amigdas.com

Arzător pe gaz pe cilindru: recomandări pentru alegere

Instalatii de gazȘi printre oamenii care efectuează reparații profesionale, iar printre meșteșugarii locali, un arzător de mână cu un balon este foarte popular. Domeniul de aplicare al aplicației este foarte larg, există mai multe soiuri. Acest articol vă spune cum să alegeți în mod corespunzător un arzător de gaz pe un cilindru și să învățați cum să utilizați acest dispozitiv nu este cel mai complicat design, dar este extrem de util în multe cazuri când reparați camera.

Parametrii arzătorului

Arzătoare pe gaz pentru fiecare cutie cu unelte de îmbinare reprezintă o clasă separată de unelte. Acestea sunt folosite în condiții de siguranță ridicată la foc, ori de câte ori sunt implicate echipamente de construcție grave, iar riscul de deteriorare a dispozitivului este redus la minimum.

Parametrii principali sunt temperatura și forma flacării. În cele mai simple dispozitive, temperatura de ardere este aproape de minim - 700-1000 ° C. Aerul vine într-un mod natural, și acesta lipsește întotdeauna. Pentru produsele mai scumpe, o formă specială de canale de alimentare cu aer, care crește debitul de aer, iar temperatura flacării crește la 1200 ° C.

Flacăra unei temperaturi chiar mai mari se află în arzatoarele ejector, în care aerul este furnizat sursei prin diluare, iar puterea de curgere este direct proporțională cu presiunea de lucru a gazului. Datorită acestui fapt, este posibilă creșterea temperaturii la 1500-1600 ° C și reglarea acesteia relativ ușor cu lungimea flăcării numai prin rotirea macaralei. Pot exista mai multe focare de ardere în aparat. Un astfel de instrument nu efectuează o muncă fină, dar zonele extinse sunt încălzite cu succes.

Arzătoarele de temperatură prag - 2000-2400 ° C și se realizează prin concentrarea aerului de supraalimentare la vatra de ardere, precum și utilizarea propadienă metilacetilenă gaz (MAPP). În flacără se formează un con de temperatură înaltă, a cărui putere și temperatură pot fi comparate cu sudarea cu gaz-oxigen.

În plus, orice tip de produs poate fi echipat cu un tub flexibil sau rotativ, o scânteie piezo și o supapă de control foarte sensibilă. Există o gamă largă de aparate pentru consumul de energie și gaz.

Lămpi turistice

Arzător profesionalDispozitivele cu temperatură scăzută sunt utilizate pentru a realiza o gamă largă de lucrări, potrivite atât pentru uz casnic, cât și pentru construcții profesionale. Aceste lămpi de suflare înlocuiesc adesea uscătorii de păr electric, unde este posibilă doar o muncă autonomă.

Principalul dezavantaj al arzătoarelor fără injector este o stabilitate scăzută a flăcării, observată în special cu pante și curbe ascuțite. Stropirea gazului lichefiat nu afectează în mod semnificativ dispozitivele mai scumpe care au o cutie de viteze specială și un circuit de încălzire.

De obicei, astfel de dispozitive nu sunt utilizate pentru lipire. În principal, cu ajutorul lor, aprindeți lemnele de foc și cărbuni sau încălziți materialele care permit utilizarea unei flăcări deschise. Lampa este indispensabilă pentru dezghețarea țevilor, a motoarelor de încălzire ale autoturismelor, arderea vopselei pentru ao elimina, despachetarea burghiurilor și pentru alte lucrări dure.

Becuri cu supraalimentare

Designul și scopul lămpilor de lipit ejector sunt mai specifice. Aceste dispozitive sunt utilizate pentru prelucrarea metalelor neferoase. Datorită temperaturii ridicate și a capacității de a controla flacăra, aceste dispozitive sunt excelente pentru lipirea și întărirea metalelor, pentru alt tratament termic care necesită precizie la temperaturi ridicate și un con strict delimitat.

Aplicația specifică ajustează în mod serios mărimea duzelor și a arzătoarelor. Dispozitivele miniatură servesc la lipirea metalelor și bijuteriilor subțiri. În cazul arzătoarelor de clasă de mijloc, grosimea conului este de 3-9 mm, acestea sunt mai potrivite pentru lipirea electrică a manșoanelor de cabluri de conectare, a țevilor de aluminiu și de cupru.

Datorită puterii mari mai mult produsele mari sunt utilizate rațional în următoarele domenii:

 • Funcționarea arzătoarelor cu gazarta forjata;
 • ștanțarea precisă și îndoirea metalului.

Aceste unelte sunt folosite de meșteșugarii locali ca bază pentru cuptoarele de călire de casă și pentru coarnele de gaze.

