare a faptului că ionii conținute în soluție determină precipitarea hidroxiapatitei. Există o creștere a cristalelor de fluor, care umple microcracalele în smaltul dintelui. Cristalele pot rămâne în pori timp de 6 luni până la 2 ani, producând ioni de fluor în orice moment.

Reacția chimică care apare după procedură conduce, de asemenea, la apariția fluorapatitei, ceea ce creează condițiile necesare pentru restabilirea structurii smalțului. Cuprul din soluție are, de asemenea, un efect pozitiv datorită proprietăților bactericide, crescând nivelul de protecție împotriva cariilor.

Beneficiile procedurii

Fluoridarea dinților este recomandată de mulți dentiști, deoarece are următoarele avantaje:

 • Atunci când efectuează fluoridarea profundă la baza umplerii, incidența cariilor secundare poate fi redusă la minimum;
 • În timpul procedurii se asigură o protecție prelungită a smalțului în clinică;
 • Soluția utilizată pentru fluorurare protejează nu numai smalțul, ci și dentina;
 • Oferă remineralizarea completă a focarelor cariei inițiale.

În același timp, fluoridarea smalțului are o serie de dezavantaje, dintre care costul ridicat al procedurii poate fi numit principalul. Cu toate acestea, toate costurile asociate cu efectuarea fluoroprofilaxiei sunt încă mai mici decât costul tratamentului dentar.

Este fluoridarea dăunătoare?

Fluoruri sunt o substanță naturală. Ele sunt prezente în crusta pământului, de unde intră în apele subterane. Fiecare persoană primește în mod regulat fluorură când bea apă. Cu toate acestea, concentrarea sa în fiecare caz nu este aceeași și depinde de regiunea de reședință.

Dacă fluorura în organism este prea mult, aceasta duce la intoxicarea sa. În astfel de condiții, riscul de a dezvolta o boală, cum ar fi fluoroza, care poate afecta negativ starea dinților, crește. Dacă vorbim despre procedura în sine, atunci nu dăunează sănătății și cu atât mai mult nu pot provoca fluoroză la om.

De ce medicii stomatologi recomandă fluorizarea dinților?Inclusiv în compoziția soluției utilizate în fluorizarea smalțului, substanțele au un efect pozitiv excepțional asupra smalțului, făcându-l mai solid. Potrivit medicilor stomatologi, este necesară începerea procedurii de fluorurare în copilărie. Cu tratamentul obișnuit al dinților cu gel conținând fluor, va fi posibil să uitați de carii timp de mulți ani. Siguranța procedurii este confirmată de numeroase studii, astfel încât este permisă efectuarea acesteia chiar și în timpul sarcinii.

Fluoridarea dinților la domiciliu

Cu utilizarea obișnuită a pastelor de dinți care conțin fluor, este posibilă și creșterea conținutului de ioni de fluor în smalț, deși într-o măsură mai mică. Cu toate acestea, efectul utilizării unor astfel de paste este evident, ele pot, de asemenea, ajuta la prevenirea apariției pietrelor și plăcii în cavitatea bucală.

Pasta de dinți pentru îngrijirea de zi cu zi ar trebui să conțină cel puțin 1300-1500 rt. Acest parametru arată că conține ioni activi de 0,13-0,15%. Puteți afla conținutul de fluor din descrierea de pe ambalaj.

Pasta de dinti pentru fluorizarea dintilorÎn primul rând trebuie să aplicați pastă de dinți și apoi acordați-i timp să acționeze timp de 1 minut. Apoi scuipă și își clătește gura. În acest caz, fluorura se va dizolva în saliva și cavitatea bucală, iar enzimele salivii vor proteja la rândul său cavitatea bucală din cauza conținutului de fluor pentru o altă oră.

După fiecare procedură de curățare a dinților care utilizează paste care conțin fluor, se recomandă să nu se mănânce timp de o oră.

Există, de asemenea, o altă metodă potrivită pentru utilizare acasă. Pentru a preveni problemele cu dinții, puteți utiliza pachete de gel conținând fluor. Datorită procedurilor de 10 ori pe zi, care trebuie să fie petrecute doar 15 minute, puteți uita de carii timp de cel puțin un an.

concluzie

Procedura de fluorurare a dinților este una dintre metodele eficiente de protecție împotriva cariilor. Este demonstrat că se desfășoară nu numai pentru copii, dar și pentru adulți. Și cu cât copiii încep mai devreme, cu atât sunt mai mari șansele de a evita problemele cu dinții. Dar că o astfel de procedură plătit cu adevărat off, nu uita regulile de igienă simple - trebuie să fie de cel puțin două ori pe zi, pentru a se spele pe dinti periuta de dinti si pasta de dinti selectat în mod corespunzător, precum și semi-anuale de check-up-uri la dentist.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
De ce apar puncte negre pe dinți și cum pot fi tratate?De ce apar puncte negre pe dinți și cum pot fi tratate?
Carii dentare: etapele și cauzele dezvoltării, modul de tratareCarii dentare: etapele și cauzele dezvoltării, modul de tratare
Cum sa prevenim cariile dentare la un copil?Cum sa prevenim cariile dentare la un copil?
Cum să tratați cariile dentare acasă?Cum să tratați cariile dentare acasă?
Etanșarea la copii și adulți: care este fisura dinteluiEtanșarea la copii și adulți: care este fisura dintelui
Remineralizarea dinților la domiciliu: indicațiiRemineralizarea dinților la domiciliu: indicații
Pasta de dinți pentru copii: tipuri și descrierePasta de dinți pentru copii: tipuri și descriere
Cea mai bună pastă de dinți pentru dinții sensibiliCea mai bună pastă de dinți pentru dinții sensibili
Carii dinților anteriori: cauzele și tratamentul boliiCarii dinților anteriori: cauzele și tratamentul bolii
Argintarea dinților la copii: pentru și împotrivaArgintarea dinților la copii: pentru și împotriva
» » Ce este util pentru fluorizarea dinților?
© 2021 amigdas.com