amigdas.com

Mamă sau pește - un rechin, o întrebare pentru mulți interesați

Rechin de peșteSpeciile există aproximativ 420-450 milioane de ani. De atâta vreme au existat numeroase legende și legende despre prădătorul de mare. Teribilul animal a început să fie studiat în detaliu în timpul războiului rus, în timpul bătăliilor din Oceanul Indian și Pacific.

Există 400 de specii diferite de la cele mai mici la giganți. În acest caz, ele pot fi în mod clar opuse una față de cealaltă. Datorită filmelor de la Hollywood, știm despre sângele de sânge al acestui animal și capacitatea de a mirosi mirosul de sânge pentru mile. Dar, de fapt, speciile de rechini au fost foarte puțin studiate. Și nu toți sunt agresivi.

Un rechin este un mamifer sau un pește

Vânătorul perfectMamiferele sunt animale care își hrănesc descendenții cu lapte. Și prădătorul nostru nu o face și în afară de ea, de asemenea, respiră branhiile. Un rechin este un pește.

Rechinul este cel mai complex și unic organism. De-a lungul anilor, adaptarea la condițiile în schimbare ale habitatelor, ea a devenit un vânător perfect. Excelentă auz, vedere, miros, dimensiune o fac o creatură cu adevărat minunată. În timpul studiului efectuat de specialiștii din această specie, sa constatat o similitudine între peștii osoși și animale.

Principalele diferențe între pești și mamifere

  • Peștele nu are lapte. Mamiferele sunt hrănite de puii cu lapte.
  • Grijă de descendenți. Predatorul generează descendenți genetici puternici, care nu trebuie să fie îngrijiți și instruiți în abilitățile de recoltare a alimentelor. O mică furtună a mărilor poate vâna și distinge dușmanii de prieteni.
  • Rechinul este aproape întotdeauna treaz.
  • Cel mai mare număr de organe senzoriale.

Habitatele rechinilor sunt apele saline ale mărilor. Există soiuri de rechini proaspeți. În adâncime, acestea coboară rar mai adânc decât două mii de metri.

Anatomia și fiziologia prădătorului subacvatic

Fast rechin-mako prădătorO structură specială distinge un rechin de mulți locuitori ai mărilor și oceanelor. Nu există oase în scheletul acestui individ. Ele sunt înlocuite cu cartilaj. Datorită conținutului ridicat de calciu din corpul rechinului, cartilajul este destul de puternic.

Forma corpului, ca o torpilă, vorbește despre date rapide despre pești. Viteza este de aproximativ 8 km / h. În căutarea prada poate ajunge și 19 km / oră. Cel mai rapid rechin - mako dezvoltă o viteză de 50 km / h.

Capul este destul de mare. Craniul este o cutie cartilaginoasă. Pe fiecare parte există orbite și între ele se află creierul. Cântarele sunt în formă de romb, cu capătul coloanei vertebrale. Suprafața seamănă cu șmirghel.

Gura este largă. Gura este situată în partea inferioară a capului. Fălcile sunt echipate cu mai multe rânduri de dinți. Acestea cad în timp ce se uzează și cresc în următorul rând de dinți. Unul dintre cei mai ciudați pești. Structura și forma fiecărui subspecii sunt diferite. În apele adânci sunt plane cu o suprafață neuniformă. Sharp și lung în prădători. În cele mai mari persoane, ele sunt mari, largi și cu sertare. Planctonul are mici și mici 3-5 mm.

Deschiderile de chit se află în spatele capului. Oxigenul trece prin trecerea apei prin branhii.

Caruselul rechinVezica de înot permite ca peștele să rămână pe suprafața apei. Rechinii nu o au. Flotabilitatea este asigurată de un ficat mare, de aripioare și de un schelet cartilaginos. Ei trebuie să fie mereu în mișcare pentru a putea respira, din acest motiv practic nu dorm. Experții cred că unele specii de rechini dorm ca delfinii, urmărind scena cu un ochi.

Aripile caudale au caracteristicile lor caracteristice. Simetrice sau asimetrice. Pictura majoră are o formă asimetrică, cea mai mare parte a căreia arată în sus.

Numeroase experimente de experți au confirmat sensibilitatea rechinilor la mirosuri. Mirosul unui prădător produce alimente, găsește un partener. De cele mai multe ori reacționează la mirosul de sânge și la comportamentul agitat al pradă. În prelucrarea informației, 14% din creier este implicat. Mirosul captează nu numai în apă, ci și în aer. Pentru a face acest lucru, își ridică botul pe suprafața apei. Sângele dizolvat miroase într-un raport de 1: 1.000.000.

Vision. Structura ochiului are anumite caracteristici care vă permit să vedeți în locuri slab luminate. Pleoapa care clipește, care protejează ochiul, este o altă caracteristică a structurii. Pleoapa se închide în timpul atacurilor asupra victimei. Rechinii fără pleoape în timpul unui atac își roagă ochii.

Urechea internă permite anumitor specii de rechini să audă infrasune. Și, de asemenea, servește la echilibru.

O proprietate exclusivistă este recepția electrică. Vă permite să navigați pe teren. Capacitatea de a recunoaște semnalele electrice și magnetice vă permite să găsiți rapid și precis alimente și să comunicați cu propriul dvs. tip.

reproducere

Deși un rechin este un pește, nu se produce ca majoritatea peștilor. Trei tipuri de descendenți sunt împărțite:

  • Vivipare. Dezvoltarea embrionului are loc în interiorul corpului. Există creaturi complet independente.
  • Ovipar. El pune câteva ouă împachetate în capsule care sunt capabile să susțină viața embrionului mult timp.
  • Ovoviviparous. Oboseală în interiorul corpului.

O trăsătură distinctivă a puilor este adaptabilitatea la viață din primele zile de existență.

Nutriția depinde de habitat și de varietatea animalului. Majoritatea sunt creaturi carnivore sau omnivore. Alimentele sunt pești, crustacee, mamifere sau plancton. După o masă consistentă, nu mănâncă mult timp.

Speranța de viață a oamenilor de știință marchează o medie de 20 sau 30 de ani. Cei mai lungi supraviețuitori ai rechinilor reținuți se găsesc la 100 de ani.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Stilul de viață al fabricilor de cherestea, diferențele dintre ferăstraiele de pește din rechinii…Stilul de viață al fabricilor de cherestea, diferențele dintre ferăstraiele de pește din rechinii…
Acvariu rechin catfang pangasiusAcvariu rechin catfang pangasius
Cel mai mare știuc din lume: mituri și fapte despre pești uriașiCel mai mare știuc din lume: mituri și fapte despre pești uriași
Cele mai periculoase rechini din lume. Cele 10 cele mai periculoase rechiniCele mai periculoase rechini din lume. Cele 10 cele mai periculoase rechini
Ordinul rechin de pisici este sigur pentru oameni!Ordinul rechin de pisici este sigur pentru oameni!
Shark mako - cel mai rapid rechin din lumeShark mako - cel mai rapid rechin din lume
De ce un vis de rechin și cum să-l interpretezi într-o carte de vis?De ce un vis de rechin și cum să-l interpretezi într-o carte de vis?
Condiții de întreținere și reproducere a peștilor de acvariu de rechini baluCondiții de întreținere și reproducere a peștilor de acvariu de rechini balu
Rechinul ghimpat Katran: descriere, hranăRechinul ghimpat Katran: descriere, hrană
Rechinul gonflabil: descrierea și habitatul peștilorRechinul gonflabil: descrierea și habitatul peștilor
» » Mamă sau pește - un rechin, o întrebare pentru mulți interesați
© 2021 amigdas.com