amigdas.com

Descrierea gandacilor Madagascar si a continutului lor

Madagascar gândaci gustoase - caracteristiciPe un picior de egalitate cu câinele gol mexican, pisicile fără păr și porci vietnamezi ori Madagascar gândac a câștigat cu încredere titlul de extravagantul și iubit de mulți animale de companie originale.

Acest favorit poate fi numit în siguranță un prieten dulce și foarte simpatic. Unele caracteristici biologice și un aspect foarte neobișnuit fac acest animal atractiv pentru iubitorii exotici.

Gandac mare din AfricaPe lângă aspectul său atractiv, aceste insecte sunt nepretențioase. Aceste animale de companie nu strică mobilierul din apartamente și nu publică mirosuri neplăcute. Insectele sunt inofensive și calme, adesea invizibile pentru oaspeți.

Cu toate acestea, trebuie să îndepliniți câteva cerințe pentru întreținerea gandacilor.

Descrierea insectei sibilante

Soiuri de gândaci din MadagascarAceasta nu este o specie, ci întregul gen, care trăiește numai pe teritoriul Madagascarului. În alte țări ale lumii aceste insecte se găsesc numai în terarii de amatori sau în cutii de transport cu fructe.

În prezent, doar 20 de specii de gândaci sunt cunoscute lumii, statutul unora dintre ei este în prezent sistematic contestat.

Caracteristica lor caracteristică - lipsa de dispozitive de zbor pe tot parcursul vieții. Trebuie remarcat că majoritatea gandacilor sunt larve, dar adulții cresc aripi. Unele specii de gandaci zboara foarte bine chiar. În speciile Madagascar, este foarte dificil să distingi indivizii adulți de tinerii adulți.

Madagascarul este un aspect foarte interesant și neobișnuit:

 • Insectele au un scut chitin foarte puternic situat pe cefalotorax;
 • Abdomenul insectei este destul de lat și gros;
 • Dimensiunea insectelor este principala lor trăsătură, reprezentanții unor specii în lungime pot ajunge la 9 cm;
 • Culoarea abdomenului poate varia de la roșu la negru;
 • Nymfa lor sunt mult mai întunecate decât insectele adulte, iar corpul lor este mai dens;
 • Cresterea de pe partea de sus a armurii de san sunt un fel de ornament al acestui gandac exotic. Asemenea creșteri sunt prezente numai la bărbații adulți. Și din acest motiv, la unele specii este ușor să distingi o femeie de un bărbat.

Speciile care nu au nici o creștere pe spate, semnele de diferențe sexuale nu sunt exprimate atât de clar. cu toate acestea distinge o femeie de un bărbat puteți:

 • Starea mustaței. La bărbați, mustața este aproape întotdeauna curbată și ruptă, fiind folosită în mod activ de ei în lupta pentru femeie. La femele, mușchii sunt mereu și întregi;
 • Diferențele se pot observa în ultimele două segmente ale abdomenului. La femele, ambele segmente sunt negre, la bărbat, numai ultimul segment este negru;
 • La femele, abdomenul este ușor mai amplu.

În nimfe este aproape imposibil să distingem sexul vizual. Nimfa în sine este foarte asemănător cu gandacii Madagascar adult, dar cefalotoraxul lor nu este dezvoltat în același mod ca și la părinți.

Stilul de viață al insectelor

insecte sunt timizi. În sălbăticie, ele se găsesc în jungla de pe teritoriul insulei Madagascar. În timpul zilei, se ascund în pădure, iar noaptea se târască la suprafață și mănâncă diverse animale și resturi de plante care se descompun. Aceste insecte nu mușcă, prin urmare, nu poate provoca o persoană vreun rău.

Pentru a scăpa de diferite animale de pradă, insectele folosesc așa-numitele tactici de gherilă: ei încearcă să cât mai puțin posibil să se dea drept mișcări, iar în cazul în care un prădător le găsește, gândacii de a începe lupta pentru a se agăța de sol.

