amigdas.com

Orientul Îndepărtat sau Amur Skid

Șorțul AmurskyÎn America și în Europa, fâșia Amur este numită o lovitură rusă - acesta este un reprezentant expresiv al unui tip destul de semnificativ de Elaphe. Iubitorii de șerpi îl păstrează adesea acasă, în terarii. El îi atrage colorarea neobișnuită, mișcările grațioase, calmul, simplitatea conținutului și reproducerea.

Principalele caracteristici ale traseului Amur

Împușcați șocurile din nordul și nord-estul Chinei, în Coreea și Mongolia. În Rusia se află în Teritoriile Primorsky și Khabarovsk. În vest, intervalul se extinde la malul Khingan, spre Komsomolsk-on-Amur, în nord.

Locuiește în orice pădure, pajiști, dar se poate și în apropierea construcțiilor casnice, în grădini de grădină, în grădini. Acești șerpi nu se tem de om.

culoare

Culoarea culorii adulte Amur mai degrabă ca culoarea șerpilor exotici:

  • partea superioară a corpului este maro închis sau negru;
  • pe marginea șarpelui sunt benzi foarte strălucitoare, galbene;
  • Pântecul este galben și adesea cu pete negre.

Capul este de obicei negru, iar pe perii labiale există benzi negre sau galbene. De la gură la ochi există și bare negre. Uneori în natură se poate întâlni cu un șut absolut negru.

Această culoare este considerată a fi protectoare. Deci, datorită colorării strălucitoare, prădătorii nu o pot percepe ca pe un întreg. Când se mișcă cu abilitate, toate aceste dungi strălucitoare se aprind rapid și inamicul se pierde.

Culoarea tânărului este diferită de cea a adulților:

  • partea superioară a corpului este maro, cu benzi transversale de culoare mai închisă;
  • Toate benzile de-a lungul conturului sunt negre și din banda vecină sunt separate de o secțiune albă subțire;
  • pe cap există un desen interesant de dungi întunecate și mai deschise.

Aceasta este culoarea tânărului care le permite să se camufleze perfect de la un potențial dușman pe pământ și în coroanele diferitelor copaci.

Caracteristicile caracterului

Acești șerpi sunt destul de mari și masivi, pot ajunge la o lungime de 3 metri. Dar chiar și acești parametri nu-l împiedică să-l părăsească în mod rapid și inteligent pe inamic. Se întâmplă să se observe brusc, apoi începe foarte mult să sune, poate să se grăbească la inamic și chiar să-l muște.

La fel ca toți șerpii, înclinarea lui Amur nu este otrăvitoare. Cu toate acestea, maxilarul său este foarte ascuțit și dacă mușcă o persoană, atunci senzațiile vor fi neplăcute și dureroase. În captivitate, în curând se obișnuiește cu o persoană, oprește atacarea și mușcă.

Amurskij se strecoară în sălbăticie

Rangerul Amursky este în contact perfect cu persoana și trăiește alături de el, însă habitatul principal este natura sălbatică în care trăiește, extrage hrană și reproduce.

mod de viață

Unde trăiește alunecul Amur?Aceste diapozitive conduc viața activă abia după-amiaza. Ele sunt foarte mobile, se încadrează perfect și se mișcă perfect prin copaci și pot urca la o înălțime de 10 metri. În plus, se scufundă superb și înoată.

O distanță mare pentru ei nu este un obstacol, dar indiferent cât de departe se tîrăsc, ei se întorc întotdeauna la locul lor de reședință. Deci, în funcție de rezultatele experimentului a fost dezvăluit faptul că traseul Amurskogo pentru o zi este în măsură să depășească 8 km.

Toți șerpii de viață se mișcă printr-un anumit teritoriu, ale cărui granițe s-au stabilit de la sine. Numai în unele cazuri părăsesc locurile lor, când merg în căutarea unei perechi sau se târăsc la iarnă.

Ascunderea în cărucioare în ruinele de pietre, cavități, crăpături între pietre, cuiburi și urze de alte animale. Dacă preferă viața de lângă o persoană, atunci ei petrec iarna într-o grămadă de gunoi. Ei hibernează în grupuri, astfel încât într-un grup pot exista până la 30 de șerpi. Durata perioadei de hibernare depinde de vreme și, în special, de temperatura aerului.

