amigdas.com

Mașină de strungat tv-4: caracteristici tehnice și caracteristici

Masina-unelte TV-4Proiectarea si fabricarea masinilor TV-4 se desfasoara la Centrul Rostov Specializat "Echipamente educationale". TV-4 are caracteristici tehnice diferite față de modelele profesionale, deoarece este necesar pentru instruirea și dezvoltarea abilităților de manipulare a tăblițelor de oțel. Una dintre regulile de bază care sunt luate în considerare la proiectarea dispozitivului sunt ușurința de reglare și siguranță. Cumpărați o mașină nouă astăzi nu este dificilă. Totuși, nu uitați de tehnica utilizată. Oamenii care acasă doresc să sculpteze o bucată de metal sunt puțin probabil să găsească o opțiune mai ieftină.

Scopul mașinii

Inițial, sa intenționat să se efectueze întreaga gamă de operații de cotitură pe modelul școlar. Prin urmare, designul TV-4 are un aspect clasic al tuturor mașinilor de acest tip. Efectuează următoarele operații de cotitură:

 • Strunjirea și găurirea oțelurilor prin rotire.
 • Prelucrarea extrem de precisă a capetelor.
 • Foraj.
 • Decuparea filetului (metrică).

Construcția TV-4În scopul creșterii funcționalității, echipamentul este modernizat. Cu toate acestea, acest lucru se poate face numai după cunoașterea designului specific și a caracteristicilor tehnice. Modernizarea nu trebuie să afecteze negativ performanțele și siguranța mașinii.

Diferențele dintre echipamentele de antrenament - aspectul lor și localizarea comenzilor, care ar trebui să fie de așa manieră încât să lucreze fără probleme la mașină, ar putea fi un adolescent de statură scurtă.

Caracteristici de design

Pentru a crește fiabilitatea mașinii, carcasa este realizată din tablă de oțel cu pereți groși și, în plus, realizată prin rigidizări. Datorită acestui design, principalele unități de lucru și comenzile pot fi plasate cât mai ergonomic posibil.

Piatra de bord este baza structurii. În partea din spate a motorului este necesară antrenarea axului capului. Pe panoul frontal există o unitate de comandă pentru lucru - butoanele de pornire / oprire și modul "Reverse". Toate echipamentele electrice sunt de asemenea montate în spate. Pentru prevenire și reparație este prevăzută o ușă de acces.

Elemente principale:

 • Vârful frontal din partea stângă a cadrului. Pentru a comuta vitezele conectați caseta. Din punct de vedere structural, acesta este un element. Rotirea axului este transmisă cu ajutorul unui mandrină cu 3-maxilar.
 • transmisie. Pentru a ajusta nivelul de alimentare, mânerul corespunzător se rotește. Schema de operare exclude posibilitatea rotirii simultane a șurubului de plumb și a rolei. Un jgheab din partea de sus este necesar pentru a furniza lubrifiant.
 • Mecanismul de transfer. Transmite rotirea cutiei de viteze din blocul de axe. Pentru modelul nostru, raportul de transmisie este de ¼. Nu este posibilă instalarea altor perechi de unelte, deci raportul este o constantă.

Transmisie kv-4În timpul funcționării, nivelul de ulei pentru lubrifierea cutiei de viteze este monitorizat tot timpul. În jgheab, trebuie să existe întotdeauna cel puțin un lubrifiant, în caz contrar va exista supraîncălzirea și ruperea angrenajului.

Pe partea frontală a echipamentului există o masă cu valorile posibile ale vitezei, ceea ce permite alegerea modului optim de funcționare.

Specificații tehnice

Este necesar să studiați instrucțiunile pentru mașină, deoarece munca pe TV-4 este adesea efectuată de muncitori necalificați. O atenție deosebită trebuie acordată modurilor de operare recomandate.

TV-4 cântărește 280 kg (împreună cu componentele echipamentului). Dimensiunile mașinii - 47 × 102 × 144 cm. Acești parametri sunt optime pentru montarea într-un spațiu limitat al atelierului de formare. Pentru a transfera cuplul, se utilizează un motor electric trifazat, a cărui putere este de 1 kW. Este proiectat să se conecteze la o sursă de alimentare de 380 V. Dacă trebuie să vă adaptați la o rețea de 220 V, trebuie să schimbați motorul sau să instalați o unitate specială.

