amigdas.com

Nuanțe de utilizare a cilpelor telescopice

Tipuri de platbande telescopicePentru a decora deschiderea ușii, pot fi folosite diferite elemente decorative. În prezent, mulți proprietari folosesc ornamentele de ușă. Scopul lor principal este de a masca decalajul prezent între cutia de ușă și deschidere. Selectarea lor se face în funcție de textura necesară deschiderii. În același timp, lățimea sa este luată în considerare. Culoarea este identică cu cea a țesăturii. La fabricarea lor se folosesc cele mai diverse materiale:

 • copac;
 • din plastic;
 • panouri laminate din MDF si furnir.

În timpul instalării ușii, instalarea lor este etapa finală de lucru. Acestea se îndreaptă spre ele numai după efectuarea majorității lucrărilor de reparații, cu excepția instalării plăcilor de podea de podea. Mulți proprietari au complexitatea cu instalarea usi. Cum să le instalați în mod corespunzător - vom vorbi despre acest lucru în acest articol.

Ce este un clype telescopic?

Cum de a alege o carcasă telescopicăAspectul său este similar cu ornamentele standard ale ușii. Cu toate acestea, există o caracteristică - proeminența, care este utilizată pentru a conecta acest element cu diblurile și cadrul ușii. Utilizarea decupărilor telescopice este cea mai bună soluție în cazul în care cutia este mai groasă decât peretele cu câțiva centimetri. O proeminență specială care are aceste elemente asigură fixarea lor strânsă în canelurile longitudinale ale feței finale a cadrului ușii.

Din punct de vedere calitativ, instalarea acestor elemente de fixare pe o ușă este posibilă pentru a deveni invizibile, iar designul prezintă aspectul monolitic, durabilitatea și durabilitatea. Dar dacă calcularea distanței a fost făcută incorect, atunci clypeul telescopic intrați cu ușurință în cutia de uși. Ca rezultat, va exista un decalaj. În acest caz, designul va deveni neclintit și ar părea urât.

Cum sa faci o usa telescopica?

Acestea pot varia:

 • în dimensiune;
 • în schema de culori.

Dacă doriți să salvați aceste elemente decorative, atunci veți putea să le faceți singuri. În acest caz, costul lucrărilor de reparații va scădea. Cu toate acestea, fabricarea acestor elemente necesită utilizarea unor unelte speciale de prelucrare a lemnului. De asemenea, ar fi inutil să ai abilitățile de a lucra cu astfel de echipamente.

Instrumente necesare:

 • fabrica de cherestea;
 • masini de prelucrat;
 • marcare ecartament;
 • freze verticale;
 • mașină de rectificat electric;
 • ca instrumente auxiliare: gon, riglă, creion.

Selectarea materialelor

Element de decorare a ușiiPentru a produce plăci telescopice, este selectată numai o placă bine uscată. Dacă nu respectați această cerință, atunci produsele instalate pe ușă în timpul funcționării vor conduce. Prin sunet gradul de interceptare a convorbirilor telefonice materiale. Pentru aceasta, trebuie doar să atingeți degetul pe placă. Un sunet plicticos indică faptul că placa nu este uscată. Dacă este sonor, atunci materialul este optim pentru producerea acestor elemente decorative.

Alegerea materialului pentru cilpus pe ușă, atenția trebuie acordată culorii. Ar trebui să fie uniformă. Dacă există pete albastre, atunci tehnologia de uscare a plăcilor a fost încălcată. Puteți să ascundeți acest lucru numai prin pictarea cilului cu vopsea opacă.

Vă rugăm să rețineți că tabla destinată fabricării cilpelor pe ușă nu trebuie să aibă noduri. Dacă se întâmplă acest lucru, aceasta va înrăutăți estetica plăcilor și, în plus, riscul de rupere a produsului va crește în locația nodului.

luare

Atunci când este selectat materialul pentru fabricarea cleștelui de pe ușă, există un instrument la îndemână, apoi puteți trece la faza activă a lucrărilor de fabricare a plăcilor de ușă. Prima realizare tăieturi tăiate la dimensiuni, cu care este necesar să se decidă în prealabil. Dimensiunile lor sunt alese individual pentru fiecare produs de ușă. Rețineți că un rezultat calitativ este posibil numai dacă există cuțite de tăiere pe mașinile utilizate în lucrare.

Când cilindrul de pe ușă este gata, efectuați măcinarea. Această activitate se desfășoară în două etape:

 • prima este executarea măcinării grosiere folosind o mașină electrică;
 • a doua - prelucrare manuală, pe parcursul căreia se recurge la utilizarea de piele cu granulație fină.

Trebuie notat că în a doua etapă este necesar să se elimine zgârieturile circulă care au apărut atunci când lucrați cu o mașină electrică. Când cilpusul este gata, este acoperit cu un strat de compoziție protectoare.