Sursă de alimentare

Amurskogo este un prădător. Dieta sa include atât pradă mică - nevertebrate, cât și păsări mai mari, broaște, șopârle, șoareci. Un reprezentant mai mare este capabil să mănânce un șobolan sau chiar un iepure.

De regulă, își strangulează prada mare, dar înghite în întregime pe cea mică. Dar, de asemenea, el recapătă cu nerăbdare ouăle amânate ale păsărilor, iar coaja nu se regrupează ca majoritatea șerpilor. Esofagul derapajului este aranjat în așa fel încât să permită măcinarea cochiliei.

Frecvent, alunecările Amur sunt ținute ca animale de companie în China. Acolo acești șerpi ajută la treburile casnice. Dar uneori, tulpina în căutare de hrană, creează în gospodării și se comportă ca niște hoți. Mananca pasarile de curte si oualele lor.

reproducere

Unde trăiesc diapozitivele Amur?La începutul primăverii, adulții se întâlnesc anual în același loc. Barbatii, in toate modurile posibile, realizeaza locatia femeilor si aproape intotdeauna sunt cu ea. Principalul ritual de curtare - bărbatul își lovește capul cu cel ales. Când se încheie sezonul de împerechere, toți bărbații se îndepărtează, însă femelele rămân viitoare. În această perioadă sunt complet relaxați și odihniți. De obicei pe acest teritoriu se adună nu doar tobele de sex feminin, ci și reprezentanții altor șerpi.

La mijlocul lunii iulie, femeile au ouă cu diametrul de 2 cm și lungimea de 5 cm. Numărul de ouă dintr-o zidărie este de 10-30. Femelele mari au mai multe ouă. Masoneria se formează într-un substrat slab, într-un gol sau în mușchi, în frunze cu frunze. Se întâmplă ca femeile să creeze gheare colective. Într-un astfel de cuib comun poate fi de până la 110 de ouă.

Puii de la ouă sunt foarte mari, deseori, lungimea lor ajunge la 30 cm. Alimentele copiilor sunt mai diverse decât cele ale adulților Amur. Ei mănâncă pui, pui de rozătoare, păianjeni. Din cauza înghețurilor (este dificil să găsești un adăpost fără îngheț), majoritatea animalelor tinere mor în prima lor iarnă.

Maturitatea sexuală are loc după 3 ani. Speranța de viață în sălbăticie este de 11 ani.

Amur se plimba acasă

Șorțul Amursky nu este neobișnuit în terariile domestice. Majoritatea lui este cea care aleg să-și reproducă acasă. Uneori el trăiește acasă. Adesea, oamenii nu au în minte un astfel de cartier, deoarece face o treabă minunată cu funcțiile de pisică. În captivitate, acești șerpi sunt buni se adapteze oamenilor, iau mâncare din mâinile lor și chiar sunt capabile de reproducere.

Terariul acasă

Un terariu orizontal cu parametrii minime pentru un individ - 80-50-70 cm este potrivit pentru întreținere. Temperatura în acesta trebuie menținută la un nivel:

  • pe timp de noapte - 25 de grade;
  • în timpul zilei - 32 de grade.

O cuvă cu apă este, de asemenea, un element indispensabil. Înclinarea va pluti în el și se va culca în timpul molotării. Adăposturile pot fi achiziționate în diverse forme și forme (case, peșteri, rafturi). Pentru ca pârghia să intre, este nevoie de un șanț cu sphagnum. Este mai bine să o plasați în locul cald al oricărui adăpost. Puteți, de asemenea, plasa în terariu diferite ghilimele, ramuri, pe care alergătorul de origine se va târî.

Solul pentru terariu este opțional, dar dacă apare o astfel de dorință, puteți folosi nisipul mare, talpa de nucă de cocos, pietrișul sau purtați hârtia filtrată pe fund. Sphagnumul trebuie să fie permanent umed, astfel încât terariul să fie pulverizat o dată pe zi. Pentru a păstra doi și mai mulți indivizi, ar trebui să creșteți terariul.

hrănire

Aspectul alunecării AmurLa domiciliu, Amur sunt hrănite cu șoareci, hamsteri, prepelițe, șobolani, găini. Copiii mici vor dori soareci mici.

