amigdas.com

Descrierea raselor de carne de oi din Rusia

Rasă de oiCreșterea animalelor este un tip foarte vechi de activitate umană. Printre cele mai respectabile și răspândite specii de animale - creșterea ovinelor - activitatea de creștere a oilor și de reproducere.

Ovis aries sau în vorbire rusă, oile domestice din carne sunt un mamifer din genul de berbeci.

introducere

Într-un sens larg în conformitate cu oile înțeles tot acest fel, într-un îngust - de sex feminin al acestei specii, masculii sunt numite berbeci, femele imature sunt numite luminoase, puii numite miei. Procesul de domesticire a început în antichitatea îndepărtată cu aproximativ 8 mii de ani în urmă. Cele mai vechi rămășițe Această specie de animale domestice se găsește în teritoriile Greciei moderne, Siria, Irak.

Experimente în domeniul reproducerii continuați până în această zi. Potrivit Organizației Internaționale pentru Alimentație și Agricultură a Organizației Națiunilor Unite (FAO) pentru anul 2006, în lume erau aproximativ 1229 de rase de ovine. Agricultura în acest sens este destul de modestă și are aproximativ 60 de rase de oi. Acest articol va enumera câteva dintre cele mai comune rase.

Tipuri și moduri de clasificare a raselor de carne de oaie

Există mai multe moduri clasifică o mare varietate de rase de oi în funcție de principiul clasificării. Cea mai comună este subdiviziunea tipurilor de rocă în funcție de zona de distribuție, cu trei tipuri:

 • Rasele locale reprezentate într-o țară sau localitate.
 • Regional - aceasta este reprezentată în principal în una din regiunile lumii.
 • Internațional - este comun în mai multe regiuni ale lumii.

În funcție de regiune următoarele tipuri de distribuție:

 • Oile rareEuropeană. Animalele din această specie sunt crescute în numărul coplesitor de state europene și această regiune are cea mai mare varietate de ovine prezente. Mai mult de 80 la suta din rase europene reprezintă opt țări: Marea Britanie (51), Franța (38), Italia (30), Bulgaria (25), Grecia (14), Portugalia (12), Spania (11), Polonia (11).
 • African. Oile sunt crescute aproape în toate țările continentului. Printre speciile cele mai răspândite se numără piticul african vest-african, capul negru și oile persane originare din Somalia.
 • Asiatice. Această regiune reprezintă aproximativ 40% din efectivele de animale din lume, în ciuda faptului că regiunea este semnificativ inferioară Europei prin varietatea acestei specii. Cea mai răspândită rasă Karakul, care a apărut în vechea Armenia și Uzbekistan, a fost crescută în Irak și îmbunătățită în anii `60. XX în Israel.
 • SUA. Oile sunt crescute pe întreg continentul, majoritatea fiind reprezentate în Statele Unite ale Americii.
 • Rase de Oceania. Aproape o sută la sută din oile existente din această regiune se află în Australia și Noua Zeelandă. O caracteristică a animalelor australiene este predominanța excepțională a direcției de lână de oaie. Liderul industriei de lână din lume este merino australian.

Sunt mai specifice clasificările zoologice și de producție. În clasificarea zoologică, forma și structura craniului, ca în majoritatea clasificărilor zoologice, precum și lungimea și forma cozii sunt folosite ca trăsături distinctive morfologice. Această clasificare distinge cinci mari grupuri:

 • Short-tail (numărul de vertebre caudale este de 10-12, depozitele de grăsimi, în general, nu).
 • Coadă lungă (nu mai mult de 22-24 vertebre).
 • Cu coada scurtă (10-12 vertebre în toate, există depuneri de grăsime, dar ele apar ca o pernă mică, care sunt la rădăcina coada).
 • Lungă (doar 22-24 vertebre, depozitele de grăsimi au aspectul unei perne sau fac imaginea unei figurine în formă de con înclinată).
 • Kurdjushnye (doar 5 sau 6 vertebre sau vertebre, întreruperea grăsimilor se află pe o crupă sub formă de pernă mare sau kurdjuka).
 • Tail-tail (așa cum sugerează și numele, coada este complet absentă)
 • Clasificarea producției ia în considerare mai ales scopul și scopul reproducției acestei rase. Această clasificare a oilor a fost dezvoltată de omologul sovietic-șef de animale Mihail Fedorovici Ivanov (1871-1935).

Există șapte grupuri sau direcții principale:

 • Care sunt rasele de oiTonkorunnoj.
 • Polutonkorunnyh.
 • Polugrubosherstny.
 • Fur Coats.
 • Astrakhan.
 • Carnea este grasă.
 • Carne-shorstnye

Adesea printre agricultori Se folosește următoarea diviziune simplificată. Oile sunt crescute în principal în două scopuri - fie pentru obținerea lânii, fie pentru obținerea cărnii. În consecință, sunt izolate rasele fine de fleacuri sau semi-fine și rasele de carne de oaie. Într-un subgrup special includ tipurile de carne și de lână hibride.

