amigdas.com

Dispozitivul și tipurile de mașini de grosime pentru lemn

Grosimea caracteristicilor mașiniiMașinile de prelucrare a grosimii sunt adesea folosite în sectorul construcțiilor pentru prelucrarea pieselor din lemn de diferite rase. Mașinile sunt proiectate astfel încât să ofere pieselor de prelucrat mărimea și forma potrivită. Cu ajutorul lor primiți plăci sau o bară cu o anumită grosime și lățime.

Caracteristicile de proiectare ale mașinii-unelte vă permit să procesați piese sau să obțineți produse finite cu parametrii necesari cu precizie milimetrică. Cu ajutorul elementelor de grosime, puteți planifica piesele în același plan, ajustând grosimea plăcii. Piesa de prelucrat este trimisă printr-un mecanism special care simplifică funcționarea mașinii.

Construcția de mașini de grosime

Descrierea construcției mașinilor de îngroșareStructura de grosime constă dintr-un motor cu un arbore de cuțit atașat la el, există, de asemenea, o suprafață de lucru adiacentă și role speciale.

Sunt utilizate mașini de grosime pentru prelucrarea elementelor din lemn și fabricarea de produse la scară industrială. Unele soiuri de astfel de echipamente pot fi folosite în scopuri casnice.

Sunt diferite mașini anumite caracteristici de proiectare, diferă în ceea ce privește capacitatea echipamentului de funcționare și specificul muncii efectuate. Viteza maximă a rotației brute poate diferi, de asemenea, pentru diferite modele de grosimi. Dimensiunile mașinii, adâncimea de tăiere cu ea, lățimea tăieturii este, de asemenea, diferită pentru mașinile de diferite tipuri și dimensiuni, în funcție de funcționalitatea lor.

Echivalentul costului mașinilor de tip diferit este, de asemenea, diferite între ele, modele mai puternice, cu o gamă largă de sarcini și metode ale părților, precum și un mașini de marcare sunt mult mai scumpe decât costuri mai mici și mai ieftine mecanisme bugetare pentru tratarea lemnului.

funcționare

Descrierea funcționării elementelor de întărireÎn mod obișnuit, prelucrarea materialelor utilizând o grosime implică planificarea semifabricatelor din lemn și a pieselor având o lungime puțin mai mare decât lungimea distanței stabilite între role.

Rysmus funcționează folosind metoda de plantare plană, material prelucrat. În același timp, prelucrarea molozului de lemn se realizează prin operarea unor astfel de elemente:

 1. Arborele cuțit. Arborele cuțitului care intră în proiectarea dispozitivului de grosierat îndeplinește funcția principală atunci când se prelucrează piesa de prelucrat.
 2. Role. Prezentarea pieselor pe suprafața mesei de lucru se realizează sub influența rolelor instalate.

Pe suprafața de lucru, piesa este fixată cu ajutorul unui mecanism special, care asigură cea mai precisă prelucrare. După aceea, piesa este supusă forfecării cu ajutorul lamelor de cuțit care acționează pe ea.

Asta se întâmplă calibrarea dimensiunii necesare a pieselor, care vă permite să le efectuați absolut identice în dimensiune, pentru a le oferi aceeași formă. Dacă grosimea are un mecanism automat de alimentare, atunci poate fi ajustată viteza necesară pentru tragerea pieselor.

Atunci când se folosesc părți speciale de vârf în timpul procesării, astfel de materiale pot fi planificate cu materiale având fețe opuse de formă neparallelă. În acest caz, trebuie să instalați detaliile, oferindu-le un anumit unghi de înclinare.

Executarea lucrărilor de prelucrare a pieselor cu astfel de echipamente oferă o oportunitate pentru a obține cea mai înaltă calitate. În plus, prin prelucrarea cherestelei pe grosime, puteți efectua lucrarea în modul cel mai precis, indiferent de numărul total de piese utilizate.

Grosimile sunt foarte economice în ceea ce privește menținerea acestora de către utilajele de prelucrare a lemnului, care au un nivel ridicat de productivitate.

Mecanismul de lucru utilizat permite prelucrarea cherestelei cu lățimea de până la un metru și puțin mai mult. În același timp, adâncimea maximă a tăieturii produse este de obicei de 145-155 mm și chiar mai mult, în funcție de modelul utilizat.