Hrăniți animalele de companie 1 timp în 4-5 zile. Apa trebuie schimbată regulat, deoarece beau foarte des. Suplimentele minerale sunt, de asemenea, necesare. Ele pot fi obținute dintr-o coajă normală de ouă. O dată în 30 de zile pentru a alimenta vitaminele. Toate pansamentele de top sunt date numai prin instrucțiuni. Pentru o digestie buna a tulpinii, apa minerala Borjomi poate fi adaugata la bolul de baut.

reproducere

Continuați la creșterea șerpilor este posibil după iarnă. În această perioadă, este necesar să se dea medicamente care conțin vitamina E, cursul este de 2-3 săptămâni. După unirea bărbaților și a femeilor împreună. Durata de copiere este de 3 ore.

După 45 de zile femelele au depus ouă. Pentru ouă, trebuie să pregătiți un container special cu sphagnum în avans. Toată zidaria este îndepărtată într-un incubator, unde se menține o temperatură constantă de 27 până la 29 de grade. Într-o astfel de zidărie pot exista până la 30 de ouă. După 50-55 de zile, apar copii.

Ritmica zilnică și sezonieră

Aspectul alunecării AmurPârtia Amur este activă din primăvară până în toamnă, astfel încât durata unei zile ușoare ar trebui să fie de 12 ore. Aproape toată ziua trece prin iradiere cu o lampă ultravioletă. Când sunt expuse la o lampă, Diapozitivele ar trebui să fie într-un loc uscat.

În stare de odihnă, traversarea trece prin iarnă. Prin urmare, timp de 20 de zile, trebuie să reduceți treptat ziua luminoasă și operațiunea de încălzire. Când reducerea zilei ajunge la 8 ore, încălzirea de noapte este oprită și alimentarea cu animale de companie se oprește. Dacă ziua este redusă la 4 ore, atunci nu este necesară încălzirea în timpul zilei. În timpul hibernării, șlețul este așezat într-un loc bine ventilat cu rumeguș. Iarnă ar trebui să fie la o temperatură de cel mult 15 de grade.

Sol în timpul perioadei de iernare este pulverizat pentru a menține umezeala. Acest timp durează aproximativ două luni. Pentru a scoate diapozitivul din hibernare ar trebui să fie, de asemenea, treptat, creșterea zilei luminoase și creșterea încălzirii. Când se atinge ora de opt ore, încălzirea de noapte este pornită și cursa Amur începe să fie alimentată.

Vulcanul Far Eastern sau Amur este unul dintre cele mai frumoase șerpi de pe planeta noastră. Acești șerpi sunt adesea fotografiați în filme documentare și de lung metraj, decora cu fotografii cu ei reviste științifice și populare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum poți distinge un șarpe de o viperă?Cum poți distinge un șarpe de o viperă?
Anaconda: caracteristică a unui șarpe gigant, în care locuieșteAnaconda: caracteristică a unui șarpe gigant, în care locuiește
White Cupid: principala caracteristică a peștelui, unde este găsitWhite Cupid: principala caracteristică a peștelui, unde este găsit
Caracteristicile oroarei obișnuite. Cum se înmulțește șarpele?Caracteristicile oroarei obișnuite. Cum se înmulțește șarpele?
Caracteristicile pescuitului de grayling: o descriere a peștelui și ce să prindăCaracteristicile pescuitului de grayling: o descriere a peștelui și ce să prindă
Amur pisică forestieră și realități moderneAmur pisică forestieră și realități moderne
Animale rare din cartea roșie a RusieiAnimale rare din cartea roșie a Rusiei
Rase de pisici sălbatice: trăsături, specii și fotografiiRase de pisici sălbatice: trăsături, specii și fotografii
Amur tigru - o pisică imensă din paginile cărții roșiiAmur tigru - o pisică imensă din paginile cărții roșii
Îngrijirea corespunzătoare pentru strugurii AmurÎngrijirea corespunzătoare pentru strugurii Amur
» » Orientul Îndepărtat sau Amur Skid
© 2021 amigdas.com