Cele mai comune rase de carne de oaie din lume

Tipuri populare de oiUrmătoarele specii sunt cele mai reprezentate în lume: Suffolk, Merino, Texel, Corydel și Barbados. Suffolk este o direcție de lână de carne și se caracterizează printr-o productivitate ridicată. Aceste animale au fost mai întâi crescute în Anglia, prima menționare a acestora datează din 1797, recunoașterea și distribuția în întreaga lume a fost primită cu aproximativ 150 de ani în urmă.

Ca strămoși au acționat ca linie maternă norfolk southdown ca linie de tată. Rezultatul a fost foarte reușit și a apărut o oaie foarte prolifică, nepretențioasă și foarte productivă, care a fost folosită și pentru trecerea cu alte rase pentru reproducerea unor noi. Cele mai reprezentative animale această specie în efectivele din Statele Unite și Marea Britanie.

Nu există coarne în Suffolk. Creșterea ovinelor ajunge la 80 cm, greutatea 140 kg, creșterea oilor 74 cm, greutatea 100 kg. Culori primare sau aurite cu cap negru și membre sau alb, cu cap negru și membre. Acest tip este evaluat atât pentru calitatea lânii cât și pentru mielul pe care îl primește. producția de lână pură ajunge la cincizeci de procente, de lână este considerat unul dintre cele mai bune din lume, nu e de mirare Anglia a fost mult timp considerat un lider al industriei de lână, și Domnul, Președintele Parlamentului britanic este încă așezat pe un sac de lână, simbolizând astfel construit pe ceea ce bogăția Angliei.

Suffolk lână

Creșterea oilorDin lână de Suffolk face o mulțime de produse din lână, celebre pentru longevitatea lor. Carnea suffolk este, de asemenea, foarte apreciată pe piețele din multe țări. Nu are miros pronunțat, are un gust plin de tendință și suculent, este bogat în fluoruri utile pentru smalțul dinților și este caracterizat printr-o cantitate mică de colesterol.

Cea mai veche oaie mincinoasă este Merino spaniolă. Anglia, Spania, în Evul Mediu, a fost unul dintre centrele principale ale industriei de lână, denumite uneori istorici "Australia din Evul Mediu". Tăria industriei de lână spaniolă a avut loc exact pe merino, sub suferința morții care a fost interzisă să exporte în afara Spaniei. În ciuda unor astfel de restricții stricte, în curând această specie sa răspândit cu mult peste această țară.

Încrucișarea cu Merinosul spaniol alte specii părea a fi foarte eficient si a dat aproximativ 69 de brand subspecii noi, într-un anumit sens, putem spune că sângele Merino spaniol curge în venele de ovine fin-lână. În plus față de limba spaniolă, numele de merino este, de asemenea, de la oi de alte rase - australian, ascanian, sovietic.

Texel este una dintre cele mai comune oi moale. Numele a primit pe insula Texel în Olanda, unde a fost dedusă cu câteva sute de ani în urmă. Aspectul se caracterizează prin absența coarnei, a capului alb și a părului întunecat pe corp. Corriedale care pot fi atribuite specialiștilor de animale dlinnotoschehvostym rasa de carne de direcție-shorstnogo a productivității a fost obținută în Noua Zeelandă și a fost numit în onoarea fermei Corriedale sa răspândit ulterior în Australia, și mai târziu în întreaga lume.

Lana coridoarelor este a doua privind importanța lânii după lână Merino. Ei au un cap lat cu păr abundent, piept adânc și larg, spate, talie și sacrum sunt lungi și largi. Cântarele sunt bine executate, picioarele sunt lungi. Lungimea cojii de lână este de aproximativ 10-12 cm. Oaia de burbuc negru a apărut pentru prima dată în America. Această rasă este o oaie de dimensiuni mici, dar reprezentanții acestei rase se caracterizează printr-o musculatură foarte dezvoltată și oase puternice. Lana este densă, lungimea medie este de 2 cm, se varsă în timpul verii. Culoare roșu-maroniu cu fire separate întunecate.

Rase de ovine și oi, cele mai răspândite în Rusia

Caracteristicile rasei de oiCultivate în Rusia, atât carne, cât și oi fine de lână. Carnea de oaie este special creată astfel încât, după sacrificare, să rămână un număr mare de carne. Din alte tipuri de oi, aceste rase se caracterizează printr-o multă greutate și viteză de creștere. Greutatea mieilor de patru luni poate ajunge la 40-60 kg, greutatea berbecilor adulți - până la 150 kg, femelele - până la 80 kg.

