amigdas.com

Câți dinți de înțelepciune ar trebui să aibă o persoană, în mod normal

O descriere caracteristică a dinților înțelepciuniiAdesea, în publicitatea clinicilor dentare sau a produselor de îngrijire orală, se știe că o persoană din normă ar trebui în mod normal să aibă 32 de dinți. În timp ce sunt sănătoși și nu-l deranjează pe proprietar, puțini sunt nedumerit de numărul lor.

De fapt, putem spune că este garantat că un adult nu crește cu 32 de dinți decât cu 28 de dinți. Restul de 4, care sunt asociate cu înțelepciunea și numeroasele probleme dentare, pot să nu apară în întregime.

Aceasta nu este în nici un caz o patologie, ci o trăsătură individuală. Cel norocos este cel care nu a experimentat durerea și suferința asociată cu apariția în gura sa a "înțelepciunii" care taie guma.

Cati dinti de intelepciune are nevoie o persoana

Numărul de dinți ai înțelepciunii umane și funcțiile lorÎn vremurile străvechi, când mâncarea era dură și mai mult brută, a fost nevoie de mult efort pentru ao mesteca. Dacă vă uitați la cranii vechiului popor, pe care arheologii l-au săpat, puteți observa o maxilară foarte masivă.

Pe acest organ puternic a fost suficient spațiu pentru toți dinții și nici unul nu era de prisos - toți au lucrat pentru proprietarul lor și l-au ajutat să supraviețuiască.

După ce hrana a început să fie supusă unui tratament termic, meniul persoanei sa extins semnificativ și se îmbunătățește până în prezent. Mănâncă mai mult nu a necesitat mult efort pentru mestecarea ei. Din mijloacele de menținere a vieții și a condițiilor necesare pentru supraviețuire, ea a devenit una dintre modalitățile moderne de a obține plăcere.

De-a lungul timpului, forma maxilarului unui om sa schimbat și a devenit tot mai puțin. Și descris de natură numărul de dinți a rămas același. De aceea se întâmplă ca în maxilarul mic să nu fie pur și simplu loc pentru toți dinții furnizați de natură.

Structura dinților și numerotarea lor

Toți dinții au numele lor și numărul ordinal. Toată lumea are un anumit număr de canale și rădăcini. Zâmbetul poate fi împărțit în astfel de componente:

  1. Descrierea dinților umaneIncisivi. Când vorbește, ele sunt cele mai vizibile. Acestea sunt cele două perechi din față de sus și de jos, cele din care întregul rând este contorizat în dreapta și în stânga.
  2. Laterale incisivi. Apropo, ei merg al doilea.
  3. Al treilea sunt colții. Toți dinții de mai sus au o rădăcină și un canal atât pe maxilarul inferior cât și pe cel superior.
  4. Apoi sunt premolari, sunt doi. Numărul secvențelor 4 și 5. Cele patru din rândul superior, diferă în structură de omologii lor, deoarece are 2 canale și 2 rădăcini. Toate celelalte, una câte una.
  5. Următoarele sunt molarii (6 și 7). Structura lor este puțin mai complicată. În rândul superior, primii molari au câte 3 rădăcini, iar în rândul inferior cu 2. Cu toate acestea, numărul de canale este același pentru ei - trei. Al doilea molar are mai multe rădăcini ca primul, dar diferă în numărul de canale: 4 în partea de sus și 3 în partea de jos.
  6. Al treilea, ultimul molar, este dintele de înțelepciune care închide întreaga serie. El respinge toate regulile și își stabilește propria sa natură, astfel încât să nu puteți spune în avans numărul exact de canale și rădăcini. Cel de-al treilea molar poate avea câte 2 rădăcini sau chiar 5. Se întâmplă ca toate cele 5 rădăcini să fie îmbinate într-o rădăcină imensă. Numărul de canale și, la toate, poate ajunge la 8.

Când crește dinții de înțelepciune

Timpul și nuanțele creșterii dinților de înțelepciuneCă, atunci când cei opt vor crește, este imposibil să se prezică. Desigur, cel mai adesea, creșterea sa este activată în perioada cuprinsă între 20 și 30 de ani. Cu toate acestea, cazurile în care înțelepciunea înțelepciunii a început să crească în 40 sau 50 de ani sunt frecvente.

Se întâmplă că cei opt au crescut la vârsta de pensionare, când procesul de instalare a protezei pe dinții adiacenți a rănit și a stimulat guma.

Al treilea molar poate surprinde. El își poate începe creșterea la timp, când o persoană a împlinit vârsta de 20 de ani. În primul rând, totul merge conform planului: guma este ușor umflată și roșie, există durere.

Deci, durează câteva zile sau săptămâni. Și apoi, la fel de brusc cum a început, totul se termină. opt se încadrează într-o "hibernare""De luni sau de ani. "Treziți-vă" din când în când amintesc de ei înșiși și din nou "adormi".

Dacă cei opt nu apar în forță

Descrierea caracteristicilor creșterii numărului de opt persoane la omÎn mod ideal, o persoană trebuie să aibă 4 egale și sănătoase opt. Doar se întâmplă foarte rar. Al treilea molar de sus crește adesea încremenit, spre obraz. În timpul unei mese, acestea rănesc grav mucoasa și dacă aceste dinți nu sunt îndepărtați, stomatita va deveni un companion constant al unei persoane.