Tipuri de echipamente

Există diferite grosimi:

 • Tipuri de mașini de grosime și descrierea acestoraMașini unilaterale (de uz casnic). Ele se disting prin mărimea lor mică și sunt adesea folosite pentru a lucra în atelierul de acasă. După cum sugerează și numele, plantarea cu acest echipament se face numai pe o parte a cherestei. În acest caz, partea superioară a părții este expusă procesării.
 • Dublu-verso. Mașinile de acest tip au o construcție mai complexă, în comparație cu grosimea o singură parte și sunt utilizate în principal în producție. Sunt considerate echipamente profesionale. Cu ajutorul lor, părțile superioare și inferioare ale piesei de prelucrat sunt prelucrate. Mașinile au destulă putere. Ele se disting, de asemenea, prin viteza mare a prelucrării.
 • Elemente de grosime cu trei laturi, patru fețe și multilaterale sunt mașinile utilizate în producția industrială. Cu ajutorul lor, puteți procesa părți din orice parte, oferindu-le o anumită structură și formă. Grosimile industriale sunt mari, sunt mai greu de intretinut, necesita o reparatie mai amanuntita. Dar, pe lângă dificultățile existente, grosimea producției are un avantaj evident: productivitatea este maximă.

Pe tipuri de construcții, grosimetrele pot fi clasificate în astfel de dispozitive:

 1. Mobile. Ele au o greutate mică și o mărime mică. Astfel de dispozitive compacte pot fi folosite pentru a planifica bucăți mici.
 2. Dispozitive staționare. Ele se disting prin mărimea impresionantă și greutatea lor. Grosimi mari sunt utilizate pentru prelucrarea pieselor mari.

Indiferent de componentele și scopul funcțional, toate mașinile sunt echipate cu un dispozitiv special care asigură alimentarea automată a piesei de prelucrat. Este alcătuit dintr-un sistem de role cu care cherestea este presată pe un ax special. Rolele avansă treptat piesa de prelucrat până când ajunge la suprafața de lucru a elementului de grosime.

Capacitatea echipamentului utilizat fluctuează în intervalul de la 1,6 până la 8 kW. Când se plantează, lățimea poate ajunge la 39 cm, iar adâncimea este de aproximativ 3 mm.

Mașinile diferă în ceea ce privește viteza de rotație a arborelui, numărul de cuțite în compoziția sa, cantitatea de energie consumată și alte caracteristici esențiale care trebuie luate în considerare la achiziționarea echipamentului de grosime.

Tipuri de mașini de grosime

Cu diferite moduri de procesare, grosimile sunt împărțite în mai multe tipuri.

 1. Clasificarea elementelor de întărirePlanificator comun. Funcția de îmbinare se realizează prin frezare. Acesta este modul în care este prelucrată suprafața de bază a pieselor. La asamblare, arborele cuțitului este situat sub masă.
 2. Mașinile de prelucrare a lemnului pentru prelucrarea lemnului pot fi unilaterale și utilizate pentru uz casnic. Practic, la locul de muncă folosiți mașini-unelte pe ambele părți, care sunt folosite pentru a lucra ca și în atelierul de uz casnic și pentru rezolvarea problemelor profesionale în prelucrarea lemnului.
 3. Masina de grosimea tipică funcționează pe principiul lucrării de îmbinare. Cu această metodă, arborele cuțit efectuează mișcări cu mișcări reciproce. Astfel, se îndepărtează stratul de suprafață al unei grosimi date la prelucrarea pieselor din lemn. Lucrarea se desfășoară într-o perioadă foarte scurtă de timp.

Din îmbinarea obișnuită, lucrarea grosimii diferă prin aceea că, ca urmare a utilizării unui astfel de dispozitiv de prelucrare a lemnului, este posibilă prelucrarea semifabricatelor de dimensiunea dorită și în orice cantitate. Textura cherestei utilizate va fi cea mai netedă, fără a deteriora suprafețele.

Echipamente de plantat

Descrierea mașinilor de prelucrare a grosimilorGrosimile de acest tip sunt folosite la fabricarea produselor din lemn și a cherestelei, care necesită cea mai mare precizie, fără nici un fel de defecte și defecte externe.

Mașinile de tăiat și grosiere sunt capabile să asigure crearea celei mai uniforme suprafețe a pieselor de prelucrat. Reducerea grosimii în timpul acestui tratament are loc atunci când se folosește metoda de plantare longitudinală. Astfel, detaliile sunt date forma dorită și dimensiunile necesare.

Este posibilă și prelucrarea ferăstrăului cu ajutorul unei mașini de frezat eliminați eventualele defecte confecții din lemn (noduri, sughițe, diverse rugozități și așa mai departe). Mutarea mișcărilor în timpul funcționării mașinii se realizează datorită rotirii arborelui cuțitului sau a mișcării piesei de prelucrat, susținută ferm de rolele.

Sunt fabricate mașini cu grosimea de frezare atât pe piața internă, cât și pe cea de import. Datorită unei game largi de produse, este posibil să alegeți un model al unei astfel de mașini pentru utilizarea în diverse scopuri: în viața de zi cu zi, ca echipament pentru un atelier de lucru la domiciliu. Puteți cumpăra unități mai puternice pentru dotarea magazinului de prelucrare a lemnului și pentru a le utiliza în producție.