Printre alte caracteristici comune ale oilor și rame de rase de carne: schelet subțire, piele subțire cu un strat gros de grăsime subcutanată, grad ridicat de fertilitate cu maturitate ridicată. Animalele din aceste rase sunt foarte nerăbdători și datorită dimensiunilor și greutății lor mari se pot proteja singuri de pradă.

Printre oile de carne iar oile care au fost crescute în Rusia pot fi numite rasa Romanov, care a fost crescută acum 200 de ani și este, prin urmare, cel mai vechi tip de oi rasarit în Rusia.

Rasa Romanovskaya nu este numai cea mai veche, ci și profitabilă din punct de vedere economic. Clasificarea zoologică se referă la această rasă la scurt-obrajii, adică la proprietarii unui depozit scurt, fără depozite de coajă grasă. Clasificarea producției se referă la oile rasei Romanov pe direcția blănurilor.

Această specie este apreciată, în primul rând, datorită calității superioare a stratului de piele de oaie. Gama rasă Gorky a fost numită după regiunea Gorky a URSS, unde a fost obținută de crescătorii sovietici. În conformitate cu clasificarea zoologică, ea este clasificată ca rase cu mărime scurtă, în funcție de clasificarea producției - pentru rasele de moale. Caracterizat de un piept larg, dewlap bine dezvoltat. Din deficiențe poate fi numit un mic nastig, dând o medie de aproximativ 4 kg de lână.

Oase fine și fleacuri și semi-fine sunt cultivate în multe regiuni ale Rusiei, în special în zonele sudice. Aceste oi pentru a obține lână de înaltă calitate, în acest scop, toate rasele din acest grup au caracteristici comune. Lana lor este uniformă, de lungime mare (ajungând la aproximativ 9 cm). De obicei, aceste oi au o coloană vertebrală puternică, ci mai degrabă o musculatură slabă. Printre cele mai comune rasele de oaie fine și semi-fine din Rusia disting oile de la Kuibyshev, rasele merino-sovietice, rurale și Stavropol.

Perspectivele formării de noi rase de ovine și berbeci

Conținutul oilorProcesul intens de formare a rocilor continuă până în prezent. Cu privire la gradul de intensitate Datele FAO, inclusiv înregistrarea animalelor agricole existente, pot indica activitățile de reproducere. Dacă în 1964, oamenii de știință au fost în măsură să ofere crescătorilor de rasa de oi cu o fotografie și o descriere a tuturor două sute de specii, în ciuda faptului că un expert proeminent în acest domeniu W. Van Royen considerat doar 12 dintre ele sunt importante pentru agricultură, în 1984, cercetătorii de la FAO ar putea oferi fotografii și caracteristici ale deja șase sute de exemplare.

Ultimul sistematizat informații cu privire la diversitatea globală a oilor și oile sunt prezentate în vrac raport FAO Statul resurselor genetice animale din lume pentru Alimentație și Agricultură în 2007, care nu spune nimic din 1229 subspecii, în ciuda faptului că multe rase care există pentru o lungă perioadă de timp, este considerat acum complet dispărut. Oi, ocupă astfel încât acum primul loc în numărul de specii, printre mamifere, doar înainte de bovine (1102 specii). Toate acestea sugerează că oaia este considerată a fi foarte promițătoare sector al economiei și procesul de dezvoltare a noilor rase va continua, fără îndoială, cu aceeași intensitate.

Rase de oi
Creșterea oilor și creșterea caprelorCreșterea oilorCaracteristicile raselor de oiCare sunt rasele de oiConținutul oilorOile ca o afacereCum să hrănești oileCaracteristicile rasei de oaie
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Descrierea și caracteristicile distribuției caprelor de munte sălbaticeDescrierea și caracteristicile distribuției caprelor de munte sălbatice
Descrierea speciilor și a raselor de iepuri cu fotografiiDescrierea speciilor și a raselor de iepuri cu fotografii
Construirea unui câine de oaie cu mâinile sale, un stilou și oi pentru oiConstruirea unui câine de oaie cu mâinile sale, un stilou și oi pentru oi
Cea mai rară rasă de pisici cu fotografiiCea mai rară rasă de pisici cu fotografii
Nesushki: numele raselor de pui, cu fotografii și descrieriNesushki: numele raselor de pui, cu fotografii și descrieri
Câine de rasă de rasă: descriere și conținutCâine de rasă de rasă: descriere și conținut
Avantaje și caracteristici ale rasei de oi EdelbaevAvantaje și caracteristici ale rasei de oi Edelbaev
Rasă de ovine Edilbaevskaya: o descriere a rasei, avantaje și dezavantajeRasă de ovine Edilbaevskaya: o descriere a rasei, avantaje și dezavantaje
Sheep din oaie: specii de rasă, descriere și conținutSheep din oaie: specii de rasă, descriere și conținut
Creșterea oilor la domiciliu pentru începătoriCreșterea oilor la domiciliu pentru începători
» » Descrierea raselor de carne de oi din Rusia
© 2021 amigdas.com