Cum să fixăm ornamentele de pe ușă?

Carcasă telescopică pentru ușăExistă patru moduri principale care pot fi utilizate pentru a fixa muchiile ușii:

 • cu ajutorul unghiilor de finisare;
 • folosind unghii lichide;
 • șuruburi de fixare;
 • fixare cu elemente de fixare numite "ciocuri".

Fixare pe unghii de finisare

Această metodă este una dintre cele mai populare. Utilizarea sa are anumite avantaje: dacă este nevoie, pot fi plăci ușor de demonstrat. Procesul de fixare a elementelor la ușă prin această metodă este suficient de simplu și de fiabil.

Pentru a fixa plăcile pe ușă, trebuie să alegeți unghiile cu o pălărie plată cu o lățime mică. Calculați lungimea nu este atât de dificilă. Acestea ar trebui să intre în cadrul ușii la o adâncime de 1,5-2 cm. Lungimea medie a unghiilor de finisare ar trebui să fie de 4 cm.

Cuie lichide

Acest tip de fixare prin aspectul său reprezintă o compoziție adezivă specială în tuburi. Simplitatea este atașamentul elementelor cu ajutorul lui. Tot ce trebuie făcut - aplicați adeziv de la partea din spate până la carcasă, chiar înainte de a le fixa. După aceea, elementul este apăsat pe ușă. Țineți-l câteva secunde, după care coboară. Aceasta încheie lucrarea.

Această metodă are și propriile sale avantaje. Principalul lucru este simplitatea și viteza de lucru. În plus, folosind unghiile lichide, nu există urme pe partea frontală a cilpusului. Dar pentru el, există un dezavantaj. Procedura de dezmembrare a produselor fixate în acest mod este destul de intensă pentru muncă. Fiabilitatea fixării nu este suficient de mare.

Montarea pe șuruburi cu auto-filetare

Cum de a consolida clypeusAceastă metodă de fixare este destul de simplă și de încredere. În fiecare an este folosit de tot mai mulți proprietari, care au nevoie de instalarea clypeus pe ușă. În cazul lipirii plăcilor din lemn, se utilizează șuruburi speciale din lemn. Diametrul elementelor de fixare este de 6 mm, iar lungimea sa este de până la 2,5 cm.

Înainte de a fixa șuruburile cu auto-filetare, pe carcasă marchează un loc pentru ei. Se efectuează în continuare găurirea unor găuri de diametru mic.

Performanța calitativă a acestei lucrări este o garanție a fixării și a protecției lemnului împotriva despicării în timpul strângerii șuruburilor. Pentru a instala aceste elemente într-un mod similar, șurubul de auto-înșurubare este mai puțin vizibil, este încălzit în lemn complet, înainte de a fora o mică depresiune în el.

concluzie

Dacă ușa după instalarea ușii pare neatrăgătoare, atunci îi puteți da un aspect estetic. Poți folosi ornamentele pentru ușă pentru asta. Alegeți materialul potrivit și continuați lucrările de instalare. Cu mâinile tale această lucrare se poate face fără mari probleme. Chiar și în absența abilităților dumneavoastră poate face față cu ușurință cu această sarcină. Principalul lucru este să calculați corect dimensiunile și să efectuați o instalare de calitate la ușă într-un mod convenabil. În acest caz, ușă în camera dvs. va avea un aspect estetic.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum se instalează ușile de interior?Cum se instalează ușile de interior?
Instalarea ușilor de către dvs.: sfaturi și lecții videoInstalarea ușilor de către dvs.: sfaturi și lecții video
Montarea ușilor interioare ale compartimentului cu mâinile taleMontarea ușilor interioare ale compartimentului cu mâinile tale
Colectăm și instalam cadrul cu ușile prin mâinile noastreColectăm și instalam cadrul cu ușile prin mâinile noastre
Instalarea ușilor metalice cu mâinile tale: fotografie și videoInstalarea ușilor metalice cu mâinile tale: fotografie și video
Ușile glisante în hol: opțiuni pentru desene și fotografiiUșile glisante în hol: opțiuni pentru desene și fotografii
Decuparea ușilor: prezentare generală, instalare și fotografieDecuparea ușilor: prezentare generală, instalare și fotografie
Caracteristici ale instalării ușii ușii de închidere cu tineCaracteristici ale instalării ușii ușii de închidere cu tine
Mânere pentru ușile interioare: tipurile și construcția construcției pe fotografieMânere pentru ușile interioare: tipurile și construcția construcției pe fotografie
Instalarea ușilor din plastic cu mâinile tale: formare videoInstalarea ușilor din plastic cu mâinile tale: formare video
» » Nuanțe de utilizare a cilpelor telescopice
© 2021 amigdas.com