Madagascarul gemenește pe mâna taei diferă în capacitatea lor de a-și arăta cu voce tare și brusc. De aici și numele insectelor. Acest șuierat poate speria niște șerpi. Un astfel de suișcat îi sperie adesea pe vierii terarieni experimentați, deci este produs foarte insectiv de insecte.

Pentru hiss, gandacii adulti folosesc organe speciale numite spiracles, situate pe suprafața corpului. E suficient ca o insectă să-și îndoaie corpul brusc și să-și taie plămânii pentru a face un suierat. Acest șuierat la unele specii seamănă cu un fluier.

Gandacii Madagascar feminini încep să suiască numai dacă simt pericolul care se apropie. Prin acest sunet, ei înspăimântă și dușmanii lor. Bărbații pot, de asemenea, sizzle în timpul curte de femele și în timpul unei lupte cu alți bărbați.

Există un fapt foarte interesant - În colonia insectelor, între bărbați se stabilește o ierarhie clară. În timpul luptei, bărbații se confruntă cu coarnele lor. Ca urmare, cel mai slab bărbat cade și se întoarce pe spate, demonstrând astfel înfrângerea sa. Mulți bărbați au alte răniri asupra corpului care au fost primite în timpul luptelor.

Și cât de mulți trăiesc gândacii Madagascar? În habitatul natural, speranța medie de viață a gândacilor Madagascar este de 1-1,5 ani. În captivitate, aceste insecte pot trăi până la 3 ani. În ciuda acestui fapt, au existat cazuri în care animalele de companie au trăit timp de 5-6 ani. La sfarsitul vietii, gandacii Madagascarului tind sa creasca mai usor.

Ce mănâncă gândacii Madagascar?

Ce mănâncă gandacii din MadagascarDacă vorbim despre dietă, gândacii Madagascar nu diferă de obicei. În produsele alimentare folosesc resturi de putregai:

 • fructe;
 • fructe de pădure;
 • Secțiuni verzi ale plantelor.

La fel ca multe specii de gândaci, aceste insecte gravitează în locuri cu un miros pronunțat de lemn sau cu prezența de praf de lemn și rumeguș. De aceea, în sălbăticie, ele se găsesc cel mai adesea sub ciocni și putre rotunjite în pădure.

reproducere

Reproducerea gândacilor MadagascaruluiAceste insecte aparțin speciei vivipare. Atunci când un bărbat impregnează un ou, se formează o cameră specială în abdomenul femeii. De cele mai multe ori această cameră este în burtă. Se poate extinde și prin anus pentru ventilarea ouălor.

Ouăle se dezvoltă timp de 50-70 de zile. Această perioadă, de regulă, depinde de temperatura mediului. Cu cât aerul este mai rece, cu atât sarcina va avea loc mai mult. Nimfurile trag din ouă în cavitatea corpului femelei. După aceea, ei ies imediat împreună cu resturile camerei.

Larvele nou-născute sunt foarte mici. Lungimea lor este de numai câțiva milimetri. Larvele sunt acoperite cu o coajă albă moale. Gandacii nou-nascuti mananca umflarea de ceva timp, si dupa cateva ore au o nuanta inchisa, devenind ca mama lor.

Pentru o puiet, de regulă, 20-25 larve apar pe lumină. Timp de câteva zile, ei încearcă să rămână aproape de mama lor, apoi se târăsc.

Larvele gândacului Madagascar își schimbă coajaChitină acoperire larvele nu cresc în dimensiune, astfel încât gândacul în sine crește în el, ca și în haine. În acest caz, nimfe pentru copilăria lor de mai multe ori experimentează o perioadă de molot. Cojile lor se sparg în zona spatelui, jumătățile sale diferă de la o parte la alta, iar din ea creează o nimfă groasă. Noua coajă a insectelor este foarte moale și ușoară. Cu toate acestea, în timp ce gândacul își mănâncă vechea cochilie, care a căzut, noua coajă se întărește și obține o culoare maro închis.