Reusmus pentru uz casnic

Mașinile folosite în scopuri casnice diferă în funcție de următoarele caracteristici:

 • Descrierea mașinii de detaliere pentru uz casnicDimensiunea minimă a structurii. Datorită acestei calități pot fi amplasate în încăperi de dimensiuni foarte mici.
 • O greutate mică a echipamentului. Astfel de grosimi sunt ușor de mutat și de instalat pe cont propriu.
 • Puterea medie sau mică a motorului. Acestea pot fi utilizate pentru a manipula piese mici care necesită o adâncime de tăiere nu mai mare de 1,5 mm.
 • Prețul bugetului. Reismusii folosiți în atelierul de acasă, sunt mult mai ieftini decât mașinile de mari dimensiuni folosite în producție.

Utilizate in gospodarii, cu grosimi, echipate cu sistem manual de alimentare. Ele nu sunt folosite pentru a maximiza penetrarea suprafeței produsului. Deoarece astfel de mașini necesită anumite costuri fizice, ele nu sunt utilizate pentru muncă intensivă sau când lucrați cu o mare cantitate de cherestea.

Dispozitive de fabricare

Caracteristici grosimea mașinii pentru producția industrialăReismusy, folosit în scopuri industriale, necesită organizarea unui loc special pentru instalarea lor. Furnizarea de cherestea în ele are loc automat. Acestea funcționează în detrimentul alimentării cu energie din rețea.

Grosimea industrială au o capacitate mare, prin urmare, pentru funcționarea corectă și pe termen lung, acestea sunt echipate cu sistemul de răcire integrat necesar.

Ele se caracterizează prin prezența următoarelor funcții:

 • puterea maximă;
 • plantare cu viteză mare;
 • capacitatea de a produce bucăți adânci de piese și semifabricate.

Cuțitele unor astfel de mașini pot fi amplasate pe ambele părți sau pe partea de sus. De asemenea, mașina are în design un tambur rotativ și un raft dublu.

Grosimile de producție sunt echipate cu un dispozitiv special, prin care controlul funcționării sale este controlat, astfel încât este posibilă stabilirea adâncimii de tăiere necesare.

Criterii de selecție

Criterii pentru alegerea unei mașini de grosime pentru o casăAstăzi, piața acestor mașini este plină de echipamente de diferite tipuri. Puteți achiziționa mașini de îngroșare sau mașini de grosime de așchiere, atât din producția rusă, cât și din Japonia sau China.

Și, de asemenea, modelele realizate în unele țări europene sunt reprezentate pe scară largă. Atunci când planificați o achiziție de grosime pentru diverse scopuri, asigurați-vă că aveți atenție la astfel de factori:

 1. Calitatea producției și a caracteristicilor funcționale ale mașinii.
 2. Scopul, conform căruia mașina este cumpărată. Dacă doriți să procesați componente pentru casă, nu este nevoie să achiziționați modele scumpe. Este posibil să utilizați opțiuni de buget compacte.

Înainte de a cumpăra mașina Puteți citi recenzii despre acest echipament și să decidă asupra achiziționării modelului dorit.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Mașină de șlefuit: soiuri, caracteristici și principiu de funcționareMașină de șlefuit: soiuri, caracteristici și principiu de funcționare
Planificator: principiile și principiile de funcționare, avantaje și dezavantajePlanificator: principiile și principiile de funcționare, avantaje și dezavantaje
Principiul de funcționare a unei mașini staționare de întărire a planoarelorPrincipiul de funcționare a unei mașini staționare de întărire a planoarelor
Caracteristicile alegerii unei fierăstrău cu ferăstrău pe lemnCaracteristicile alegerii unei fierăstrău cu ferăstrău pe lemn
Mașini de rectificat cilindrice pentru metalMașini de rectificat cilindrice pentru metal
Mașină de coordonat-plic: scop, principiu de funcționare, tipuriMașină de coordonat-plic: scop, principiu de funcționare, tipuri
Montarea unei mașini de grosime cu mâinile taleMontarea unei mașini de grosime cu mâinile tale
Crearea unei mașini de prelucrare a lemnului cu mâinile taleCrearea unei mașini de prelucrare a lemnului cu mâinile tale
Ghilotina pentru tăierea metalului: tipuri și caracteristiciGhilotina pentru tăierea metalului: tipuri și caracteristici
Tipuri de EDM și prelucrarea metalelorTipuri de EDM și prelucrarea metalelor
» » Dispozitivul și tipurile de mașini de grosime pentru lemn
© 2021 amigdas.com