În cele opt, de asemenea, nu se comportă mai bine. ei poate să crească în lateral adulții dinți, pot deteriora, conduce la resorbția rădăcinii și pot înlocui întreaga dentiție.

Dintele de înțelepciune din om poate să nu explodeze, dar aceasta nu înseamnă că nu există. Este posibil ca aceasta să nu crească pe verticală, dar pe orizontală gingiile, de aceea este invizibilă. Opt pot rămâne adânc în gingie sau chiar în oase, apoi se numește retinificat.

Dacă unul sau mai mulți dinți de înțelepciune nu au erupt, probabil motivul nu este că sunt retineri, ci că ei, în general, nu sunt prezenți. Unii oameni au doar 2 sau 3 optzeci și nu vor putea vedea compoziția completă a "înțelepciunii".

De ce se întâmplă acest lucru, nimeni nu știe răspunsul exact. Există o sugestie că alți trei molari problematici și anormali ai strămoșilor au condus la absența acestor dinți la descendenți. Prin urmare, câte dinți de înțelepciune o persoană are, în prealabil, fără o examinare cu raze X nu spune nici un dentist.

Ce poate dăuna dinții înțelepciunii

Posibil rău pentru dinții înțelepciuniiAl treilea molar este lipsit de predecesorul său de produse lactate, care își pregătește calea. Prin urmare, în procesul de creștere, cele opt pătrund literalmente prin gingie, traumatizând-o grav și provocând durere persoanei.

Dacă durerea poate fi eliminată cu medicație de durere, restul "surprizelor" va fi mai greu de eliminat:

  • Pericoronitis. Această inflamație a gingiei, țesuturile sale moi, este mai des numită hota gingivală. Se întâmplă în acele cazuri în care cei opt cresc ușor dintr-un unghi, o parte din ea este tăiată prin gingie, iar cea de-a doua rămâne acoperită cu o cârpă - o glugă. Hota se fixează ușor în coroană și bacteriile încep să se acumuleze în spațiul dintre ele, creând un mediu favorabil pentru dezvoltarea inflamației. Hota gumă se umflă și începe să doară. Doar medicul dentist vă poate ajuta, care va tăia țesutul și va dezinfecta rana.
  • Un dinte dystopic nu crește corespunzător sub un unghi. Dacă crește în direcția obrazului, rănile și ulcerațiile de pe mucoasă nu pot fi evitate, va fi dureros chiar să luați alimente. Opt pot crește în direcția vecinului său, exercitând presiuni asupra acestuia și distrugându-l treptat. O astfel de creștere anormală poate duce la o schimbare în ocluzie. Doar eliminarea dintelui de înțelepciune va rezolva problema.
  • Caria nu este complet incizată opt. Dacă dintele nu apare complet, chiar și sub un unghi, este foarte dificil să o curățați calitativ. În acest caz, dezvoltarea cariilor este doar o chestiune de timp. Datorită faptului că cariilor dentare durerea se manifestă numai în cazurile severe, iar coroana dintelui este aproape la nivelul gingiilor - o persoană care nu este detectat imediat problema.

Cât de mult timp boala va fi neobservată pentru a distruge țesutul - este imposibil de spus. Poate că se va întâmpla ca cel de-al treilea molar să fie complet afectat de boală, chiar înainte de a crește complet. În acest caz, este supus îndepărtării.

Este obligatoriu eliminarea dinților de înțelepciune?

Opinia medicilor stomatologi, de a înlătura dinții de înțelepciune sau nuMulte clinici stomatologice din SUA practică îndepărtarea obligatorie a tuturor dinților de înțelepciune la pacienții care au împlinit vârsta de 16 ani. Nu ia în considerare, există o patologie sau nu, - problema este avertizată să nu o rezolve în viitor.

Specialiștii noștri sunt de părere că un dinte sănătos cu forma fiziologică corectă, care nu interferează cu vecinii săi, cu siguranță trebuie să salvați. Poate că în viitor va fi un sprijin fiabil pentru proteze și poduri.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să rupă și să îndepărteze dintele de înțelepciune, cât de mult va face răuCum să rupă și să îndepărteze dintele de înțelepciune, cât de mult va face rău
De ce durerea dintilor: simptome si tratamentDe ce durerea dintilor: simptome si tratament
Când apar dinții indigeni la copii?Când apar dinții indigeni la copii?
Câți dinți are o pisică adultă: ce trebuie să știți despre ei?Câți dinți are o pisică adultă: ce trebuie să știți despre ei?
Dinți de înțelepciune sau opt: ce este? Când cresc și câte dintre ele?Dinți de înțelepciune sau opt: ce este? Când cresc și câte dintre ele?
Când cresc dinții de înțelepciune și câte cresc?Când cresc dinții de înțelepciune și câte cresc?
Îndepărtarea simplă și complexă a dintelui înțelepciuniiÎndepărtarea simplă și complexă a dintelui înțelepciunii
Numerotarea dinților în stomatologie: schemele utilizateNumerotarea dinților în stomatologie: schemele utilizate
Cum să utilizați în mod adecvat pulberea dinților. Rău și beneficiiCum să utilizați în mod adecvat pulberea dinților. Rău și beneficii
Câți dinți la un adultCâți dinți la un adult
» » Câți dinți de înțelepciune ar trebui să aibă o persoană, în mod normal
© 2021 amigdas.com