amigdas.com

Bar pentru perdele în baie: alegerea tijei cortinei

Rod pentru perdelele din baieAstăzi în magazinele de articole sanitare există numeroase băi, care diferă în formă și design. Aproape orice persoană care cumpără o baie nouă are nevoie de un suport pentru ea. Mai multe detalii vor fi studiate despre boom, tipurile acestuia, precum și despre auto-instalare.

Ce este un bar? Aceasta este cornișa pentru fixarea perdelelor de protecție pentru baie. Jaluzele sunt necesare pentru a preveni căderile de pe podea, pereți, obiecte din baie atunci când se îmbăiază.

Tipuri de cornișe

Magazinul este de vanzare greutatea tuturor tipurilor de tije pentru perdelele din baie. Dar, înainte de a cumpăra, gândiți-vă dacă este potrivit pentru interiorul dvs., în plus față de funcția principală, ar trebui să aibă, de asemenea, o estetică, care se încadrează în stilul general al camerei. Astăzi, există următoarele tipuri de tije:

 • Standard. Ele sunt cunoscute de la vremea sovietică și arată ca o bara transversală simplă, cea mai mare parte din plastic, diferă una de alta doar în diametru.
 • Corner. Aceste tije sunt proiectate pentru o baie de colt sau una convențională, care este plasată într-un colț al camerei. Ele au de obicei forma unei litere G, a unui semicerc, a unui arc.
 • Special. Acest tip de braț este proiectat pentru băi care au dimensiuni non-standard. Produsele cu formă asimetrică sunt realizate la comandă, respectiv tija de perdea din baie ar trebui să aibă, de asemenea, un aspect estetic și să susțină ideea de proiectare.

Sfaturi pentru alegere

Cum de a alege o barăDoar 20 de ani în urmă, băile noastre nu s-au deosebit de mult unul de celălalt, de regulă, cornișoarele standard din plastic au fost fixate la șir. Dar timpul nu se oprește și acum alegerea lor este imensă. Sunt chiar reguli de selecție, pe care o considerăm acum.

 • Alegeți o bară rigidă pentru baie.
 • Acordați atenție montului.
 • Nu încercați să găsiți o cornișă pentru baia de designer, de asemenea, trebuie să fie rezervat special.
 • Evaluați puterea produsului. De obicei, preferă materialul metalic sau plastic pentru tijă la baie.

Cele mai practice sunt luate în considerare modele metalice. Metalul diferă durabilitate, tija acestui material este ușor de instalat și de asemenea îndepărtată. Un astfel de produs va rezista oricăror sarcini. Modelele din plastic sunt adesea predispuse la deformare din cauza acțiunii constante a umezelii, se descompun, se sfărâmă, ceea ce nu se poate spune pentru analogii de metal.

Tijele pentru perdele din baie sunt realizate din aluminiu sau din oțel inoxidabil. Aceste două materiale nu se tem de rugină, nu sunt susceptibile la coroziune și zbor. Astăzi, neatractivitatea metalului este înfrântă, deoarece partea din față se confruntă cu procesare modernă. În special, este acoperit cu soiuri de vopsea rezistente la umiditate și puteți găsi întotdeauna ușor umbra potrivită care se poate încadra în interiorul băii.

Designul băii în stilul "metalic" presupune aceeași cornișă. Pentru un efect mai mare, vrăjitorul în mod special "îmbătrânește" metalul.

Bara metalică pentru perdelele din interiorul băii este goală, deci greutatea sa este mică. Ele sunt, de asemenea, diferite în formă. Cele mai frecvente sunt construcțiile:

 • Liniile drepte.
 • Corner.
 • Telescopic.
 • Semicirculară și rotundă.

Printre acestea, cele mai convenabile și mai ușor de instalat sunt barele telescopice pentru baie. Acestea sunt prevăzute pe principiul unui telescop și sunt fixate cu ajutorul unor accesorii din cauciuc. O astfel de bară poate fi achiziționată chiar și fără măsurători preliminare ale băii, dacă, desigur, ea are dimensiuni standard. Astfel de probe provin din metal și plastic.

Instalarea de cornișe telescopice

Instalația de rozeAceastă lucrare este foarte simplă și chiar școală poate face, deoarece nu este necesară forarea pereților. Tot ce aveți nevoie este o scară de trepte sau un scaun, un creion și o măsură de bandă.

