amigdas.com

Chipul chinezesc: descrierea speciilor, restaurarea populației de pești

Chipul chinezescChipul chinezesc (perch-aukha) este un pește de apă dulce aparținând familiei de perchichthus. Imobilează râurile din China și Coreea. În Rusia se află în Orientul Îndepărtat în bazinul râului Amur, lacul Khanka și în nord-vestul Sahalinului.

Aukha este inclusă în Cartea Roșie a Rusiei, deoarece specia este în scădere în număr. Prin urmare, captura sa la scară industrială este strict interzisă. Dar pentru fanii unei interdicții directe asupra capturii sale acolo.

Aspectul bibanului chinez

Este un prădător de apă dulce destul de mare. Poate crește până la 70 cm în lungime și ajunge la greutatea de 9 kg. Această găină trăiește nu mai mult de 10 ani. Are un corp destul de ridicat, care este puternic aplatizat din lateral. Suprafața superioară este dublă, iar partea anterioară este scurtă și foarte strâmbă, spre deosebire de posterior, care este mult mai lungă și conține mai puțin spini. Capul este mare cu o gură foarte mare, maxilarul superior al căruia este mult mai scurt decât cel inferior.

Aspectul bibanului chinezLarvele aurice de pe capacul pernei conțin câteva tibii foarte mari care protejează copiii mici. Frânul crește, iar dimensiunea relativă a spini scade, transferându-și rolul protector la spini în aripioare, care ajung la o lungime de 40-70 mm.

Pește-aukha are o colorare foarte frumoasă. Pe scările sale superficiale de mlaștină, culoarea maro deschisă sau gri este întunecată, pete leopard. Și aripioarele sale au o culoare strălucitoare portocaliu-galben-negru.

Comportamentul unui prădător vag

Chipsul chinez preferă apă pură cu un curs de mijloc. În timpul verii, acesta poate fi în albia râului și a lacurilor inundabile. În toamnă, preferă să părăsească lacurile din albia râului. În sezonul rece, el mănâncă foarte puțin, deoarece din cauza frigului se află într-o stare somnoros. În vreme rece, se află într-o hibernare.

Perch-aukha este un prădător singuratic. În turme, aproape că nu merge. Aukha se hrănește cu pești mici și cu valoare mică. Datorită colorării sale, se ascunde în alge și văzând victima care se apropie, o atacă rapid, îl apucă de spate și gustări în jumătate. Din moment ce această gălbui are o gură foarte mare, poate chiar să mănânce un pește înalt, ceea ce este destul de dificil pentru alți prădători.

Biologia peștilor auha

Biologia peștilor auhaMaturitatea sexuală a femeii auh ajunge la cel de-al cincilea an de viață, care au o lungime de corp de 32-34 cm. Bărbații devin maturi sexuali la vârsta de trei ani, având o lungime de 25-30 cm, după ce au ajuns la pubertate, peștii încep să se dezvolte în fiecare an.

Perch-aukha se dezvoltă în principal pe teritoriul Chinei, în partea inferioară a râului Sungari. Dar în Rusia există locuri în care acest pește foarte râu izvorăște. Acestea includ râul Amur, pentru a fi mai exact, canalul său, și Lacul Khanka - malurile sale vestic.

În timpul verii, femelele își pornesc caviarul în mai, iunie și iulie. Renunțarea la acest pește nu este legată de nivelul apei din zonele de reproducere, ci depinde direct de temperatura, care ar trebui să corespundă cu + 20-26 grade.

În funcție de mărimea sa, femelele auha scapă de la 48 la 379 de mii de ouă, în medie de aproximativ 160 mii. Ouăle din apropierea peștilor sunt aproape de fund, plutesc și mici, aproximativ 2 mm, în exterior sunt acoperite cu o coajă groasă, iar în interior acestea conțin o picătură de grăsime. Pentru femelele de reproducere alegeți un loc cu un curent uniform și un fund nisipos. Caviarul fertilizat este transportat în jos, iar după 3-5 zile, larvele se elimină din acesta, care după 1-2 săptămâni se prăjește și se apropie de zona de coastă pentru hrană activă.

ryboshki mici au ajuns la dimensiunea de 5 mm, foarte foame și mănâncă nu numai puietul de alte specii de pesti, dar, de asemenea, mici nevertebrate, și pot mânca cu ușurință și un pic mai slabi membri ai speciei lor. Nu vă surprindeți că având un astfel de apetit, copiii câștigă greutate foarte repede.

Măsuri de conservare

Chipul chinezesc - una dintre cele mai mici specii de pești. Există mai multe motive pentru aceasta:

  1. Măsuri de conservareÎn China, aukha este foarte îndrăgit de gustul său ridicat, astfel încât în ​​locurile de reproducere a acestor pești sunt prinși în mod activ. Aceasta reduce foarte mult numărul deja mic de animale.
  2. O mulțime de pesti tineri mor acest tip de pește din cauza lipsei de alimente. Adevărul este că larvele altor pești servesc ca mâncare pentru mistreț, și apar puțin mai tîrziu decît prădătorul glutonos.
  3. În plus, bibanul tânăr de biban tolerează prima iarnă. Acest lucru se datorează faptului că în toamnă, în timpul căderii apei, rămâne în rezervoarele inundabile, iar iarna îngheață în ele.
  4. Poluarea mediului a jucat, de asemenea, un rol important în reducerea numărului de specii de pește.

Toate aceste motive au afectat în mare măsură reducerea numărului de peri chinezi. Dar acum sunt luate o serie de măsuri pentru a restabili populația acestui prădător:

  1. În rezervațiile naturale naturale, captura de biban este interzisă.
  2. În Rusia, această specie de biban este inclusă în Cartea Roșie și, prin urmare, producția sa industrială este strict interzisă.
  3. Partea rusă are contracte cu partenerii chinezi privind protecția, protecția și modalitățile de creștere a populației de boabe chinezești.
  4. În China, ei au început nu numai să crească artificial această plantă, ci și să-i stocheze rezervoare naturale, ceea ce va duce, eventual, la creșterea numărului acestui pradator în Rusia.

Este posibil ca aceste măsuri să ajute la restabilirea numărului de pești de pradă, iar în curând pe tabelele populației vor exista mâncăruri utile, nutritive și delicioase, fierte de la perch-auha.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Unde se întâlnește delfinul râului, cum trăiește apa dulceUnde se întâlnește delfinul râului, cum trăiește apa dulce
Unde trăiesc sturionii și câți ani trăiescUnde trăiesc sturionii și câți ani trăiesc
Râul și păstrăvul de mare. Unde se află și caracteristicile saleRâul și păstrăvul de mare. Unde se află și caracteristicile sale
Unde se află și ce mănâncă peștele?Unde se află și ce mănâncă peștele?
Familia Salmonidae: o listă de specii de peștiFamilia Salmonidae: o listă de specii de pești
Animale rare din cartea roșie a RusieiAnimale rare din cartea roșie a Rusiei
Specii de pești marine: descriere și caracteristiciSpecii de pești marine: descriere și caracteristici
Amur tigru - o pisică imensă din paginile cărții roșiiAmur tigru - o pisică imensă din paginile cărții roșii
Keta pește: habitate, reproducere și proprietăți utileKeta pește: habitate, reproducere și proprietăți utile
Nipul: caracteristicile speciei și modalitățile de preparare a acesteiaNipul: caracteristicile speciei și modalitățile de preparare a acesteia
» » Chipul chinezesc: descrierea speciilor, restaurarea populației de pești
© 2021 amigdas.com