În cazul variantelor de ejector, conceptul de instabilitate a flăcării este pur figurat, deși există o posibilitate de izbucniri periodice de gaz, în centrul temperaturii rămâne stabil față de. Circuitul de preîncălzire a gazului este folosit mai mult pentru a crește eficiența arzătoarelor, pentru a le permite o mai mare putere de funcționare și pentru a controla mai precis temperatura.

Lămpi de înaltă temperatură

 • Există dispozitive în care se utilizează gaz MAPP în locul amestecului de propan-butan. Temperatura flacării în aceste dispozitive este de 2200-2400 ° C. Energia principală este concentrată într-un con, suficient de stabil și cu o limită pronunțată.
 • Astfel de produse sunt utilizate pentru încălzirea, îndoirea și forjarea pieselor masive și a oțelurilor cu conținut ridicat de carbon. Temperatura ridicată permite eliberarea și întărirea calității metalului.
 • În ceea ce privește sudarea și lipirea, dispozitivele de gaz MAPP se ocupă perfect de oțelul inoxidabil și chiar și piesele subțiri nu se supraîncălzesc. Un alt avantaj al MAPP este punctul său de fierbere scăzut, ceea ce face posibilă utilizarea acestuia la -20 ° C chiar și în produsele fără circuit de încălzire.

Alegeți cea mai bună opțiune

Atunci când alegeți un arzător cu gaz, nu uitați de nuanțe.

 1. Adaptare pentru fumatPentru turism, cele mai simple arzătoare de tip torță nu sunt potrivite pentru supraalimentare. Pentru a face focul unui incendiu sau a încălzi mâncarea va ajuta chiar și la produsele chinezești ieftine, care nu sunt foarte rău pentru a rupe sau a pierde.
 2. Pentru viața de zi cu zi și pentru reparațiile minore, sunt preferate instrumentele seriei de amatori. Structura de arzatoare semi este mai complicat, și nu există dezavantaje, cum ar fi, de exemplu, topirea unei plăci de plastic sau mor eșec pezorozzhigom.
 3. Un argument suplimentar față de prețurile medii este absența aproape omniprezentă a unei valve normale de reglare, care poate fi importantă în cazul lucrului brut.
 4. În cazul în care mașina este planificată să efectueze o muncă fină, lipire sau sudură, atenția ar trebui să fie în plus acordată echilibrării și ergonomiei. Aceste lucrări implică frecvent pornirea și oprirea arzătorului, prin urmare, forma carcasei și aranjamentul comenzilor trebuie să permită aprinderea și reglarea cu o singură mână.
 5. Aplicarea cilindrilor de gazAlegerea puterii dictează grosimea și materialul pieselor de prelucrat care trebuie prelucrate. Arzatoarele cu o putere de 500-700 W sunt potrivite pentru lipirea firelor de cupru sau vopselei arse. Produsele din oțel și tuburile din metale neferoase cu grosimea de până la 3 mm sunt bine încălzite de un arzător cu o putere de aproximativ 1200-1500 W. Arzatoarele de 2-3 kW sunt utilizate pentru încălzirea și îndoirea armăturilor cu o grosime de până la 14 mm.
 6. Și încă un lucru: flacăra arzătoarelor de înaltă calitate de înaltă calitate poate fi ajustată pentru o muncă mai delicată, dar o mică parte nu poate fi încălzită cu un arzător cu putere redusă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a alege un încălzitor de stradăCum de a alege un încălzitor de stradă
Descrierea cuptorului cu combustie continuă de la un cilindru de gazDescrierea cuptorului cu combustie continuă de la un cilindru de gaz
Arzător pe lemn pe mâini proprii: o clasă de master și sfaturiArzător pe lemn pe mâini proprii: o clasă de master și sfaturi
Arzătoare cu gaz pentru încălzire: utilizarea unui încălzitor pentru o reședință de varăArzătoare cu gaz pentru încălzire: utilizarea unui încălzitor pentru o reședință de vară
Crearea bio-șemineelor ​​cu mâinile tale: videoCrearea bio-șemineelor ​​cu mâinile tale: video
Sistemul de încălzire prin mâinile proprii - boiler la locul de muncăSistemul de încălzire prin mâinile proprii - boiler la locul de muncă
Oscilator pentru invertor și auto-sudareOscilator pentru invertor și auto-sudare
Arzator pe benzina cu mainile propriiArzator pe benzina cu mainile proprii
Proiectarea și aplicarea unui arzător mini gazProiectarea și aplicarea unui arzător mini gaz
Caracteristicile arzătorului portabilCaracteristicile arzătorului portabil
» » Arzător pe gaz pe cilindru: recomandări pentru alegere
© 2021 amigdas.com