Principalele caracteristici ale TV-4:

 • Mecanismul de transfer kv-4Diametrul maxim al piesei de lucru nu trebuie să depășească 20 cm și 12,5 cm deasupra suportului.
 • Lungimea șlefuirii este de 30 cm.
 • Lungimea produsului este de 35 cm.
 • Dimensiunile suportului pentru scule sunt concepute pentru montarea sculelor cu dimensiuni care nu depășesc 10 × 12 mm.
 • Diametrul orificiului intermediar al axului este de 1,6 cm, ceea ce face posibilă instalarea unei tije de 15 mm în secțiune transversală.
 • Valorile posibilelor rotații pe minut sunt 120, 160, 230, 375, 500, 710.
 • Mișcarea longitudinală a suportului poate fi de maxim 30 cm și o mișcare transversală de 10 cm.
 • Numărul de picioare cu rotație înainte și înapoi este de 6.
 • Cantitatea de rotație a saniei cu tăietorul fix este de ± 45 °.
 • Designul diafragmei permite o deplasare de 5 cm.
 • Etrierul are trei grade de alimentare longitudinală.
 • Parametrii formării firului sunt metrici: numărul permis este de 3, limitele treptelor sunt limitate la valori de 0,8, 1 și 1,25 mm.
 • Offset tailstock la 6,5 ​​cm.

În proiectare nu există mecanisme de frânare forțată a arborelui și blocarea brațelor de comandă, iar oprirea piesei prelucrate este destul de lentă, care ar trebui luată în considerare la planificarea lucrării.

Clasa de precizie a aparatului este "H". Acest lucru vă permite să efectuați procesarea pieselor din oțel și să obțineți o calitate optimă. Restricție - prelucrarea pieselor de prelucrat din materiale de carbură.

Cum să cumpărați un aparat TV-4

exploatare

Instalarea și reglarea echipamentelor de antrenament trebuie să fie efectuate de către profesioniști. Înainte de a începe lucrul la TV-4, elevii trebuie să fie familiarizați cu caracteristicile sale de proiectare și tehnice, regulile TB.

Pentru instalarea mașinii trebuie să fie dotată cu o înălțime a fundației de 10 cm pentru ca aceasta să poată servi ca bare din lemn sau beton. Deoarece designul TV-4 nu prevede prezența mecanismelor de control al nivelului, o atenție deosebită trebuie acordată lipsei de diferențe în înălțimea platformei. O alternativă este instalarea unor suporturi reglabile special.

Nuanțele funcționării mașinii includ:

 • Pregătirea pentru muncă. Curățarea lichidului anti-coroziune, umplerea recipientului cu lubrifiant pentru angrenaj. La conectarea la o rețea electrică, bucla de împământare și RCD sunt aranjate.
 • muncă. Toate mânerele trebuie să fie în poziția inițială. Apoi, puteți efectua o presetare. Piesa de lucru este fixată între spatele și capătul din față. Cu ajutorul uneltelor suportului de unelte se pune un tăietor.
 • profilaxie. După lucru, chipsurile și praful de metal sunt îndepărtate, se verifică integritatea și funcționarea corectă a unităților și ansamblurilor principale. Înainte de pornire, nivelul uleiului este verificat.

Echipamentul de antrenament descris nu este destinat producției în masă și, prin urmare, pentru gradul de încărcare a acestuia trebuie să monitorizați cu atenție.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Unelte de mașini-unelte ca bază a industriei mașinilor-unelteUnelte de mașini-unelte ca bază a industriei mașinilor-unelte
Strunguri automate și mașini semiautomateStrunguri automate și mașini semiautomate
Caracteristicile alegerii unei fierăstrău cu ferăstrău pe lemnCaracteristicile alegerii unei fierăstrău cu ferăstrău pe lemn
Mașini de rectificat cilindrice pentru metalMașini de rectificat cilindrice pentru metal
Mașini de măcinat cu masă: tipuri și principii de funcționareMașini de măcinat cu masă: tipuri și principii de funcționare
Mașină de coordonat-plic: scop, principiu de funcționare, tipuriMașină de coordonat-plic: scop, principiu de funcționare, tipuri
Calcularea modurilor de tăiere pentru strunjirea strungurilorCalcularea modurilor de tăiere pentru strunjirea strungurilor
Mașini de echilibrare: clasificarea, caracteristicile alegerii echipamentuluiMașini de echilibrare: clasificarea, caracteristicile alegerii echipamentului
Masina de frezat verticala - unitate de taiere verticala metalicaMasina de frezat verticala - unitate de taiere verticala metalica
Mașină de prelucrare a lemnului cu patru laturiMașină de prelucrare a lemnului cu patru laturi
» » Mașină de strungat tv-4: caracteristici tehnice și caracteristici
© 2021 amigdas.com