Etape de lucru:

 1. Mai întâi măsuram distanța de la perete la perete la locul tijei. Te abții de la instalarea aproape de tavan, înapoi de la el centimetri 15. În cazul în care noua cortina este deja achiziționat, apoi ghidat de-a lungul lungimii sale, dar nu uitați că una dintre marginea ei ar trebui să fie coborâte în baia de 20 cm.
 2. Utilizați un creion pentru a marca poziția tijei. Citiți cu atenție instrucțiunile produsului, deschideți bara la lungimea necesară și adăugați un centimetru.
 3. Cornișorul se montează astfel încât să se odihnească ferm de pereți.
 4. Verificați puterea instalării apăsând-o în centru.
 5. După instalarea cornișorului, puteți prinde inelele și perdelele.

Dacă aveți copii mici în casă, atunci este mai bine să nu folosiți o astfel de instalație, deoarece este posibil ca tragerea perdelei, întreaga structură să scadă.

Montarea tijei cu dispozitive de fixare

Cum se instalează o bară de perdeaVarianta cu montare pe perete mai multă forță de muncă. Așa cum am menționat deja mai sus, ele pot avea o formă diferită, pe lângă semicirculară dreaptă, unghiulară. Fixarea este inclusă în setul complet al cornierului.

Cum se instalează singur bara? Etapele de lucru privind instalarea brațului sunt următoarele:

 1. În primul rând, trebuie să încercați pe bara și să notați punctul de atașare a creionului.
 2. Apoi, folosind nivelul, marcați creionul cu un loc mai precis pe ambele părți ale băii (cusăturile plăcilor pot servi drept ghid).
 3. Înălțimea standard este de 160-170 cm. Amintiți-vă! Pentru a preveni despicarea dalelor nedorite, nu forați o gaură în cusătură între ele.
 4. Încercați pe dispozitivele de fixare pe perete, marcați locațiile găurilor viitoare.
 5. Găuriți găurile cu un burghiu electric egal cu diametrul șuruburilor.
 6. Introduceți mufa în orificiu. Dacă pereții băii sunt acoperite cu plăci de ipsos, este mai bine să luați diblul "fluture".
 7. Fixați elementele de fixare pe perete cu șuruburi.
 8. Cornișorul este introdus în dispozitivele de fixare.

Modele semicirculare și unghiulare consolidată suplimentar prin montarea în tavan și suporturi pentru o mai mare fiabilitate a designului. Tavanele de întindere reprezintă o piedică pentru o astfel de amplificare, astfel încât fixarea atentă se face numai pe perete.

În casele out-of-town, bănci proiectate în general, acestea pot fi instalate în centrul cadă, deci este mai bine să instalați o cornișă în formă rotundă.

Acordați o atenție deosebită barelor, amintiți-vă inelele pentru fixarea perdelelor. Ele sunt realizate din plastic, metal și metal, acoperite cu plastic. Ce achiziție este cea mai rezonabilă? Inelele metalice vor deteriora curba cornierei datorită alunecării slabe. Plasticul se rupe repede, deci nesigur. Însă inelele metalice cu înveliș de plastic vor fi o opțiune de la distanță și vor fi la fel.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să atarni în mod corespunzător și frumos perdeleCum să atarni în mod corespunzător și frumos perdele
Angle cornice pentru baie: caracteristicile barului în formă de LAngle cornice pentru baie: caracteristicile barului în formă de L
Cum să coaseți perdelele romane cu propriile mâiniCum să coaseți perdelele romane cu propriile mâini
Cum de a alege perdele pentru o baie, fotografieCum de a alege perdele pentru o baie, fotografie
Are perdele austriece, pe care nu le vedeți în fotografieAre perdele austriece, pe care nu le vedeți în fotografie
Cornișe flexibile pentru decorarea camerei cu perdeleCornișe flexibile pentru decorarea camerei cu perdele
Cum de a alege cornișe pentru perdele FotoCum de a alege cornișe pentru perdele Foto
Perdele în sufrageria de la ferestrele cu ușă de balcon, fotografiePerdele în sufrageria de la ferestrele cu ușă de balcon, fotografie
Perdele pentru alunecare din sticlă de baie: caracteristici, fotografiePerdele pentru alunecare din sticlă de baie: caracteristici, fotografie
Design baie cu duș și fotografie de diferite opțiuniDesign baie cu duș și fotografie de diferite opțiuni
» » Bar pentru perdele în baie: alegerea tijei cortinei
© 2021 amigdas.com