Perioada larvelor de la incubație până la ultimul molt, de regulă, depinde de condițiile de mediu și de dietă. Această perioadă este de obicei între 6 și 12 luni. În acest timp, larva își schimbă coaja de 6 ori.

Condiții de detenție

Lungimea gândacului MadagascaruluiTrebuie remarcat imediat că gandacii din Madagascar sunt crescuți acasă nu doar pentru distracție, ci și pentru ca hrană bună pentru unele animale:

 • șopârle;
 • șerpi;
 • amfibieni;
 • Păianjenii.

Gândacii sunt foarte înalți în calorii, sunt inofensivi pentru animale, nu emit mirosuri neplăcute, ceea ce înseamnă că ele pot fi o mâncare bună.

Cel mai adesea, gandacii din Madagascar sunt crescuti in cutii de plastic, care trebuie respectate condițiile necesare:

 • Ar trebui să fie așternut de rumeguș. Cel mai bine este să folosiți praf de nucă de cocos sau rumeguș simplu pentru toaleta pisicii. Nu se recomandă așezarea rumegușului de specii de conifere. Praful de rumegus poate fi amestecat cu nisip. Urina trebuie schimbată o dată pe lună, astfel încât să nu aibă căpușe.
 • Trebuie să fie în cușcă adăpost. Adăposturile ideale sunt tăvile de ouă stivuite una peste cealaltă.
 • În cușcă trebuie menținută temperatura optimă a aerului - 25-30 grade. Cu toate acestea, insectele pot tolera in mod normal temperaturi de pana la 18 grade, dar nu vor exista gandaci in astfel de conditii.
 • În cușcă ar trebui să fie umed, astfel încât trebuie să fie pulverizat cu apă de la atomizor cel puțin o dată pe săptămână. Pulverizarea trebuie efectuată cu apă caldă, care, de regulă, se transformă imediat într-o ceață, care este ideală pentru gândaci. În acest caz, merită monitorizat faptul că substratul nu a fost întotdeauna umed și mucegai.

Tavă de carton din ouă ca un refugiu pentru gândacii MadagascarGândacii au nevoie în mod constant de apă. În sălbăticie, îl obțin din fructe sau împreună cu roua. În cușcă va trebui să pună un bețivor cu bumbac, care este umplut cu apă.

îngrijire pentru aceste insecte exotice este de a pulveriza regulat rezervorul și de a oferi hrană și apă. Cunoscând regulile de îngrijire a gandacilor, puteți obține că se vor multiplica și vor trăi în mod activ timp de mai mulți ani.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Anteater: unde locuiește, cum arată, ce mănâncăAnteater: unde locuiește, cum arată, ce mănâncă
Stilul de viata al gandacului de rinocer. Ce face un gândac de rinocer?Stilul de viata al gandacului de rinocer. Ce face un gândac de rinocer?
Firefly de insecte: ce se hrănește, unde trăiește și de ce strălucește?Firefly de insecte: ce se hrănește, unde trăiește și de ce strălucește?
Nume de animale: ce ar trebui să fie numele unui prieten cu patru picioareNume de animale: ce ar trebui să fie numele unui prieten cu patru picioare
Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?
Beetle bronzovka: trăsături, larve și răni ale unui gândac verdeBeetle bronzovka: trăsături, larve și răni ale unui gândac verde
Rase de pisici sălbatice: trăsături, specii și fotografiiRase de pisici sălbatice: trăsături, specii și fotografii
Mini Pigi - descrierea și caracteristicile crabilor decorativiMini Pigi - descrierea și caracteristicile crabilor decorativi
Acid boric în lupta împotriva gândacilorAcid boric în lupta împotriva gândacilor
Scapa de gandaci in apartament si casa pentru totdeauna.Scapa de gandaci in apartament si casa pentru totdeauna.
» » Descrierea gandacilor Madagascar si a continutului lor
© 2021 amigdas.com